Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ntemhs

Core Members
  • Περιεχόμενα

    300
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ntemhs

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Συνάδελφε τίποτα άλλο? Ούτε υπέρβαση δόμησης με μειωτικό ούτε τίποτα?
  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Τελικά υπάρχει σχετική διευκρίνιση πως υπολογίζεται το πρόστιμο σε ξεμπάζωτο υπόγειο χωρίς αλλαγή χρήσης σε μια από τις όψεις του κτιρίου? Αναλυτικός? Υπέρβαση δόμησης, υψομέτρου?
  3. ωπ δεν το είχα ανακαλύψει αυτό, μετά μετατρέπω σε dxf?
  4. Προσπαθώ για ένα τοπογραφικό στην Αργολίδα να αφαιρέσω το δασικό τμήμα από την ιδιοκτησία. Υπάρχει κάποιο υπόβαθρο σε dwg, dxf Που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να συμπέσουν επ' ακριβώς οι πλευρές μου με την δασική έκταση? Ευχαριστώ.
  5. Ok συνάδελφε, το κατεβάζω και αν χρειαστεί σου στέλνω μήνυμα για περαιτέρω βοήθεια, ευχαριστώ πολύ.
  6. Μόνο τους τριγωνισμούς κατάφερα μέχρι στιγμής να κάνω διαβάζοντας.
  7. Γνωρίζει κάποιος πως μέσα από το CadWare σχεδιάζουμε ισοϋψείς καμπύλες?
  8. Από ότι γνωρίζω μια πισίνα προσμετρά κανονικά στον σ.κ. σωστά? Συνάδελφος μου ανέφερε ότι κάπου αναφέρετε στην νομοθεσία ότι προσμετρά το 50% της επιφάνειας της, ισχύει?
  9. Αναμένω την απάντηση της πολεοδομίας επί τούτου
  10. Λοιπόν αυτό που εγώ συμπεραίνω είναι ότι από την στιγμή που ως δικαιολογητικό για την άδεια μικρής κλίμακας απαιτείται η υπ δήλωση μας για την απόσταση των 500 μ είτε την άδεια την πούμε περίφραξη είτε την πούμε ξηρολιθιά η άδεια απαγορεύεται να εκδοθεί. Οπότε έρχομαι και ρωτάω μπορεί να περαστεί η ξηρολιθιά ύψους εως 80 εκατοστά ως διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου?
  11. Άδεια μικρής κλίμακας για ξηρολιθιά (χωρίς περίφραξη) με ύψος 0,80 μ σε απόσταση μικρότερη των 500 μ από την θάλασσα επιτρέπεται?
  12. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε παλαιότερη έρευνα που είχα κάνει, αν θυμάμαι καλά, για δημιουργία νέου ξενοδοχείου στην έγκριση καταλληλότητας γηπέδου πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους προσπέλαση (δρόμος/δουλεία) ελάχιστου πλάτους 6 μ? Καλά θυμάμαι και αν ναι που αναφέρεται? Ευχαριστώ.
  13. Σε άδεια νομιμοποίησης αυθαιρέτων μου είπαν σήμερα στην πολεοδομία ότι πρέπει να κάνω τους ελέγχους μου σύμφωνα με την ισχύουσα δόμηση - κάλυψη max δόμηση 240 τ.μ. ενώ εγώ έχω κάνει τους ελέγχους με κλιμακωτό συντελεστή όπου η δόμηση είναι κατά πολύ αυξημένη, όπως καταλαβαίνετε η περίπτωση μου αφορά οικισμό κάτω των 2.000 κατοίκων, είμαι εγώ λάθος και η πολεοδομία σωστή?
  14. Τώρα ξεκινάω ένα θέμα που μπορεί ήδη να υπάρχει όμως δεν το βρίσκω. Ενδιαφέρομαι να μου πει αν κάποιος/α συνάδελφος έχει blocks σε autocad για πινακίδες σήμανσης, αυτές που έχω στο cadware δεν μου κάνουν. Ευχαριστώ.
  15. Θέλω να ρωτήσω αν έχει προκύψει σε κάποιον συνάδελφο αδειοδότηση καταστήματος που να περιλαμβάνει στην ίδια ιδιοκτησία κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (πλήρες γεύμα) και κινητή καντίνα (που διαθέτει όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα) για απλή διάθεση καφέ και αναψυκτικών χωρίς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ευχαριστώ.
