Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

akot

Members
  • Περιεχόμενα

    156
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by akot

  1. Καλημερα Συναδελφοι. Χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Εντός παραδοσιακου οικισμου προ του ετους 1975, ενας ιδιοκτητης έβγαλε 2 οικοδομικες σε 2 διαφορετικα οικοπεδα. Κατα την σημερινη αυτοψια διαπιστωθηκε η πιθανοτητα οτι ο φερων οργανισμοςέχει καποια κοινα δομικα στοιχεια (υποστυλωματα & δοκοί) στο οριο των οικοπεδων δλδ αντι να γινει αρμος συνεχισε ο στατικός φορεας και στο γειτονικό οικοπεδο. Σημερα κατεχουν τα ακινητα διαφορετικα ατομα απο κληρονομιας. Υπαρχει καποιος τροπος να καθοριστει το ιδιοκτησιακο κομματι ωστε να υπαρξουν αυτοτελείς κατασκευες παρολο που ο φερων οργανισμος μπορει να ειναι κοινός στα όρια των οικοπεδων?
  2. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα στειλω υπευθυνη δηλωση με την πραγματικη κατάσταση. Αυτη τη στιγμη εχω μια ετερορυθμη στην ιδια περιφερεια με ποσοστο 99%. Τα μηχανηματα τα εχω..και ο θεος βοηθός.
  3. Βρε παιδια, εγω το εκλεισα το γραφειο μετα την παρεύλευση των 5 χρόνων. Ειχα υλοποιησει αρχες του 2010. Τι υπεύθυνη δηλωση να τους στειλω τωρα? Καμια γνωμη?
  4. Συναδελφοι, χρειαζομαι τη βοήθειά σας. Σε μια μεζονέτα κατασκευής του 1985 νομιμοποιήθηκαν κτισματα εμβαδου 30 τ.μ με έτος κατασκευής το 2010. Εγώ θέλω να συμπεριληφθουν τα αυθαυρετα τ.μ. στο Ε9 απο το 2010.Ο λογιστής μου λέει οτι ολόκληρη η μεζονέτα πλέον θεωρείται κατασκευασμένη το 2010 και αλλάζει ο συντελεστής παλαιότητας του κτίρίου με αποτέλεσμα ο ΕΝΦΙΑ να ειναι μεγαλύτερος. Ισχύουν αυτά που λεέι και πως αντιμετωπίζεται εσείς παρόμιες καταστάσεις? Δηλάδη υπαρχει κάποιος τρόπος να μην αυξηθεί υπερβολικά το κόστος για τον ιδιοκτήτη?
  5. Που τα βλεπεται βρε παιδια αυτα? Στο δικο μου δεν εχει τιποτα για τη συζυγο.
  6. Πως ακριβως να αποδειξω στην εφορια οτι παω με το αυτοκινητο της γυναικας μου καθε μερα στη δουλεια? Να τους παρω τηλ 7η ωρα το πρωι να με τσεκαρουν ;. Σε καθε περιπτωση, αν και θεωρω την ερώτησή σου ρητορική, επαγγελματικό ο λογιστής μου θεωρεί το αυτοκίνητο που δεν έχει καθίσματα στο πισω μέρος (δηλ ή καρότσα ή κουβούκλιο) και η άδεια κυκλοφορίας αναφέρεται ρητά σε επαγγελματικό όχημα. Πάντως ευχαριστω για την απαντηση (εβαλα και +1) αν και μου μενει μια δόση αμφιβολίας ώς προς τη σωστή απόφαση.
  7. Μια βοηθεια βρε παιδια για να καταλαβω. Τον απριλη εφταιξα μια εταιρεια (Ε.Ε) στην οποία ειμαι ο βασικός μέτοχος. Εχω ενα αυτοκινητο (οχι επαγγελματικο) στο ονομα της γυναικας μου. Μπορω να περναω στα εξοδα τα καυσιμα, ναι ή οχι και αναφερεται που αυτο στη νομοθεσια; Παρεπιπτοντως, ο λογιστής μου λεει οτι μονο έξοδα απο επαγγελματικο οχημα (και μάλιστα στο ονομα της εταιρίας) μπορω να περασω στα έξοδα.
  8. Δεν ξέρω απο που συνάγεται. Αυτο που γνωρίζω πλεον κατόπιν συζητήσεων με συμβολαιογράφο, διότι με αφόρα και μένα το θέμα, είναι οτι εφ'όσον ο στάσιμος οικισμός είναι ταυτόχρονα και οικισμός προ του 23 μπορεί να γίνει σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών.
  9. Νομιζω οτι θα αναγκαστω να αναθεωρήσω. Κοίτα και αυτο http://www.michaniko... που μου έστειλε ο dimitris GM.
  10. Αν είναι εντός οικισμού είναι αυτονόητο οτι μπορεί να γίνει συσταση καθέτου.
  11. Μια βοήθεια παρακαλω. Σε τεχνικη εταιρια Ε.Ε στη οποια είμαι μελός και διαχειριστής μπορω να περάσω σαν έξοδο ιδιωτική ασφάλεια έναντι ατυχημάτων. Επίσης αν κάνω προσωπική ασφάλεια ζωής και κοπεί τιμολόγιο στη Ε.Ε (αυτή θα τα πληρώνει) μπορώ να το περάσω στα έξοδά της; ευχαριστώ
  12. Συγγνώμη δεν έγινα κατανοητός. Θέλω να βλέπω το υπόβαθρο ενω κάνω μετατροπές στο μπλόκ. Ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.