Μετάβαση στο περιεχόμενο

DimMani

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

839 profile views
  1. Μόλις ξανα-διάβασα τους κανόνες του φόρουμ . Επειδή δεν εντόπισα το "λάθος" μου , παρακαλώ ενημέρωσέ με . Επίσης αν αποσαφηνίσεις το "ειδικά όπως το θέτεις" , πιθανόν να με βοηθήσεις . Ευχαριστώ .
  2. Γεια σας . Πέρσι τον Ιούνιο , τοποθέτησα μια 5τονη κυλινδρική δεξαμενή νερού , υ2,20 και διάμετρο 2 μ , σε βάση από άμμο λατομείου , ριγμένη σε ελαφρώς επικλινές έδαφος , χωρίς να το ισιώσω . Η βάση έχει πάχος από 15 ελάχιστο , έως και 25εκ. μέγιστο και διάμετρο περί τα 3μ. .Είναι περιμετρικά κτισμένη με πέτρα και τσιμέντο . Θεωρώ το κτίσιμο διακοσμητικό και όχι φέροντα οργανισμό . Σήμερα Φεβρ 22’ , έχει πάρει μια μικρή κλίση , την οποία επιβεβαίωσα επανειλημμένα με αλφάδι . Στην αρχή του χειμώνα περί τις 5 μοίρες και αργότερα (μετά από πολλές βροχές) , περί τις 8-9 μοίρες κατ’εκτίμησήν μου . Δεν έχω ούτε όργανο , ούτε γνώσεις να τις μετρήσω . Προτίθεμαι να αφαιρέσω την άμμο , στο μέτρο του δυνατού και να ρίξω τσιμέντο+αμμοχάλικο 5εκ. , μετά να το σιδερώσω και να το γεμίσω με τσιμέντο+αμμοχάλικο ακόμη 10εκ. Αν είναι σωστή η σκέψη μου , ζητώ τις διαστάσεις , την μορφή και το Φ του σιδερώματος . Ευχαριστώ .
  3. Γράψατε «…απλά ανοίξτε τις βάνες 1 & 2 τελείως... και ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα» . Εδώ χρειάζομαι και την υπομονή σας . Το σπίτι μου είναι έξω από το χωριό ΨΗΛΑ σ’ένα λόφο . Όταν υπάρχει διακοπή νερού , για διόρθωση βλάβης , ή για οποιονδήποτε λόγο . Αφού αποκατασταθεί το πρόβλημα , παίρνει νερό όλο το χωριό και τελευταίος , 2 ημέρες μετά , παίρνω εγώ , λόγω ύψους . Οπότε αν ανοίξω τους διακόπτες και λειτουργούν συγχρόνως οι 2 δεξαμενές , όταν ανακαλύψω το πρόβλημα , θα βρεθώ στο σκαρίφημα 1 . Πράγμα που ΔΕΝ με εξυπηρετεί . Το ζητούμενο είναι και γι αυτό έβαλα την μεγάλη δεξαμενή , να βρεθώ στην θέση που αποτυπώνεται στο σκαρίφημα 2 , δηλαδή με αποθήκη 5 κυβικά . Άσε που κι αν ανοίξω και τις 2 δεξαμενές , πάλι έχω πρόβλημα πίεσης στο ντούς . Κι εγώ συτ/χος είμαι και συμφωνώ με την…ρήση , όμως είσθε υδραυλικός , μηχανικός , ή κάτι άλλο ; Ευχαριστώ 1Στάθμη νερού.pdf 2Στάθμη νερού.pdf
  4. Πως θα αυξήσω την πίεση ; Η οποία είναι ήδη στα 4 bars .
  5. Εγκατέστησα πρόσφατα μια δεξαμενή νερού 5000λτ , που λειτουργεί συμπληρωματικά με μία προϋπάρχουσα 1200λτ . Ο πλαστικός σωλήνας από την μικρή και την μεγάλη δεξαμενή , προς το πιεστικό είναι Φ28 . Οι βάσεις των δεξαμενών είναι περίπου 1,5-2μ. υψηλοτέρα από το πιεστικό και σε απόσταση 22 - 25μ.: ü Η παροχή από το δίκτυο πόλεως (χωριού) , παραμένει στην προϋπάρχουσα μικρή δεξαμενή , 1. Επίσης παραμένει το φλοτέρ , καθώς και 2. Ο φλοτεροδιακόπτης . 3. Γεμίζω την 5τονη , κλείνω τον διακόπτη της κι έχω αποθήκη 5 κυβικά νερό . 4. Δουλεύω μόνον με την μικρή δεξαμενή . Της οποίας την έξοδο , όπως μου είπε ο υδραυλικός την «στραγγάλισε» , άρα έγινε μικρότερη από Φ28 . Όμως δεν ξέρω ούτε τον λόγο που το έκανε , ούτε πόσο την στραγγάλισε . 