Jump to content

DimMani

Μη μηχανικός
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by DimMani

 1. Γράψατε «…απλά ανοίξτε τις βάνες 1 & 2 τελείως... και ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα» . Εδώ χρειάζομαι και την υπομονή σας . Το σπίτι μου είναι έξω από το χωριό ΨΗΛΑ σ’ένα λόφο . Όταν υπάρχει διακοπή νερού , για διόρθωση βλάβης , ή για οποιονδήποτε λόγο . Αφού αποκατασταθεί το πρόβλημα , παίρνει νερό όλο το χωριό και τελευταίος , 2 ημέρες μετά , παίρνω εγώ , λόγω ύψους . Οπότε αν ανοίξω τους διακόπτες και λειτουργούν συγχρόνως οι 2 δεξαμενές , όταν ανακαλύψω το πρόβλημα , θα βρεθώ στο σκαρίφημα 1 . Πράγμα που ΔΕΝ με εξυπηρετεί . Το ζητούμενο είναι και γι αυτό έβαλα την μεγάλη δεξαμενή , να βρεθώ στην θέση που αποτυπώνεται στο σκαρίφημα 2 , δηλαδή με αποθήκη 5 κυβικά . Άσε που κι αν ανοίξω και τις 2 δεξαμενές , πάλι έχω πρόβλημα πίεσης στο ντούς . Κι εγώ συτ/χος είμαι και συμφωνώ με την…ρήση , όμως είσθε υδραυλικός , μηχανικός , ή κάτι άλλο ; Ευχαριστώ 1Στάθμη νερού.pdf 2Στάθμη νερού.pdf
 2. Πως θα αυξήσω την πίεση ; Η οποία είναι ήδη στα 4 bars .
 3. Εγκατέστησα πρόσφατα μια δεξαμενή νερού 5000λτ , που λειτουργεί συμπληρωματικά με μία προϋπάρχουσα 1200λτ . Ο πλαστικός σωλήνας από την μικρή και την μεγάλη δεξαμενή , προς το πιεστικό είναι Φ28 . Οι βάσεις των δεξαμενών είναι περίπου 1,5-2μ. υψηλοτέρα από το πιεστικό και σε απόσταση 22 - 25μ.: ü Η παροχή από το δίκτυο πόλεως (χωριού) , παραμένει στην προϋπάρχουσα μικρή δεξαμενή , 1. Επίσης παραμένει το φλοτέρ , καθώς και 2. Ο φλοτεροδιακόπτης . 3. Γεμίζω την 5τονη , κλείνω τον διακόπτη της κι έχω αποθήκη 5 κυβικά νερό . 4. Δουλεύω μόνον με την μικρή δεξαμενή . Της οποίας την έξοδο , όπως μου είπε ο υδραυλικός την «στραγγάλισε» , άρα έγινε μικρότερη από Φ28 . Όμως δεν ξέρω ούτε τον λόγο που το έκανε , ούτε πόσο την στραγγάλισε . 5. Η παροχή νερού στο σπίτι/κήπο γίνεται από ένα πιεστικό Grundfos CM 3-5 με είσοδο 1’’ , επί του οποίου είναι συνδεδεμένο ένα Fluid control , Matic mod restart 2HP . Αν κάποια στιγμή πέσει ο φλοτεροδιακόπτης , που είναι στην μικρή και διακοπεί η παροχή , είτε θα δώσω νερό στην μικρή από την μεγάλη , ή θα τον σηκώσω με μια συρμάτινη θηλιά .. Σωστά μέχρι εδώ ; Πλέον υποτίθεται ‘ότι μπορώ να έχω νερό : ü Συγχρόνως και από τις 2 δεξαμενές , ή α Από κάθε μία ξεχωριστά . Ανοίγοντας και κλείνοντας τους αντίστοιχους διακόπτες . Όμως υπάρχουν τα ακόλουθα 2 προβλήματα : Πρόβλημα 1 . Όταν εναλλάσσω την ροή από τις δεξαμενές , δείχνει σαν να μπερδεύεται αρχικά η αντλία και δεν έχει ικανή πίεση . Σύντομα όμως βρίσκει την ισορροπία της και λειτουργεί σωστά . Πρέπει να το ψάξω , ή να αδιαφορήσω ; Πρόβλημα 2 Το σπίτι είναι Ισόγειο και 1ος όροφος . Στην ντουσιέρα στον 1ο όροφο , το ζεστό νερό από την μπαταρία του ντούς , βγαίνει με πολύ χαμηλή , έως μηδενική πίεση , ενώ γυρνώντας στο κρύο είναι οριακά ικανοποιητική . Ο θερμοσίφωνας είναι ηλιακός και ηλεκτρικός . Τον χειμώνα παίρνω ζεστό νερό από σερπαντίνα ενσωματωμένη στο καλοριφέρ . Για να δουλέψει το νερό από το καλοριφέρ , πρέπει να αλλάξω την ροή από τον ηλιακό στο καλοριφέρ , με χειροκίνητο διακόπτη . Ο σωλήνας που παίρνει το νερό από τον ηλιακό (περίπου 28μ. απόσταση από το πιεστικό) , νομίζω ότι είναι Φ18 , ή μικρότερος . Τι πρέπει να κάνω για να αυξήσω την μειωμένη πίεση ; Επισυνάπτω σκαρίφημα , που ίσως βοηθήσει κι ευχαριστώ για την όποια υπόδειξη . Σκαρίφημα σύνδεης δεξαμενών.pdf
 4. Ευχαριστώ , δεν πρόλαβες τις ερωτήσεις μου Επί τη ευκαιρία (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control , πότε θα κόψει και πότε θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ
 5. Στον βαθμό που γνωρίζω το πιεστικό Grundfos και το fluid control Matic restart 2hp , είναι προ-ρυθμισμένα . Αν κάνω λάθος παρακαλώ οδηγήστε με τι πρέπει να κάνει o “σοβαρός υδραυλικός» . Επί τη ευκαιρία , (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control , πότε θα κόψει και πότε θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ .
