Jump to content

ntemhs

Core Members
 • Content Count

  274
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ntemhs

 1. Φίλε και συνάδελφε είδα το post σου και σε ενημερώνω ότι ολοκλήρωσα την πρώτη μου ολοκληρωμένη ψηφιακή υπογραφή στο εκχα, αν μπορώ να σε βοηθήσω μου λες είτε με μήνυμα είτε τηλεφωνικά, 6943740020

  1. gantzol

   gantzol

   Σου έστειλα π.μ.

 2. Βγάζω δυο σφάλματα τα οποία δεν μου κάθονται καθόλου. α) το περιεχόμενο των παρακάτω επιπέδων έχει οντότητα που δεν είναι LWPolyline (layer Bound_Impl) και β) το περιεχόμενο των παρακάτω επιπέδων έχει ανοιχτή γραμμικής οντότητα (Layer TOPO_PROP). Για το α) σχεδιάζω με απλή Polyline μήπως δεν είναι οκ? Για το β) έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μπορεί κάποιος να δώσει κατευθύνσεις? Ευχαριστώ. Επανέρχομαι, αφού το έχω κάνει 5-6 φορές με το ίδιο αποτέλεσμα αποφασίζω και ανοίγω άλλο αρχείο dwg και ξανασχεδιάζω τα 3 layers, πρώτα impl μετά unimpl και εκεί πάνω κάνω την Polyline topoprop στο αρχικό σχέδιο τα 2 πρώτα και στον νέο την τρίτη και ως δια μαγείας μετά την διαδικασία με hashcode κτλ μου το κάνει αποδεκτό. Αυτό που υποθέτω είναι ότι κάπου δεν ακουμπούσε σωστά κάποια γραμμή παρότι ελεγμένο από χίλιες πάντες, αργότερα θα επανέλθω για να βοηθήσω και τον άλλο φίλο σε άλλο thread απλά τώρα θέλω λίγη ξεκούραση για το επόμενο βήμα καθότι πρέπει να ξαναφτιάξω το τοπογραφικό στο νέο αρχείο....τρελά πράγματα που δεν πληρώνονται. Επιτέλους το ολοκλήρωσα επιτυχώς, η πρώτη μου υπογραφή η οποία με ζόρισε αρκετά θα πω
 3. Να το πιάσουμε λίγο από το αρχείο σε cad? Σε μια απλή περίπτωση αποτύπωσης οικοπέδου δίχως ΚΑΕΚ δίχως Ρ.Γ. δίχως γραμμή παραλίας - αιγιαλού τα μόνα Layers που θα χρησιμοποιήσω είναι του περιγράμματος (13) και αν έχω κτίρια το BLD, κατά τα λοιπά χρησιμοποιώ δικά μου Layers τα οποία όμως να βγάζουν νόημα προφανώς, έτσι το έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, σωστά?
 4. Μέλισσα σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου. Καλημέρα.
 5. Σε ένα ξενοδοχείο έχουν βγει δυο άδειες το 1971 και το 1974 σύμφωνα με το διάταγμα του 1968 για εντός οικισμού προ 1923. Τώρα θέλω να κάνω ρύθμιση με τον Ν.4495/2017 και να βγάλω άδεια πολεοδομία για εργασίες ανακαίνισης κ.τ.λ. Σπάω το κεφάλι μου για το πως θα κάνω στο διάγραμμα δόμησης τους ελέγχους για τους εξώστες και τον όγκο? Μήπως θα πρέπει να ανατρέξω σε Γ.Ο.Κ. 55 ή 73 για τους οποίους δεν έχω ιδέα?
 6. Συνάλφε οι αυθαιρεσίες είναι μετά τις 28/7/2011 οπότε αν δεν κάνω λάθος είναι το άρθρο 26 με πρόστιμο ανέγερσης 30 % και διατήρησης 5 %
