Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

DimMani

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by DimMani

  1. Μόλις ξανα-διάβασα τους κανόνες του φόρουμ . Επειδή δεν εντόπισα το "λάθος" μου , παρακαλώ ενημέρωσέ με . Επίσης αν αποσαφηνίσεις το "ειδικά όπως το θέτεις" , πιθανόν να με βοηθήσεις . Ευχαριστώ .
  2. Γεια σας . Πέρσι τον Ιούνιο , τοποθέτησα μια 5τονη κυλινδρική δεξαμενή νερού , υ2,20 και διάμετρο 2 μ , σε βάση από άμμο λατομείου , ριγμένη σε ελαφρώς επικλινές έδαφος , χωρίς να το ισιώσω . Η βάση έχει πάχος από 15 ελάχιστο , έως και 25εκ. μέγιστο και διάμετρο περί τα 3μ. .Είναι περιμετρικά κτισμένη με πέτρα και τσιμέντο . Θεωρώ το κτίσιμο διακοσμητικό και όχι φέροντα οργανισμό . Σήμερα Φεβρ 22’ , έχει πάρει μια μικρή κλίση , την οποία επιβεβαίωσα επανειλημμένα με αλφάδι . Στην αρχή του χειμώνα περί τις 5 μοίρες και αργότερα (μετά από πολλές βροχές) , περί τις 8-9 μοίρες κατ’εκτίμησήν μου . Δεν έχω ούτε όργανο , ούτε γνώσεις να τις μετρήσω . Προτίθεμαι να αφαιρέσω την άμμο , στο μέτρο του δυνατού και να ρίξω τσιμέντο+αμμοχάλικο 5εκ. , μετά να το σιδερώσω και να το γεμίσω με τσιμέντο+αμμοχάλικο ακόμη 10εκ. Αν είναι σωστή η σκέψη μου , ζητώ τις διαστάσεις , την μορφή και το Φ του σιδερώματος . Ευχαριστώ .
  3. Γράψατε «…απλά ανοίξτε τις βάνες 1 & 2 τελείως... και ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα» . Εδώ χρειάζομαι και την υπομονή σας . Το σπίτι μου είναι έξω από το χωριό ΨΗΛΑ σ’ένα λόφο . Όταν υπάρχει διακοπή νερού , για διόρθωση βλάβης , ή για οποιονδήποτε λόγο . Αφού αποκατασταθεί το πρόβλημα , παίρνει νερό όλο το χωριό και τελευταίος , 2 ημέρες μετά , παίρνω εγώ , λόγω ύψους . Οπότε αν ανοίξω τους διακόπτες και λειτουργούν συγχρόνως οι 2 δεξαμενές , όταν ανακαλύψω το πρόβλημα , θα βρεθώ στο σκαρίφημα 1 . Πράγμα που ΔΕΝ με εξυπηρετεί . Το ζητούμενο είναι και γι αυτό έβαλα την μεγάλη δεξαμενή , να βρεθώ στην θέση που αποτυπώνεται στο σκαρίφημα 2 , δηλαδή με αποθήκη 5 κυβικά . Άσε που κι αν ανοίξω και τις 2 δεξαμενές , πάλι έχω πρόβλημα πίεσης στο ντούς . Κι εγώ συτ/χος είμαι και συμφωνώ με την…ρήση , όμως είσθε υδραυλικός , μηχανικός , ή κάτι άλλο ; Ευχαριστώ 1Στάθμη νερού.pdf 2Στάθμη νερού.pdf
  4. Πως θα αυξήσω την πίεση ; Η οποία είναι ήδη στα 4 bars .
