Jump to content

DimMani

Μη μηχανικός
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About DimMani

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης

Recent Profile Visitors

177 profile views
 1. Η εγκατάσταση του καλοριφέρ βρίσκεται σε αποθήκη πίσω από τον τοίχο της κουζίνας . Η πόρτα της αποθήκης είναι εκτός σπιτιού . Η αλλαγή ηλιακός-καλοριφέρ-ηλιακός γίνεται μόνον από την αποθήκη χειροκίνητα , με 2 υδραυλικούς διακόπτες με χερούλια . Θέλω να δίνω εντολή αλλαγής της ροής μέσα από το σπίτι , ει δυνατόν από διακόπτη που θα τοποθετήσω στον κεντρικό πίνακα .Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να τοποθετήσω μια 3οδη ηλεκτροβάνα στην αποθήκη και έναν μεταγωγικό διακόπτη μέσα στο σπίτι . Υπάρχουσα κατάσταση : Οι σωληνώσεις μου είναι 1/2" και έχω 3φασικό ρεύμα . Στην αποθήκη υπάρχει ήδη ηλεκτρικό πινακάκι , που δίνει ρεύμα σε 3 επιτοίχιες πρίζες , σ'ένα φως και σε 2 ηλεκτροβάνες του αυτόματου ποτίσματος . Το πινακάκι της αποθήκης ελέγχεται από έναν ασφαλειο-διακόπτη στον κεντρικό πίνακα(ABB C16) , άρα δεν χρειάζεται να τρυπήσω τοίχο . Σωστά ; Προτίθεμαι πέρα από την νέα ηλεκτροβάνα , να βάλω ακόνη 2 επιτοίχιες πρίζες . Υποθέτω ότι θα χρειασθεί να αλλάξω και τον ασφαλειο-διακόπτη . (1) Αν ναι , σε πόσα ampere ; (2) Αν η επιλογή της 3οδης είναι σωστή , μπορείτε να μου προτείνετε συγκεκριμένη ηλεκτροβάνα . Αν είναι λάθος δώστε την δική σας εκδοχή .(3) και μεταγωγικό διακόπτη ώστε να ρυθμίσω "χωροταξικά" την αποθήκη στην οποία υπάρχει το αδιαχώρητο . (4) Θέλω επίσης , σε περίπτωση βλάβης , να μπορώ να κάνω την εναλλαγή χειροκίνητα , υποθέτω ότι θα υπάρχει διακόπτης πάνω στην ηλεκτροβάνα , ή αλλιώς ; Κάθε υπόδειξη ευπρόσδεκτη . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
 2. Κι εγώ έχω κατακόρυφη μεταλλική σωλήνα . Το μασίφ παίζεται . Υποθέτω ότι είναι 1,5 ή 2 χιλιοστά .
 3. Καλή Χρονιά , το σπίτι είναι 2όροφο . Η καμινάδα ξεκινά από το τζάκι , που είναι γωνιακά κτισμένο στο ισόγειο , διασχίζει τον τοίχο της κρεβ/μαρας στον 1ο όροφο και βγαίνει στην σκεπή . Πιό αναλυτικά :Το σπίτι είναι 2όροφο . Η καμινάδα είναι μεταλλικός κυλινδρικός σωλήνας , ΠΟΥ ξεκινά από το τζάκι , που είναι προκατ , γωνιακά κτισμένο στο ισόγειο , Η καμινάδα διασχίζει τον τοίχο της κρεβ/μαρας στον 1ο όροφο και βγαίνει στην σκεπή . Στην κρεβ/μαρα , ο μεταλλικός σωλήνας είναι χτισμένος περιμετρικά σαν τσιμεντοκολώνα με τούβλα και τσιμέντο , χωρίς μαλακά στοιχεία μόνωσης Στην 1η φωτιά γέμισε ραϊσματα , τα οποία διόρθωσα με σοβά , αφού δεν είναι φέρον οργανισμός . Η 2η φωτιά μας τρόμαξε αλλά δεν έκανε ζημίες . Το πρόβλημα δεν είναι κατασκευαστικό κι αν είναι δεν προτίθεμαι να το διορθώσω . Η Ερώτησή μου είναι ξεκάθαρη : Με το επανειλημμένο ξανα και ξανα-κάψιμο της στάχτης , που έχει κονιορτοποιηθεί , επιτείνω τις προϋποθέσεις ανάφλεξης της καμινάδας ; Η στάχτη/πούδρα κολλάει στο ήδη υπάρχον , αλλά και στο συνεχώς δημιουργούμενο κρεόζωτο και η ανάφλεξη γίνεται πιο πιθανή ; Ναι ; Ή όχι ; Μια επεξήγηση της ακολουθούμενης πορείας των σωματιδίων , θα εξυπηρετούσε ιδιαίτερα .
