Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

papmix

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

papmix's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας Έχω μια περίπτωση που είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια το 1968 σε εκτός σχεδίου σε οικόπεδο 5 στρέμματα. Κατόπιν το 80 είχαν κάνει αυθαίρετα: προσθήκη α ορόφου και προσθήκες κατ εκταση , στον οποίο ειχε γίνει τακτοποίηση Τρίτση μέχρι β φάση και στην οποία δεν φαίνονται οι προσθήκες κατ εκταση αλλά φαίνονται σε αεροφωτογραφίες της εποχης. Το 89 ρίξανε τα μπετά για τον β οροφο και τον ολοκλήρωσαν το το 2004 που πήρε και ρεύμα. Ωστόσο το 1997 έγινε σχέδιο πόλης όπου το οικόπεδο που υπάρχει το σπίτι είναι 300 τμ τώρα και που η οικοδομική γραμμή τέμνει το σπίτι σε ένα τμήμα της. Πώς θα αντιμετωπίζατε την περίπτωση της παραβίασης ΟΓ ( σε όλους τους ορόφους ή μόνο στο β?) . Και επίσης τον β θα τον βάζατε παλαιότητα πριν το 2004 ή μετά και τέλος θα βάζατε οικοδομική άδεια ή όχι?
  2. Συνάδερφοι καλησπέρα Γνωρίζει κανείς τις ελάχιστες διαστάσεις κλιμακοστάσιων ανοικτών ή κλειστών κατά ΝΟΚ (πλάτος κλίμακας και πλατύσκαλο)? Η περίπτωση μου είναι σε εντός σχεδίου πόλεως , νομίμως υφιστάμενο ισόγειο (προϋφιστάμενο του 1955) και θέλω να κάνω προσθήκη Α' ορόφου Ευχαριστώ
  3. Ολόκληρο το κτίσμα είναι αυθαίρετο. Η ερώτηση αφορά αν δύναται να χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης την ιδιότητα της μητέρας του ως ΑΜΕΑ όπου από την φορολογική του δήλωση εμφανίζεται ότι επιβαρύνεται οικονομικά ή αυτή η διάταξη (για ΑΜΕΑ αναφέρομαι 80% ή 67%) αφορά μόνο μέλη της οικογενείας του όπως τα τέκνα τους ή ακόμα και τους ίδιους.
  4. Καλημέρα σας Στο άρθρο 103 του Ν.4495/2017 αναφέρει για μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού Η ερώτηση μου είναι εάν ισχύει η μείωση προστίμου και στην περίπτωση που ΑΜΕΑ είναι η μητέρα (ηλικίας 90 χρονών) του ενδιαφερόμενου για να τακτοποιήσει το ακίνητό του εάν αποδεικνύεται από την φορολογική του δήλωση ότι επιβαρύνεται φορολογικά , όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο 2/31-05-2019
  5. Καλησπέρα σας έχω κάποιες απορίες πάνω στο θέμα στατικής επάρκειας αυθαίρετων κατασκευών αν μπορεί κάποιος να μου τις λύσει: α) Μελέτη στατικής επάρκειας κάνουμε με όποια στάθμη επιτελεστικότητας αποφασίσει ο ιδιοκτήτης ή πάμε στην ελάχιστη προτεινόμενη βάση ΚΑΝ.ΕΠΕ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2.1 δηλ. για κτίρια σπουδαιότητας ΙΙ στην Γ1? β) Έστω ότι η ελάχιστη στάθμη επιτελεστικότητας είναι η Γ1 , ισχύει ότι Β2<Γ1 ? άρα δεν μπορούμε να επιλέξουμε την Β2 για την μελέτη μας? γ) Την ευνοϊκή επίδραση των τοιχοπληρώσεων δεν μπορούμε να την λάβουμε υπόψιν για την Γ σύμφωνα με την 7.4.1.β του ΚΑΝ.ΕΠΕ. , έχει κάνει κανείς τη δοκιμή αν λαμβάνοντας υπόψη τις τοιχοποληρώσεις στην Β1 έχει καλύτερα αποτελέσματα από το να να κάνει ΜΣΕ με Γ1 χωρίς τοιχοποληρώσεις? Αν ισχύει αυτό σημαίνει λοιπόν ότι η ελάχιστη στάθμη που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας για να έχουμε τα ευνοϊκότερα αποτελέσματα είναι η Β1 προσομοιώνοντας όμως τις τοιχοποληρώσεις? δ) Σύμφωνα με το ΦΕΚ B 1643_11_5_2018 , άρθρο 1 παράγραφος β) "Η μελέτη στατικής επάρκειας πραγματοποιείται είτε με τον ΚΑΝΕΠΕ είτε σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας του κτιρίου ή της κατασκευής του φέροντος οργανισμού του. Σε κάθε περίπτωση ως σεισμικό φορτίο λαμβάνεται κατ’ ελάχιστο αυτό που ίσχυε κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας ή της κατασκευής του φέροντος οργανισμού" Το παραπάνω σημαίνει ότι μπορώ να βάλω αντί για π.χ. ag=0,24 το ε=0,08 με το οποίο γινόταν οι επιλύσεις των κτιρίων το 1980 (αν αντιστοιχούν αυτοί οι δύο συντελεστές μεταξύ τους - δεν γνωρίζω το (ε) σε τι μονάδες είναι)? Ευχαριστώ
  6. καλησπέρα συνάδελφοι σε πλακά υπόγειας δεξαμενής υγρών καυσίμων (μήκος 18μ επί 5.5μ πλάτος-στην πλευρά των 18μ έχουμε σύνολο 6 δεξαμενές χωρισμένες με τοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος) τι φορτία θα βάζατε για κυκλοφορία βαρέων οχημάτων από πάνω? στον ec1 λέει ότι για επιφάνειες κυκλοφορίας και στάθμευσης για μεσαία οχήματα (>30κν και <160κν συνολικό βάρος , επί δυο αξόνων είναι κινητό φορτίο qk=5ΚΝ/m2) εμένα μου φαίνεται πολύ λίγο για την περίπτωση που σταθμεύσει ή διέλθει ένα γεμάτο βυτιοφόρο από πάνω. ποια η γνώμη σας?