 7. Μπορεί κάποιος να μου πει τι είδους μελέτες απαιτούνται για νομιμοποίηση αυθαιρέτων με άρθρο 26 Ν.4178/2013? Έχω υπολογίσει στο σύστημα του Τ.Ε.Ε. τα εξής. Αποτύπωση αρχιτεκτονικών, αποχέτευσης, ύδρευσης, ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και μελέτη επίβλεψη παθητικής πυροπροστασίας και τοπογραφικό διάγραμμα, μήπως θα έπρεπε να κάνω και κάτι σχετικά με θερμομόνωση? Επίσης, από την στιγμή που δεν έχω προϋπολογισμό λογικά δεν έχει εισφορές ο ιδιοκτήτης σωστά? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
 8. Όταν έχω αυθαίρετο υπόγειο που θέλω να νομιμοποιήσω τότε για τον εύρεση του προστίμου θα υπολογίσω τ.μ. x τιμή ζώνης όπως για μια ισόγεια οικία π.χ. ή υπάρχει κάποιος μειωτικός συντελεστής? Για τον υπολογισμό αμοιβών φορολογικών στο σύστημα του τεε υπάρχουν οι σχετικοί συντελεστές, σε αυτήν την περίπτωση? Ευχαριστώ.
 9. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής για μια υπόθεση που έχω, σε μια αποτύπωση ενός γηπέδου μου προκύπτει επιφάνεια 5 στρέμματα περίπου. Σε παλαιότερη αποτύπωση άλλου συναδέλφου αποτυπώνεται ύπαρξη μονοπατιού στο μέσο των 5 στρεμμάτων και έτσι δημιουργούνται 2 γήπεδα άνω των 2 στρεμμάτων εντός ζώνης 500 μ από οικισμό προ '23. Αφετέρου μεν προκύπτει από την αποτύπωση μου ότι δεν είναι εντός της ζώνης των 500 μ αλλά πολύ παραπάνω αλλά αφετέρου δε αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το μονοπάτι παρότι αποτυπώνεται στον χάρτη Γ.Υ..Σ δεν υφίσταται στην πραγματικότητα ή για να το πω αλλιώς έχει κλείσει από την μη χρήση του. Τι θα προτείνατε να κάνω? Να δείξω εννιαίο γήπεδο άρτιο ή να το χωρίσω στα δυο, μη άρτια προφανώς (δεν θα αρέσει στον πελάτη αλλά δεν με απασχολεί) αλλά μην μπορώντας να αποδείξω που βρίσκεται ακριβώς το μονοπάτι?
 10. Να ρωτήσω και 'γω για μια περίπτωση που δυσκολεύομαι. Σε οικόπεδο 434 τ.μ. υπάρχει διώροφο κτίριο προ 1955 με ισόγεια κουζίνα κατασκευασμένη το 75 περίπου και αποθήκη το 2010 επίσης υπάρχει διώροφη οικία στην οποία είχε βγει άδεια το 1979 για ισόγεια αποθήκη όπου και κατασκευάστηκε το 1980 καθώς επίσης και επιπλέον όροφος κατά το ίδιο έτος προφανώς εκτός της αδείας. Θέλω να κάνω νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων αλλά με τον νόμο για οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων έχω πρόβλημα, βγαίνει πολύ πάνω από τα 240 τ.μ. που ισχύει, μπορώ να κάνω χρήση του παλαιού καθεστώτος με τον κλιμακωτό συντελεστή?
 11. Χμ... δεν το είχα δει αυτό, είχα κολλήσει στο προηγούμενο άρθρο. Ευχαριστώ.
 12. Ναι έχουν προσμετρηθεί κανονικότατα. Συνάδελφε που το στηρίζεις αυτό που λες με αναλυτικό?
 13. Σε διώροφο κτίριο έχω στο ισόγειο τμήμα του 50 τ.μ. που με βάση την άδεια ήταν αποθήκη. Τα υπόλοιπα 30 τ.μ. του ισογείου οικία. Έχει γίνει αλλαγή χρήσης της αποθήκης σε οικία, πρέπει να πάω σε φύλλο καταγραφής ή θα μπορούσα με αναλυτικό ? (χλωμό) Ρωτάω επειδή νομίζω ότι η χρήση της αποθήκης σε οικία μπορεί να λογιστεί ως κύριας χρήσης χώρος. Για πείτε καμιά γνώμη. Αν πάω με φκ προκύπτει πρόστιμο 3500 ευρώ και το θεωρώ βαρύ.
