Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

janus

Members
  • Περιεχόμενα

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by janus

  1. Είχα αρκετές περιπτώσεις που αφορούσαν τη μελέτη θέρμανσης ως μέρος της ΕΕΔΜΚ και όλες πάγωναν με δικαιολογία ότι δεν είναι επιλέξιμο το ποσό της μελέτης αυτής διότι συμπεριλαμβάνεται στην ΕΕΔΜΚ. Λογικό ή παράλογο και ύστερα από απερίγραπτες στιχομυθίες με τους υπεύθυνους του support ο τρόπος για να προχωρήσουμε στην τελική εκταμίευση ήταν να πληρωθεί απο ίδια κεφάλαια του ωφελούμενου η μελέτη.
  2. Από τη δική μου μικρή εμπειρία στη χρήση της πλατφόρμας σε διάφορες Περιφέρειες στις τελευταίες δύο Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας ήταν πολύ πιο αργή η διαδικασία με περισσότερη αναμονή στις αποθηκεύσεις σε σχέση με Αττική, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά, με τον ίδιο εξοπλισμό, ταχύτητα internet κλπ. Συνολικά τις βελτιώσεις στις οποίες έγινε αναφορά ότι θα πραγματοποιούνταν, στη 2βδόμαδη αναβολή, δεν τις είδα. Καλή συνέχεια και καλό μας κουράγιο.
  3. 2 ατομα εμεις στον ιδιο χωρο σε κοινό δικτυο "τυπου 24αρι" καταφεραμε να περάσουμε 2/2 αιτησεις εξυπηρετώντας συναδελφο απο στερεα ελλαδα. Η πρωτη αιτηση κυλησε ομαλα καθως τραβηξε το πεα απευθειας. Η δευτερη κολλησε στο ΠΕΑ για 10 λεπτα οταν ξεκολλησε προλάβαμε και την περασαμε. Μεχρι 10:25 υποβαλλαμε και τις 2. Πιστευω εαν υπηρχε τριτη δεν θα την καταφερναμε. Μετα το 10λεπτο πιστευω οτι μπουκωνει η διασυνδεση. "Θυμηθηκα τα χρονια της σχολης ηλεκτρικη οικονομία που επρεπε να γεμισουμε 10 σελιδες πράξεις σε 2 ωρες και αναρωτιομουν που θα μου χρειαστει. Σημερα ελαβα την απαντηση."
  4. Οταν υπάρχει φύλλο ελέγχου για πετρέλαιο Pm=11,92(kWh/kg)*παροχή καυσιμού(kg/h)*εσωτερικός βαθμός απόδοσης ενώ για φυσικό αέριο Pm=13,83(kWh/kg)*παροχή καυσιμού(m3/h)*0,721(kg/m3)*εσωτερικός βαθμός απόδοσης Με bold τα στοιχεία που θα πρέπει να βρεις στο φύλλο ελέγχου.
  5. Θα μπορούσες να τα δηλώσεις για ψύξη αλλά να χρησιμοποιούνται και για θέρμανση. Εφόσον ο λέβητας επαρκεί για την κατοικία δεν βρίσκω τρόπο που μπορείς να περάσεις στο ΠΕΑ 2 συστήματα θέρμανσης.
  6. Ενας τελικός βαθμος αποδοσης σε προ κθκ κοντα στο 0.7 και κατα κθκ κοντα στο 0.6 ειναι συνηθισμένη τιμη εαν δεν υφισταται φυλλο ελεγχου. Εαν παλι υπαρχει εσωτερικός β.α. απο φυλλο ελεγχου ειναι κατα 0.1-0.2 παραπανω. Στην ΤΟΤΕΕ1 υπάρχει αναλυτικος τροπος υπολογισμου υπερδιαστασιολογησης.
  7. Τα κλιματιστικά μπορούν να εισαχθούν σαν σύστημα θέρμανσης εφόσον δεν υφίσταται κάποιο άλλο είδος θέρμανσης. Απλώς πρέπει να εξετάσεις εάν καλύπτουν το 100% των θερμικών φορτίων του διαμερίσματος.
  8. Απο τη στιγμη που τα split units καλυπτουν περιπου 33% οπως αντιλαμβανομαι απο το π.χ. του σπιτιου οι αυτοματισμοι στην ψυξη ειναι Δ και συμπληρώνεις το υπολοιπο 17% με θεωρητικο.
  9. Γ & Γ θα έβαζα καθώς δεν υπάρχει δίκτυο διανομής οπότε αρκεί η πρώτη προϋπόθεση για τους αυτοματισμούς κατηγορίας Γ "1. Αυτόματος κεντρικός έλεγχος της λειτουργίας της εγκατάστασης μέσω θερμοστάτη ή χρονοδιακόπτη" ανεξάρτητα από το εάν είναι παλιάς τεχνολογίας ή inverter.
  10. Το σωστο ειναι μπαζωμα θεωρουμενο ως μθχ. Το μπαζωμα απλα θα φαινεται σαν επιφανειες τοιχων και δαπεδου σε φε και τιποτα παραπανω στην καρτελα των μθχ. Η μοντελοποιηση συμβάλλει στον αναλυτικο υπολογισμο του U του δαπεδου της κατοικίας προς το μπαζωμα αυτο αντι να παρεις το προσεγγιστικο 0.5 μειωτικο παραγοντα.
  11. Σε περίπτωση κτιριακης μοναδας δαπεδο σε μθχ ενω σε περιπτωση μονοκατοικιας δημιουργια μπαζωματος ως μθχ και απο πανω η ζωνη. Δεν ειναι μεγαλη η διαφορα οπως και να χει.
