Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χάρης νς

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

447 profile views

Χάρης νς's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, μου έχει τύχει ο πρώτος έλεγχος δόμησης 170 τμ (με χώρους συνάθροισης κοινού) το οποίο είναι δημόσιο κτίριο. Ο έλεγχος είναι κατηγορίας Α' περίπτωση iii. είμαι σε επιτροπή με ακόμα ένα συνάδελφο ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός. έχω 3 ερωτήσεις περί αμοιβής και ερμηνείας του νόμου : σύμφωνα με το άρθρο 3 της YA 299 (ΦΕΚ Β 57/2014) δ) Για τον τελικό έλεγχο των κτιρίων των κατηγοριών Β΄ και Γ΄ και για την περίπτωση iii (προσθήκες καθ’ ύψος) της Κατηγορίας Α΄: Για κτίρια ή προσθήκες καθ’ ύψος με συνολική επιφάνεια έως και χίλια (1.000) τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε 0,5 ευρώ ανά τ.μ. και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των διακοσίων (200) ευρώ, ενώ για κτίρια ή προσθήκες καθ’ ύψος με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των χιλίων (1.000) τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε 0,4 ευρώ ανά τ.μ. και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των εξακοσίων (600) ευρώ και μεγαλύτερη των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ. 2. α) Στην περίπτωση που το ποσό της αποζημίωσης κυμαίνεται μεταξύ χιλίων ενός (1.001) και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, για τον έλεγχο απαιτούνται δύο Ελεγκτές Δόμησης. Στην περίπτωση που το ποσό της αποζημίωσης κυμαίνεται μεταξύ δύο χιλιάδων ενός (2.001) και τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, για τον έλεγχο απαιτούνται τρεις Ελεγκτές Δόμησης όμως λίγο παρακάτω λέει : Όπως διαβάζετε τα παραπάνω 2 δεν αναιρεί το ένα το άλλο? Κανονικά αφού υπάρχει επιτροπή δε θα έπρεπε η αμοιβή να είναι 1000 ευρώ και πάνω? Τι ακριβώς παραστατικό κόβουμε? Είναι αυτό υ κόβουμε σε εταιρείες ή αυτό που κόβουμε σε ιδιώτες (π.χ. για ενεργειακή επιθεώρηση) Εάν ισχύει η αμοιβή των 200ε, τότε αυτή είναι συνολικά και για τους 2? γίνεται να ζητήσουμε παραπάνω γιατί με αυτό το ποσό δε βγαίνουν ούτε οι βενζίνες-διόδια-φαγητό?
  2. Καλησπέρα σε όλους, έχω αναλάβει τη μελέτη των Η/Μ Πισίνας 72 m2. Επειδή είναι η πρώτη μελέτη που αναλαμβάνω ως εξωτερικός συνεργάτης τεχνικου γραφείου, θα ήθελα να ρωτήσω ποιό είναι το εύρος τιμολόγησης για αυτή τη μελέτη, δηλαδή κάποιος που γνωρίζει την αγορά να μου προτείνει πόσο θα μπορούσα να την τιμολογήσω. Δεν την υπογράφω, απλά θα κόψω τιμολόγιο σε τεχνικό γραφείο. Έχω συντάξει το τεύχος για την πολεοδομία και έχω κάνει την κάτοψη με τα Η-Μ (μηχανοστάσιο-στόμια,σκούπα κλπ). ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα σας, έχω μία δουλειά για μελέτη 350 μ^2 αποδυτηρίων, μόνο τα ηλεκτρολογικά. Επειδή είναι η πρώτη μου μελέτη στην ελληνική αγορά (είμαι mep designer σε κτίρια αμερικής), θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πει ή να μου στείλει τι απαιτείται για μία τέτοια μελέτη. Ένα παράδειγμα μελέτης θα ήταν ιδανικό, ώστε να προσαρμόσω το design μου. Εκτός απο το layout του AutoCad λογικά απαιτείται και τεύχος. Δεν έχω λογισμικό όπως της 4Μ για υπολογισμό καλωδίων πινάκων κλπ. Εάν κάποιος έχει κάποιο excel και κάποιο αρχείο autocad και τεύχος θα με σώσει στο ξεκίνημά μου στην ελληνική αγορά. ευχαριστώ.
