Jump to content

janus

Members
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Ουδέτερη

About janus

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

234 profile views
 1. Καλησπέρα! Καλή χρονιά! Είτε θέσεις τον ενδιάμεσο τοίχο εσωτερικό (κτιριακή μονάδα) έιτε προς όμορο κτίριο (κτίριο) δεν θα υπάρχει διαφορά όσον αφορά το αποτέλεσμα του ΠΕΑ. Από την οικοδομική άδεια μπορείς να συμπεράνεις εάν πρόκειται για κτιριακή μονάδα (πολυκατοικία) ή κτίριο (μονοκατοικία). Επίσης μπορείς να το συμπεράνεις από το σύστημα θέρμανσης (π.χ. να υπάρχει κεντρική θέρμανση που τροφοδοτεί και τις 2 κατοικίες => κτιριακή μονάδα).
 2. Ακριβως. Ονοματεπώνυμο, αριθμό άδειας και υπογραφή. Εχει τα στοιχεια που με ενδιαφερουν απλα δεν ξερω εαν στέκεται μόνο του σαν φύλλο ελέγχου.
 3. Καλησπέρα. Αυτό το αυτοκόλλητο μπορούμε να το ανεβάσουμε ως φύλλο συντήρησης?
 4. Συμφωνώ. Πρέπει να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση. Δεν υφίσταται σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ κτιριακή μονάδα με 2 ή παραπάνω χρήσεις. Επίσης δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός της εσωτερικής σύνδεσης των 2 χώρων. Συνεπώς η χρήση για την οποία πρόκειται να νοικιαστεί ο ενιαίος χώρος θα αποτελέσει και την τελική χρήση του, προς έκδοση, ΠΕΑ.
 5. Το απόσπασμα της ΤΟΤΕΕ αναφέρει τη μεικτή χρήση κτιρίου και όχι στη μεικτή χρήση κτιριακής μονάδας. Ένα ΠΕΑ με 2 χρήσεις δεν νομίζω ότι γίνεται να εκδοθεί πόσο μάλλον όταν οι χρήσεις αφορούν κατοικία και επαγγελματικό χώρο.
 6. Σε αντίστοιχη περίπτωση δώματος που μου έτυχε όπου δύο ανεξάρτητοι χώροι συμπλήρωναν λειτουργικά ο ένας τον άλλο αλλά ουδεμία επαφή είχαν μεταξύ τους, ύστερα από ερώτηση στην ΕΥΠΕΝ, μου δόθηκε η απάντηση πως δεν μας ενδιαφέρει εάν ένα διαμέρισμα διαθέτει κουζίνα ή wc αλλά δύο ανεξάρτητοι μεταξύ τους χώροι δεν αποτελούν μία ζωνη, κατά συνέπεια 2 ΠΕΑ.
 7. Καλησπέρα. Θα ήθελα γνώμες σχετικά με την εκπόνηση μελέτης εγκατάστασης φυσικού αερίου. Υπάρχει κάποιο λογισμικό που μπορεί να βοηθήσει από τις γνωστές εταιρίες?
 8. Καλησπέρα. Ένας ατομικός ηλεκτρικός λέβητας Vaillant eloBLOCK VE 6 με P=5,9kW και τοποθετημένος εντός κατοικίας έχει βαθμό απόδοσης κοντά στο 1 ? Γενικά τον αντιμετωπίζουμε σαν τοπική ηλεκτρική μονάδα?
 9. Το φελιζόλ τώρα το τοποθέτησαν για καλύτερη μόνωση και επειδή ήταν σε πλάκες συγκεκριμένων διαστάσεων βρήκα ίδιες σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων.
 10. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Το υλικό αυτό που μοιάζει με φελιζόλ χρώματος μαύρου και πάχους 3cm τοποθετήθηκε για εσωτερική θερμομόνωση σε κατοικία προ του 1980. Εάν το έχει κάποιος συναντήσει θα ήθελα τα χαρακτηριστικά του / συντελεστής λ(W/mK). Απάντηση από αναζήτηση στο διαδίκτυο: γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερινή με λ=0,031
 11. Εάν θέλει να μπει στο επόμενο εξοικονομώ θα υπάρχει πρόβλεψη από τον οδηγό για δυνατότητα ανάκλησης με αιτιολογία την εισαγωγή στο πρόγραμμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση το σενάριο έχει τυπική ύπαρξη.
 12. Οι περιπτώσεις που θεωρώ ένα σύστημα ΖΝΧ τοπικό δηλαδή ότι δεν έχει δίκτυο διανομής (αν καταλαβαίνω σωστά) είναι να βρίσκεται εντός της κατοικίας (ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, boiler διπλής ενέργειας) ή στο μπαλκόνι. Ο ηλιακός θεωρώ ότι έχει πάντα δίκτυο διανομής δηλαδή ότι παρουσιάζει απώλειες (ανάλογες της μόνωσης των σωληνώσεων μεταφοράς του νερού).
 13. Όταν δε λειτουργεί ο κεντρικός λέβητας για χρόνια λόγω οικονομικής ασυμφωνίας (συνηθισμένο φαινόμενο) δε σημαίνει ότι δε βάζουμε τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης εκτός και αν υπάρχει εμφανής βλάβη (π.χ. λείπει ο καυστήρας, είναι κομμένες οι σωληνώσεις, έχουν αφαιρεθεί τα σώματα) ή υπάρχει απόφαση της πολυκατοικίας για πάγια μη χρήση του λέβητα. Το θεωρητικό σύστημα χρησιμοποιείται σε περίπτωση μερικής ή ολικής έλλειψης πραγματικού συστήματος θέρμανσης.
 14. Καλησπέρα. Είναι καθολικό το πρόβλημα εισόδου στο buildingcert? Εδώ και μία ώρα αδυνατώ να μπω στο site.
 15. Μία θερμική ζώνη εφόσον υπάρχει ελεύθερη διακίνηση αέρα μέσω της εσωτερικής σκάλας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.