Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

antonis_pilos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

antonis_pilos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το οικόπεδο είναι εξ αδιαιρέτου και ανήκουν ακόμα στον πατέρα μου και στη μητέρα οπότε είναι 2 οι ιδιοκτήτες. Είμαστε 3 αδέλφια που μένουμε, περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να τα κάνουμε σύσταση. Θα γίνει και αυτό... Το πρώτο υπόγειο έχει ξεχωριστή είσοδο μέσω ράμπας. το δεύτερο υπόγειο πάρκιγκ επικοινωνεί μόνο μέ σκάλα(εκτός από την τρύπα που υπάρχει για το ανσανσέρ που και καλά θα κάνουμε) στο δήμο λένε πως ανεξαρτήτου χρήσης , οποιοσδήποτε χώρος ασχέτως αν ηλεκτροδοτείτε, πληρώνει δημοτικά τέλη.
  2. Ναι σωστά το λες αλλά για να πάρω το χαρτί που χρειάζεται για να κάνω την τελική σύνδεση με τη ΔΕΗ πρέπει ο Δήμος να υπολογίσει όλα τα μέτρα. Επειδή είναι ανίκανοι να διαιρέσουν δια του 3 τα τμ στα υπόγεια και να μοιράσουν τα τμ στα 3 σπίτια(μάλλον γιατί είναι εξ αδιαιρέτου) μου ζητάνε να τους βγάλω το φίδι από την τρύπα και μετά να με τσιμπήσει...δηλαδή να βάλω κοινόχρηστο ρολόι για να τα "φορτώσουν" εκεί. Κάτι που για μένα είναι ασύμφορο και άσοφο γιαυτό και δεν το προχωρώ... Μπορώ να βγάλω ένα υπόγειο άχρηστο στην πολεοδομία και να αφαιρεθεί από τα τμ?
  3. Γεια σας. Κατασκεύασα 3 μεζονέτες σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο που έχουν κοινόχρηστο 1& 2 υπόγειο. Λόγω κακής αρχιτεκτονικής μελέτης το 2ο υπόγειο μου είναι μη λειτουργικό. Δεν έχει κατασκευαστεί ούτε η ράμπα καθόδου. Αφήσαμε μια τρύπα κατά την κατασκευή και δηλώσαμε πως θα γίνει εκεί ασανσέρ για τα αυτοκίνητα. Όμως έχει μείνει έτσι..και ούτε πρόκειται να το κάνουμε τίποτα. Και τα 2 υπόγεια που προορίζονται για πάρκινγ αυτή τη στιγμή είναι ημιτελή(το ισόγειο και οι υπόλοιποι όροφοι είναι κατοικήσιμοι) όμως έχω βγάλει την τελική άδεια στην πολεοδομία. Τα υπόγεια συνδέονται με πόρτα με τα υπόγεια των κατοικιών. Έχω κάνει αίτηση στο Δήμο Πανοράματος για καταμέτρηση τμ για οριστική σύνδεση με τη ΔΕΗ. Στην αυτοψία που έκαναν μου είπαν πως θα μετρήσουν κανονικά τους υπόγειους χώρου στα τμ για τα δημοτικά τέλη ασχέτως που είναι υπόγεια και δη το δεύτερο 'άχρηστο". Όταν κατασκευάζαμε τα κτήρια (νομίζω το 2008) μας είχαν πει τηλεφωνικώς πως τα υπόγεια πάρκινγ δε μπαίνουν στα δημοτικά τέλη. Τώρα όμως μας λένε πως μετράνε κανονικά. Εν το μεταξύ εδώ και 2 χρόνια έχουμε κάνει κανονικά αίτηση για τελική σύνδεση με τη ΔΕΗ έχοντας πληρώσει το ποσό σύνδεσης όμως έχουμε κολλήσει στο έγγραφο του Δήμου για τα τμ. Προσφάτως μας ήρθε ένα χαρτί από τη Δεη που μας πληροφορεί πως τελειώνει το εργολαβικό ρεύμα. Λόγω του ότι μένουμε 3 οικογένειες μαζί , δε θέλουμε να βάλουμε κοινόχρηστο ρολόι στα υπόγεια όπως μας υπέδειξαν. Μάλιστα μας προέτρεψαν να μην το πληρώνουμε...Στο Δήμο πάντως έχουνε "παγώσει" την υπόθεση γιατί περιμένουν από εμάς να κάνουμε σύνδεση για κοινόχρηστο ρεύμα στα υπόγεια. Ο προβληματισμός μου είναι μεγάλος γιατί ενώ το ισόγειο και οι 2 όροφοι είναι περίπου 200τμ ανα κατοικία προστίθενται ακομα 200 λόγω των αχρείαστων υπογείων. Τι με συμβουλεύετε να κάνω? Μπορώ να ζητήσω από την πολεοδομία να μου βγάλει άχρηστο το 2ο υπόγειο για να μειωθούν τα τετραγωνικά? Είναι άδικο για ένα οικόπεδο που το άνοιγμά του στο δρόμο είναι 20 μέτρα στο δρόμο και οι κύριοι χώροι είναι 600 να πληρώνεις δημοτικά τέλη για 1100 τμ λόγω των υπογείων πάρκινγκ που δεν χρησιμοποιούνται .. Ξέρω πως είναι μπερδεμένο το θέμα μου. και σίγουρα δε σας το μετέφερα σωστά...συγνώμη.. Αν κάποιος μπορεί να δώσει τα φώτα του..ευχαρίστως..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.