Μετάβαση στο περιεχόμενο

DimMani

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από DimMani

  1. 7 λεπτά πριν, tetris said:

    Σε συνέχεια του KF

    Κι αν κάποιος από το φόρουμ απαντήσει ό,τι νάναι, σε καλύπτει? Πώς μπορείς να διασφαλιστείς? 

    Εκτός κι αν νομίζεις πως θα ανοίξουμε συζήτηση για ένα θέμα που ΔΕΝ μπορεί να απαντηθεί εξ αποστάσεως

    ΟΚ tetris…τόπιασα το υπονοούμενο , μην τα παίρνεις .

  2. 9 λεπτά πριν, Bill22 said:

     και ποιος σου είπε ότι θα λάβεις απάντηση στο ερώτημά σου... ειδικά όπως το θέτεις 

    Διάβασε καλύτερα τους κανόνες του φόρουμ. 

    Μόλις ξανα-διάβασα τους κανόνες του φόρουμ . Επειδή δεν εντόπισα το "λάθος" μου , παρακαλώ ενημέρωσέ με . Επίσης αν αποσαφηνίσεις το "ειδικά όπως το θέτεις" , πιθανόν να με βοηθήσεις . Ευχαριστώ .

  3. Γεια σας . Πέρσι τον Ιούνιο , τοποθέτησα μια 5τονη κυλινδρική δεξαμενή νερού ,  υ2,20 και διάμετρο 2 μ , σε βάση από άμμο λατομείου , ριγμένη σε ελαφρώς επικλινές έδαφος , χωρίς να το ισιώσω . Η βάση έχει πάχος από 15 ελάχιστο , έως και 25εκ. μέγιστο και διάμετρο περί τα 3μ. .Είναι περιμετρικά κτισμένη με πέτρα και τσιμέντο . Θεωρώ το κτίσιμο διακοσμητικό και όχι φέροντα οργανισμό  . Σήμερα Φεβρ 22’ , έχει πάρει μια μικρή κλίση , την οποία επιβεβαίωσα επανειλημμένα με αλφάδι . Στην αρχή του χειμώνα περί τις 5 μοίρες και αργότερα (μετά από πολλές βροχές) , περί τις 8-9 μοίρες κατ’εκτίμησήν μου . Δεν έχω ούτε όργανο , ούτε γνώσεις να τις μετρήσω  . Προτίθεμαι να αφαιρέσω την άμμο , στο μέτρο του δυνατού και να ρίξω τσιμέντο+αμμοχάλικο 5εκ. , μετά να το σιδερώσω και να το γεμίσω με τσιμέντο+αμμοχάλικο ακόμη 10εκ. Αν είναι σωστή η σκέψη μου , ζητώ τις διαστάσεις , την  μορφή και το Φ του σιδερώματος . Ευχαριστώ .
  4. 21 ώρες πριν, DimMani said:

    Πως θα αυξήσω την πίεση ; Η οποία είναι ήδη στα 4 bars .

     

    21 ώρες πριν, DimMani said:

    Πως θα αυξήσω την πίεση ; Η οποία είναι ήδη στα 4 bars .

     

    22 ώρες πριν, antloukidis said:

    Μάλλον το μπλέκετε χωρίς λόγο!

    Αν το άνω μέρος των δεξαμενών είναι στο ίδιο ύψος, όπως φαίνεται, απλά ανοίξτε τις βάνες 1 & 2 τελείως... και ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα.

    Αυξήστε την πίεση στο πιεστικό, για να έχετε ικανοποιητική πίεση στον 1ο όροφο.

