Μετάβαση στο περιεχόμενο

gobolino

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

588 profile views

gobolino's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα εκδώσω ταυτότητα κτιρίου για διώροφη οικοδομή με υπόγειο (αδιαίρετη), θα τη δώσω στη συμβολαιογράφο , θα γίνει σύσταση οριζοντίας , θα πάρει καεκ κάθε ιδιοκτησία και έπειτα θα εκδώσω ταυτότητα για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Τώρα, σε αυτην την ταυτότητα της αδιαίρετης, -Υπόγειο με διαμέρισμα και αποθήκη -Ισόγειο με διαμέρισμα και κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο -Ά όροφος με διαμέρισμα και κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο -απόληξη κλιμακοστασίου στην καρτέλα "ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ" Στο υπόγειο θα βάλω κανονικά τα τετραγωνικά του διαμερίσματος στους κυρίους χώρους και της αποθήκης στους βοηθητικούς 1)τα κοινόχρηστα κλιμακοστασίου κάθε ορόφου τα βάζω στους βοηθητικούς? 2)Την απόληξη τη βάζω σε β' όροφο βοηθητικούς χώρους?? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη !!!!! Ευχαριστώ πολυ!
  2. Καλημέρα, Σας ευχαριστώ και τους δύο πάρα πολύ !!! Η πέργκολα είχε γίνει πριν χρόνια για να στηρίζει μια κληματαριά (από αυτούς που έκαναν τη μήνυση) και ο πελάτης μου την ξήλωσε, πέρασε μονωτικά και αντικατέστησε τα σίδερα (η διατομή των οποίων ήταν ανοιχτή και συσσώρευαν το νερό της βροχής) . Για το δωμάτιο, το καταλαβαίνω ότι υπάρχει θέμα, πράγματι. Η πέργκολα πως αλλάζει τη χρήση της ταράτσας ? Στα δώματα επιτρέπεται με άδεια μικρής κλίμακας να κατασκευαστεί πέργκολα εφόσον δεν παραβιάζει το ιδεατό στερεό, είναι θέμα πολλών ιδιοκτητών στην πολυκατοικία? Αυτό δεν καταλαβαίνω. Αν δηλαδή δε γινόταν σε πολυκατοικία αλλά σε διώροφη οικοδομή ενός ιδιοκτήτη δε θα υπήρχε πρόβλημα?
  3. Καλησπέρα, ο πελάτης μου έχει αποκλειστική χρήση της μισής ταράτσας. Σε αυτό το μέρος 1) έχτισε ένα δωμάτιο (το οποίο και έχει τακτοποιήσει) και αργότερα 2) προσέθεσε μια πέργκολα. Ήρθε η πολεοδομία (έπειτα από καταγγελία των από κάτω) και έκοψε πρόστιμο διατήρησης της πέργκολας και του είπαν να βγάλουμε μια αδεια μικρής κλίμακας προς νομιμοποίηση της. Οι από κάτω συνέχισαν στέλνοντας χαρτί απο δικηγόρο στην πολεοδομία οτι η άδεια μικρής κλίμακας που πρόκειται να βγει είναι παράνομη γιατί δεν υπάρχει δικαίωμα υψούν στην οικοδομή. και ρωτάω εγώ που δε μου έχει ξανατύχει, α) χρειάζεται δικαίωμα υψούν για να βγει η άδεια για την πέργκολα, απο τη στιγμή που δεν έχει να κανει με πολεοδομικούς συντελεστες δόμησης, κάλυψης, κτλ.... Η πέργκολα βρίσκεται στο κομμάτι που έχει αποκλειστική χρήση ο πελάτης μου, μπροστά από το νομιμοποιημένο δωματιάκι. Δεν εμποδίζει την πρόσβαση σε κανέναν. β)χρειάζεται συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών? Κι αν ναι, το 100% ή αρκει να συμ=ναινεί το 51% |?? γ) Από τη στιγμή που υπάρχει κτίσμα στο κομμάτι του, αυτο σημαίνει οτι και ο χώρος μπροστά του είναι δικος του και δε μπορεί να έρθει άλλος ενοικος να βάλει καρέκλες να καθίσει εξω από το παράθυρο του ή ο άκτιστος χώρος είναι ελεύθερος για να καθίσουν και οι άλλοι ?? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και ελπιζω να εχω ποστάρει σε σωστό σημείο αυτη τη φορά καθως αφορά αυθαιρετο, αδεια μικρης και θεμα ιδιοκτησίας 😅
