Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

topocapdi

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

338 profile views

topocapdi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επειδή το αντικείμενο που σπούδασα το διάλεξα περισσότερο με τη λογική να βρω εύκολα δουλειά στην Ελλάδα (τότε που μπήκα τα πράγματα ήταν πολύ καλά για τους τοπογράφους) και δεν έψαξα με βάση του τι μου αρέσει (μεγάλο λάθος), σκέφτηκα αφού τελικά όντως βρήκα δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασα και έχω και χρόνο, να σπουδάσω κάτι που με ενδιαφέρει πραγματικά άσχετα με το αν έχει δουλειά ή όχι ή τι επαγγελματικά δικαιώματα έχει. Καθαρά δηλαδή για τη γνώση που θα πάρω σε κάτι που μου αρέσει όπως προανέφερα. Τώρα αν μετά βρω δουλειά πάνω στο νέο μου αντικείμενο θα ήταν το ιδανικό αλλά δεν είναι αυτός ο αρχικός σκοπός μου. Φαίνεται λίγο παράξενος ο τρόπος σκέψης μου,το ξέρω.
  2. Φίλε civil_marios πιστεύω ότι το μεταπτυχιακό επειδή ουσιαστικά είναι εξειδίκευση πρέπει να το κάνεις σε ένα αντικείμενο που κατέχεις. Θεωρώ δηλαδή ότι από τη στιγμή που από το βασικό αντικείμενο των μεταπτυχιακών αυτών είμαι άσχετος δε θα μου προσφέρουν κάτι ουσιασιτκό. Επίσης είναι 2 χρόνια και το δεύτερο πτυχίο 3. Για μεταπτυχιακό είχα σκεφτεί της Γεωπληροφορικής που έχουν οι τοπογράφοι, αλλά επειδή έχει καθημερινές υποχρεωτικές παρουσίες λόγω δουλειάς δε μπορώ να το παρακολουθήσω. georgios_m η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ψαξει ιδιαίτερα τους ναυπηγούς, αλλά θα το ψάξω. Αν έχουν πολλά κοινά σημεία με τους μηχανολόγους θα μου αρέσει σίγουρα. Γενικώς πάντως, πιο πολύ προσανατολίζομαι προς τους ηλεκτρολόγους γιατί έχουν και την πληροφορική που μου αρέσει. Οι σχολές που με ενδιαφέρουν δηλαδή κατά σειρά είναι: 1. Ηλεκτρολόγοι 2. Μηχανολόγοι 3. Χημικοί 4. Ναυπηγοί
  3. Οι ναυπηγοί μου αρέσουν σαν σχολή αλλά είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις σου στη ναυπηγική, τουλάχιστον στην Ελλάδα. ΌΠως είπες βέβαια θα έχω τα δικαιώματα του μηχανολόγου, αλλά με αυτήν την έννοια γιατί να μη πάω κατ'ευθείαν για μηχανολόγος
  4. Φίλε man21, χωρίς να θέλω να θίξω το αντικείμενο των Πολιτικών Μηχανικών (και ο πατέρας μου εξάλλου Πολιτικός είναι) δεν με ενδιαφέρει καθόλου το αντικείμενο. Και όλο το κομμάτι της επιστήμης του Τοπογράφου που σχετίζεται με τα μαθήματα που αναφέρεις ποτέ δεν μου άρεσε. Αντίθετα τα μαθήματα των Τοπογράφων που σχετίζονται περισσότερο με τη πληροφορική (και είναι πολλά) όπως Φωτογραμμετρία, Τηλεπισκόπηση, δορυφορική Γεωδαισία, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, ψηφιακή Χαρτογραφία και γενικότερα όλα τα μαθήματα Γεωπληροφορικής καθώς και τα καθαρά πληροφορικής όπως προγραμματισμός σε C++ , βάσεις δεδομένων και διασυνδεδεμένα ψηφιακά συστήματα μου άρεσαν πάντα. Γι' αυτό και μία από τις σχολές που σκέφτομαι είναι οι ηλεκτρολόγοι. Με τους Μηχανολόγους η αληθεια είναι ότι δεν έχουμε πολύ σχέση αλλά μου αρέσει το αντικείμενο.
  5. Καλησπέρα, Πριν 2 χρόνια τελείωσα τους Τοπογράφους στο ΕΜΠ και αυτή τη περίοδο δουλεύω σε τεχνικό γραφείο. Επειδή όμως μου αρέσει το διάβασμα και το αντικείμενο και άλλων κλάδων μηχανικών θέλω να δώσω κατατακτήριες στο ΕΜΠ για να τελειώσω ακόμα μία σχολή μηχανικών αφού κατατασσόμαστε στο 3ο έτος και λόγω έλλειψης δουλειών, έχω χρόνο. Προσανατολίζομαι στις σχολές των Μηχανολόγων και των Ηλεκτρολόγων. Ποια σχολή θα επιλέγατε ? Να τονίσω ότι περισσότερο το κάνω για τη γνώση και αφού δουλεύω ήδη σαν τοπογράφος δε με ενδιαφέρουν τα επαγγελματικά δικαιώματα τόσο αλλά το αντικείμενο της επιστήμης του κάθε κλάδου. Εσείς αν ήσασταν στη θέση μου τι θα επιλέγατε ? Να αναφέρω δε με ενδιαφέρει η σχολή των Πολιτικών Μηχανικών και των Αρχιτεκτόνων και γενικότερα ό,τι σχετίζεται με την οικοδομή (που έτσι κι αλλιώς περνάει κρίση).
  6. Το φαντάστηκα ότι θα έχει στροφή έχετε δίκιο. Αυτό που με ενδιέφερε είναι να είναι σωστή η σχέση των σημείων μεταξύ τους σε ένα τοπικό σύστημα. Σε αυτό όπως φανταζόμουν και όπως μου το επιβεβαιώνει ο φίλος DIMITRIS80 δε θα έχω πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην είναι ανάγκη να ξαναμετρήσω. Έχουμε κάποια σημεία μετρημένα με GPS, οπότε ο σωστός προσανατολισμός θα γίνει στο σχέδιο ευτυχώς από το γραφείο.
  7. Σε ευχαριστώ πολύ DIMITRIS80, πολύ ανακουφιστική απάντηση.
  8. Καλημέρα, Χθες μέτρησα πρώτη φορά χωρίς κάποιον ποιο έμπειρο να με καθοδηγεί και έκανα νομίζω το πρώτο μου λάθος. Αφού έστησα το όργανο (Topcon) στην S1 διάλεξα ένα τυχαίο σημείο για μηδενισμό και το "χτύπησα" με το όργανο χωρίς να μηδενίσω την γωνία. Απλώς τις συντεταγμένες που μέτρησε το όργανο τις καταχώρησα στο BS της στάσης. Στη συνέχεια χτύπησα από τη θέση αυτή όλα τα χαρακτηριστικά σημεία. Δε χρειάστηκε 2η στάση. Να σημειώσω ότι το όργανο είναι ρυθμισμένο στο να καταγράφει κατ'ευθείαν τις συντεγμένες των σημείων. Απ' ότι διάβασα παραπάνω χρειάζεται μηδενισμός σε περίπτωση που μετράς με συντεταγμένες αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν σώνεται η κατάσταση λόγω του ότι όλα τα σημεία τα πήρα από μία στάση. Μπορώ να το σώσω χωρίς να ξαναπάω ? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.