    Γράψατε «…απλά ανοίξτε τις βάνες 1 & 2 τελείως... και ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα» . Εδώ χρειάζομαι και την υπομονή σας . Το σπίτι μου είναι έξω από το χωριό ΨΗΛΑ σ’ένα λόφο . Όταν υπάρχει διακοπή νερού , για διόρθωση βλάβης , ή για οποιονδήποτε λόγο . Αφού αποκατασταθεί το πρόβλημα , παίρνει νερό όλο το χωριό και τελευταίος , 2 ημέρες μετά , παίρνω εγώ , λόγω ύψους . Οπότε αν ανοίξω τους διακόπτες και λειτουργούν συγχρόνως οι 2 δεξαμενές , όταν ανακαλύψω το πρόβλημα , θα βρεθώ στο σκαρίφημα 1 . Πράγμα που ΔΕΝ με εξυπηρετεί . Το ζητούμενο είναι και γι αυτό έβαλα την μεγάλη δεξαμενή , να βρεθώ στην θέση που αποτυπώνεται στο σκαρίφημα 2 , δηλαδή με αποθήκη 5 κυβικά . Άσε που κι αν ανοίξω και τις 2 δεξαμενές , πάλι έχω πρόβλημα πίεσης στο ντούς . Κι εγώ συτ/χος είμαι και συμφωνώ με την…ρήση , όμως είσθε υδραυλικός , μηχανικός , ή κάτι άλλο ; Ευχαριστώ

    1Στάθμη νερού.pdf 2Στάθμη νερού.pdf

  5. 44 λεπτά πριν, antloukidis said:

    Μάλλον το μπλέκετε χωρίς λόγο!

    Αν το άνω μέρος των δεξαμενών είναι στο ίδιο ύψος, όπως φαίνεται, απλά ανοίξτε τις βάνες 1 & 2 τελείως... και ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα.

    Αυξήστε την πίεση στο πιεστικό, για να έχετε ικανοποιητική πίεση στον 1ο όροφο.

    Πως θα αυξήσω την πίεση ; Η οποία είναι ήδη στα 4 bars .

  6. Εγκατέστησα πρόσφατα μια δεξαμενή νερού 5000λτ , που λειτουργεί συμπληρωματικά με μία προϋπάρχουσα 1200λτ . Ο πλαστικός σωλήνας από την μικρή και την μεγάλη δεξαμενή , προς το πιεστικό είναι Φ28 . Οι βάσεις των δεξαμενών είναι περίπου 1,5-2μ. υψηλοτέρα από το πιεστικό και σε απόσταση 22 - 25μ.:

    ü Η παροχή από το δίκτυο πόλεως (χωριού) , παραμένει στην προϋπάρχουσα μικρή δεξαμενή , 

    1.     Επίσης παραμένει το φλοτέρ , καθώς και

    2.     Ο φλοτεροδιακόπτης .

    3.     Γεμίζω την 5τονη , κλείνω τον διακόπτη της κι έχω αποθήκη 5 κυβικά νερό .

    4.     Δουλεύω μόνον με την μικρή δεξαμενή . Της οποίας την έξοδο , όπως μου είπε ο υδραυλικός την «στραγγάλισε» , άρα έγινε μικρότερη από Φ28 . Όμως δεν ξέρω ούτε τον λόγο που το έκανε , ούτε πόσο την στραγγάλισε .

    5.     Η παροχή νερού στο σπίτι/κήπο γίνεται από ένα πιεστικό Grundfos CM 3-5 με είσοδο 1’’ , επί του οποίου είναι συνδεδεμένο ένα Fluid control , Matic mod restart 2HP .

    Αν κάποια στιγμή πέσει ο φλοτεροδιακόπτης , που είναι στην μικρή και διακοπεί η παροχή , είτε θα δώσω νερό στην μικρή από την μεγάλη , ή θα τον σηκώσω με μια συρμάτινη θηλιά .. Σωστά μέχρι εδώ ; Πλέον υποτίθεται ‘ότι μπορώ να έχω νερό :

    ü Συγχρόνως και από τις 2 δεξαμενές , ή

    α Από κάθε μία ξεχωριστά . Ανοίγοντας και κλείνοντας τους αντίστοιχους διακόπτες .