  16. Μόλις μπήκα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ για να ξεκινήσω την διαδικασία έκδοσης μιας άδειας μικρής κλίμακας που αφορά στο ιζ (εσωτερικές διαρρυθμίσεις), συγκεκριμένα θέλω να μοιράσω έναν μεγάλο χώρο σε δυο μικρότερους και από ότι είδα το σύστημα ζητάει τρελά πράγματα, υδραυλικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρολογικές, ενεργητική κ.α., επειδή δεν έχω ξαναβγάλει παρόμοια άδεια με τα τωρινά δεδομένα θα πρέπει να ανεβάσω όλα αυτά? Εννοείται ότι δεν επηρεάζεται καμιά μελέτη πλην της αρχιτεκτονικής ως προς την κάτοψη λόγω του διαχωρισμού
  17. Pavlos 33 και Dimitris GM με καλύψατε, είχα την αίσθηση ότι λόγω του μονοπατιού εκεί δεν έπαιρνε παρέκκλιση και οπωσδήποτε σαν οπίσθια απόσταση έπρεπε να τηρηθούν υποχρεωτικά τα 15 μ, βέβαια ο νόμος μιλάει για όρια του γηπέδου και παρεκκλίσεις οπότε ασχέτως με το τι εφάπτεται το γήπεδο (ιδιοκτησία, μονοπάτι) πάει στα 2,50 μ. Υπέροχο νέο, ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι εμπλούτισα κατά τι τις γνώσεις μου.
  18. Dimitri GM ισχύει και για αγροτικούς δρόμους? Αυτό δεν είναι μόνο για όμορες ιδιοκτησίες?
  19. Γήπεδο (κατά παρέκκλιση άρτιο) που πρόκειται να πουληθεί και τοπογραφικό για το οποίο έχω ενστάσεις ως προς μια απόσταση που πρέπει να τηρηθεί, το ανεβάζω όμως σε περίπτωση που δεν γνωρίζω κάτι εγώ. Βασικά πρόκειται για την απόσταση 2,50 μ από τον αγροτικό δρόμο - μονοπάτι που βάζει συνάδελφος στο τοπογραφικό του ενώ εγώ πιστεύω ότι πρέπει να τηρηθεί απόσταση 15 μ
  20. Όχι δεν γίνεται μεταβίβαση, μόλις μου επιβεβαίωσε η πολεοδομία ότι η κατάτμηση είναι παράνομη, για να γίνει κατάτμηση έστω και με τις τότε διατάξεις έπρεπε πρώτα να γίνει παραχώρηση και μετά κατάτμηση
  21. Έχω την εξής περίπτωση, σε οικόπεδο με κανόνα αρτιότητας τα 400 τ.μ. συνολικής επιφάνειας 2 στρεμμάτων και με πρόσωπο σε δρόμο 15 μέτρα στην πρόσοψη του, έχει γίνει συμβόλαιο στο οποίο γίνεται κατάτμηση σε 4 τμήματα 400 άρια (στο βάθος του οικοπέδου 100 μ ας πούμε) χωρίς όπως ύπαρξη δρόμου, παρά λέει στο συμβόλαιο ότι αυτά θα καταστούν οικοδομήσιμα όταν θα γίνει παραχώρηση οικοπεδικής λωρίδας πλάτους 4μ (στο βάθος) και ρωτώ κατά πόσο αυτό είναι εφικτό (ακόμα και τότε που προβλέπονταν η παραχώρηση) πρώτα κατάτμηση και μετά παραχώρηση, ξέρω ότι μπορούσες να κάνεις την κατάτμηση όμως σε κάθε περίπτωση ο δρόμος έπρεπε ήδη να είχε παραχωρηθεί ή ακόμα και αν υπήρχε δρόμος μπορούσες να κάνεις κατάτμηση σε 400 άρια και με την διαπλάτυνση του δρόμου (2μ από άξονα) μπορούσε να βγεί λιγότερο από 400 τ.μ. χωρίς να χάσει την αρτιότητα. Θα ήθελα τις γνώμες σας
  22. Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια γεννήτρια, το μέγιστο φορτίο της θα είναι ένα πλυστικό μηχάνημα Karcher K7 3000 watts, πόσα KVA πρέπει να είναι η γεννήτρια? Ξέρω ότι στην αρχή ΄΄τραβάει΄΄ πολύ ρεύμα, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.