Μετάβαση στο περιεχόμενο

Meni Gentimi

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

309 profile views

Meni Gentimi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αύριο-μεθαύριο θα πάρω την απόφαση του ΣτΕ από τον ιδιοκτήτη και θα ξέρω με περισσότερη βεβαιότητα. Νομίζω (και ελπίζω) ότι ισχύει η πρώτη περίπτωση... Θα ενημερώσω όταν θα έχω τις λεπτομέρειες!
  2. Η απόφαση του Εφετείου Πατρών γράφει "ακύρωση". Την απόφαση του ΣτΕ θα την έχω αύριο, αλλά φαντάζομαι δε θα διαφέρει. Οπότε εάν η Ο.Α. έχει όντως ακυρωθεί και όχι ανακληθεί, πώς προχωράω στη διαδικασία της νομιμοποίησης; (και προφανώς εγώ σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!)
  3. Το ΣτΕ ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου Πατρών σύμφωνα με την οποία: "...η αναθεώρηση προϋποθέτει υφιστάμενη άδεια, συνεπώς αν η άδεια έχει ακυρωθεί (...) δε μπορεί μετά την ακύρωσή της να αναθεωρηθεί, εφόσον με την ακύρωσή της θεωρείται ότι ουδέποτε εκδόθηκε (πρβλ ΣτΕ 302/2002)". Αν βοηθάει, μπορώ να επισυνάψω το σχετικό αρχείο της απόφασης, αν και η ουσία είναι ότι μάλλον δικαστικά δε μπορεί να προχωρήσει παραπάνω (ακόμα και αν η πολεοδομία έχει ευθύνη που δεν προέβλεψε να ανακαλέσει πρώτα την απόφαση ακύρωσης), και η μοναδική λύση φαίνεται να είναι η νομιμοποίηση.
  4. Γεια σας. Θέλω να νομιμοποιήσω μία οικοδομή με ακυρωμένη άδεια το σύντομο ιστορικό της οποίας είναι το εξής: 1. Η πολεοδομία εκδίδει κανονικά την άδεια το 2001, η οποία είναι καθόλα νόμιμη. 2. Η άδεια ακυρώνεται μετά από καταγγελία επειδή το κτίριο πατάει σε ρυμοτομική γραμμή και η κατασκευή σταματάει στη μπετά. (Υπάρχει παλιό σχέδιο πόλης, το οποίο όμως δεν έχει εφαρμοστεί, ο δρόμος έχει κατασκευαστεί σε διαφορετική θέση, με αποτέλεσμα ΟΛΑ τα κτίρια του δρόμου να πατάνε τη ρυμοτομική) 3. Το 2006 το σχέδιο πόλης ενημερώνεται, και το κτίριο είναι πια εντός ρυμοτομικής, οπότε η πολεοδομία αναθεωρεί την ακυρωμένη άδεια και ολοκληρώνεται το χτίσιμο της οικοδομής. 4. Ξαναγίνεται καταγγελία επειδή δεν υφίσταται αναθεώρηση ακυρωμένης άδειας, ο ιδιοκτήτης καταφεύγει στο Εφετείο Πατρών και τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που όμως δεν τον δικαιώνουν και η άδεια εξακολουθεί να θεωρείται άκυρη. Υπάρχει κάποια διάταξη του 4178 στην οποία μπορεί να ενταχθεί η οικοδομή; Τί γίνεται για τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί για την έκδοση της πρώτης άδειας και της αναθεώρησης της; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.