 6. Άρα τι πρέπει να κάνω ; Τι συμβαίνει ; Είμαι ισόγειο και 1ος όροφος .
 7. Ευχαριστώ για την απάντηση . Επί 7 χρόνια , το πιεστικό δούλευε με "καμπάνα" και την τελευταία 2ετία με Fluid Control , η δε πίεση ήταν μεταξύ 4,8 & 5 . Προ καιρού είχα θέσει σε άλλο φόρουμ ένα θέμα πιθανών διαρροών , οι οποίες εντοπίστηκαν σε 2 διαδρομές και ίσως προέκυψαν από την πίεση. Όμως στα 4 το ντούς "στάζει" , τουλάχιστον στο σπίτι μου .
 8. Γεια σας . Έβαλα ένα πιεστικό Grundfos , για παροχή νερού στο σπίτι , το οποίο λειτουργεί με ένα fluid Control Matic 2HP και κόβει όταν ανεβάζει πίεση 6,5 bars Ο υδραυλικός μου επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για οικιακές παροχές ακόμη και μέχρι 8 bars . Όμως ένας φίλος έπαθε ζημιές στα 6,5 . Τελικά είναι αποδεκτή/ανεκτή η πίεση των 6,5 bars , ή είναι επικίνδυνη για ζημιά στα υδραυλικά μου . Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί .
 9. Που θα δω την εικόνα του Νίκου ? Ανοιχτός χώρος , χωράφι . Σπόρο κάππαρης σε δίσκους με 20 γλαστράκια . Από Νοέμβριο μέχρι και Μάϊο του 21' . Πότισα χθες το βράδυ για 3' , το πρωί να νερά ήταν εκεί . Το έδαφος είναι επίπεδο , για να γίνει επικλινές χρειάζεται χρόνο και χρήμα , τα οποία δεν τα διαθέτω . Το νάυλον και ο μουσαμάς ΔΕΝ είναι υδατοπερατά . Αυτό που έχω είναι πλεκτό σαν ψάθα 90γρμ/τμ , δεν βγαίνουνε ζιζάνια , μπράβο του , όμως δεν απορροφά το νερό και ΔΕΝ μου κάνει .
 10. Το φυτώριο θα αποτελείται από δίσκους με 20 γλαστράκια έκαστος , άρα αποκλείεται να «ενδυθούν» το γεωϋφασμα , ότι χρώμα και να είναι . Μου πρότειναν το ακόλουθο , συμφωνείτε ; https://monotika-online.gr/apostragisi/geotex-10m2-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%8D%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF/
 11. Ευχαριστώ . “Υφάσματα μαύρου χρώματος που είναι διαπερατά” . Ποια είναι αυτά ; Πως ονομάζονται ; Που τα βρίσκω ; Δεν ξέρω τι εννοείτε με το «σαμάρια» . Την άμμο την αποκλείουμε ;
 12. Φτιάχνω ένα μικρό φυτώριο με γλάστρες επί του εδάφους , το οποίο θα παραμείνει περί τους 6-7 μήνες . Θέλω να αποφύγω (στο μέτρο του δυνατού) τα ζιζάνια . Αγόρασα ένα μαύρο γεωϋφασμα 90γρμ/τμ . Τοποθέτησα 2 σειρές και το έβρεξα/πότισα αρκετά , αλλά κρατάει νερό . Υποθέτω ότι δεν είναι υδατοπερατό . Το «μαχαίρωσα» σε αρκετά σημεία , αλλά το νερό παραμένει αμετακίνητο . Υπάρχει επιλογή γεωϋφάσματος , ή κάτι άλλο , που να συνδυάζει προστασία από τα ζιζάνια και συγχρόνως να μην κρατάει νερό ; Η νταμαρίσια άμμος σε πάχος 5 , ή 10 εκ. κάνει δουλειά ; Ευχαριστώ .