  5. Εγκατέστησα πρόσφατα μια δεξαμενή νερού 5000λτ , που λειτουργεί συμπληρωματικά με μία προϋπάρχουσα 1200λτ . Ο πλαστικός σωλήνας από την μικρή και την μεγάλη δεξαμενή , προς το πιεστικό είναι Φ28 . Οι βάσεις των δεξαμενών είναι περίπου 1,5-2μ. υψηλοτέρα από το πιεστικό και σε απόσταση 22 - 25μ.: ü Η παροχή από το δίκτυο πόλεως (χωριού) , παραμένει στην προϋπάρχουσα μικρή δεξαμενή , 1. Επίσης παραμένει το φλοτέρ , καθώς και 2. Ο φλοτεροδιακόπτης . 3. Γεμίζω την 5τονη , κλείνω τον διακόπτη της κι έχω αποθήκη 5 κυβικά νερό . 4. Δουλεύω μόνον με την μικρή δεξαμενή . Της οποίας την έξοδο , όπως μου είπε ο υδραυλικός την «στραγγάλισε» , άρα έγινε μικρότερη από Φ28 . Όμως δεν ξέρω ούτε τον λόγο που το έκανε , ούτε πόσο την στραγγάλισε . 5. Η παροχή νερού στο σπίτι/κήπο γίνεται από ένα πιεστικό Grundfos CM 3-5 με είσοδο 1’’ , επί του οποίου είναι συνδεδεμένο ένα Fluid control , Matic mod restart 2HP . Αν κάποια στιγμή πέσει ο φλοτεροδιακόπτης , που είναι στην μικρή και διακοπεί η παροχή , είτε θα δώσω νερό στην μικρή από την μεγάλη , ή θα τον σηκώσω με μια συρμάτινη θηλιά .. Σωστά μέχρι εδώ ; Πλέον υποτίθεται ‘ότι μπορώ να έχω νερό : ü Συγχρόνως και από τις 2 δεξαμενές , ή α Από κάθε μία ξεχωριστά . Ανοίγοντας και κλείνοντας τους αντίστοιχους διακόπτες . Όμως υπάρχουν τα ακόλουθα 2 προβλήματα : Πρόβλημα 1 . Όταν εναλλάσσω την ροή από τις δεξαμενές , δείχνει σαν να μπερδεύεται αρχικά η αντλία και δεν έχει ικανή πίεση . Σύντομα όμως βρίσκει την ισορροπία της και λειτουργεί σωστά . Πρέπει να το ψάξω , ή να αδιαφορήσω ; Πρόβλημα 2 Το σπίτι είναι Ισόγειο και 1ος όροφος . Στην ντουσιέρα στον 1ο όροφο , το ζεστό νερό από την μπαταρία του ντούς , βγαίνει με πολύ χαμηλή , έως μηδενική πίεση , ενώ γυρνώντας στο κρύο είναι οριακά ικανοποιητική . Ο θερμοσίφωνας είναι ηλιακός και ηλεκτρικός . Τον χειμώνα παίρνω ζεστό νερό από σερπαντίνα ενσωματωμένη στο καλοριφέρ . Για να δουλέψει το νερό από το καλοριφέρ , πρέπει να αλλάξω την ροή από τον ηλιακό στο καλοριφέρ , με χειροκίνητο διακόπτη . Ο σωλήνας που παίρνει το νερό από τον ηλιακό (περίπου 28μ. απόσταση από το πιεστικό) , νομίζω ότι είναι Φ18 , ή μικρότερος . Τι πρέπει να κάνω για να αυξήσω την μειωμένη πίεση ; Επισυνάπτω σκαρίφημα , που ίσως βοηθήσει κι ευχαριστώ για την όποια υπόδειξη . Σκαρίφημα σύνδεης δεξαμενών.pdf
  6. Ευχαριστώ , δεν πρόλαβες τις ερωτήσεις μου Επί τη ευκαιρία (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control , πότε θα κόψει και πότε θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ
  7. Στον βαθμό που γνωρίζω το πιεστικό Grundfos και το fluid control Matic restart 2hp , είναι προ-ρυθμισμένα . Αν κάνω λάθος παρακαλώ οδηγήστε με τι πρέπει να κάνει o “σοβαρός υδραυλικός» . Επί τη ευκαιρία , (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control , πότε θα κόψει και πότε θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ .
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση . Επί 7 χρόνια , το πιεστικό δούλευε με "καμπάνα" και την τελευταία 2ετία με Fluid Control , η δε πίεση ήταν μεταξύ 4,8 & 5 . Προ καιρού είχα θέσει σε άλλο φόρουμ ένα θέμα πιθανών διαρροών , οι οποίες εντοπίστηκαν σε 2 διαδρομές και ίσως προέκυψαν από την πίεση. Όμως στα 4 το ντούς "στάζει" , τουλάχιστον στο σπίτι μου .
