Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

EleniS

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by EleniS

  1. Καλημέρα, όντως έτσι γράφει, όμως σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πολεοδομία, μου είπαν ότι δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου σε αυτή τη βεβαίωση.
  2. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Η αρχική Σύσταση κι όλες οι αναθεωρήσεις της, αναφέρουν το αδιαμόρφωτο ισόγειο σαν μέρος του ισογείου διαμερίσματος, δεν έχει δηλαδή χωριστά χιλιοστά, είναι τμήμα της όλης ιδιοκτησίας. Ανήκει στους 2 από τους 3 συνιδιοκτήτες της όλης πολυκατοικίας που έχουν μαζί το 66,66% του συνόλου. Η Σύσταση δεν γράφει αν μπορούν ή όχι να το χτίσουν, αλλά έχει συνυπολογιστεί στον Συντελεστή Δόμησης σαν να ήταν χτισμένο. Όχι, δεν έχουν γίνει τακτοποιήσεις.
  3. Καλησπέρα σας, Έχω μια κάπως περίπλοκη απορία περί συναίνεσης: Η προς έκδοση Άδεια αφορά αποπεράτωση ενός τμήματος του ισογείου διαμερίσματος "οικογενειακής" πολυκατοικίας που τόσο στην Σύσταση Οριζοντίων ιδιοκτησιών όσο και σε όλες τις διαδοχικές άδειες οικοδομής, αναφέρεται ως «αδιαμόρφωτο ισόγειο» και είναι εντός συντελεστή δόμησης. Το ισόγειο διαμέρισμα αποτελεί εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησία των 2 εκ των 3 συνιδιοκτητών της όλης πολυκατοικίας οι οποίοι έχουν το 66.66% στο σύνολο και επιθυμούν να αποπερατώσουν το ισόγειο με την προσθήκη αυτού του χώρου που θα μεταβάλλει ελάχιστα τις όψεις, καθώς θα τοποθετηθούν απλώς κουφώματα εκεί που τώρα υπάρχουν μόνο τοιχία και στηθαία που ορίζουν τον χώρο στις 2 πλευρές του (οι τοίχοι του ισογείου ορίζουν στις 2 άλλες πλευρές). Ο 3ος συνιδιοκτήτης (που έχει διαμέρισμα σε όροφο), δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση λόγω δυστροπίας και γενικά κακών σχέσεων. Εφόσον υπάρχει η συναίνεση της πλειοψηφίας του συνόλου και πρόκειται για εργασίες εντός Σ.Δ. στην αποκλειστική ιδιοκτησία των 2 ιδιοκτητών του ισογείου, αναρωτιέμαι ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δύο ιδιοκτήτες που εμποδίζονται από την άρνηση του ενός για να ολοκληρώσουν το διαμέρισμα του ισογείου που τους ανήκει. Ο Κανονισμός της πολυκατοικίας αναφέρει τα τυπικά μόνο (οι προσόψεις ανήκουν στους "κοινόχρηστους και κοινόκτητους χώρους", χωρίς επιπλέον αναφορά περί πλειοψηφίας ή όχι). Εκτός από την συγκεκριμένη περίπτωση, μιλώντας γενικότερα, με ποια λογική μπορεί η άρνηση κάποιων συνιδιοκτητών να εμποδίζει κάποιον ή κάποιους άλλους να εκδίδουν νόμιμη Άδεια και να εκτελούν νόμιμες εργασίες σε δική τους ιδιοκτησία όταν δεν θίγονται με κάποιον τρόπο οι άλλες ιδιοκτησίες; Ευχαριστώ
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κάποια/ος τι διάρκεια έχει αυτή η βεβαίωση του άρθρου 30; Σε τι χρονικό περιθώριο πρέπει να εκτελεστούν αυτές οι εργασίες για τις οποίες βγαίνει η βεβαίωση μη απαίτησης άδειας; Ευχαριστώ!
  5. Επειδή κουράστηκα να είμαι όμηρος του διακανονισμού (οφειλές ενός έτους) και κάθε μήνα να πρέπει να στέκομαι πρώτα σε μια ουρά στην Αττικής για να πληρώσω τη δόση και έπειτα σε μια άλλη ουρά για να μου σφραγίσουν το βιβλιάριο, λέω, αντί για το Α' εξάμηνο, να πληρώσω το υπόλοιπο του διακανονισμού. Με αυτό τον τρόπο, υποθέτω ότι είναι υποχρεωμένοι να μου σφραγίσουν το βιβλιάριο μέχρι το τέλος του 2014, και όσο για του χρόνου, βλέπουμε...
