Μετάβαση στο περιεχόμενο

ALEXANDROS MECH ENG

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

ALEXANDROS MECH ENG's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. 3,5 χρονια που εφυγα απο Ελλαδα και καθε φορα που θα ερθω πρεπει να παω στουε αγιους τόπους της Κολωκοτρώνη να προσκηνύσω. Ετυχε και είδα οτι βγήκαν τα αναδρομικά, ενας ιδρώτας κύλισε στο σβέρκο. 3 ειδοποιητήρια επι 348,42 μας κάνει 1050 , με το Β12 να λήγει 31/12/17. Φόρεσα τη στολή του μάγου και πήγα στο κτίριο ανεγερθέν υπο προεδρίας Γαμήλη να προσ΄φερω τα δώρα. Είπα θα είμαι κοινωνικός σήμερα να ρωτήσω, τι έχει κάνει ο κόσμος. Λείπω στην κακούργα ξενιτιά και πρέπει να μάθω τι έχει κάνει ο κόσμος. Ρώτησα σχεδόν όλους τους καθήμενους στο ισόγειο που περιμέναν υπομονετικά τη σβάστιγκα τι έιχαν κάνει με τα ειδοποιητ των αναδρομικών. Πάυση. Ιδέα. Κανεις δεν είχε ιδέα. Στην αρχή σκέφτηκα οτι δεν ειναι απαραίτητο όλοι όσοι κάθονται στην ουρά των εισφορών να είναι μηχανικοί. Έτσι αρχιζα με την ερώτηση> Είστε μηχανικός, τι έχετε κάνει με τα αναδρομικά. Κανείς δεν ήξερε τίποτα. Πήγα να πάρω ειστητήριο για τη σβάστιγκα αλλά η ώρα περασμένη, 11.30 και τελειωμένα νούμερα απο τις 9,30 να υποθέσω. Συνέχισα στους ορόφους και στπυς διαδρόμους όπου βρήκα εναν πατέρα με το τέκνον του κ μουπε οτι τα πλήρωσε στον υιο του τον παρεβρισκόμενο και εκείνη τη στιγμή συμπληρώναν αίτηση διακοπής απο το τσμεδε. Συμπέρασμα απο μια υπάλληλο: Τα αναδρομικα Β2011, Α2012 ηταν τα πρώτα που εκδόθηκαν και πηραν-κατ εκείνη- 2 φορές παράταση για 31/01/2018. Αρα το πιο πιθανόν να μην ξαναπάρουν. Το Β2012 δεν έχει πάρει ακόμα αλλά ίσως πάρει κ αυτό παράταση. Ρώτησα πότε θα βγούν του ΑΒ/2013 κτλ και μουπε κάθε Ιούνη είναι το πρόγραμμα να βγαίνει το Α και Δεκέμβρη το Β. Πολύ χάρηκα για το ενδιαφέρον των συναδέλφων για τα ειδοποιητήρια, συνδέεται άρρηκτα με τον ίδιο ζήλο που έδειχναν τα 30-40 άτομα που διαμαρτύρονταν για λογαρισμό μερικών χιλιάδων μηχανικών στη Μάρνης όταν το θέμα ήταν υπο συζήτηση. Τέλος πάντων ας αφήσω τη χολή μη γινω χολέρα και ας δώ μπροστά. Τι να κανεις κανείς, καταλαβαίνω. Εγω λάκιξα και βγάζω γλώσσα. Καλά Χριστούγεννα σε όλους. ΥΓ. Να υποθέσω οτι με web banking ETE ειναι μεταφορά σε λογαριασμό -τον γράφει πάνω στο ειδοποιητήριο -ΑΡ. ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΤΕ 546114-64- με αιτοιλογία τον αριθμό ειδοποιητηρίου? YΓ2: Aν κανει κάποιος διαγραφή, τι σημασία έχει για τα συντάξιμα έτη στα 71 , φοβάμαι μηπως χάσω τη συνταξή μου αν διαγραφω.
  2. Προσληψθηκα τον Ιουνιο κ ειχα ηδη πληρωσει εισφορες εξαμήνου που θεωρητικα ειναι μεχρι τελος Ιουνιου. Σταματησα να πληρωνω οσο περίμενα για απαντηση τους το οποιο μου ειπαν κ αυτοι-τσμεδε- οτι η ισχυς του ειναι απο την ημερα ασφαλισης. Εγω εκανα κ αιτηση να παρω τις εισφορες ενος μηνα πισω αλλα δεν περιμενα φυσικα απαντηση ποτέ.. Αρα δεν χρωστας οσο περιμενεις κ η ισχυς ειναι αναδρομικη. Αν πληρωσες κανεις αιτηση να παρεις πισω τα λεφτα κ αν τα παρεις στειλε μας μια καρτα.
  3. Εγω που πήρα εξαίρεση στην Αθήνα έγινε για όλους τους κλάδους ταυτόχρονα. Έκανα την αίτηση με το Α1 τον Οκτωβρη και η εξαίρεση έγινε μετα απο κανα 8μηνο ισως κ παραπανω. Φυσικά και καθε φορα που πηγαινα στην Ελλαδα πρωτα απο τσμεδε με απαραιτητους καυγαδες να κυκλοφορήσει λιγο το αιμα