 4. Καλή Χρονιά σε όλους . Προ 2ετίας(12/16) πήρε φωτιά η καμινάδα στο τζάκι μου , μετά από καύση ξύλων μαύρης πεύκης , τα οποία πέραν της υψηλής περιεκτικότητας σε ρετσίνι , δεν είχανε ξεραθεί . Φέτος πάλι τον Δεκέμβριο ξαναπήρε φωτιά η καμινάδα , παρά του ότι τα ξύλα είναι σωστά από πάσης απόψεως . Μετά την φωτιά του 12/16 , ανάβω το τζάκι κάθε μέρα τον χειμώνα , όμως απομακρύνω την στάχτη των προηγουμένων ημερών , κάθε 10-15 ημέρες . Εννοείται ότι η στάχτη που μένει μέσα γίνεται σαν πούδρα . Ερώτηση : Με την στάχτη επιτείνω τις προϋποθέσεις ανάφλεξης της καμινάδας ; Η στάχτη/πούδρα κολλάει στο ήδη υπάρχον , αλλά και στο συνεχώς δημιουργούμενο κρεόζωτο και η ανάφλεξη γίνεται πιο πιθανή ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει .
 5. Προ ημερών τοποθέτησα στο πιεστικό του σπιτιού μου Fluid control , αντικαθιστώντας το παραδοσιακό δοχείο διαστολής . Η πίεση που δουλεύει το μηχανάκι (αγνώστου πατρός και σίγουρα Κινέζικο) , είναι 2,5-4,8 bars . Ακούγεται ιδανικό . Ο υδραυλικός επίσης μου λέει ότι"δεν έχει ανάγκη" , αλλά θέλω να μειώσω την πίεση στο επίπεδο προ της αλλαγής , δηλαδή 2,5-4,2 bars . Σημειώνω ότι έκανα τυχαία μια μέτρηση πριν την αλλαγή , όπου μια βρύση στον κήπο έχανε 2 λίτρα την ημέρα , ενώ τώρα χάνει 17 !! Που σημαίνει 6,2 κυβικά το χρόνο νερό στον βρόντο . Το Fluid control , το επαναλαμβάνω για να θυμάμαι την διαφήμιση που μου έκανε ο υδραυλικός , για να με πείσει να το πληρώσω . Το συγκεκριμένο Fluid control λοιπόν , δεν έχει ρυθμιστή και δεν ξέρω τι να κάνω . Αυτό που με φοβίζει , πέραν των 6 τόνων τον χρόνο , είναι μήπως κλοτσήσουν οι σωληνώσεις . Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη . Ευχαριστώ .
 6. Δεν θα γκρεμίσω το τοιχίο για να βάλω μόνωση , όπως πολύ σωστά πρότεινε ο Στέλιος . Σοβάντισα ήδη τις ρωγμές και θα βάψω το τοιχίο , ελπίζοντας ότι οι ρωγμές είναι επιφανειακές , όπως απεφάνθη ο ιδιοκτήτης και οι 2 εργάτες . Ελπίζω να έχουν έχουν δίκιο.
 7. Ευχαριστώ για την απάντηση . Ο ιδιοκτήτης , κατασκευαστής στο επάγγελμα (το σπίτι είναι νοικιασμένο) επιμένει , ότι είναι "ευθείας ραφής" . Ο καπνοδοχ/στής , ο ποίος είδε με το μάτι από την κορυφή της καμινάδας , ολόκληρο το μπουρί , μου είπε ότι δεν έχει καμία ζημιά . Δεν ξέρω αν υπάρχουν "ραγισμένα τούβλα" και ελπίζω οι ρωγμές να είναι επιφανειακές . Ο ιδιοκτήτης/ κατασκευαστής διαρρηγνύει τα ιμάτιά του , ότι είναι επιφανειακές και 2 εργάτες , πλακάς & σοβατζής , συμφωνούν με τον ιδιοκτήτη . Απεφάσισα να σοβαντίσω τις ρωγμές και να βάψω το τοιχίο , ελπίζοντας ότι έχουν δίκιο .
 8. Το εσωτερικό γώνιασμα είναι "ο μονός τούβλινος τοίχος" . Το εξωτερικό είναι η γωνία τσιμέντο & πέτρα του κτηρίου/οικίας , οπωσδήποτε φέροντα στοιχεία , στα οποία δεν φαίνεται κάποια αλλοίωση , ούτε εντός , ούτε εκτός οικία ς . Η διάρκεια της φωτιάς , την οποία ποτέ δεν είδα , αλλά άκουσα τον θόρυβο , πρέπει να ήταν max. 5 λεπτά . Όταν συνειδητοποίησα τί συμβαίνει πέταξα τα καιόμενα ξύλα έξω στον κήπο και βγήκαμε κι εμείς από το σπίτι . Μετά απ'αυτό σταμάτησε και ο θόρυβος . Δεν είναι λογικό να εκτονώθηκε το πρόβλημα προς το αδύνατο σημείο/περιοχή που ήταν το τούβλινο τοιχίο και όχι προς την ισχυρότερη γωνία τσιμέντο-πέτρα ; Ή δεν είναι θέμα λογικής ;
 9. Σύμφωνα με τον καπνοδοχοκαθαριστή , δεν υπάρχει καμία ζημιά στην μεταλλική καμινάδα , πράγμα που επιβεβαιώνεται με την άψογη - για την ώρα - λειτουργία του τζακιού . Η φωτιά συνέβη 30/11/16 κι από τότε καίει συνεχώς . Το θέμα είναι , εξ'ού και η ζημιά , ότι "ο μονός τούβλινος τοίχος" , είναι παραγεμισμένος με τσιμέντο , αφού έτσι βόλευε τον κτίστη .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.