Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mαρία Σκ.

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mαρία Σκ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Μπορείτε να μου πείτε ΤΖ για εκτός σχεδίου (τώρα - πριν κάποια χρόνια ήταν στο σχέδιο) οδός Καλαφάτη 28 Νέα Μάκρη , ΟΤ. Γ 681 - 5η πολεοδομική ενότητα Ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα! Η τιμή ζώνης για Μιμόζας και Παπάγου στην Εκάλη είναι όντως 4.450? Ευχαριστώ!
  3. Δυστυχώς η κατηγορία του σπίτιου Σ2 συμπαρασύρει το στέγαστρο αφού δεν είναι ανεξάρτητο στατικά και να μπορείς να το θεωρήσεις κατηγορία Σ1. Κάνε όμως έλεγχο για το 20% , λογικά θα σου βγει ΟΚ, οπότε δε χρειάζεται ΜΣΕ αλλά πάλι αιτιολογική έκθεση ια) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά δι- ηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του 20% για κατηγορία σπουδαιότητας Σ2 σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ) και 10% για κατηγορίες σπουδαιότητας Σ3 και Σ4 για τη διηρημένη ιδιοκτησία αυτή ή το ανεξάρτητο κτίριο.
  4. Ναι να περιγραφεί η αυθαιρεσία και αν εξαιρείται από τον Νόμο παραθέτεις τα άρθρα που το βασίζεις.
  5. " Σε κάποιους δεν υπήρχε απαίτηση για έκδοση άδειας αλλαγής χρήσης αν πληρούνται κάποια κριτήρια" εδώ πάει το δεν υπάρχει.. όχι στη τζαμαρία Κατά τα άλλα? Θεωρείς υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης ως προς την έκδοση της ΕΕΔΜΚ? οτι ενώ η άδεια επρεπε να είναι τροποποίηση όψης θα είναι για επισκευή.. αφού θα γίνουν τα ανοίγματα ως την άδεια του 1950?
  6. Ωραία δεν ορίζει χρήση η τζαμαρία και δεν υπήρχε η απαίτηση έχω όμως μια τζαμαρία που υπάρχει ενώ δεν έπρεπε να υπάρχει? να πάω για τροποποίση όψεων δεν μπορώ αφού τίποτα δεν αποδεικνύει αλλαγή όψης από τα αρχικά σχέδια της αδείας.. είναι αυθαίρετη η αλλαγή στη διάσταση των κουφωμάτων? είναι άρα η άδεια μου ενώ επρεπε να είναι τροποποίηση όψης θα είναι για επισκευή όψης .. Δε βρίσκω άλλο τρόπο ΑΡΑ είμαι τυχερή γιατί δε θα χρειαστώ συναίνεση?...
  7. Οταν γίνεται αλλαγή χρήσης παραμένει η νέα χρήση μέχρι νεοτέρας χρήσης απ΄οσο ξέρω.. Κατά την αγοραπωλησία δεν λειτουργούσε και δεν βρίσκω άδεια από το 1950 μέχρι σήμερα για αλλαγή χρήσης κλπ. όμως η όψη είναι " κλασική'' φροντιστηρίου και ο πελέτης το θέλει για κατοικία, γιατί έτσι λέει το συμβόλαιο και κατοικία χρειαζόταν.. Τώρα μένει να δω πως θα φτιάξω την όψη όπως στην άδεια χωρίς προβλήματα.. αφού ΔΕ δικαιολογείται με κάποιο νόμιμο τρόπο η υπαρξη τζαμαρίας και δεν υπάρχει τακτοποιήση για την ιδιοκτησία για τπτ παρα μόνο βεβαίωση πως όλα έχουν καλώς. Αν αναφέρω στον συμβολαιογράφο την κατάσταση το συμβολαιο θεωρείται ακυρο σίγουρα.. Εντάξει, θα βγει πάντως μια άδεια αυτό είναι σίγουρο Ευχαριστώ!
  8. Δλδ να του πω ότι είναι άκυρο το συμβόλαιο.. γιατί αυτό ουσιαστικά είναι.. Ναι θα μιλήσω κ με το μηχανικό.. αλλά Ευχαριστώ !
  9. Καλησπέρα, χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με άδεια μικρής κλίμακας που χρειάζεται να εκδόσω.. Αρχικά έχω βρει την άδεια οικοδομής και έχω τη βεβαίωση του Ν. 4495/17 που εκδόθηκε το Δεκέμβρη του 2020, οτι είναι στις εξαιρέσεις ως κτήριο προ του 1955. Αρχές του Φεβρουαρίου 2021 έγινε αγοραπωλισία και ο πελάτης μου θέλει να ανακαινίσει την κατοικία.... Ομως στην άδεια έχω κατοικία .. και στο συμβόλαιο αγοράς έχω κατοικία.. στην αυτοψία έχω ανενεργό από 5ετίας φροντιστήριο με τζαμαρία όλη η όψη. 1. από τη στιγμή που δε βρίσκω από τότε μέχρι σήμερα κάποια άδεια με αλλαγή χρήσης 2. αφού ο πελέτης το αγόρασε για κατοικία και θέλει να αλλάξει τις όψεις να τις επαναφέρει στην αρχική μορφή της άδειας.. και άρα να διαμορφώσει το χώρο πάλι σε κατοικία ως τον αγόρασε.. Τι άδεια βγάζω?? Τροποποίηση όψεων χωρίς αλλαγή χρήσης? Χρειάζομαι συναίνεση από τους συνιδιοκτήτες και τώρα που θέλω να επαναφέρω τις όψεις στην αρχική άδεια ή μπορώ να τους αποφύγω??
  10. οταν δεν έχουμε σύσταση σε τριώροφο αλλά η χρήση του κτιρίου είναικατοικία και γραφεία και καταστήμτα μπορούμε πάλι με ΕΕΜΚ να κάνουμε αλλαγή χρήσης και συνένωση?
  11. Καλημέρα! Γνωρίζει κανείς τηλέφωνο επικοινωνίας για το ΥΔΟΜ Μοσχάτου Αττικής? ότι υπάρχει στα site δε το σηκώνουν..
  12. Καλησπέρα! Παρακαλώ μια τιμή ζώνης ? Κολοκοτρώνη 4 Αγία Παρασκευή google 38ο00΄27.58"Β 23ο49'26.74"Ε Ευχαριστώ!
  13. Καλησπέρα! Μπορείτε να μου πείτε Τιμή ζώνης στο Πικέρμι Οδός Δράμας και Πελαγωνίας Ο.Τ. 95? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.