    Όμως υπάρχουν τα ακόλουθα 2 προβλήματα :                                                                                                                                                                                                                 Πρόβλημα 1 . Όταν εναλλάσσω την ροή από τις δεξαμενές , δείχνει σαν να μπερδεύεται αρχικά η αντλία και δεν έχει ικανή πίεση . Σύντομα όμως βρίσκει την ισορροπία της και λειτουργεί σωστά . Πρέπει να το ψάξω , ή να αδιαφορήσω ;                                                                                                                          Πρόβλημα 2 Το σπίτι είναι Ισόγειο και 1ος όροφος . Στην ντουσιέρα στον 1ο όροφο , το ζεστό νερό από την μπαταρία του ντούς , βγαίνει με πολύ χαμηλή , έως μηδενική πίεση , ενώ γυρνώντας στο κρύο είναι οριακά ικανοποιητική . Ο θερμοσίφωνας είναι ηλιακός και ηλεκτρικός . Τον χειμώνα παίρνω ζεστό νερό από σερπαντίνα ενσωματωμένη στο καλοριφέρ . Για να δουλέψει το νερό από το καλοριφέρ , πρέπει να αλλάξω την ροή από τον ηλιακό στο καλοριφέρ , με χειροκίνητο διακόπτη . Ο σωλήνας που παίρνει το νερό από τον ηλιακό (περίπου 28μ. απόσταση από το πιεστικό) , νομίζω ότι είναι Φ18 , ή μικρότερος . Τι πρέπει να κάνω για να αυξήσω την μειωμένη πίεση ; Επισυνάπτω σκαρίφημα , που ίσως βοηθήσει κι ευχαριστώ για την όποια υπόδειξη .

     

     

    Σκαρίφημα σύνδεης δεξαμενών.pdf

  7. 4 λεπτά πριν, astrah said:

    Δεν γνωρίζω τις δυνατότητες του ελεκτή (βλέπω ότι ρυθμίζεις την πίεση εκκίνησης και προφανώς λειτουργεί με σταθερό ΔΡ(?)), όπως και δεν γνωρίζω αν είναι κατάλληλος για την συγκεκριμένη εφαρμογή...

    Αλλά σε οικιακό δίκτυο ενός ορόφου πίεση 6,5bar θα έχει σίγουρο αποτέλεσμα την μη μακροημέρευση δικτύου -αντλίας...

    Ευχαριστώ , δεν πρόλαβες τις ερωτήσεις μου Επί τη ευκαιρία (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control  , πότε θα κόψει και πότε  θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ

  8. 6 ώρες πριν, astrah said:

    Να καλέσεις έναν σοβαρό υδραυλικό να ρυθμίσει την πίεση σε λογικά πλαίσια και να ελέγξει-εντοπίσει τον λόγο που έχεις μη ικανοποιητική ροή εκεί που έχεις θέμα. 

    Στον βαθμό που γνωρίζω το πιεστικό Grundfos και το fluid control Matic restart 2hp , είναι προ-ρυθμισμένα . Αν κάνω λάθος παρακαλώ οδηγήστε με τι πρέπει να κάνει o “σοβαρός υδραυλικός» . Επί τη ευκαιρία , (1) το πιεστικό δίνει εντολή στο fluid control  , πότε θα κόψει και πότε  θα επανεκκινήσει , ή αντίστροφα ; (2) Ο μειωτής πίεσης , τοποθετείται μετά την εκροή του πιεστικού προς το σπίτι , ή διαφορετικά ; Ευχαριστώ .

  9. 2 ώρες πριν, nikmmech said:

    Κατ' αρχάς δεν υπάρχει λόγος να έχει αυτή την τιμή η πίεση του δικτύου. 4 bar και πολύ είναι, προκειμένου να επιτευχτεί μια αξιοπρεπής πίεση εκροής.

    Όσο αυξάνει η πίεση, τόσο καταπονείται το δίκτυο και γηράσκουν τα τμήματά του (σωληνώσεις, στεγανοποιητικά, κρουνοί, κτλ).

    Επιπλέον, ευαίσθητος εξοπλισμός όπως βαλβίδες ασφαλείας θερμοσιφώνων, θα ενεργοποιούνται πιο εύκολα, καθώς το κατώφλι πίεσης ενεργοποίησής τους πλησιάζει στην τιμή πίεσης του δικτύου.