  4. κι εγω θελω να κανω μια ερωτηση τεχνικης φυσεως. ειμαι κι εγω νεος μηχανικος αλλα εργαζομαι για εργα εξωτερικου οποτε δεν εχω ιδεα απο ελληνικες μελετες. 1. Μηπως μπορει να μου πει καποιος που μπορω να βρω παραδειγματα ηλεκτρολογικων (αλλα κα μηχανολογικων) μελετων? 2. υπαρχει καποιο καλο εγχειριδιο για το νομο που πρεπει να εφαρμοζουμε στα ηλεκτρολογικα? με ενδιαφερουν κυριως μελετες κατοικιων, αλλα και οποιεσδηποτε αλλες ευπροσδεκτες (πχ βιομηχανικες). Με ενδιαφερει η διαδικασια που ακολουθει ο ηλεκτρολογος μηχανικος (για μια πολυκατοικια π.χ.) στα πλαισια του electrical designer consultant. ευχαριστω εκ των προτερων!
  5. παιδια θελω να ρωτησω κατι γενικοτερο. επειδη με ενδιαφερει να εγγραφω στα μηττρωα, αλλα εργαζομαι σε εταιρεια με μπλοκακι ως ΜΙΣΘΩΤΟΣ μπορει καποιος να μου απαντησει : οταν εκδιδετε καποιο Πιστοποιητικο, κοβετε δελτιο παροχης υπηρεσιων? αν ναι υπαρχει αλλος τροπος εκτος απο μαυρα να πληρωθεις? το ρωταω αυτο διοτι αν κοψω δελτιο παροχης υπηρεσιας σε παραπανω απο 3 και χωρις συμβαση γινομαι αμεσα ελευθερος επαγγελματιας. Γιαυτο λοιπον θελω να δω αν αξιζει να μπω στη διαδικασια να εγγραφω στα μητρωα! ευχαριστω!
  6. ναι αλλα αν δε γραφτεις δεν εχεις αδεια ασκησης επαγγελματος, αρα τι δουλεια να βρεις ετσι? 500 ευρω σε εταιρια? το τεε δε βοηθαει καπως στο να κανεις ενα στοιχειωδες ξεκινημα? σορυ για τις αποριες ικαρε αλλα δεν εχω ιδεα μολις αποφοιτησα
  7. τι εννοεις? γενικα αξιζει να γραφτουμε στο τεε οι τελειοφοιτοι ρε παιδια?
  8. επισης τι καλο βιογραφικο να εχεις μολις εχεις τελειωσει τη σχολη!? το μονο που εχω ειναι μια πρακτικη στη ΔΕΗ
  9. ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! @ Gellysοι συνεντευξεις γινονται μεσω skype? εαν ναι και σου πουν οτι σε παιρνουν ειναι στανταρακι ή θα πας εκει και υπαρχει και περιπτωση να σου πουν δε μας κανεις? απο μισθο τι γινεται? μπορεις να μου πεις καποια εταιρια που να προσλαμβανει ηλεκτρολογους μηχανικους για entry level αν εχεις ακουσει? Υ.Γ. δεν εχω κανενα θεμα ως προς το να παω προς τις εκει χωρες. Το θεμα μου ειναι οτι μολις τελειωσα και μου φαινονται ολα χαος ως προς το πως να βρω και που να ψαξω για δουλεια και τι να πω στις συνεντευξεις!
  10. οκ δεν το εθεσα σωστα. υπαρχει καποιος που τον εχουν προσλαβει με το που πηρε το πτυχιο που να μου πει την εμπειρια του απο κει ?
  11. καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει καποιος οδηγος ως προς την αναζητηση εργασιας στο εξωτερικο! μολις τελειωσα τη σχολη . τα site οπως abb.com/career , jobs.guardian.com bayt.com και αλλα ειναι αξιοπιστα? ποια ειναι η εμπειρια απο ηλεκτρολογους μηχανικους που τελειωσαν και εφυγαν εξω κατευθειαν για δουλεια? τη βρηκαν απο δω ή πηγαν εκει και εψαξαν? ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.