5. Η παροχή νερού στο σπίτι/κήπο γίνεται από ένα πιεστικό Grundfos CM 3-5 με είσοδο 1’’ , επί του οποίου είναι συνδεδεμένο ένα Fluid control , Matic mod restart 2HP . Αν κάποια στιγμή πέσει ο φλοτεροδιακόπτης , που είναι στην μικρή και διακοπεί η παροχή , είτε θα δώσω νερό στην μικρή από την μεγάλη , ή θα τον σηκώσω με μια συρμάτινη θηλιά .. Σωστά μέχρι εδώ ; Πλέον υποτίθεται ‘ότι μπορώ να έχω νερό : ü Συγχρόνως και από τις 2 δεξαμενές , ή α Από κάθε μία ξεχωριστά . Ανοίγοντας και κλείνοντας τους αντίστοιχους διακόπτες . Όμως υπάρχουν τα ακόλουθα 2 προβλήματα : Πρόβλημα 1 . Όταν εναλλάσσω την ροή από τις δεξαμενές , δείχνει σαν να μπερδεύεται αρχικά η αντλία και δεν έχει ικανή πίεση . Σύντομα όμως βρίσκει την ισορροπία της και λειτουργεί σωστά . Πρέπει να το ψάξω , ή να αδιαφορήσω ; Πρόβλημα 2 Το σπίτι είναι Ισόγειο και 1ος όροφος . Στην ντουσιέρα στον 1ο όροφο , το ζεστό νερό από την μπαταρία του ντούς , βγαίνει με πολύ χαμηλή , έως μηδενική πίεση , ενώ γυρνώντας στο κρύο είναι οριακά ικανοποιητική . Ο θερμοσίφωνας είναι ηλιακός και ηλεκτρικός . Τον χειμώνα παίρνω ζεστό νερό από σερπαντίνα ενσωματωμένη στο καλοριφέρ . Για να δουλέψει το νερό από το καλοριφέρ , πρέπει να αλλάξω την ροή από τον ηλιακό στο καλοριφέρ , με χειροκίνητο διακόπτη . Ο σωλήνας που παίρνει το νερό από τον ηλιακό (περίπου 28μ. απόσταση από το πιεστικό) , νομίζω ότι είναι Φ18 , ή μικρότερος . Τι πρέπει να κάνω για να αυξήσω την μειωμένη πίεση ; Επισυνάπτω σκαρίφημα , που ίσως βοηθήσει κι ευχαριστώ για την όποια υπόδειξη . Σκαρίφημα σύνδεης δεξαμενών.pdf
  6. Ευχαριστώ , δεν πρόλαβες τις ερωτήσεις μου Επί τη ευκαιρία (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control , πότε θα κόψει και πότε θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ
  7. Στον βαθμό που γνωρίζω το πιεστικό Grundfos και το fluid control Matic restart 2hp , είναι προ-ρυθμισμένα . Αν κάνω λάθος παρακαλώ οδηγήστε με τι πρέπει να κάνει o “σοβαρός υδραυλικός» . Επί τη ευκαιρία , (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control , πότε θα κόψει και πότε θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ .
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση . Επί 7 χρόνια , το πιεστικό δούλευε με "καμπάνα" και την τελευταία 2ετία με Fluid Control , η δε πίεση ήταν μεταξύ 4,8 & 5 . Προ καιρού είχα θέσει σε άλλο φόρουμ ένα θέμα πιθανών διαρροών , οι οποίες εντοπίστηκαν σε 2 διαδρομές και ίσως προέκυψαν από την πίεση. Όμως στα 4 το ντούς "στάζει" , τουλάχιστον στο σπίτι μου .
  9. Γεια σας . Έβαλα ένα πιεστικό Grundfos , για παροχή νερού στο σπίτι , το οποίο λειτουργεί με ένα fluid Control Matic 2HP και κόβει όταν ανεβάζει πίεση 6,5 bars Ο υδραυλικός μου επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για οικιακές παροχές ακόμη και μέχρι 8 bars . Όμως ένας φίλος έπαθε ζημιές στα 6,5 . Τελικά είναι αποδεκτή/ανεκτή η πίεση των 6,5 bars , ή είναι επικίνδυνη για ζημιά στα υδραυλικά μου . Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί .
  10. Που θα δω την εικόνα του Νίκου ? Ανοιχτός χώρος , χωράφι . Σπόρο κάππαρης σε δίσκους με 20 γλαστράκια . Από Νοέμβριο μέχρι και Μάϊο του 21' . Πότισα χθες το βράδυ για 3' , το πρωί να νερά ήταν εκεί . Το έδαφος είναι επίπεδο , για να γίνει επικλινές χρειάζεται χρόνο και χρήμα , τα οποία δεν τα διαθέτω . Το νάυλον και ο μουσαμάς ΔΕΝ είναι υδατοπερατά . Αυτό που έχω είναι πλεκτό σαν ψάθα 90γρμ/τμ , δεν βγαίνουνε ζιζάνια , μπράβο του , όμως δεν απορροφά το νερό και ΔΕΝ μου κάνει .
  11. Το φυτώριο θα αποτελείται από δίσκους με 20 γλαστράκια έκαστος , άρα αποκλείεται να «ενδυθούν» το γεωϋφασμα , ότι χρώμα και να είναι . Μου πρότειναν το ακόλουθο , συμφωνείτε ; https://monotika-online.gr/apostragisi/geotex-10m2-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%8D%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF/
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.