 13. Καλησπέρα . Πρέπει να τρυπήσω έναν πέτρινο τοίχο 40εκ. υπό γωνίαν ( λοξά) , περί τις 45 μοίρες από τον τοίχο και συγχρόνως καθοδικά . Τρύπα Φ8 , ή Φ10 , για να περάσω ένα καλώδιο . Το «λοξό» και καθοδικό τρύπημα θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τρύπας σε , 60 , 70 , ή και περισσότερα εκατοστά . Σωστά ; Ερώτημα : 1. Μπορεί να τρυπηθεί ο ΠΕΤΡΙΝΟΣ τοίχος λοξά ; 2. Πόσο μήκος πρέπει να έχει το τρυπάνι ; 3. Που μπορώ να το αγοράσω ; Υπ’όψιν ότι , όταν προχωρήσει η τρύπα περί τα 30-40εκ. , το δράπανο θα «κουτουλήσει» σε υπάρχον ντουλάπι της κουζίνας . Καμιά πατέντα αποφυγής του ντουλαπιού ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί με το θέμα μου .
 14. Η εγκατάσταση του καλοριφέρ βρίσκεται σε αποθήκη πίσω από τον τοίχο της κουζίνας . Η πόρτα της αποθήκης είναι εκτός σπιτιού . Η αλλαγή ηλιακός-καλοριφέρ-ηλιακός γίνεται μόνον από την αποθήκη χειροκίνητα , με 2 υδραυλικούς διακόπτες με χερούλια . Θέλω να δίνω εντολή αλλαγής της ροής μέσα από το σπίτι , ει δυνατόν από διακόπτη που θα τοποθετήσω στον κεντρικό πίνακα .Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να τοποθετήσω μια 3οδη ηλεκτροβάνα στην αποθήκη και έναν μεταγωγικό διακόπτη μέσα στο σπίτι . Υπάρχουσα κατάσταση : Οι σωληνώσεις μου είναι 1/2" και έχω 3φασικό ρεύμα . Στην αποθήκη υπάρχει ήδη ηλεκτρικό πινακάκι , που δίνει ρεύμα σε 3 επιτοίχιες πρίζες , σ'ένα φως και σε 2 ηλεκτροβάνες του αυτόματου ποτίσματος . Το πινακάκι της αποθήκης ελέγχεται από έναν ασφαλειο-διακόπτη στον κεντρικό πίνακα(ABB C16) , άρα δεν χρειάζεται να τρυπήσω τοίχο . Σωστά ; Προτίθεμαι πέρα από την νέα ηλεκτροβάνα , να βάλω ακόνη 2 επιτοίχιες πρίζες . Υποθέτω ότι θα χρειασθεί να αλλάξω και τον ασφαλειο-διακόπτη . (1) Αν ναι , σε πόσα ampere ; (2) Αν η επιλογή της 3οδης είναι σωστή , μπορείτε να μου προτείνετε συγκεκριμένη ηλεκτροβάνα . Αν είναι λάθος δώστε την δική σας εκδοχή .(3) και μεταγωγικό διακόπτη ώστε να ρυθμίσω "χωροταξικά" την αποθήκη στην οποία υπάρχει το αδιαχώρητο . (4) Θέλω επίσης , σε περίπτωση βλάβης , να μπορώ να κάνω την εναλλαγή χειροκίνητα , υποθέτω ότι θα υπάρχει διακόπτης πάνω στην ηλεκτροβάνα , ή αλλιώς ; Κάθε υπόδειξη ευπρόσδεκτη . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
 15. Κι εγώ έχω κατακόρυφη μεταλλική σωλήνα . Το μασίφ παίζεται . Υποθέτω ότι είναι 1,5 ή 2 χιλιοστά .