    Η ariston για τις επίτοιχες μονάδες φυσικού αερίου, απαιτεί η πίεση δικτύου ύδρευσης να είναι το πολύ 6 bar και εφόσον υπερβαίνει την τιμή αυτή απαιτεί την εγκατάσταση μειωτή πίεσης.  

    Ευχαριστώ για την απάντηση . Επί 7 χρόνια , το πιεστικό δούλευε με "καμπάνα" και την τελευταία 2ετία με Fluid Control , η δε πίεση ήταν μεταξύ 4,8 & 5 . Προ καιρού είχα θέσει σε άλλο φόρουμ ένα θέμα πιθανών διαρροών , οι οποίες εντοπίστηκαν σε 2 διαδρομές και ίσως προέκυψαν από την πίεση. Όμως στα 4 το ντούς "στάζει" , τουλάχιστον στο σπίτι μου .

  10. Γεια σας . Έβαλα ένα πιεστικό Grundfos , για παροχή νερού στο σπίτι , το οποίο λειτουργεί με ένα fluid Control Matic 2HP και κόβει όταν ανεβάζει πίεση 6,5 bars Ο υδραυλικός μου επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για οικιακές παροχές ακόμη και μέχρι 8 bars . Όμως ένας φίλος έπαθε ζημιές στα 6,5 . Τελικά είναι αποδεκτή/ανεκτή η πίεση των 6,5 bars , ή είναι επικίνδυνη για ζημιά στα υδραυλικά μου . Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί .

  11. 1 ώρα πριν, georgios_m said:

    Δεν επαρκούν οι πληροφορίες που μας δίνεις, αλλά με μια γρήγορη ματιά αυτό που σου πρότειναν το βλέπω να προορίζεται κυρίως για κατασκευαστικές και όχι γεωργικές εφαρμογές. Εσύ με ένα απλό νάυλον μουσαμά ή και πλεκτό σαν ψάθα είσαι μάλλον εντελώς εντάξει.

    Είσαι σε κλειστό ή ανοικτό χώρο; Πόσοι θα είναι οι δίσκοι; Τι θα φυτέψεις στα γλαστράκια; Πόσο μόνιμη θες να είναι η κάλυψη; Είμαστε σίγουροι ότι το συγκεκριμένο σύστημα φύτευσης είναι το ιδανικό;

    Επίσης τα νερά που λες ότι συσσωρεύτηκαν είναι από τη βροχή ή από πότισμα δικό σου; Αν ισχύει το δεύτερο, μήπως ποτίζεις λάθος και είναι κι αυτό ένα ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα;

    Πρώτα πρέπει να δούμε το σκοπό που θα επιτελέσουν οι μεμβράνες και μετά θα απευθυνθούμε στους κατασκευαστές τους ώστε να επιλέξουμε αυτή που θα είναι και οικονομικά συμφέρουσα.

    Οι εικόνες του Νίκο είναι χαρακτηριστικές και για το υλικό και για τον τρόπο που θα διατάξεις τα φυτά σου.

    Που θα δω την εικόνα του Νίκου ? Ανοιχτός χώρος , χωράφι . Σπόρο κάππαρης σε δίσκους με 20 γλαστράκια . Από Νοέμβριο μέχρι και Μάϊο του 21' . Πότισα χθες το βράδυ για 3' , το πρωί να νερά ήταν εκεί . Το έδαφος είναι επίπεδο , για να γίνει επικλινές χρειάζεται χρόνο και χρήμα , τα οποία δεν τα διαθέτω . Το νάυλον και ο μουσαμάς ΔΕΝ είναι υδατοπερατά . Αυτό που έχω είναι πλεκτό σαν ψάθα 90γρμ/τμ , δεν βγαίνουνε ζιζάνια , μπράβο του , όμως δεν απορροφά το νερό και ΔΕΝ μου κάνει .

