Jump to content

janus

Members
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Ουδέτερη

About janus

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

339 profile views
 1. Καλησπέρα. Έχει συναντήσει κάποιος αυτή τη διάταξη. Πρόκειται για κεντρικό λέβητα (ARISTON Genus Prenium EVO HP 65 EU) σε μονοσωλήνιο δίκτυο διανομής, πρόσφατα εγκατεστημένος. Η είσοδος με την έξοδο νερού συνδέονται με τρίοδη βάνα πιθανολογώ. Αλλά δε βρήκα κάποιο αισθητήριο θερμοκρασίας εξωτερικά. Υπάρχει περίπτωση να είναί ενσωματωμένο στο λέβητα? Θέλω να το κατατάξω ως προς τις διατάξεις αυτοματισμών (Γ ή Δ).
 2. Θα ακολουθούσα την περίπτωση 1. Με εμβαδό θερμαινομενο=εμβαδό συνολικό=εμβαδό ισογείου.
 3. Μπορεί να οριστεί σαν: οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη με U=3,70[W/(m2·K)] όπως ορίζει η ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 με τη μέγιστη σκίαση. (άρα σε επαφή με αέρα). Αυτό που παίζει ρόλο είναι το σημείο που έχει χρησιμοποιηθεί η "θερμομόνωση". Εάν βρίσκεται στην οριζόντια οροφή χρησιμοποιείς το παραπάνω ενώ εάν βρίσκεται στη στέγη τότε συμπεριλαμβάνεται και ο όγκος της στο θερμαινόμενο όγκο της κατοικίας χρησιμοποιώντας την επιλογή: Κεραμοσκεπή επί κεκλιμένης πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος με U=4,70[W/(m2·K)] (πάλι σε επαφή με αέρα).
 4. Θα το αντιμετώπιζα σαν να μην υπάρχει το φύλλο γυψοσανίδας. (Παρόμοιος τρόπος αντιμετώπισης με την ύπαρξη ψευδοροφής σε κατάστημα)
 5. Καλησπέρα. Είναι η δεύτερη φορά που ακούω το εξής απο πελάτη και ήθελα να το παραθέσω. "Οι ΥΔΕ για τις κατοικίες έχουν διάρκεια 7 έτη καθώς έχει αλλάξει ο κανονισμός έτσι μου είπε ο ηλεκτρολόγος." Δεν ασχολούμαι με αυτή την εργασία αλλά έχω μελετήσει μέρος της νομοθεσίας παρόλα αυτά όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δε βρήκα να αναφέρεται το παραπάνω. Μήπως έχει αναρτηθεί κάποια εγκύκλιος?
 6. Καλησπέρα! Καλή χρονιά! Είτε θέσεις τον ενδιάμεσο τοίχο εσωτερικό (κτιριακή μονάδα) έιτε προς όμορο κτίριο (κτίριο) δεν θα υπάρχει διαφορά όσον αφορά το αποτέλεσμα του ΠΕΑ. Από την οικοδομική άδεια μπορείς να συμπεράνεις εάν πρόκειται για κτιριακή μονάδα (πολυκατοικία) ή κτίριο (μονοκατοικία). Επίσης μπορείς να το συμπεράνεις από το σύστημα θέρμανσης (π.χ. να υπάρχει κεντρική θέρμανση που τροφοδοτεί και τις 2 κατοικίες => κτιριακή μονάδα).
 7. Ακριβως. Ονοματεπώνυμο, αριθμό άδειας και υπογραφή. Εχει τα στοιχεια που με ενδιαφερουν απλα δεν ξερω εαν στέκεται μόνο του σαν φύλλο ελέγχου.
 8. Καλησπέρα. Αυτό το αυτοκόλλητο μπορούμε να το ανεβάσουμε ως φύλλο συντήρησης?
 9. Συμφωνώ. Πρέπει να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση. Δεν υφίσταται σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ κτιριακή μονάδα με 2 ή παραπάνω χρήσεις. Επίσης δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός της εσωτερικής σύνδεσης των 2 χώρων. Συνεπώς η χρήση για την οποία πρόκειται να νοικιαστεί ο ενιαίος χώρος θα αποτελέσει και την τελική χρήση του, προς έκδοση, ΠΕΑ.
 10. Το απόσπασμα της ΤΟΤΕΕ αναφέρει τη μεικτή χρήση κτιρίου και όχι στη μεικτή χρήση κτιριακής μονάδας. Ένα ΠΕΑ με 2 χρήσεις δεν νομίζω ότι γίνεται να εκδοθεί πόσο μάλλον όταν οι χρήσεις αφορούν κατοικία και επαγγελματικό χώρο.
 11. Σε αντίστοιχη περίπτωση δώματος που μου έτυχε όπου δύο ανεξάρτητοι χώροι συμπλήρωναν λειτουργικά ο ένας τον άλλο αλλά ουδεμία επαφή είχαν μεταξύ τους, ύστερα από ερώτηση στην ΕΥΠΕΝ, μου δόθηκε η απάντηση πως δεν μας ενδιαφέρει εάν ένα διαμέρισμα διαθέτει κουζίνα ή wc αλλά δύο ανεξάρτητοι μεταξύ τους χώροι δεν αποτελούν μία ζωνη, κατά συνέπεια 2 ΠΕΑ.
 12. Καλησπέρα. Θα ήθελα γνώμες σχετικά με την εκπόνηση μελέτης εγκατάστασης φυσικού αερίου. Υπάρχει κάποιο λογισμικό που μπορεί να βοηθήσει από τις γνωστές εταιρίες?
 13. Καλησπέρα. Ένας ατομικός ηλεκτρικός λέβητας Vaillant eloBLOCK VE 6 με P=5,9kW και τοποθετημένος εντός κατοικίας έχει βαθμό απόδοσης κοντά στο 1 ? Γενικά τον αντιμετωπίζουμε σαν τοπική ηλεκτρική μονάδα?
 14. Το φελιζόλ τώρα το τοποθέτησαν για καλύτερη μόνωση και επειδή ήταν σε πλάκες συγκεκριμένων διαστάσεων βρήκα ίδιες σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.