Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Mαρία Σκ.

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Mαρία Σκ.

  1. Καλημέρα! Μπορείτε να μου πείτε ΤΖ για εκτός σχεδίου (τώρα - πριν κάποια χρόνια ήταν στο σχέδιο) οδός Καλαφάτη 28 Νέα Μάκρη , ΟΤ. Γ 681 - 5η πολεοδομική ενότητα Ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα! Η τιμή ζώνης για Μιμόζας και Παπάγου στην Εκάλη είναι όντως 4.450? Ευχαριστώ!
  3. Δυστυχώς η κατηγορία του σπίτιου Σ2 συμπαρασύρει το στέγαστρο αφού δεν είναι ανεξάρτητο στατικά και να μπορείς να το θεωρήσεις κατηγορία Σ1. Κάνε όμως έλεγχο για το 20% , λογικά θα σου βγει ΟΚ, οπότε δε χρειάζεται ΜΣΕ αλλά πάλι αιτιολογική έκθεση ια) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά δι- ηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του 20% για κατηγορία σπουδαιότητας Σ2 σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ) και 10% για κατηγορίες σπουδαιότητας Σ3 και Σ4 για τη διηρημένη ιδιοκτησία αυτή ή το ανεξάρτητο κτίριο.
  4. Ναι να περιγραφεί η αυθαιρεσία και αν εξαιρείται από τον Νόμο παραθέτεις τα άρθρα που το βασίζεις.
  5. " Σε κάποιους δεν υπήρχε απαίτηση για έκδοση άδειας αλλαγής χρήσης αν πληρούνται κάποια κριτήρια" εδώ πάει το δεν υπάρχει.. όχι στη τζαμαρία Κατά τα άλλα? Θεωρείς υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης ως προς την έκδοση της ΕΕΔΜΚ? οτι ενώ η άδεια επρεπε να είναι τροποποίηση όψης θα είναι για επισκευή.. αφού θα γίνουν τα ανοίγματα ως την άδεια του 1950?
  6. Ωραία δεν ορίζει χρήση η τζαμαρία και δεν υπήρχε η απαίτηση έχω όμως μια τζαμαρία που υπάρχει ενώ δεν έπρεπε να υπάρχει? να πάω για τροποποίση όψεων δεν μπορώ αφού τίποτα δεν αποδεικνύει αλλαγή όψης από τα αρχικά σχέδια της αδείας.. είναι αυθαίρετη η αλλαγή στη διάσταση των κουφωμάτων? είναι άρα η άδεια μου ενώ επρεπε να είναι τροποποίηση όψης θα είναι για επισκευή όψης .. Δε βρίσκω άλλο τρόπο ΑΡΑ είμαι τυχερή γιατί δε θα χρειαστώ συναίνεση?...
  7. Οταν γίνεται αλλαγή χρήσης παραμένει η νέα χρήση μέχρι νεοτέρας χρήσης απ΄οσο ξέρω.. Κατά την αγοραπωλησία δεν λειτουργούσε και δεν βρίσκω άδεια από το 1950 μέχρι σήμερα για αλλαγή χρήσης κλπ. όμως η όψη είναι " κλασική'' φροντιστηρίου και ο πελέτης το θέλει για κατοικία, γιατί έτσι λέει το συμβόλαιο και κατοικία χρειαζόταν.. Τώρα μένει να δω πως θα φτιάξω την όψη όπως στην άδεια χωρίς προβλήματα.. αφού ΔΕ δικαιολογείται με κάποιο νόμιμο τρόπο η υπαρξη τζαμαρίας και δεν υπάρχει τακτοποιήση για την ιδιοκτησία για τπτ παρα μόνο βεβαίωση πως όλα έχουν καλώς. Αν αναφέρω στον συμβολαιογράφο την κατάσταση το συμβολαιο θεωρείται ακυρο σίγουρα.. Εντάξει, θα βγει πάντως μια άδεια αυτό είναι σίγουρο Ευχαριστώ!
  8. Δλδ να του πω ότι είναι άκυρο το συμβόλαιο.. γιατί αυτό ουσιαστικά είναι.. Ναι θα μιλήσω κ με το μηχανικό.. αλλά Ευχαριστώ !