  12. Το φυτώριο θα αποτελείται από δίσκους με 20 γλαστράκια έκαστος , άρα αποκλείεται να «ενδυθούν» το γεωϋφασμα , ότι χρώμα και να είναι . Μου πρότειναν το ακόλουθο , συμφωνείτε ;                                                                                                                                                                            https://monotika-online.gr/apostragisi/geotex-10m2-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%8D%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF/

  13. 1 ώρα πριν, georgios_m said:

    Δε νομίζω πως είναι κάποια ιδιαίτερα υφάσματα. Μοιάζουν με τα δίκτυα σκίασης με πυκνή όμως ύφανση ή τις λινάτσες που μαζεύουμε ελιές. Θα τα βρεις στα φυτώρια της περιοχής σου. Για το πλήθος των φυτών που έχεις, οτιδήποτε και να βάλεις καλό είναι. Ιδιώτης δεν είσαι;

    Σαμάρια είναι αυτό που λέει η λέξη: φτιάχνεις σειρές από αυλάκια και ανάμεσά τους είναι το κάθε υπερυψωμένο σαμάρι. Φροντίζεις να ακολουθείς τις κλίσεις του εδάφους ώστε όλα τα αυλάκια να καταλήγουν κάπου για να φεύγει το νερό σε κάποιο μεγαλύτερο αυλάκι έξω από την καλλιέργεια. Τις γλάστρες τις βάζεις πάνω στα σαμάρια για να μένουν στεγνές. Στα σαμάρια γίνεται επίσης και το φύτεμα εάν δουλεύεις στο έδαφος και όχι σε γλάστρες. Εάν είσαι ερασιτέχνης τα φτιάχνεις αυτά με τσάπες και φτυάρια. Εάν είσαι επαγγελματίας με πολλά στρέμματα το κάνεις με ειδικά μηχανήματα. Μπορείς επίσης τότε να μην καλύψεις όλο το έδαφος αλλά μόνο λωρίδες γύρω από τα φυτά πχ ένα μέτρο πλάτος και το υπόλοιπο της απόστασης μεταξύ των σειρών να καθαρίζεται με μηχάνημα.

    Άμμος, χαλίκια και άλλα τέτοια υλικά είναι για καλλωπιστικούς κήπους. Μη τα σκέφτεσαι καν. Και πιο δύσκολο να τα μεταφέρεις και να τα στρώσεις είναι και θα καταστήσεις το έδαφός σου πλέον άγονο, εκτός από τα ζιζάνια που θα βρουν και πάλι δίοδο να εμφανιστούν.

    Ευχαριστώ , ιδιαίτερα χρήσιμη η ανάλυση .

  14. 5 ώρες πριν, georgios_m said:

    @DimMani

    Το πρόβλημα της συσσώρευσης νερού θα το αντιμετωπίσεις με τη σωστή τοποθέτηση σε σαμάρια, ούτως ώστε τα εξωτερικά νερά να απορρέουν.

    Υπάρχουν βέβαια και υφάσματα μαύρου χρώματος που είναι διαπερατά. Αλλά θα πρέπει και το έδαφος από κάτω να είναι διαπερατό.

    Οι πλαστικές μεμβράνες προορίζονται για καλλιέργεια στο έδαφος και σκόπιμα είναι αδιαπέρατες διότι εκτός από τα ζιζάνια εμποδίζουν την εξάτμιση του ύδατος και τη διαφυγή του αζώτου. Και πάλι χρειάζονται σαμάρια για την απορροή του βρόχινου νερού και για να μην ανεβαίνει πολύ ψηλά η υγρασία και σαπίζει τις ρίζες.

    Εννοείται ότι προτιμάμε βιοδιασπώμενα υλικά και ποτίζουμε με σταγόνες.