  6. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τώρα βλέπω οτι το έγραψα λάθος, δεν καταχωρώ ΦΠΑ βενζίνης, αλλά μόνο το 50% της τελικής δαπάνης, το ίδιο και για το κινητό. Από τους λογαριασμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ) καταχωρώ μόνο το 30% σαν δαπάνη (και το 30% του ΦΠΑ επίσης). Κάνω λάθη εις βάρος μου, όπως βλέπω (και δυστυχώς, μου τα μετέφεραν έτσι...), ελπίζω αυτό να θεωρηθεί ελαφρυντικό από την εφορία.
  7. Καλημέρα! Απ' ότι κατάλαβα διαβάζοντας το thread, μάλλον κι εγώ συμπλήρωνα λάθος το Ε3 αλλά δυστυχώς και τα βιβλία μου, αφού καταχωρώ στις μη εκπιπτόμενες δαπάνες το 50% του αναγραφόμενου στο τιμολόγιο ποσού για κινητά και βενζίνη και το 30% των λογαριασμών (μετά από συμβουλή φίλου λογιστή). Και βέβαια, καταχωρώ και το 50% και 30% του ΦΠΑ τους, αντιστοίχως. Άρα, έχω ήδη δηλώσει σαν δαπάνες αυτό που η εφορία αναγνωρίζει, έτσι δεν είναι; Συγχωρήστε τη χαζή απορία, αλλά έτσι που τα κατάφερα, δεν βλέπω τι θα μπορούσα να καταγράψω στην κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης...
  8. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τη ζητάνε σε μια προκήρυξη διαγωνισμού, σαν ανεξάρτητη μελέτη. Εκτός από τις γνωστές (Αρχιτεκτονική, Στατική, Η/Μ, Παθ.Πυροπροστασίας, Ενεργειακή, ΣΑΥ-ΦΑΥ) ζητάνε τις εξής μελέτες: "Ειδικού φωτισμού εξωτερικών χώρων για την ανάδειξη κτιρίων", "Ηχομόνωσης-Ηχοπροστασίας" και "Υγρομόνωσης". Το έχει ξανασυναντήσει κανείς;
  9. Καλησπέρα! Μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος τι περιλαμβάνει μια "μελέτη υγρομόνωσης"; Έψαξα και στο portal του ΤΕΕ αλλά δεν βρήκα κάτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. Πληροφοριακά, μια και ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα, οι περιοχές Natura όλης της Ευρώπης, εδώ: http://natura2000.eea.europa.eu/ (όχι για χρήση με Autocad, δίνει όμως πληροφορίες για την πανίδα, τη θέση, το μέγεθος κλπ)
  11. Πολύ σωστά! Οι "οιονεί μισθωτοί" δικαιούνται και έχουν κατοχυρώσει όλα τα παραπάνω! Η τακτική που ακολουθώ όλα τα χρόνια που έχω αυτή την ιδιότυπη σχέση του "οιονεί μισθωτού" με τεχνική εταιρεία, είναι να κρατάω καλού-κακού αντίτυπο από όλα τα printout του λογιστηρίου με τις ώρες εργασίας μου ώστε αν χρειαστεί (σε περίπτωση απόλυσης) να μπορώ να αποδείξω οτι έχω στην ουσία σχέση εξαρτημένης εργασίας, (έχω σταθερό ωράριο, χτυπάω κάρτα, κλπ.) και άρα δικαιούμαι αποζημίωση. Το καθεστώς αυτό εμένα με βολεύει γιατί έχω μισθολόγιο σύμφωνα με την ΕΣΣ, 14 μισθούς, άδειες, κλπ ότι ακριβώς και οι μισθωτοί μηχανικοί της εταιρείας αλλά έχω και επιστροφή φόρου. Ασφαλώς, πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ από την τσέπη μου, αλλά και πάλι είμαι αρκετά κερδισμένη σε σχέση με τους συναδέλφους που είναι μισθωτοί. Η ανασφάλεια είναι ίδια, η προοπτική απόλυσης είναι μάλλον χειρότερη για τους μισθωτούς γιατί, και εδώ είναι το κουμπί, στοιχίζουν περισσότερο στον εργοδότη. Όσοι συνάδελφοι έγιναν μισθωτοί είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται, παρ' όλο που η εταιρεία δέσμευσε το μελετητικό πτυχίο τους και άρα θα έπρεπε να τους αποζημιώσει κιόλας! Εν ολίγοις, σε κάθε περίπτωση υπάρχει προσπάθεια εκμετάλλευσης, έτσι δουλεύει το σύστημα. Ας προσπαθήσουμε να κατοχυρώσουμε τουλάχιστον όσα δικαιούμαστε και να μην αφήνουμε να μας παραπλανούν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.