  9. Καλησπέρα, χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με άδεια μικρής κλίμακας που χρειάζεται να εκδόσω.. Αρχικά έχω βρει την άδεια οικοδομής και έχω τη βεβαίωση του Ν. 4495/17 που εκδόθηκε το Δεκέμβρη του 2020, οτι είναι στις εξαιρέσεις ως κτήριο προ του 1955. Αρχές του Φεβρουαρίου 2021 έγινε αγοραπωλισία και ο πελάτης μου θέλει να ανακαινίσει την κατοικία.... Ομως στην άδεια έχω κατοικία .. και στο συμβόλαιο αγοράς έχω κατοικία.. στην αυτοψία έχω ανενεργό από 5ετίας φροντιστήριο με τζαμαρία όλη η όψη. 1. από τη στιγμή που δε βρίσκω από τότε μέχρι σήμερα κάποια άδεια με αλλαγή χρήσης 2. αφού ο πελέτης το αγόρασε για κατοικία και θέλει να αλλάξει τις όψεις να τις επαναφέρει στην αρχική μορφή της άδειας.. και άρα να διαμορφώσει το χώρο πάλι σε κατοικία ως τον αγόρασε.. Τι άδεια βγάζω?? Τροποποίηση όψεων χωρίς αλλαγή χρήσης? Χρειάζομαι συναίνεση από τους συνιδιοκτήτες και τώρα που θέλω να επαναφέρω τις όψεις στην αρχική άδεια ή μπορώ να τους αποφύγω??
  10. οταν δεν έχουμε σύσταση σε τριώροφο αλλά η χρήση του κτιρίου είναικατοικία και γραφεία και καταστήμτα μπορούμε πάλι με ΕΕΜΚ να κάνουμε αλλαγή χρήσης και συνένωση?
  11. Καλημέρα! Γνωρίζει κανείς τηλέφωνο επικοινωνίας για το ΥΔΟΜ Μοσχάτου Αττικής? ότι υπάρχει στα site δε το σηκώνουν..
  12. Καλησπέρα! Παρακαλώ μια τιμή ζώνης ? Κολοκοτρώνη 4 Αγία Παρασκευή google 38ο00΄27.58"Β 23ο49'26.74"Ε Ευχαριστώ!
  13. Καλησπέρα! Μπορείτε να μου πείτε Τιμή ζώνης στο Πικέρμι Οδός Δράμας και Πελαγωνίας Ο.Τ. 95? Ευχαριστώ!
  14. Καλησπέρα, Στο σύστημα μιλάει για ΑΜΕΑ με ποσοστό 67% και άνω και άτομα με αναπηρία 80% και άνω... Γιατί τα διαχωρίζει??? Δλδ αν έχω αναπηρία 70% όχι ΑΜΕΑ όμως δεν παίρνει μειωτικό?
  15. Καλημέρα, είναι μέρες που διαβάζω να βγάλω άκρη σε σχέση με τα προ του ‘55 και έχω ερώτημα ως προς τα δικαιολογητικά.. Eίναι 2 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας και έχω Ε9 ιδιοκτητών με την παλαιότητα και Τίτλους από το 1935 όπου αναγράφονται τα τμ. του οικοπέδου και αναλύει τους ορόφους πόσα δωμάτια και αποχωρητήρια έχει κλπ. οπότε για βεβαίωση θα κάνω έλεγχο για μεταγενέστερες υπερβάσεις αν υπάρχουν και λοιπές παραβάσεις όμως μετά? 1. χρειάζεται τοπογραφικό και κατόψεις βάσει των προ του ’75 αν υπάρχει κάποια αυθαιρεσία, 2. Χρειάζεται να φτιάξω και Δ. Κάλυψης? 3. Το ένα είναι ετοιμόρροπο άρα χρειάζομαι Στατική επάρκεια υπογεγραμμένη από 2 μηχανικούς?? φοβάμαι ακόμα να μπω και να ελέγξω τον όροφο, στην αποδοχή του ΄83 μιλάει για κατεδαφιστέο .. δεν έχω όμως κάποιο έγγραφο σχετικό. Το ΄83 σίγουρα τα καταστήματα του ισογείου λειτουργούσαν και έχουν μπει μεταλλικά ρολά. 4. πως μπορώ να δω αν είναι κάποιο διατηρητέο.. στους καταλόγους δεν υπάρχουν που κοίταξα, όμως στο Ε9 της γιαγιάς φαίνεται η ημερομηνία κατασκευής 1897... στο Υπουργείο Πολιτισμού ή κάπου αλλού να απευθυνθώ? Άλλα δικαιολογητικά που πιθανό χρειάζονται?