    Ευχαριστώ . “Υφάσματα μαύρου χρώματος που είναι διαπερατά” . Ποια είναι αυτά ; Πως ονομάζονται ; Που τα βρίσκω ; Δεν ξέρω τι εννοείτε με το «σαμάρια» . Την άμμο την αποκλείουμε ;

  15. Φτιάχνω ένα μικρό φυτώριο με γλάστρες επί του εδάφους , το οποίο θα παραμείνει περί τους 6-7 μήνες . Θέλω να αποφύγω (στο μέτρο του δυνατού) τα ζιζάνια . Αγόρασα ένα μαύρο γεωϋφασμα 90γρμ/τμ . Τοποθέτησα 2 σειρές και το έβρεξα/πότισα αρκετά , αλλά κρατάει νερό . Υποθέτω ότι δεν είναι υδατοπερατό . Το «μαχαίρωσα» σε αρκετά σημεία , αλλά το νερό παραμένει αμετακίνητο . Υπάρχει επιλογή γεωϋφάσματος , ή κάτι άλλο , που να συνδυάζει προστασία από τα ζιζάνια και συγχρόνως να μην κρατάει νερό ; Η νταμαρίσια άμμος σε πάχος 5 , ή 10 εκ. κάνει δουλειά ; Ευχαριστώ .

  16. Καλησπέρα . Πρέπει να τρυπήσω έναν πέτρινο τοίχο 40εκ. υπό γωνίαν ( λοξά) , περί τις 45 μοίρες από τον τοίχο και συγχρόνως καθοδικά . Τρύπα Φ8 , ή Φ10 , για να περάσω ένα καλώδιο . Το «λοξό» και καθοδικό τρύπημα θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τρύπας σε , 60 , 70 , ή και περισσότερα εκατοστά . Σωστά ; Ερώτημα :
    1. Μπορεί να τρυπηθεί ο ΠΕΤΡΙΝΟΣ τοίχος λοξά ;
    2. Πόσο μήκος πρέπει να έχει το τρυπάνι ;
    3. Που μπορώ να το αγοράσω ;
    Υπ’όψιν ότι , όταν προχωρήσει η τρύπα περί τα 30-40εκ. , το δράπανο θα «κουτουλήσει» σε υπάρχον ντουλάπι της κουζίνας . Καμιά πατέντα αποφυγής του ντουλαπιού ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί με το θέμα μου .

  17. Η εγκατάσταση του καλοριφέρ βρίσκεται σε αποθήκη πίσω από τον τοίχο της κουζίνας . Η πόρτα της αποθήκης είναι εκτός σπιτιού . Η αλλαγή ηλιακός-καλοριφέρ-ηλιακός γίνεται μόνον από την αποθήκη χειροκίνητα , με 2 υδραυλικούς διακόπτες με χερούλια Θέλω να δίνω εντολή αλλαγής της ροής μέσα από το σπίτι , ει δυνατόν από διακόπτη που θα τοποθετήσω στον κεντρικό πίνακα .Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να τοποθετήσω μια 3οδη ηλεκτροβάνα στην αποθήκη και έναν μεταγωγικό διακόπτη μέσα στο σπίτι . Υπάρχουσα κατάσταση : Οι σωληνώσεις μου είναι 1/2" και έχω 3φασικό ρεύμα . Στην αποθήκη υπάρχει ήδη ηλεκτρικό πινακάκι , που δίνει ρεύμα σε 3 επιτοίχιες πρίζες , σ'ένα φως και σε 2 ηλεκτροβάνες του αυτόματου ποτίσματος . Το πινακάκι της αποθήκης ελέγχεται από έναν ασφαλειο-διακόπτη στον κεντρικό πίνακα(ABB C16) , άρα δεν χρειάζεται να τρυπήσω τοίχο . Σωστά ; Προτίθεμαι πέρα από την νέα ηλεκτροβάνα , να βάλω ακόνη 2 επιτοίχιες πρίζες . Υποθέτω ότι θα χρειασθεί να αλλάξω και τον ασφαλειο-διακόπτη . (1) Αν ναι , σε πόσα ampere ; (2) Αν η επιλογή της 3οδης είναι σωστή , μπορείτε να μου προτείνετε συγκεκριμένη ηλεκτροβάνα  . Αν είναι λάθος δώστε την δική σας εκδοχή .(3) και μεταγωγικό διακόπτη ώστε να ρυθμίσω "χωροταξικά" την αποθήκη στην οποία υπάρχει το αδιαχώρητο . (4) Θέλω επίσης , σε περίπτωση βλάβης , να μπορώ να κάνω την εναλλαγή χειροκίνητα , υποθέτω ότι θα υπάρχει διακόπτης πάνω στην ηλεκτροβάνα , ή αλλιώς ; Κάθε υπόδειξη ευπρόσδεκτη . 