  4. Καλημέρα, 100 % ή αρκεί και το 51% ??? Ρωτάω γιατί ο πελάτης μου έχει αποκλειστική χρήση μέρους της ταράτσας (και συναίνεση από το 51% των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας) Σε αυτό το μέρος 1) έχτισε ένα δωμάτιο (το οποίο και έχει τακτοποιήσει) και αργότερα 2) προσέθεσε μια πέργκολα. Ήρθε η πολεοδομία (έπειτα από καταγγελία των από κάτω) και έκοψε πρόστιμο διατήρησης της πέργκολας και του είπαν να βγάλουμε μια αδεια μικρής κλίμακας προς νομιμοποίηση της. Έστειλαν έπειτα χαρτί απο δικηγόρο στην πολεοδομία οτι η άδεια μικρής κλίμακας που πρόκειται να βγει είναι παράνομη γιατί δεν υπάρχει δικαίωμα υψούν στην οικοδομή. και ρωτάω εγώ που δε μου έχει ξανατύχει, α) χρειάζεται δικαίωμα υψούν για να βγει η άδεια για την πέργκολα, απο τη στιγμή που δεν έχει να κανει με πολεοδομικούς συντελεστες δόμησης, κάλυψης, κτλ.... Η πέργκολα βρίσκεται στο κομμάτι που έχει αποκλειστική χρήση ο πελάτης μου, μπροστά από το δωματιάκι. Δεν εμποδίζει την προσβαση σε κανεναν. β) Από τη στιγμή που υπάρχει κτίσμα στο κομμάτι του, αυτο σημαίνει οτι και ο χώρος μπροστά του είναι δικος του και δε μπορεί να έρθει άλλος ενοικος να βάλει καρέκλες να καθίσει εξω από το παράθυρο του ή ο άκτιστος χώρος είναι ελεύθερος για να καθίσουν και οι άλλοι ??
  5. Καλησπέρα..... και η σημερινη ανακοινωση που γραφει "Επιπλέον υπενθυμίζουμε στους μηχανικούς ότι η 30η Σεπτεμβρίου 2020 δεν αφορά στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων που έχουν υπαχθεί στις παλαιότερες ρυθμίσεις." αφορα όλα τα δικαιολογητικά πλην αυτων της κατηγοριας 5 ?? γιατι για να γινει περαιωση στα κατηγοριας 5 πρεπει να ανεβουν και τα δκαιολογητικα....
  6. Καλησπέρα σε όλους Σε διώροφη κατοικία με υπόγειο, Ο.Α του 2000 Στα σχέδια της άδειας το υπόγειο έχει αποθήκες και γκαράζ. Στην πραγματικότητα έχουν φτιάξει α) 2 μικρές κατοικίες με κουζίνα και καθιστικό (ενιαίο χώρο) και λουτρό (καθαρό ύψος 2,40) β) έχουν κρατήσει το ένα γκαράζ με την γκαραζόπορτα, αλλά του έχουν βάλει και άλλη είσοδο από το κλιμακοστάσιο , και κουζίνα και μεγάλο λουτρό. Μέσα έχουν εργαλεία για τον κήπο και πλυντήρια. (χρησιμοποιείται δηλαδή ως αποθήκη) απλά αν τα βγάλουν γίνεται κατοικία. (καθαρό ύψος 2,40) Στον ίδιο χώρο ένα δωμάτιο χρησιμοποιείται ως λεβητοστάσιο και δεν έχει πρόσβαση από αλλού. Θέλουν βεβαίωση για μεταβίβαση Θεωρούνται βοηθητικοί χώροι λόγω ύψους?? άρα μένουν ως αποθήκες κι ας έχουν κουζινάκια και μπανιέρες??? κι αν είναι χώροι Κ.Χ. γίνεται ο χωρος β) να εμπεριέχει λεβητοστάσιο ?? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη !!!!
  7. Καλημέρα, είμαι νέα στο επάγγελμα και πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ και θα ήθελα τα φώτα σας. Σε δυώροφο κτίριο κατοικίας (Ο.Α.'97) έχω τις εξής δύο αυθαιρεσίες. Λόγω κλίσης εδάφους απο μπροστά βλέπουμε ισόγειο και πρώτο, απο πισω και το υπόγειο. α) υπογεια αποθήκη αντι για -3 μ βάθος, έχει φτάσει τα -6 μ. (χωρίς αλλαγή χρήσης πάει με αναλυτικό για ξεμπάζωμα και αλλαγή όψεων) β) Στα -3μ. έχει δημιουργηθει χτιστό πατάρι στη μιση επιφάνεια του υπογείου με μονάδική πρόσβαση εσωτερικά του υπογείου. Υπολογίζω τα τετραγωνικά του με Μειώτικό συντελεστή? γ)Αντί για δύο ανοιχτές σκάλες εξωτερικά όπως προβλέπεται στην Ο.Α. έχει γίνει μόνο η μία, και απο την άλλη πλευρά του κτιρίου έχει γίνει ολόκληρο κλειστό κλιμακοστάσιο απο το -3 εώς το δώμα και μία ανοικτη χτιστή σκάλα απο το -3 εώς το -6.(εκτός Ο.Α.). Υπολογίζω με αναλυτικό απο -3 εώς -6 με μειωτικό απο -3 εώς +3 με Υ.Δ. απο +3 εώς + 6 ???? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.