  9. Γεια σας . Έβαλα ένα πιεστικό Grundfos , για παροχή νερού στο σπίτι , το οποίο λειτουργεί με ένα fluid Control Matic 2HP και κόβει όταν ανεβάζει πίεση 6,5 bars Ο υδραυλικός μου επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για οικιακές παροχές ακόμη και μέχρι 8 bars . Όμως ένας φίλος έπαθε ζημιές στα 6,5 . Τελικά είναι αποδεκτή/ανεκτή η πίεση των 6,5 bars , ή είναι επικίνδυνη για ζημιά στα υδραυλικά μου . Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί .
  10. Που θα δω την εικόνα του Νίκου ? Ανοιχτός χώρος , χωράφι . Σπόρο κάππαρης σε δίσκους με 20 γλαστράκια . Από Νοέμβριο μέχρι και Μάϊο του 21' . Πότισα χθες το βράδυ για 3' , το πρωί να νερά ήταν εκεί . Το έδαφος είναι επίπεδο , για να γίνει επικλινές χρειάζεται χρόνο και χρήμα , τα οποία δεν τα διαθέτω . Το νάυλον και ο μουσαμάς ΔΕΝ είναι υδατοπερατά . Αυτό που έχω είναι πλεκτό σαν ψάθα 90γρμ/τμ , δεν βγαίνουνε ζιζάνια , μπράβο του , όμως δεν απορροφά το νερό και ΔΕΝ μου κάνει .
  11. Το φυτώριο θα αποτελείται από δίσκους με 20 γλαστράκια έκαστος , άρα αποκλείεται να «ενδυθούν» το γεωϋφασμα , ότι χρώμα και να είναι . Μου πρότειναν το ακόλουθο , συμφωνείτε ; https://monotika-online.gr/apostragisi/geotex-10m2-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%8D%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF/
  12. Ευχαριστώ . “Υφάσματα μαύρου χρώματος που είναι διαπερατά” . Ποια είναι αυτά ; Πως ονομάζονται ; Που τα βρίσκω ; Δεν ξέρω τι εννοείτε με το «σαμάρια» . Την άμμο την αποκλείουμε ;
  13. Φτιάχνω ένα μικρό φυτώριο με γλάστρες επί του εδάφους , το οποίο θα παραμείνει περί τους 6-7 μήνες . Θέλω να αποφύγω (στο μέτρο του δυνατού) τα ζιζάνια . Αγόρασα ένα μαύρο γεωϋφασμα 90γρμ/τμ . Τοποθέτησα 2 σειρές και το έβρεξα/πότισα αρκετά , αλλά κρατάει νερό . Υποθέτω ότι δεν είναι υδατοπερατό . Το «μαχαίρωσα» σε αρκετά σημεία , αλλά το νερό παραμένει αμετακίνητο . Υπάρχει επιλογή γεωϋφάσματος , ή κάτι άλλο , που να συνδυάζει προστασία από τα ζιζάνια και συγχρόνως να μην κρατάει νερό ; Η νταμαρίσια άμμος σε πάχος 5 , ή 10 εκ. κάνει δουλειά ; Ευχαριστώ .
  14. Καλησπέρα . Πρέπει να τρυπήσω έναν πέτρινο τοίχο 40εκ. υπό γωνίαν ( λοξά) , περί τις 45 μοίρες από τον τοίχο και συγχρόνως καθοδικά . Τρύπα Φ8 , ή Φ10 , για να περάσω ένα καλώδιο . Το «λοξό» και καθοδικό τρύπημα θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τρύπας σε , 60 , 70 , ή και περισσότερα εκατοστά . Σωστά ; Ερώτημα : 1. Μπορεί να τρυπηθεί ο ΠΕΤΡΙΝΟΣ τοίχος λοξά ; 2. Πόσο μήκος πρέπει να έχει το τρυπάνι ; 3. Που μπορώ να το αγοράσω ; Υπ’όψιν ότι , όταν προχωρήσει η τρύπα περί τα 30-40εκ. , το δράπανο θα «κουτουλήσει» σε υπάρχον ντουλάπι της κουζίνας . Καμιά πατέντα αποφυγής του ντουλαπιού ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί με το θέμα μου .
