Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

M.PETRAKIS

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by M.PETRAKIS

  1. Για σύσταση Ο.Ι. τριών διαμερισμάτων στην ΗΤΚ εκδίδω ΠΕΑ για το συνολικό κτίριο. Στην συνέχεια θα κάνω τρις χωριστές ΗΤΚ μία ανά Ο.Ι. μπορώ να χρησιμοποιήσω το συνολικό ΠΕΑ ή θέλει νέα ΠΕΑ ανά Ο.Ι. ? Δηλαδή για τις δικαιοπραξίες υπάρχει η λογική του ενοικιοστάσιου που μπορείς με το ΠΕΑ του κτιρίου να κάνεις επιμέρους ενοικιάσεις? Δεν είναι και πολύ λογικό..
  2. Γεια σας, σε Ο.Α. του 2005 που έχει ολοκληρωθεί ο φέρον οργανισμός περίπου το 2007 και δεν έγινε αναθεώρηση ως προς τον χρόνο ισχύος της άρα έληξε το 2009 μπορούμε να κάνουμε χρήση του Ν.4495/2017 αρθ. 42 παρ. 5. ? «Η οικοδομική άδεια αναθεωρείτε μετά την λήξη της για την παράταση της ισχύος της ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και αυτοψία από ελεγκτή δόμησης.» Αν ναι αυτό σημαίνει ότι με βάση τον Ν.4495/2017 αρθ. 50 παρ. 5 όπως έχει ενημερωθεί με τον ν.4964/2022 αρθ. 60 παρατείνετε ο χρόνος ισχύος έως 31/12/2024.
  3. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα) Γεια σας, Σε οικισμό <2000 που η αφετηρία μέτρησης ύψους είναι το Φ.Ε. έχουμε μέγιστο ύψος 7,50 μ + 1,5 στέγη. Μπορούμε την στέγη να την αντιμετωπίσουμε όπως το σχέδιο? ή θα θα είναι 2,12 μ άρα > από 1,5 μ. Αναρτούμε τα μηνύματά μας στο σωστό θέμα. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  4. Γεια σας, Σε οικισμό <2000 που η αφετηρία μέτρησης ύψους είναι το Φ.Ε. έχουμε μέγιστο ύψος 7,50 μ + 1,5 στέγη. Μπορούμε την στέγη να την αντιμετωπίσουμε όπως το σχέδιο? ή θα θα είναι 2,12 μ άρα > από 1,5 μ. Ευχαριστώ . αα.pdf
  5. Γεια σας, Ερώτηση: Υπάρχουν τα οφέλη του άρθρου 103 παρ. 5 περί μονογονεϊκής οικογένειας για την κύρια κατοικία όταν έχει πεθάνει ο πατέρας και: α) υπάρχουν 3 παιδιά πάνω από 28 ετών. β) υπάρχουν 2 παιδιά πάνω από 28 και ένας φοιτητής 22 ετών. γ) δεν υπάρχουν παιδιά. Ευχαριστώ.
  6. Γεια σας, Για τοποθέτηση μόνωσης σε δώμα με στόχο να γίνει απομείωση προστίμου στον Ν.4495 πρέπει να βγάλεις άδεια Μ.Κ.? ο Ν.4495 αναφέρει ιθ) τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητι- κών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις, Δεν λέει κάτι για δώμα..
  7. Και εγώ αυτή την απορία έχω.. Ο νόμος δεν γράφει κάτι πάραυτα η πλατφόρμα ζητάει τα παρακάτω. 1. Ανάθεση του ιδιοκτήτη στο μηχανικό για την Υπαγωγή 2. Υπεύθυνη δήλωση αιτούντα 3. Τεχνική έκθεση μηχανικού 4. Τοπογραφικό διάγραμμα (εξαρτημένο ΕΓΣΑ) 5. Αμοιβή μηχανικού 6. Μελέτη στατικής επάρκειας
  8. Φίλε Δημήτρη Εγώ θέλω να δηλώσω 120 μ2 ισόγειο με χρήση βοηθητικός χώρος κατοικίας (αποθήκες) και 80 μ2 όροφος κατοικία. Τώρα μπαίνει το ερώτημα: για τον λόγο ότι το Ε κατοικίας = 80 μ2 < του 50% Ε συνολικής ιδιοκτησία = 200 μ2 (για να υπάρχει η έννοια επικρατούσα χρήση κατοικίας πρέπει το Ε κατοικίας να είναι > από το 50 % του συνολικού Ε) μήπως λοιπόν χάνουμε την επικρατούσα χρήση της ιδιοκτησίας? και από κατοικία γίνεται αποθήκες?
  9. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει η επιλογή «νομέας & κάτοχος χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας» στην πλατφόρμα. Όμως χάθηκε το αρχικό ερώτημα 1.Μπαίνει την κατηγορία 1; 2.Είναι η επικρατούσα υφιστάμενη χρήση κατοικία? ή λόγω του ότι, Ε κατοικίας. < του 50% Ε συνολικής ιδιοκτησίας μπερδεύει το πράγμα;
  10. Για την χρησικτησία πρόκειται να δηλώσω στην πλατφόρμα, πεδίο ιδιότητα του ιδιοκτήτη «νομέας & κάτοχος χωρείς τίτλους ιδιοκτησίας» Για το Ε9 τα στοιχεία είναι: Α) Κατηγορία ακινήτου 1 όροφος 0 100 μ2 Κ-Χ Β) Κατηγορία ακινήτου 1 όροφος 1 80 μ2 Κ-Χ
  11. Παραδόξως η Ο.Α. δεν αναφέρει καμία χρήση έχει τίτλο « προσθήκην ορόφου άνωθεν υπάρχοντος ισογείου» Το ιδιοκτησιακό καθεστώς προέρχεται από χρησικτησία, και δεν έχει γίνει καμία πράξη ακόμα.
