Μετάβαση στο περιεχόμενο

Halos

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Halos

  1. Η νομοθεσία είναι στα πάντα σωστή στην Ελλάδα . Σωστά έχω ξανακούσει για αυτή την άδεια μικρότερος αλλά δεν νομίζω πως την χρησιμοποιούν πλέον. Πρέπει να είναι ισχύουν όλα αυτά που λες, όσο για το ΤΕΕ δεν το βλέπω να ακολουθώ τέτοιο δρόμο οπότε θα μπω σε τέτοια διαδικασία εάν ποτέ χρειαστεί, πράγμα απίθανο. Άρα CybEng εάν κατάλαβα καλά το μόνο ακόμα που υπάρχει είναι η άδεια ραδιοηλεκτρολόγου Β που αναφέρει και ο Stayros η οποία είναι για συγκεκριμένες αιτήσεις και πλέον δεν χρησιμοποιείται. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας!!! Όταν πάρω το πτυχίο θα γραφτώ ΕΕΤΕΜ (30ευρώ/χρόνο) εάν και πιθανά δεν θα μου χρειαστεί ποτέ απλά για να 'χω να λέω !
  2. Καλησπέρα και πάλι και σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση σας. Γενικά και με καθηγητή που μίλησα μου είπε πως εμείς του ΤΕΙ έχουμε το ΕΕΤΕΜ και σε αυτό μπορείς να γραφτείς. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει ή που μπορώ να γραφτώ απ' ότι καταλαβαίνω. Επίσης να ξεκαθαρίσω πως όταν λέω επαγγελματικά δικαιώματα εννοώ πως δεν υπάρχει εργασία που για να γίνει (θεωρείται έγκυρη) χρειάζεται αναγκαστικά υπογραφή ηλεκτρονικού μηχανικού όπως για παράδειγμα υπάρχει στους ηλεκτρολόγους ή τους πολιτικούς μηχανικούς. Όσο για άδεια άσκησης επαγγέλματος δεν έχω βρει κάτι τέτοιο για την ειδικότητα μου.
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ναι θα το κάνω όπως λέτε και όταν πάρω πτυχίο θα γραφτώ στο ΕΕΤΕΜ (ετήσια είναι 30 ευρώ με την εγγραφή να είναι 36 μου φαίνεται). Στο ΤΕΒΕ που είναι ασφαλιστικός φορέας και δεν έχει σχέση με αυτό θα κάνω έναρξη ως κάτι παρόμοιο με ερευνητής.
  4. Βασικά από ΄τι αρχίζω να καταλαβαίνω ένας απόφοιτος μηχανικός ηλεκτρονικός ΤΕΙ γράφεται μονάχα στο ΕΕΤΕΜ... αλλά ακόμα και αυτό δεν φαίνεται απαραίτητο για τον συγκεκριμένο κλάδο.
  5. Καλήμερα σας. Σύντομα θα πάρω πτυχίο ηλεκτρονικού μηχανικού Τ.Ε.Ι. και θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει νόημα να γραφτώ στο Τ.Ε.Ε. (ή ΕΕΤΕΜ έχω μπερδευτεί με τον ρόλο του καθενός) από την άποψη πως οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί δεν έχουν κάποια συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα, δηλαδή εργασίες που να χρειάζεται η υπογραφή τους. Επίσης ο λόγος που προβληματίζομαι είναι επειδή θα κάνω έναρξη στο ΤΕΒΕ, έχοντας βρει ήδη δουλειά και σκέφτομαι εφόσον δεν γραφτώ Τ.Ε.Ε. να κάνω έναρξη ως κάτι άλλο (κάτι σαν ερευνητής όπως έχει κάνει και ένας άλλος συνάδελφος που δουλεύει στην ίδια εταιρεία). Όπως θα ξέρετε και εσείς δεν υπάρχει ενημέρωση για τέτοια θέματα στις σχολές και έρχομαι αντιμέτωπος με ένα σωρό γραφειοκρατικά όπου κάνεις στην σχολή δεν μπορεί να μου δώσει σαφές απαντήσεις. Σας ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.