Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stelios Sikiotis

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Stelios Sikiotis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χειρισμό, Design και συντήρηση.. Άλλωστε οι κώδικες απαιτούν προγραμματιστή..
  2. Το σκέφτομαι σοβαρά. Απλά ήθελα και ένα plan B το οποίο να μην αναιρεί εντελώς την αρχική μου ειδικότητα, αλλά να την μετατρέπει-ενισχύει. Μην πάνε τόσα χρόνια τσάμπα.
  3. Εννοώ εξειδίκευση μέσω μεταπτυχιακού. Στα προγράμματα μηχανολογίας. πχ εξομοιωτές στατικής, αναλυτές αντοχής υλικών, CAD, προγράμματα που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για θερμικές αναλύσεις κλπ.. Ένας μηχανικός δηλαδή με εξειδίκευση σε αυτά τα συστήματα.
  4. Σκεφτόμουν το εξής.. Θέλω να μεταναστεύσω στο Η/Β. Όλες οι εταιρίες περί μηχανολογίας έχουν και software departments. Σκέφτηκα πως ένας μηχανικός, με εξειδίκευση στα εν λόγω λογισμικά συστήματα έχει ένα ατού παραπάνω. Αξίζει να το τσεκάρω?
  5. Επειδή το δικό μου επάγγελμα ξόφλησε.. και πρέπει να προχωρήσω.. Μας ζητάνε προϋπηρεσία από τα 12, το επιμελητήριο δεν μας αναγνωρίζει. το bachellor που μας έδωσαν το περνάνε σαν πτυχίο Ι.Ε.Κ., μας στέρησαν το δικαίωμα υπογραφής και μας αναγκάζουν να γραφόμαστε σε πολυέξοδα ταμεία. Ένα υπέρ στη σκέψη αυτού του μεταπτυχιακού, είναι ότι τα πάω απίστευτα καλά με τα συστήματα πληροφορικής και μαθαίνω γρήγορα.. Εν ολίγοις πιο εύκολα θα μάθω software engineering, παρά θα εγκατασταθώ στο σάπιο σύστημα των μηχανικών του Ελλαδιστάν.
  6. Θα προτιμούσα εδώ αλλά αν δεν υπαρχεί θα αναγκαστώ να βγω εκτός γιατί δεν έχω πολλές επιλογές ακόμα.
  7. Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα. Είμαι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. από το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ο τομέας μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Software Engineering. Προσπάθησα να βρω πληροφορίες γιατί ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό σε αυτόν τον τομέα μιας και απογοητεύτηκα από τον δικό μου λόγω έλλειψης δικαιωμάτων υπογραφής, εύρεσης εργασίας κλπ, αλλά βρήκα μόνο κάποια ασαφή προγράμματα σπουδών χωρίς κάποια συγκεκριμένη πληροφορία πάνω σε αυτό. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Ή μπορούν να το ακολουθήσουν μόνο πληροφορικάριοι?
  8. Κύριοι Admins αν θέλετε κλείστε το εν λόγο θέμα.. Γιατί κανείς δεν πρόκειται να δώσει του αγίου του νερό και δεν νομίζω να πάρω έστω και μια σοβαρή απάντηση που πραγματικά να βοηθήσει εκτός από ευχές και κουράγια τα οποία είναι άσχετα με το θέμα που άνοιξα.. Αν ήταν τόσο δύσκολη η κατανόηση του θέματος αυτού από διπλωματούχους ανθρώπους ζήτω συγνώμη για την αναποτελεσματική απλούστευση του.. Ήταν απλά μια έκκληση στο φιλότιμο που μάλλον χάθηκε για χάριν του ανταγωνισμού και της εμπάθειας προς τους ''rookies''..
  9. Τότε αν σε αυτόν τον τόπο ακομα και σήμερα οι ευκαιρίες δίνονται ακόμη με το βύσμα και όχι με την ανάγκη, τη θέληση, η την ικανότητα, εύχομαι πραγματικά αυτός ο τόπος να καεί συθέμελα να πεινάσουν όλοι κ να μας αγοράσουν οι Γερμανοί για σκλάβους μπας κ πάρουμε κ εμείς η νέα γενία, εκδίκηση για το σταυρό που μας φόρτωσε η παλιά.
  10. Κάποιος τρόπος τουλάχιστον για την προϋπηρεσία; Τρώμε χυλόπιτες από παντού επειδή δεν έχουμε προϋπηρεσία, μα αν κάποιος δεν μας την παρέχει τότε τι να κάνουμε; Να δέσουμε μια θηλιά στο λαιμό μας για τόσα χρόνια που φάγαμε τσάμπα; Κάποιο voucher μηχανικών; Κάποιο κρατικό πρόγραμμα απασχόλησης; Κάποιος να μας δεχτεί έστω και τσάμπα να έχουμε τουλάχιστον αυτήν την προϋπηρεσία; Δεν μπορεί, κάποιος οργανισμός θα υπάρχει να απευθυνθούμε. Στο κάτω κάτω ευκαιρία στο επάγγελμα θέλουμε κι εμείς. Δεν μπορεί να μας δίνουν ένα πτυχίο και να μας αμολάνε στην ευχή του θεού.