  16. Καλησπέρα! Μπορείτε να μου πείτε Τιμή Ζώνης για το Νέο Ηράκλειο Θεσσαλίας 13 (38o02'39.04''B, 23o46'45.75''E από google) Ευχαριστώ!
  17. Καλησπέρα! Εχω περίπτωση που σε κατοικία στο Κερατσίνι, με άδεια το ΄'65 με τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες, και βεβαίωση του Ν. 4178/13 οτι δεν υπάρχει καμία αυθαιρεσία θέλει τώρα ο ιδιοκτήτης να " μεταφέρει¨ έναν τοίχο προς τα μέσα ώστε να μεγαλώσει το μπαλκόνι του. (προς τα μέσα μερίπου 1,50μ , το μήκος του τοίχου είναι 3 μέτρα) Πρέπει να βγει άδεια και να φτιαχτεί και το Διάγραμμα Κάλυψης με τα νέα δεδομένα.. δλδ να άχει μέσα τομές όψεις, τρισδιάστατη απεικόνιση και τους υπολογισμούςκαι για τους 3εις ορόφους? εκτός των Αρχιτεκτονικών τι άλλες μελέτες θέλει? Σίγουρα νέο Τοπογραφικο? ενημέρωση στατικών?Μηχανολογικών? δε φαντάζομαι να ζητάει ΑΜΕΑ?για Αρχιτεκτονική επιτροπή πως ξέρω αν θα χρειαστεί να περάσω τα σχέδια?
  18. Καλησπέρα! Παρακαλώ είναι εύκολο να μου πείτε Τιμή ζώνης για τις κάτωθι περιοχές? α. Κύμης 3 Μεταμόρφωση 38ο03'20.59΄΄Β - 23ο45'07.81΄΄Ε β. Κορυτσάς 4 Ν. Ηράκλειο 38ο03'13.26΄΄Β - 23ο46'54.66΄΄Ε γ. Φιλολάου 45 Παγκράτι 37ο57'56.38΄΄Β - 23ο45'03.21΄΄Ε
  19. Παύλο αρχικά σε ευχαριστώ! Το δεύτερο ερώτημα δεν έχει σχέση με το πρώτο. Είναι οριζόντια ανεξάρτητη ιδιοκτησία του 5ου ορόφου πολυκατοικίας . Σε σχέση με την κατηγορία αναρωτιέμαι καθώς θέλω να δηλώσω τον εξώστη που σωστά αναφέρεις είναι ανοικτή βεράντα επί υποστυλωμάτων και την αυθαίρετη επέκταση στο τμήμα δεξιά.. Μπορώ κατηγορία 3 ή επειδή υπάρχει και ο ρυθμισμένος ΗΜ πάω κατηγορία 4? και ο βεράντα θέλει ΜΣΕ αφού ξεπερνά τα 2 μέτρα? Ελπίζω να μπόρεσα να σε κατατοπίσω.
  20. Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω σε σχέση με τη ΜΣΕ... 1) οι κατηγορίες 1,2 &3 εξαιρούνται αν είναι κατοικίες εξ ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές?? και ας είναι και ολόκληρη πολυκατοικία αυθαίρετη προ του 83?? 2) στον 5ο μια πολυκατοικίας έχει ρυθμιστεί με τον 3843/10 ένας ΗΜ 15τμ και τώρα πρέπει να τακτοποιηθεί ένας χώρος ακόμα 17τμ και έχει επεκταθεί εξώστης κατά 3 μέτρα .. ως το σχήμα..πρέπει να γίνει ΜΣΕ???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.