Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

gantip1983

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

432 profile views
  1. Καλησπέρα σας! θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Έχουμε δει μια Μονοκατοικια προς αγορά το θέμα είναι ότι στο οικόπεδο βρίσκονται δυο ξεχωριστά οικήματα που μεταξύ τους τα χωρίζει μια μικρή εσωτερική αυλή γύρω στα δέκα τετραγωνικά. Το οικόπεδο έχει ακόμα υπόλοιπο δόμησης. Σκεφτόμασταν να τα ενώσουμε κάνοντας την αυλή αίθριο με γυάλινη οροφή και δημιουργώντας νέα πόρτα εισόδου ώστε να μπαίνεις από το αίθριο που είναι στη μέσο του οικοπέδου. Ήθελα να σας ρωτήσω εαν χρειάζεται άδεια για να κλείσεις γυάλινη οροφή η αυλή και βασικά αν νομικά αυτό επιτρέπεται. Η εταιρία ανακαινίσεων μας είπε ότι είναι εφικτό απλά εμένα με φοβίζει λίγο το αίθριο μέσα στο σπίτι από άποψη ασφαλείας, μόνωσης φθοράς κτλ. Ποια η άποψη σας;
  2. Σας ευχαρσιτώ τόσο πολύ για την βοήθεια!!!!! Σας το επισυνάπτω!! απλά το θέμα είναι το σιφώνι της τουαλέτας και αν μεταφερθεί κάτω απο το παράθυρο ενώ τώρα είναι δίπλα στο πλυντήριο θα πρέπει να κάνει λεει σκαλάκι για να το γυρίσει περιμετρικά... Μιλάμε έχω φάει απίστευτέσ ώρες να μετράω... ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ κανείς δεν δίνει λύση, Ολοι λένε ε με πέντε πόντους χωρας... Τώρα δεν έχω φωτογραφία αλλά σας στέλνω πάνω στο σ΄χεδιο τη σημερινή διάταξη... Η πόρτα θα ανοίγει προς τα έξω και τη μπανίερα θέλω να τη βγάλω...Το θέμα είναι να χωρέσουν όλα και εγώ! Σας υπερευχαριστώ!!!
  3. Παιδία ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Καταλάβαινω ότι υπάρχει πρόβλημα χώρου... Μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια εναλλακτική στη διαμόρφωση???? Ευαχριστώ πολύ! Κοπέλα είμαι, ανακαινίζω ένα μικρό διαμέρισμα που μένω και τα κάνω όλα μόνη μου οπότε για αυτό έχ πελαγώσει¨)
  4. Οχι Antloukidis, ενοούσα να κάνω ότι χρειαστεί για να στερεωθεί ο σκελετός, δεν ήξερα ότι είναι βιδωτό... Αν και άλλου επαγγέλματος, ακόμα και εγώ καταλάβαινω ότι κολόνες δεν αφαιρούμε..
  5. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την βοήθεια σας. Καλό απόγευμα
  6. Ακόμα και αν είναι στον ακάλυπτο και όχι στην πρόσοψη?
  7. Θα τους ρωτήσω απλα΄θα ήεθλα μία δέυτερη γνώμη.. έχει στραβώσει λίγο αυτός γιατί δεν ήθελα τα δικά του υλικά και είναι τραγικό αυτό που λέω αλλά μάλλον λίγο τον φοβάμαι κίολας
  8. Δεν έχω μηχανικό... Μία εταιρία που αναλαμβάνει ανακαινήσεις έιναι.. άν δεν τρυπάμε πάει η ντουζιέρα γιατί στο χώρο δίπλα στο παράθυρο πρέπει να μπέι και η κάσα.. που μάλλον ούτε αυτή τρυπάμε...
  9. Εκεί που είναι ο νιπτήρα θα μπεί η λεκάνη και απέναντι του ο νιπτήρας...
  10. Δεν επισύναψα την εικόνα... άρα καλύτερα η τετράγωνή λες? Επίσης, κολώνα τρυπάμε???