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

  18. 8 ώρες πριν, aptsil said:

    Το θέμα απαιτει κατασκευαστική εμπειρία κ δεν είναι θέμα ειδικότητας ... Εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλαξα το τμήμα του εύκαμπτου μπουριου αλουμινίου που ξεκινάει από το τζάκι μέχρι την κατακόρυφη καμινάδα με μασιφ σωλήνα κ λύθηκε το πρόβλημα. Αυτό έπαιρνε φωτιά... Παλιά βάζαμε τον εύκαμπτα σωλήνα αλουμινίου αλλά αυτό μόνο για περιστασιακή χρήση τζακιού...

    Κι εγώ έχω κατακόρυφη μεταλλική σωλήνα . Το μασίφ παίζεται . Υποθέτω ότι είναι 1,5  ή 2 χιλιοστά . 

  19. 18 ώρες πριν, Ghostrider said:

    Ο τρόπος γραφής της ερώτησης πάντως, όπως και η χρησιμοποιούμενη ορολογία, δείχνει πως η απάντηση ενδεχομένως να είναι ήδη γνωστή. Αναμένω απαντήσεις συναδέλφων επί των τζακιών (+bonus για όποιον γνωρίζει το συντελεστή απόδοσής του).

    Περιμένω εναγωνίως .

  20. Καλή Χρονιά , το σπίτι είναι 2όροφο . Η καμινάδα ξεκινά από το τζάκι , που είναι γωνιακά κτισμένο στο ισόγειο  , διασχίζει τον τοίχο της κρεβ/μαρας στον 1ο όροφο και βγαίνει στην σκεπή . 

     

    8 ώρες πριν, Arche said:

    και γω οτι καιγόταν μόνωση πίστευα, θες να μας πεις, σε ποιό όροφο βρίσκεται το τζάκι σου? Και η απόληξη της καπνοδόχου πόσα μέτρα/ πόσους ορόφους πιο ψηλά βρίσκεται?

    Πιό αναλυτικά :Το σπίτι είναι 2όροφο . Η καμινάδα είναι μεταλλικός κυλινδρικός σωλήνας , ΠΟΥ ξεκινά από το τζάκι , που είναι προκατ , γωνιακά κτισμένο στο ισόγειο  , Η καμινάδα διασχίζει τον τοίχο της κρεβ/μαρας στον 1ο όροφο και βγαίνει στην σκεπή . Στην  κρεβ/μαρα , ο μεταλλικός σωλήνας είναι χτισμένος περιμετρικά σαν τσιμεντοκολώνα με τούβλα και τσιμέντο , χωρίς μαλακά στοιχεία μόνωσης Στην 1η φωτιά γέμισε ραϊσματα  , τα οποία διόρθωσα με σοβά , αφού δεν είναι φέρον οργανισμός . Η 2η φωτιά μας τρόμαξε αλλά δεν έκανε ζημίες . Το πρόβλημα δεν είναι κατασκευαστικό κι αν είναι δεν προτίθεμαι να το διορθώσω . Η Ερώτησή μου είναι ξεκάθαρη : Με το επανειλημμένο ξανα και ξανα-κάψιμο της στάχτης , που έχει κονιορτοποιηθεί , επιτείνω τις προϋποθέσεις ανάφλεξης της καμινάδας ; Η στάχτη/πούδρα κολλάει στο ήδη υπάρχον , αλλά και στο συνεχώς δημιουργούμενο κρεόζωτο και η ανάφλεξη γίνεται πιο πιθανή ; Ναι ; Ή όχι ; Μια επεξήγηση της ακολουθούμενης πορείας των σωματιδίων , θα εξυπηρετούσε ιδιαίτερα .

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.