Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

DimitrisDe

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

385 profile views

DimitrisDe's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σ' ευχαριστούμε, πολύ καλή δουλειά
  2. Συνάδερφοι καλημέρα. Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει μια αποψη για την παρακάτω περίπτωση; Οικία κατασκευασμένη το 1931 με οικοδομική άδεια σε οικόπεδο Α (150 μ2) του συζύγου. Το 1971 γίνεται επέκταση σε πλήρη κάλυψη του οικοπέδου Α με οικοδομική άδεια και στο όνομα του γιού!!!! του ζευγαριού, επιτυγχάνοντας την απαιτούμενη κάλυψη με οικόπεδο Β (100 μ2) στο όνομα της συζύγου, έχοντας στην Ο.Α. οικόπεδο συνολικού εμβαδού 250 μ2 . Τα συμβόλαια των οικοπέδων παραμένουν ξεχωριστά στα ονόματα των δύο συζύγων…! Μετά από μεταβιβάσεις λόγω κληρονομιάς και γονικών παροχών καταλήγουν το οικόπεδο Α με το σπίτι να είναι γραμμένο στους δυο εγγονούς του ζευγαριού και το οικόπεδο Β στην εγγονή. Το οικόπεδο δηλαδή στο οποίο έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια είναι χωρισμένο σε δύο διαφορετικές ιδιοκτησίες με διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Η εγγονή συναινεί στο να μεταβιβάσει το ποσοστό της στα αδέρφια της ώστε να υπάρξει κοινή ιδιοκτησία στα δύο οικόπεδα. Όμως, στο οικόπεδο Β υπάρχει αυθαίρετο στέγαστρο (65 μ2) που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και απαιτείται ρύθμιση. Στην κατοικία του οικοπέδου Α υπάρχουν μικροαυθαιρεσίες προς ρύθμιση. Άρα χρειάζεται να τακτοποιηθεί το στέγαστρο του οικοπέδου Β, ώστε να δοθεί βεβαίωση για τη μεταβίβαση του οικοπέδου και σε δεύτερο χρόνο να τακτοποιηθούν οι αυθαιρεσίες της κατοικίας . Εδώ λοιπόν βρίσκεται και ο προβληματισμός μου. Στο συνολικό οικόπεδο (Α και Β) υπάρχει η ισχύουσα οικοδομική άδεια του 1971. Για την τακτοποίηση του στεγάστρου του οικοπέδου Β , που στα συμβόλαια έχει διαφορετικό ιδιοκτήτη από το οικόπεδο Α, θεωρώ πως υπάρχει Ο.Α και θα είναι ένα ενιαίο οικόπεδο; Πως δηλώνω τότε τους ιδιοκτήτες στην ηλ. πλατφόρφα του ΤΕΕ; ;
  3. Επειδή το ΤΕΕ έχει πρωτοστατήσει στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τις δύσκολες εποχές της κρίσης, θα πρέπει να τον ακούσουμε με ιδιαίτερη προσοχή. Α, ξεχασα πως έληξε και η παράταση ισχύος του προσωρινού μητρώου ενεργειακών επιθεωρητών...
  4. Το αστείο είναι πως κάποια στελέχη ακόμα λένε ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σε βάθος τετραετίας... Είμαι πεπεισμένος πως δεν έχουν περιθώρια για να κάνουν κάτι καλύτερο και δεν είναι δική τους ευθύνη αυτά που τους ζητούν, αλλά λίγη ευθύτητα και ειλικρίνεια δεν βλάπτεί. Αυτή ήταν η αλλαγή που πραγματικά περιμέναμε.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι νέος μηχανικός που χρησιμοποιώ για πρώτη φορά το συστημα διαχείρησης δηλώσεων 4178 του ΤΕΕ και έχω τις εξής απορίες: 1) Σε τακτοποίηση που αφορά μεταβίβαση είναι απαραίτητη η αναφορά στην τεχνική έκθεση πως δεν απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας και πως έχει εξοφληθεί το 30% του ειδικού προστίμου. Αυτό αφορά την τεχνική έκθεση που ανεβάζω σε PDF στα απαιτούμενα αρχεία, ή την τεχνική έκθεση που γράφουμε στο σύστημα κάτω από το δεδοτά? 2) Για να περάσω σε οριστική υποβολή δηλώνω πως έχω όλα τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή και θα τα ανεβάσω στο σύστημα εντός της οριζόμενης από το νόμο προθεσμίας. Την υπεύθυνη δήλωση αυτή την ανεβάζω σε PDF ή την βγάζει το σύστημα για να την επιλέξω? Αν ισχύει το πρώτο, που την ανεβάζω? 3) Η βεβαίωση μεταβίβασης υπάρχει ως επιλογή εντός της δήλωσης, αφού περάσει σε οριστική υποβολή, ή θα πρέπει να κάνω καινούρια καταχώρηση? Σας ευχαριστώ Καλημέρα, μήπως μπορεί να υπάρξει κάποια βοήθεια στα παραπάνω σχόλια?
  6. Χρειάζεται τοπογραφικό ΕΓΣΑ γαι τη μεταβιβαση και η περίφραξη είναι αποτυπωμένη και στο τοπογραφικό. Όπως και να είχε πάντως η περίφραξη έχει και στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος και βρισκεται εντος οικισμού.
  7. Τα έχω δει όλα, όπως και τους χάρτες του Bing. Δε θα μπορούσα εύκολα να επικαλεστώ πως φαίνεται ο φράκτης αλλά μια ελαφριά διαφοροποίηση με τα υπόλοιπα οικοπεδα που δεν έχουν περιφραξη υπάρχει. Σ' ευχαριστώ πολύ akis73 για την άμεση απάντησή σου.
  8. σε τακτοποίηση περίφραξης για μεταβιβαση οικοπέδου (ο ιδιοκτήτης δεν θυμάται πότε την τοποθέτησε, αλλά είναι εμφανώς πολύ παλιά) βλέποντας τις φωτο από google earth δεν είναι εμφανής ο φρακτης (4 πάσσαλοι απο οπλισμένο σκυρόδεμα ύψους 1,75 μ +σιδεροπασσαλοι με συρματοπλεγμα). Ο φράκτης είναι σίγουρα πριν τον Ιούλιο του 2011, ενώ το streetview που τον εμφανίζει πεντακάθαρα έχει φωτο από το Σεπέμβριο του 2011. Απο Γ.Υ.Σ βρίσκω φωτο του 1993 από 30.000 πόδια, που ακόμα και να υπήρχε η περίφραξη πάλι δεν θα φαίνεται. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω, καθώς ο πελάτης βιάζεται για την μεταβίβαση?
  9. Απαιτείται δεδοτα για περίφραξη οικοπέδου στο οποίο δεν υπάρχει άλλο κτίσμα ή κατασκευή (Κατηγορία 5)? Από την υπουργική απόφαση καταλαβαίνω πως όχι, αλλά το σύστημα το έχει στα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Πως μπορεί να συμπληρωθεί? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.