  11. Το σπίτι μου είναι πολυκατοικία του 60 (ισόγειο) που σε 45 τετραγωνικά μέρα έχει δύο πόρτες εισόδου και θέλω να κλειστώ την μία για πολλούς λόγους που καταλαβαίνετε. Επίσης, στο υπνοδωμάτιο που βλέπει σε ακάλυπτο έχει παντζούρια και θέλω να βάλω ρολό. Θα έχω πρόβλημα για κάτι από τα δύο? Πρέπει να πάρω άδεια ή απλά η ενημέρωση στους ιδιοκτήτες αρκεί? Ευχαριστώ!!
  12. Καλησπέρα σας, Εχω ένα πρόβλημα με την ανακίνηση του μπάνιου μου και έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί δεν ξέρω πώς να τα κάνω… Το μπάνιο είναι 185*155 και η καμπίνα θα μπει στη γωνία αλλά είναι πολύ στενάχωρα και ίσως πρέπει να βάλω κυκλική. Αυτός που ανέλαβε την ανακίνηση μου είπε ότι είναι πάρα πολύ ακριβές αυτές και επειδή δεν μου άρεσε αυτή η τετράγωνη που μου πρότεινε (πλαστικούρα) είπα να την πάρω εγώ, ως 230 ευρώ υπολογίζω.. Απλά δεν ξέρω το κόστος πάνω κάτω ή που να απευθυνθώ, ψάχνω στα τυφλά στο Ιντερνέτ…Αλλά ψάχνοντας βλέπω ότι πρέπει πρώτα να την πάρω και μετά να κάνει την βάση της (δεν θα έχει πορσελάνινη βάση) και φοβάμαι μην την πάρω και δεν κάνει. .. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε που θα μπει η καμπίνα ενώ εκεί που φαίνεται ο νιπτήρας θα μπέι η λεκάνη (εκεί είναι ήδη) γιατί όπως λέει ο υδραυλικός, αν μετακινηθεί το σιφόνι θα κάνει σκαλάκι και ο νιπτήρας θα μπει απέναντι από τη λεκάνη (έτσι είναι και τώρα) και θα μείνει ελεύθερος ο χώρος στο παράθυρο, όπως καταλαβαίνετε, για να τα βάλω έτσι πρέπει η καμπίνα να είναι κυκλική αλλιώς θα βρίσκω όταν θα είμαι στο νιπτήρα.. Μιλάμε για μικρό μπανάκι που έχω να βάλω και πλυντήριο αν και η πόρτα πια θα ανοίγει προς τα έξω. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι επειδή εκεί που θα στηριχθεί η καμπίνα έχει κολώνα από τη μία μεριά αν μπορεί να τρυπήσει κολώνα καθώς επίσης εσείς από εμπειρία ποια νομίζετε είναι καλύτερη η Κυκλική ή η τετράγωνη και επίσης με τι γυαλί να πάρω (διάφανο ή άλλο) από άποψη αντοχής και αλάτων. Μια βοήθεια παρακαλώ έχω μπερδευτεί και ο εργολάβος δεν δίνει λύσεις γιατί μάλλον έχει στραβώσει που δεν θέλω την πλαστικουριά!!!!!!
  13. Καληςπερα θα ηθελα να σας ρωτησω κατι σχετικά με το κλείσιμο μπαλκονοπορτας και μετατροπή σε παράθυρο. Το σπίτι ειναι ισόγειο σε πολυκατοικία και θα ηθελα να κανω την μπαλκονόπορτα παραθυρο για θέμα ασφαλειας. Ο εργολάβος που θα κανει την Ανακαίνηση μου πρότεινε να αφήσουμε το ρολο και το μπαλκονακι και οταν κατεβαίνει το ρολο να φτανει μεχρι κατω σαν παραθυρο. Οταν ειναι ανεβασμένα τα ρολά θα ειναι παραθυρο για να μην αλλαξει η πρόσοψη της πολυκατοικίας. Νομιζω ομως οτι αυτο ειναι παράνομο καπως.. Ξέρετε αν για αυτο θελω ειδική αδεια και αν ναι ποια η διαδικαςια και ποσο θα κοστίσει; Ενοοω να αλλάξω την πρόσοψη και να το κανω παραθυρο και νόμιμα γιατι μετα σε τυχόν μεταβίβαση μπορει να εχω προβλημα.. Ιςως Βεβαια θα πρεπει να ρωτησω και τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.