  11. Έχεις δίκιο. παρέλειψα να αναφέρω ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την βιομηχανία. Είτε φύσεως μαζικής παραγωγής, είτε ενεργειακής φύσεως. Όμως αυτά που δεν ξέρω είναι ποιες κατευθύνσεις έχουν ζήτηση και ευκαιρίες πλέον. Αυτό χρειάζεται πείρα και συμβουλές από ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στον χώρο και βλέπουν-προβλέπουν τις εξελίξεις. Σίγουρα υπάρχουν αναλογίες τύπου ζήτηση-θέσεις, αμοιβής-εργατικών ωρών, σταθερότητας - περαιτέρω εξειδίκευσης. Παραδείγματος χάριν έστω ότι διαλέγω δημόσια έργα. Αν δεν υπάρξει σχέδιο ανάπτυξης την πατάω. Άλλο παράδειγμα, έστω ότι διαλέγω βιομηχανία με αντικείμενο τα Solar Power Plants. μπορεί να υπάρξει τυχόν εξειδίκευση (π.χ. να με στείλει η εταιρία σε ένα έργο στο εξωτερικό για ένα διάστημα και ή να μείνω εκεί, ή να γυρίσω πίσω έχοντας και στις 2 περιπτώσεις μεγαλύτερη εξέλιξη και εξειδίκευση)
  12. Σε ευχαριστώ για την επισήμανση. Δεν το σκέφτηκα λόγω της κατηγορίας γενικής κουβέντας. Θα το έχω υπόψιν την επόμενη φορά.. ο τίτλος που έβαλες είναι μια χαρά by the way συμπλήρωσα κάτι ακόμα αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Ευχαριστώ επίσης για τις ευχές περί καριέρας.
  13. Καλημέρα σε όλη την κοινότητα μηχανικών.. Ονομάζομαι Συκιώτης Στέλιος, 27 ετών και το προηγούμενο έτος αποφοίτησα από το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας ως Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ενεργειακού τομέα. Με βάση τις παρούσες συνθήκες και εξελίξεις στον πολιτικό και αναπτυξιακό χώρο, ξέρουμε πως οι νέοι μηχανικοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα όσον αφορά την εύρεση εργασίας, λόγω των αναγκών για μειώσεις των θέσεων εργασίας, των ανταγωνισμό και την έλλειψη βιομηχανικής ανάπτυξης. Όλες οι αγγελίες εύρεσης εργασίας σήμερα ζητούν έτη προϋπηρεσίας, αλλά πρέπει πρώτα να την αποκτήσω και δεν μου δίνεται η ευκαιρία. Οπότε παίρνω το θάρρος και απευθύνομαι στους ''παλιούς'', τους έμπειρους, τους ψαγμένους της κοινότητας, με την ελπίδα να με καθοδηγήσουν σαν ''μέντορες''. Εμπιστεύομαι την κρίση σας και τα χρόνια εμπειρίας σας, όπως επίσης και στην καλή σας θέληση να βοηθήσετε την επόμενη γενιά να αποκτήσει καλές βάσεις στις απαραίτητες κινήσεις για την καριέρα τους, με θεμέλιο την ''κληρονομιά'' που μπορείτε να αφήσετε πίσω σας. Όσον αφορά εμένα, σας ενημερώνω πως λατρεύω το αντικείμενο, θα ήθελα να εξελιχθώ σε αυτό, και θα ήθελα να ανέβω και να πετύχω, γιατί για του λόγου του αληθές, είμαι και λίγο φιλόδοξος. Άρα μπαίνοντας στο ψητό για να μην κουράσω, θα ήθελα συμβουλές, όσον αφορά τυχόν βελτιστοποίηση του βιογραφικού, πιστοποιήσεις, μεταπτυχιακά, χαρτιά, σεμινάρια, προγράμματα και ελιγμούς, καθώς και τυχόν δικαιολογητικά που μπορεί να χρειαστούν, η υπηρεσίες στις οποίες πρέπει να απευθυνθώ. Με λίγα λόγια θα ήθελα ένα έξυπνο tutorial, ένα πλάνο βημάτων που μπορώ να ακολουθήσω ώστε να πετύχω στο αντικείμενο, είτε στον Ελλαδικό χώρο είτε στο εξωτερικό. Είμαι ακόμα άπειρος στην αγορά εργασίας και δεν μπορώ να σκεφτώ ένα πλάνο πορείας, φοβούμενος την έλλειψη εμπειρίας μου. Ζητώ την βοήθειά σας λοιπόν, τις γνώσεις και την εμπειρία σας, για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου επαγγελματικά, και αν υπάρξει και η ευκαιρία, να εξελιχθώ.. Οποιαδήποτε σκέψη, ιδέα, συμβουλή ή πρόταση, καλοδεχούμενη και σεβαστή.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.