 16. Καλή Χρονιά , το σπίτι είναι 2όροφο . Η καμινάδα ξεκινά από το τζάκι , που είναι γωνιακά κτισμένο στο ισόγειο , διασχίζει τον τοίχο της κρεβ/μαρας στον 1ο όροφο και βγαίνει στην σκεπή . Πιό αναλυτικά :Το σπίτι είναι 2όροφο . Η καμινάδα είναι μεταλλικός κυλινδρικός σωλήνας , ΠΟΥ ξεκινά από το τζάκι , που είναι προκατ , γωνιακά κτισμένο στο ισόγειο , Η καμινάδα διασχίζει τον τοίχο της κρεβ/μαρας στον 1ο όροφο και βγαίνει στην σκεπή . Στην κρεβ/μαρα , ο μεταλλικός σωλήνας είναι χτισμένος περιμετρικά σαν τσιμεντοκολώνα με τούβλα και τσιμέντο , χωρίς μαλακά στοιχεία μόνωσης Στην 1η φωτιά γέμισε ραϊσματα , τα οποία διόρθωσα με σοβά , αφού δεν είναι φέρον οργανισμός . Η 2η φωτιά μας τρόμαξε αλλά δεν έκανε ζημίες . Το πρόβλημα δεν είναι κατασκευαστικό κι αν είναι δεν προτίθεμαι να το διορθώσω . Η Ερώτησή μου είναι ξεκάθαρη : Με το επανειλημμένο ξανα και ξανα-κάψιμο της στάχτης , που έχει κονιορτοποιηθεί , επιτείνω τις προϋποθέσεις ανάφλεξης της καμινάδας ; Η στάχτη/πούδρα κολλάει στο ήδη υπάρχον , αλλά και στο συνεχώς δημιουργούμενο κρεόζωτο και η ανάφλεξη γίνεται πιο πιθανή ; Ναι ; Ή όχι ; Μια επεξήγηση της ακολουθούμενης πορείας των σωματιδίων , θα εξυπηρετούσε ιδιαίτερα .
 17. Καλή Χρονιά σε όλους . Προ 2ετίας(12/16) πήρε φωτιά η καμινάδα στο τζάκι μου , μετά από καύση ξύλων μαύρης πεύκης , τα οποία πέραν της υψηλής περιεκτικότητας σε ρετσίνι , δεν είχανε ξεραθεί . Φέτος πάλι τον Δεκέμβριο ξαναπήρε φωτιά η καμινάδα , παρά του ότι τα ξύλα είναι σωστά από πάσης απόψεως . Μετά την φωτιά του 12/16 , ανάβω το τζάκι κάθε μέρα τον χειμώνα , όμως απομακρύνω την στάχτη των προηγουμένων ημερών , κάθε 10-15 ημέρες . Εννοείται ότι η στάχτη που μένει μέσα γίνεται σαν πούδρα . Ερώτηση : Με την στάχτη επιτείνω τις προϋποθέσεις ανάφλεξης της καμινάδας ; Η στάχτη/πούδρα κολλάει στο ήδη υπάρχον , αλλά και στο συνεχώς δημιουργούμενο κρεόζωτο και η ανάφλεξη γίνεται πιο πιθανή ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει .
 18. Προ ημερών τοποθέτησα στο πιεστικό του σπιτιού μου Fluid control , αντικαθιστώντας το παραδοσιακό δοχείο διαστολής . Η πίεση που δουλεύει το μηχανάκι (αγνώστου πατρός και σίγουρα Κινέζικο) , είναι 2,5-4,8 bars . Ακούγεται ιδανικό . Ο υδραυλικός επίσης μου λέει ότι"δεν έχει ανάγκη" , αλλά θέλω να μειώσω την πίεση στο επίπεδο προ της αλλαγής , δηλαδή 2,5-4,2 bars . Σημειώνω ότι έκανα τυχαία μια μέτρηση πριν την αλλαγή , όπου μια βρύση στον κήπο έχανε 2 λίτρα την ημέρα , ενώ τώρα χάνει 17 !! Που σημαίνει 6,2 κυβικά το χρόνο νερό στον βρόντο . Το Fluid control , το επαναλαμβάνω για να θυμάμαι την διαφήμιση που μου έκανε ο υδραυλικός , για να με πείσει να το πληρώσω . Το συγκεκριμένο Fluid control λοιπόν , δεν έχει ρυθμιστή και δεν ξέρω τι να κάνω . Αυτό που με φοβίζει , πέραν των 6 τόνων τον χρόνο , είναι μήπως κλοτσήσουν οι σωληνώσεις . Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη . Ευχαριστώ .
 19. Δεν θα γκρεμίσω το τοιχίο για να βάλω μόνωση , όπως πολύ σωστά πρότεινε ο Στέλιος . Σοβάντισα ήδη τις ρωγμές και θα βάψω το τοιχίο , ελπίζοντας ότι οι ρωγμές είναι επιφανειακές , όπως απεφάνθη ο ιδιοκτήτης και οι 2 εργάτες . Ελπίζω να έχουν έχουν δίκιο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.