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Απο περισυ τον Οκτωβρη πηγα προχθες ο ιδιος να ρωτησω κ μου είπαν ότι έχει εγκριθεί η απαλλαγη αλλά δεν έχουν προλάβει ακόμα να στείλουν την επίσημη απάντηση.. Επιπλέον πέρασε ένας χρόνος οποτε πρέπει να κανω καινουργια αίτηση. Κ η ζωη συνεχιζεται.
  5. Αν καποιος λαβει ειδοποιηση απο το τσμεδε οτι εγκριθηκαν τα εγγραφα απο Σουηδια και εχει την καλοσύνη, ας ειδοποιήσει.
  6. ΕΧΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ Ο ALPER ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΣΤΙΣ ΣΟΥΗΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΞΗΓΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΡΤΕΛ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Α1 ΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΡΑΜΜΑ ΠΗΡΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΠΗΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ Α1 ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΤΗΝ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015 ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΔΟΥΝ... ΑΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
  7. Ειμαι στη διαδικασια να παω στη Σουηδια το χαρτι που εχει δημοσιευτει στο site του ΤΣΜΕΔΕ για υποχρεωση Α1. Δυσκολιες που συναντησα -μεσω των κακομοιρων που αγγαρεψα να πανε για μενα- ειναι οι εξης: 1. Δεν μπορει να μεταφραστει γιατι θελει τη σφραγιδα τηε Χαγης μου ειπαν στο μεταφραστικο-ακουσον ακουσον θελουν τη σφραγιδα της Χαγης στο Ελληνικο υπουργειο για εγγραφο του Ελληνικου υπουργειου!!!- 2. Υπαρχει η περιπτωση να θελουν το πρωτοτυπο-θα το μαθω προσεχως που θα παω για σφραγιδα Χαγης-. Αυτο ειναι πολυ εφικτο να βρεις το πρωτοτυπο εγγραφο που εστειλε το υπουργειο στο ΤΣΜΕΔΕ.... 3. Για οποιαδηποτε ερωτηση πρεπει να παει καποιος απο εκει καθως πνιγονται.. Αν βγαλω ακρη θα ενημερωσω.
  8. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FÖRSÄKRINGSKASSAN ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α1 ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ Α1 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΙΔΙΚΗ" ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ. ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΞΩ ΕΔΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗΘΟΥΝ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΣΕΛΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΩ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΑΝ ΓΥΡΙΣΩ.
  9. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΣΜΕΔΕ ΑΝΗΚΕΙΣ?
  10. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ. Η ΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟ Α1, ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΤΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ Α1 ΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ 2 ΧΩΡΕΣ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ventouras.alexandros @ gmail.com ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΛ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.