 14. Σύμφωνα με την ο.α. που έχει εκδοθεί το έτος 1978, τώρα υπάρχουν εντός του οικοπέδου αυθαίρετα το οποία θέλω να νομιμοποιήσω
 15. Αν κάποιος προβεί σε ρύθμιση αυθαιρέτου, πληρώσει κάποιες δόσεις π.χ. 3 από τις 60 και έπειτα αποφασίσει να εκδώσει άδεια δόμησης τα πρόστιμα θα σταματήσουν να υφίστανται? Για να προλάβω κάποιους που θα μου πουν γιατί να μην βγάλει άδεια νομιμοποίησης εξ αρχής η απάντηση είναι λόγοι χρόνου από μεριάς ιδιοκτήτη, δεν έχει τίτλους ενώ επιθυμεί να ανοίξει κατάστημα.
 16. Υπάρχει τοπογραφικό χωρίς τίτλο, το χω δει πάρα πολλές φορές
 17. Θέλω να εκ δώσω άδεια νομιμοποίησης σε οικόπεδο εντός του οποίου υπάρχουν αυθαιρεσίες σε διώροφη οικοδομή που έχει οικοδομική άδεια (1977), δυστυχώς ο ιδιοκτήτης δεν διαθέτει συμβόλαια για το ακίνητό του με αποτέλεσμα να μην είμαι σίγουρος αν μπορώ να του εκ δώσω την άδεια και η πολεοδομία πάντως δεν μου έδωσε απάντηση. Παλιά αν θυμάμαι καλά έκανε ο ιδιοκτήτης μια υπεύθυνη δήλωση ότι ήταν ιδιοκτήτης και προχωρούσε έτσι το ζήτημα.
 18. δυο φορές τσμεδε, τεε μηχανικού 283,29 + 86,54 + 123,00 αμοιβή μου (και πολλά τους είναι, σιγά μην τους δώσω φπ.α. για κατι δικο μου) + 10,00 φεμ. Οκ τα δυο τελευταία αλλά γιατί να ξαναπληρώσω τσμεδε? Τηλεφωνώ ΔΟΚΚ δεν έχουν ιδέα, η πολεοδομία τα δικά της δεν ξέρω που να απευθυνθώ πλέον.
 19. Βρε παιδιά θέλω να ρωτήσω το εξής : έβγαλα πριν από 1 μιση χρόνο μια έγκριση δόμησης για δυο δικές μου μεζονέτες και τελικά μου έληξε. Επειδή πριν λήξει πήγα να εκδώσω την άδεια δόμησης μου είπε ο μηχανικός της πολεοδομίας ΄΄μην ανησυχείς θα την επανεκδόσεις σύμφωνα με την προηγούμενη και όλα οκ΄΄, τώρα λοιπόν μου λένε ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω όλες τις αμοιβές και κρατήσεις που είχα κάνει τότε οπότε πρέπει να ξαναπληρώσω . Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να χρησιμοποιήσω αμοιβές κρατήσεις από την παλιά άδεια? Υπ' όψιν πρόκειται για ακριβώς την ίδια άδεια δηλαδή δεν αλλάζω σχέδια κ.τ.λ.
 20. Τελικά μπορεί κάποιος να εκδόσει οικοδομική άδεια ή όχι όταν η ιδιοκτησία βρίσκεται εντός των 500 μ από τον αιγιαλό? Δηλαδή εαν κάποιος οικοδομήσει σε παραθαλάσσιο μέρος οικοδομή δεν μπορεί να κάνει περιτοίχιση της ιδιοκτησίας του?
 21. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε δική μου έγκριση δόμησης ως ιδιοκτήτης, που λήγει σύντομα (1 έτος) και απ' ότι φαίνεται δεν θα προλάβω να εκδόσω την άδεια δόμησης μπορώ εαν λήξει η νυν έγκριση να επανακαταθέσω για νέα έγκριση δόμησης και να χρησιμοποιήσω τις πληρωμές τσμεδε, εμπ που είχα πληρώσει αρχικά ή τα χάνω εντελώς? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Manolis gon
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.