  7. συνάδελφοι μήπως έχει δουλέψει κάνεις το consteel να μας πει την γνώμη του
  8. Συνάδελφοι μια ερώτηση και από εμένα Όταν λέει να ανεβάσουμε τομή πρέπει να κάνουμε τομή σε όλο το κτίριο παράδειγμα αν έχω ένα υπόγειο μιας 5 όροφης πολυκατοικίας που ο ιδιοκτήτης το έχει μπαζώσει και επίσης έχει μεγαλώσει την απόληξη κλιμακοστασίου και την έχει μετατρέψει σε κατοικία πρέπει να κάνω τομή όλης της πολυκατοικίας και τον ενδιάμεσων ορόφων που δεν έχουν αυθαιρεσίες? Να επέμβω στο σχέδιο της άδειας το θεωρώ δύσκολο όπως περιγράφετε παραπάνω.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι Έχω ένα οικόπεδο που θέλω να το περιφράξω. Το πρόβλημα μου είναι ότι βρίσκεται σε περιοχή εντός οικισμού όπου είναι υπό ένταξη πολεοδομικό σχέδιο και οι προτεινόμενες οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές τέμνουν το οικόπεδο. Το προτεινόμενο σχέδιο πόλης της περιοχής, όπως με ενημέρωσαν από το δήμο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης της μελέτης της γεωλογικής καταλληλότητας και έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερεις αναρτήσεις. Έχω ζητήσει την έκδοση οικοδομικής άδειας περίφραξης με απλό πλέγμα και πάσσαλους και η πολεοδομία δεν έχει σαφή απάντηση περί την έκδοση της. Δηλ ο κάθε υπάλληλος λέει τα δικά του. Ο ένας λέει να μου την δώσουν γιατί δεν έχει εγκριθεί ακόμα το σχέδιο πόλης εφόσον είναι απλού τύπου περίφραξη και ο άλλος λέει ότι πρέπει να σεβαστώ τις προτεινόμενες οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές και να περιφράξω στα όρια της ρυμοτομικής γραμμής. Το θέμα είναι ότι ο δεύτερος έχει χρεωθεί την έκδοση της άδεια μου και δεν μπορώ να τον πείσω ότι εφόσον δεν έχω αποζημιωθεί και αφού δεν έχει εγκριθεί το σχέδιο πόλης , δεν μπορώ να αφήσω τμήμα του οικόπεδου σε κοινή χρήση. Γνωρίζει κάνεις καμία παρόμοια περίπτωση και κανένα άρθρο που μπορώ να στηριχτώ; Ευχαριστώ
  10. Παιδία μια ερώτηση αν μπορει κανείς να απαντήσει. Κατόπιν αυτοψίας που διενέργησα σε ακίνητο ,πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη υπαγωγή στο Ν 4014/2011 πέρι αυθαιρέτων και το πρόστιμο καταβλήθηκε εφάπαξ. Ο πελάτης μου εντάσσεται στα άτομα με απώλεια όρασης, με ποσοστό 100%. Την εποχή που έγινε η υπαγωγή ο πελάτης μου δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί στον κοινωνικό συντελεστή και να έχει την έκπτωση επί του ενιαίου ειδικού προστίμου, εφόσον δεν πληρούσε ταυτόχρονα τα εισοδηματικά κριτήρια. Με την ψήφιση του Ν.4042 / 13-02-2012 ,στο άρθρο 70 αναφέρεται ότι ΄΄ Τυφλοί με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω ,για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του Ν. 4014/2011 καταβάλουν ποσοστό 15% του ενιαίου ειδικού προστίμου. Η ερώτηση μου είναι αν μπορεί ο πελάτης μου μπορεί να καταθέσει ένσταση και σε ποια υπηρεσία , ώστε να του επιστραφεί το ποσό του επιπλέον προστίμου που του έχει καταβληθεί. Σας ευχαριστώ.
  11. έχει κανείς άποψη για το στατικό πρόγραμμα ΡΑΦ γιατί με ενδιαφέρει η αγορά του από το εσπα.από συναδέλφους που έχουν παρακολουθήσει παρουσίασή του έχουν μόνο καλά λόγια να μου πουν. θα ήθελα να διαβάσω και την άποψη σας.ευχαριστώ.
  12. Γεια σας. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάνεις να μου απαντήσει αν κατά τον Γ.Ο.Κ υπάρχει περιορισμός ορόφων σε κτίσμα εντός οικισμού. Η απορία μου δημιουργήθηκε γιατί κατά την έκδοση οικ. αδείας δεν μου επέτρεψαν από την πολεοδομία εφόσον το μέγιστο ύψος κτίσματος σύμφωνα με τους όρους δόμησης είναι 7.5 m να οικοδομήσω ισόγειο , α’ και β’ όροφο. Μου επέτρεψαν δηλ. μόνο ισόγειο και α’ όροφο χωρίς να αναφέρεται περιορισμός ορόφων στο σχετικό Φ.Ε.Κ.. Ωστόσο νομίζω ότι ελάχιστο ύψος ορόφου είναι 2.4m κατά Γ.Ο.Κ. Όποιος γνωρίζει τίποτα σχετικό θα με βοηθούσε να ξεμπλοκάρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.