Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dangalakis

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

dangalakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και πάλι σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Να ξεκαθαρίσω κάτι, αν και το σημείωσα. Δεν ψαρεύω τίποτε, δεν ξέρω κανέναν εδώ μέσα και δεν νομίζω ότι έμαθα τίποτα. Ήλπιζα εάν γνωρίζουν τα μέλη του φόρουμ να με κατευθύνουν. Και εξηγούμαι: Ο μηχανικός που ήρθε και ήταν γνωστός γνωστού, δεν ήρθε τζάμπα και ούτε διατίθεμαι να κάνω οτιδήποτε τζάμπα. Ο τζάμπας πέθανε. Ασφαλώς και προέχει η ασφάλεια. Γι'αυτό και πριν αρχίσω οτιδήποτε ξεκινώ από τον μηχανικό, και ψάχνοντας έπεσα στο φόρουμ σας. Εκείνο που περίμενα είναι γενικές οδηγίες στο πώς να ξεκινήσω, τι να προσέξω κ.λ.π. Και στο τέλος, ξέρετε δεν γράφει ο κατάλογος μηχανικός τάδε με εξειδίκευση στην αναπαλαίωση παλαιών κτιρίων. Ευχαριστώ πάντως για όλα να είστε καλά.
  2. Σας ευχαριστώ όλους για τις καλές σας συμβουλές. Όμως η αρχή -δυστυχώς-όλων είναι τα χρήματα. Όταν άρχισα να ρωτώ, μου ζητούσαν λεφτά για την εκτίμηση, χώρια για την έκθεση, χώρια για το φάκελο, χώρια για την επίβλεψη και πολλά άλλα. Επειδή, είπαμε, άσχετος, αλλά όχι ηλίθιος, άρχισα να ψάχνω, αρχικά για το γραφειοκρατικό μέρος του πράγματος. Γι'αυτό ρώτησα και έμαθα τα περί αδειών. Ο μηχανικός, φίλος φίλου, που εξειδικεύεται σε παλαιά οικήματα (ήταν στο Όρος σε πολλά μοναστήρια με τεράστιες μελέτες, αλλά όχι σε σπίτια) είπε πολλά και διάφορα, όμως είπε ότι το σπίτι δεν πέφτει ό,τι και να γίνει. Από εκεί και πέρα, όπως κατάλαβα, το λόγο έχουν οι σκεπατζήδες, για το αν μπορούν ή όχι να επιδιορθώσουν σκεπή με ή άνευ ικριωμάτων. Τώρα, αν το πράγμα δεν σκοντάφτει σε κανονισμούς του φόρουμ, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αν κάποιος που ξέρει καλά τέτοιες καταστάσεις, δηλ. παλιά σπίτια, γραφειοκρατεία περί αδειών κ.λ.π. είμαι ανοικτός, διότι όπως βλέπετε είμαι ακόμη στο σκεπτικό του πράγματος, δεν έχω ξεκινήσει απολύτως τίποτε, και δεν πρόκειται αν δεν βεβαιωθώ για το σύνολο των αναγκαίων θεωρητικών και πρακτικών ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν, φυσικά με το αζημίωτο.
  3. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, λοιπόν στη 48ωρη άδεια; Μόνο από την αστυνομία; Σε δυο μηχανικούς που ανέτρεξα δεν έχουν ιδέα όπως μου είπαν επειδή πρόκειται για παλαιό σπίτι. Γι'αυτό και ψάχνοντας βρήκα αυτό το φόρουμ.
  4. Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό ιδιάζον εδώ; Έχω μία κατοικία (το πατρικό του πατέρα μου) το οποίο είναι πάνω από 100 χρονών. Από το 1967 και μέχρι σήμερα είναι ακατοίκητο. επειδή θέλω να το επισκευάσω, καταρχάς να επισκευάσω τη σκεπή, διότι άρχισε να βάζει νερό. Δεν πήρε ποτέ ρεύμα. Μπορώ με άδεια 48ωρη να αρχίσω την επισκευή της σκεπής χωρίς ικριώματα; Έχω στα χέρια μου βεβαίωση της κοινότητας ότι είναι προ του 55. Επίσης, επειδή ακόμη είναι στο όνομα του πατέρα μου, γνωρίζετε μήπως μπορώ εγώ αντ'αυτού να βγάλω την όποια άδεια και γενικώς με κάποια εξουσιοδότηση να χειρίζομαι εγώ αντ'αυτού το όλο θέμα; Ευχαριστώ!
  5. Ευχαριστώ! Ήθελα να ρωτήσω, τα περί 48ωρης ενημέρωσης ισχύουν και σήμερα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.