  15. Η εγκατάσταση του καλοριφέρ βρίσκεται σε αποθήκη πίσω από τον τοίχο της κουζίνας . Η πόρτα της αποθήκης είναι εκτός σπιτιού . Η αλλαγή ηλιακός-καλοριφέρ-ηλιακός γίνεται μόνον από την αποθήκη χειροκίνητα , με 2 υδραυλικούς διακόπτες με χερούλια . Θέλω να δίνω εντολή αλλαγής της ροής μέσα από το σπίτι , ει δυνατόν από διακόπτη που θα τοποθετήσω στον κεντρικό πίνακα .Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να τοποθετήσω μια 3οδη ηλεκτροβάνα στην αποθήκη και έναν μεταγωγικό διακόπτη μέσα στο σπίτι . Υπάρχουσα κατάσταση : Οι σωληνώσεις μου είναι 1/2" και έχω 3φασικό ρεύμα . Στην αποθήκη υπάρχει ήδη ηλεκτρικό πινακάκι , που δίνει ρεύμα σε 3 επιτοίχιες πρίζες , σ'ένα φως και σε 2 ηλεκτροβάνες του αυτόματου ποτίσματος . Το πινακάκι της αποθήκης ελέγχεται από έναν ασφαλειο-διακόπτη στον κεντρικό πίνακα(ABB C16) , άρα δεν χρειάζεται να τρυπήσω τοίχο . Σωστά ; Προτίθεμαι πέρα από την νέα ηλεκτροβάνα , να βάλω ακόνη 2 επιτοίχιες πρίζες . Υποθέτω ότι θα χρειασθεί να αλλάξω και τον ασφαλειο-διακόπτη . (1) Αν ναι , σε πόσα ampere ; (2) Αν η επιλογή της 3οδης είναι σωστή , μπορείτε να μου προτείνετε συγκεκριμένη ηλεκτροβάνα . Αν είναι λάθος δώστε την δική σας εκδοχή .(3) και μεταγωγικό διακόπτη ώστε να ρυθμίσω "χωροταξικά" την αποθήκη στην οποία υπάρχει το αδιαχώρητο . (4) Θέλω επίσης , σε περίπτωση βλάβης , να μπορώ να κάνω την εναλλαγή χειροκίνητα , υποθέτω ότι θα υπάρχει διακόπτης πάνω στην ηλεκτροβάνα , ή αλλιώς ; Κάθε υπόδειξη ευπρόσδεκτη . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  16. Κι εγώ έχω κατακόρυφη μεταλλική σωλήνα . Το μασίφ παίζεται . Υποθέτω ότι είναι 1,5 ή 2 χιλιοστά .
  17. Καλή Χρονιά , το σπίτι είναι 2όροφο . Η καμινάδα ξεκινά από το τζάκι , που είναι γωνιακά κτισμένο στο ισόγειο , διασχίζει τον τοίχο της κρεβ/μαρας στον 1ο όροφο και βγαίνει στην σκεπή . Πιό αναλυτικά :Το σπίτι είναι 2όροφο . Η καμινάδα είναι μεταλλικός κυλινδρικός σωλήνας , ΠΟΥ ξεκινά από το τζάκι , που είναι προκατ , γωνιακά κτισμένο στο ισόγειο , Η καμινάδα διασχίζει τον τοίχο της κρεβ/μαρας στον 1ο όροφο και βγαίνει στην σκεπή . Στην κρεβ/μαρα , ο μεταλλικός σωλήνας είναι χτισμένος περιμετρικά σαν τσιμεντοκολώνα με τούβλα και τσιμέντο , χωρίς μαλακά στοιχεία μόνωσης Στην 1η φωτιά γέμισε ραϊσματα , τα οποία διόρθωσα με σοβά , αφού δεν είναι φέρον οργανισμός . Η 2η φωτιά μας τρόμαξε αλλά δεν έκανε ζημίες . Το πρόβλημα δεν είναι κατασκευαστικό κι αν είναι δεν προτίθεμαι να το διορθώσω . Η Ερώτησή μου είναι ξεκάθαρη : Με το επανειλημμένο ξανα και ξανα-κάψιμο της στάχτης , που έχει κονιορτοποιηθεί , επιτείνω τις προϋποθέσεις ανάφλεξης της καμινάδας ; Η στάχτη/πούδρα κολλάει στο ήδη υπάρχον , αλλά και στο συνεχώς δημιουργούμενο κρεόζωτο και η ανάφλεξη γίνεται πιο πιθανή ; Ναι ; Ή όχι ; Μια επεξήγηση της ακολουθούμενης πορείας των σωματιδίων , θα εξυπηρετούσε ιδιαίτερα .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.