  12. Ο βοηθητικός χώρος κατοικίας αναφέρεται ως έννοια στις ερωτο-απαντήσεις και είναι παρακολούθημα της κατοικίας (δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη αποθήκη) . Στο Ε9 δηλώνουν 180 μ2 κύριοι χώροι.
  13. Κτίριο με Ο.Α. του 1969 που αφορά προσθήκη ορόφου 80 μ2 σε υφιστάμενο κτίσμα χωρίς Ο.Α. (στην Ο.Α. δεν αναφέρονται χρήσης). Σήμερα η χρήση του ισογείου είναι βοηθητικός χώρος κατοικίας και του ορόφου κατοικία. Μπαίνει την κατηγορία 1? Είναι η επικρατούσα υφιστάμενη χρήση κατοικία? ή λόγο ότι Ε κατοικίας. < του 50% Ε συνολικής ιδιοκτησίας μπερδεύει το πράγμα?
  14. Το ερώτημα παραμένει και είναι το εξής. Για δήλωση στον 4495 παλιάς κενής κατοικίας χωρείς στοιχεία για την χρήση αλλά μόνο για την ύπαρξη (α/φ). Θέλουμε να το δηλώσουμε ως προ του 75 (λόγο αντικατάστασης στέγης περίπου το 1970). Πρέπει να αποδείξουμε και την χρήση ως κατοικία; (συγκεκριμένα μου λένε στην πολεοδομία ότι μπορεί να είναι και αποθήκη). Το μόνο που έχω για την ώρα είναι ή αποδοχή κληρονομιάς του 2015 που το αναφέρει ως παλιά οικία, με καλύπτει αυτό; Θεωρείται δημόσιο έγγραφο ή αποδοχή κληρονομιάς ; Κατά την γνώμη μου ο νόμος δεν αναφέρει ότι πρέπει να αποδείξουμε την χρήση σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει αλλαγή χρήσης, κατά συνέπεια ο χρόνος εγκατάστασης της μίας και μοναδικής χρήσης ταυτίζεται με τον χρόνο κατασκευής. Άλλη οπτική του θέματος θα μπορούσε να είναι η τυπολογία του κτιρίου π.χ. εμείς έχουμε καμινάδα που συνεπάγεται τζάκι (τώρα το τζάκι δεν υπάρχει) και το τζάκι παραπέμπει σε κατοικία. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ευχαριστώ και τον alex99 που πήρε ξεκάθαρη θέση.
  15. Κατά αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στην περίπτωσή μου υπάρχουν περεμβάσεις, άρα πάω προ του 75 και προκύπτει το πρόβλημα της χρήσης. Το γεγονός ότι έχω συμβόλαιο του 2015 (όχι 2005 που γράφω παραπάνω) που αναφέρει το κτίσμα ως κατοικία θεωρώ ότι καλύπτει το θέμα της χρήσης. Ποια η γνώμη σας για αυτό?
  16. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να αποδείξω την χρήση ως κατοικία, (πράγμα που αναφέρει το συμβόλαιο) ή για τον λόγο ότι δεν έχουμε αλλαγή χρήσης η χρήση ταυτίζεται χρονικά με τον χρόνο κατασκευής?
  17. Γεια σας, Σε κτίσμα προ του 55 με χρήση κατοικίας (κατά τον ιδιοκτήτη), δεν υπάρχουν αποδεικτικά για την χρήση κατοικίας, μόνο Αεροφωτό για την ύπαρξει του (τώρα είναι κενό χωρείς συνδέσεις με δίκτυα κ.οφ.). Πρέπει να αποδείξουμε την χρήση με δημόσια έγραφα? ή για τον λόγο ότι δεν έχουμε αλλαγή χρήσης η χρήση ταυτίζεται χρονικά από τον χρόνο κατασκευής? υπάρχει ερωτοαπάντηση σχετική? Επίσης δεν μου δέχονται το συμβόλαιο ως αποδεικτικό ενώ αναφέρει το κτίσμα ως κατοικία προ του 55 αλλά έχει συνταχθεί το 2005 και δεν υπάρχουν προγενέστερα συμβόλαια (χρησηκτησία). Αν ξέρει κάποιος συνάδελφος κάτι ας το παραθέσει.
  18. Γεια σας, Σε κτίσμα προ του 55 με χρήση κατοικίας (κατά τον ιδιοκτήτη), δεν υπάρχουν αποδεικτικά για την χρήση κατοικίας, μόνο Αεροφωτό για την ύπαρξει του (τώρα είναι κενό χωρείς συνδέσεις με δίκτυα κ.οφ.). Πρέπει να αποδείξουμε την χρήση με δημόσια έγραφα? ή για τον λόγο ότι δεν έχουμε αλλαγή χρήσης η χρήση ταυτίζεται χρονικά από τον χρόνο κατασκευής? υπάρχει ερωτοαπάντηση σχετική? Επίσης δεν μου δέχονται το συμβόλαιο ως αποδεικτικό ενώ αναφέρει το κτίσμα ως κατοικία προ του 55 αλλά έχει συνταχθεί το 2005 και δεν υπάρχουν προγενέστερα συμβόλαια (χρησηκτησία). Αν ξέρει κάποιος συνάδελφος κάτι ας το παραθέσει.
  19. Γνώριζει κάποιος για τις Κτιριοδομικές Προδιαγραφές των τουριστικών επιπλωμένων κατοικίων εκεί που γράφει, Α. 1. Μονόχωρη κατοικία (2-3 ατόμων): Συνολική ελάχιστη επιφάνεια χώρου 40.00 τ.μ. Τα 40 τ.μ. είναι δόμηση ή έλευθερος εσωτερικός χώρος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.