  12. 1. Η ισχύς στην κρίση σου δεν θα παίξει κάποιο ρόλο (για να το επιβεβαιωσεις κάνε μερικές δοκιμές για να δεις κατά πόσο επηρεάζει το αποτέλεσμα από 5 έως 15kW) 2. Σωστά 3. Όχι, από τη στιγμή που είναι σόμπα και όχι ξυλολέβητας 4. Και πάλι στην κρίση σου αλλά και σε συνδυασμό με την εμπειρία των ενοίκων. 5. Αυτοματισμοί Δ.
  13. Το μποιλερ συνήθως παροπλιζεται μετά την εγκατάσταση επιτοιχιου λεβητας φυσικού αερίου και η κατοικία καλύπτει τις ανάγκες για ζνχ από το λέβητα με τη λειτουργία ταχείας θέρμανσης νερού. Το μποιλερ παρ' όλα αυτα μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής με την εγκατάσταση ενός διακόπτη ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρικη η ηλεκτρικη του αντίσταση.
  14. Σε συνεργεία συντήρησης ή επισκευής οχημάτων δεν απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ.
  15. Καλησπέρα. Έχει συναντήσει κάποιος αυτή τη διάταξη. Πρόκειται για κεντρικό λέβητα (ARISTON Genus Prenium EVO HP 65 EU) σε μονοσωλήνιο δίκτυο διανομής, πρόσφατα εγκατεστημένος. Η είσοδος με την έξοδο νερού συνδέονται με τρίοδη βάνα πιθανολογώ. Αλλά δε βρήκα κάποιο αισθητήριο θερμοκρασίας εξωτερικά. Υπάρχει περίπτωση να είναί ενσωματωμένο στο λέβητα? Θέλω να το κατατάξω ως προς τις διατάξεις αυτοματισμών (Γ ή Δ).
  16. Θα ακολουθούσα την περίπτωση 1. Με εμβαδό θερμαινομενο=εμβαδό συνολικό=εμβαδό ισογείου.
  17. Μπορεί να οριστεί σαν: οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη με U=3,70[W/(m2·K)] όπως ορίζει η ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 με τη μέγιστη σκίαση. (άρα σε επαφή με αέρα). Αυτό που παίζει ρόλο είναι το σημείο που έχει χρησιμοποιηθεί η "θερμομόνωση". Εάν βρίσκεται στην οριζόντια οροφή χρησιμοποιείς το παραπάνω ενώ εάν βρίσκεται στη στέγη τότε συμπεριλαμβάνεται και ο όγκος της στο θερμαινόμενο όγκο της κατοικίας χρησιμοποιώντας την επιλογή: Κεραμοσκεπή επί κεκλιμένης πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος με U=4,70[W/(m2·K)] (πάλι σε επαφή με αέρα).
  18. Θα το αντιμετώπιζα σαν να μην υπάρχει το φύλλο γυψοσανίδας. (Παρόμοιος τρόπος αντιμετώπισης με την ύπαρξη ψευδοροφής σε κατάστημα)
  19. Καλησπέρα. Είναι η δεύτερη φορά που ακούω το εξής απο πελάτη και ήθελα να το παραθέσω. "Οι ΥΔΕ για τις κατοικίες έχουν διάρκεια 7 έτη καθώς έχει αλλάξει ο κανονισμός έτσι μου είπε ο ηλεκτρολόγος." Δεν ασχολούμαι με αυτή την εργασία αλλά έχω μελετήσει μέρος της νομοθεσίας παρόλα αυτά όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δε βρήκα να αναφέρεται το παραπάνω. Μήπως έχει αναρτηθεί κάποια εγκύκλιος?
  20. Καλησπέρα! Καλή χρονιά! Είτε θέσεις τον ενδιάμεσο τοίχο εσωτερικό (κτιριακή μονάδα) έιτε προς όμορο κτίριο (κτίριο) δεν θα υπάρχει διαφορά όσον αφορά το αποτέλεσμα του ΠΕΑ. Από την οικοδομική άδεια μπορείς να συμπεράνεις εάν πρόκειται για κτιριακή μονάδα (πολυκατοικία) ή κτίριο (μονοκατοικία). Επίσης μπορείς να το συμπεράνεις από το σύστημα θέρμανσης (π.χ. να υπάρχει κεντρική θέρμανση που τροφοδοτεί και τις 2 κατοικίες => κτιριακή μονάδα).
  21. Ακριβως. Ονοματεπώνυμο, αριθμό άδειας και υπογραφή. Εχει τα στοιχεια που με ενδιαφερουν απλα δεν ξερω εαν στέκεται μόνο του σαν φύλλο ελέγχου.
  22. Καλησπέρα. Αυτό το αυτοκόλλητο μπορούμε να το ανεβάσουμε ως φύλλο συντήρησης?
  23. Συμφωνώ. Πρέπει να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση. Δεν υφίσταται σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ κτιριακή μονάδα με 2 ή παραπάνω χρήσεις. Επίσης δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός της εσωτερικής σύνδεσης των 2 χώρων. Συνεπώς η χρήση για την οποία πρόκειται να νοικιαστεί ο ενιαίος χώρος θα αποτελέσει και την τελική χρήση του, προς έκδοση, ΠΕΑ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.