Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panos1979

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Panos1979's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή αυτό που έγινε τότε είναι (ή ήταν) συνηθισμένη πρακτική? Δεν είναι παράνομη συμβολαιογραφική πράξη όπως υπονόησε ο Kane? Ο χαρακτηρισμός που έκανα προήλθε από την γνώμη που απέκτησα, για την συγκεκριμένη πράξη του κυρίου, από συναδέλφους του (οι οποίοι χρησιμοποίησαν πολυ βαρύτερες εκφράσεις). Ο χαρακτηρισμός ''άκυρο συμβόλαιο'' εκτος από τους 2 συμβολαιογράφους είχε ακουστεί και σε δικαστήριο. Πριν από 20 χρόνια όταν το ένα αγροτεμάχιο είχε καταπατηθεί και το διεκδικούσαμε πίσω, χρειάστηκε να προσκομίσουμε το αρχικό συμβόλαιο (κλήρος) αφού με τα τελευταία θα το χάναμε το καταπατημένο τμήμα. Δεν είναι θέμα τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει. Θέλω να έχω στην κατοχή μου ένα αγροτεμάχιο το οποίο να μπορώ να εκμεταλλευτώ στο 100% και το οποίο να μην έχει ''σκιές'' (αν έχει). Μπορώ? Για αυτό ρώτησα εσας... Αν μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει διανομή και ποιες οι διαφορές του να έχεις ένα αγροτεμάχιο από διανομή και ένα αγροτεμάχιο εξ αδιαιρέτου θα το εκτιμούσα ειλικρινά.Αλλιώς θα το ψάξω περισσότερο στην περιοχή μου τον άλλο μήνα. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε/διαθέτετε.
  2. Το είπαν συμβολαιογράφοι της περιοχής. Επιπλέον ο ένας είπε ''που να τρέχεις τώρα άστο έτσι'' ο άλλος είπε ''να του κάνεις μια μύνηση (του συναδέλφου του) να δεις πως τα φτιάχνει σωστά''. Με μηχανικό δεν έχω μιλήσει αλλά θα το κάνω άμεσα. Είπα μηπως έπαιρνα μια γενική εικόνα για το τι θεωρείται οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο (πόσα τετραγωνικά πρέπει να είναι minimum, πόσα τετραγωνικά μπορείς να χτίσεις, το γεγονός οτι υπάρχει σπίτι μέσα κτλ) αλλά προφανώς υπάρχουν πολλές παράμετροι που διαφοροποιούνται με την περιοχή και την τοποθεσία. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
  3. Καλησπέρα σας. Παρακαλώ για την γνώμη σας αν είναι εφικτό. Προσφυγικό (κλήρος) αγροτεμάχιο 6 στρεμμάτων χωρίστηκε πριν από περίπου 35 χρόνια σε 2 αγροτεμάχια των 3 στρεμμάτων (εκτός σχεδίου). Ο ανεκδιήγητος συμβολαιογράφος που έκανε εκείνη την πράξη τα χώρισε έτσι ώστε να μην είναι ''εξ αδιαιρέτου''!!!. Κατά συνέπεια, και όπως πληροφορήθηκα προσφάτως, τα συμβόλαια θεωρούνται άκυρα. Εκτός από το ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να χωριστούν σωστά τα αγροτεμάχια (για τις οποίες υποθέτω ότι δεν μπορείτε να με συμβουλέψετε,θα ήθελα να ξέρω αν στο ένα αγροτεμάχιο μπορώ να φτιάξω ενοικιαζόμενα δωμάτια (είτε με το υπάρχον συμβόλαιο είτε με το ''μελλοντικα διορθωμένο'' ). Εντός υπάρχει εξοχική κατοικία η οποία αν χρειαστεί μπορεί να κατεδαφιστεί. Να σημειωθεί ότι το άλλο αγροτεμάχιο έχει μεταβιβαστεί πριν από χρόνια. Αλήθεια πως έγινε η μεταβίβαση με βάση ένα άκυρο συμβόλαιο? Το αναφέρω μήπως δει την ανάρτηση μου κάποιος δικηγόρος και με συμβουλέψει σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να γίνει ''σωστό'' το συμβόλαιο. Αν είναι εκτός θέματος forum ζητώ συγνώμη. Ελπίζω να έγινα κατανοητός με την μη κατάλληλη ορολογία που χρησιμοποίησα. Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.