Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Eomer

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Eomer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, δηλ. να βάλω το μεγάλο μανομετρικό με τη μικρή παροχή και το μικρό μανομετρικό με τη μεγάλη παροχή γιατί αλλιώς η αντλία βγαίνει τεράστια. Αυτή η περιγραφή (με εύρος τιμών για το μανομετρικό και παροχή) γίνεται για καμιά 10αριά αντλίες και ο ο εργολάβος κάνει άλλη ερμηνεία των λεγομένων του μελετητή και προτείνει ανλίες που έχουν ένα "τμήμα" από το συνολικό εύρος κάτω από την χαρακτηριστική καμπύλη και ισχυρίζεται ότι αφού είναι μέσα στο εύρος (δηλαδή ανάμεσα στις τιμές μανομετρικού και παροχής) είναι καλυμένος. Άντε να τον παλέψεις. Τώρα για το constant curve (σταθερής καμπύλης) από ότι κατάλαβα από ένα μανουάλι της Grundos όταν μια αντλία on/off (όχι Inverter) ρυθμίζεται σε μια εκ των ταχυτήτων της τότε θεωρούμε ότι λειτουργεί σε μια σταθερή καμπύλη H-Q. Άρα έχει δίκιο ο φίλος akaliak. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Ελπίζω να χρησιμεύσω κι εγώ κάποια στιγμή.
  2. Συνάδελφοι τη βοήθειά σας, Σε έργο που επιβλέπω η μελέτη προβλέπει εγκατάσταση αντλιών inline στο δίκτυο του κλιματισμού. Παραθέτω την περιγραφή μίας εξ αυτών: "Αντλία με στόμια αναρρόφησης - κατάθλιψης σε ευθεία (inline), σταθερής καμπύλης παροχής - μανομετρικού, 1.450rpm, παροχής από 10 μέχρι 15m³/h, μανομετρικού από 16 μέχρι 20mΣΝ." Ερωτήσεις 1. Τι σημαίνει "σταθερής καμπύλης παροχής - μανομετρικού"; 2. Το εύρος που ζητάει για την παροχή και για το μανομετρικό τι μπορεί να σημαίνει για την επιλογή αντλίας; Έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο (δηλαδή εύρος και όχι συγκεκριμένη τιμή για το μανομετρικό και την παροχή); Θα πρέπει η ελάχιστη παροχή (10m³/h) να είναι με μανομετρικό 16mΣΝ και αντίστοιχα για τα μέγιστα Ή μήπως η ελάχιστη παροχή (10m³/h) πρέπει να είναι με το μέγιστο μανομετρικό (16mΣΝ); (O μελετητής είναι άφαντος για να του ζητήσω διευκρινήσεις) Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.