Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

amaidonis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

amaidonis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η θερμοδιακοπή στο αλουμίνιο είναι μία ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ (αν και ενέχει "ρίσκα" κατά την τοποθέτηση όπως είπα παραπάνω) εκεί που το αλουμίνιο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κυρίως για στατικούς λόγους (κελύφη κτηρίων κλπ) αλλά και για αισθητικούς όταν θέλουμε να έχουμε "μικρό προφίλ" (κυρίως σε ύψος, όχι τόσο σε πλάτος). Κατα τ'αλλα το αλουμίνιο με θερμοδιακοπή σε θερμομονωτικές ιδιότητες συγκρίνεται οριακά μόνο με το 3θαλαμικό συνθετικό προφίλ... σε καμία περίπτωση με το 5θαλαμικό... "Κατατοπιστικός" ΝΑΙ... "ενήμερος", ΟΧΙ... Για θερμοδιαπερατότητα: http://www.trocal-profile.com/ecomaXL/admin/pm/get_blob.php?name=34267519045eb509b9d5ef Για ανακύκλωση: http://www.trocal-profile.com/ecomaXL/admin/pm/get_blob.php?name=33236224145eb4f53843a1 http://www.ping.be/~ping5859/Eng/Chlorophiles.html http://www.tangram.co.uk/TI-Glazing-Recycling.html Διαθέτω βέβαια και μελέτες Πανεπιστημίων και σχετική αρθογραφία... Για τους χρωματισμούς, ισχύει η παλέττα της RAL και ειδικές επιστρώσεις με υφή και εμφάνιση ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο του ξύλου στο αλουμίνιο... Δε θα επεκταθώ όμως λόγω επαγγελματικής ιδιότητας...
  2. ...για το χρώμα! σαν υλικό ειναι πιστοποιημένο για 25...
  3. Λοιπόν... ένα-ένα με τη σειρά... Οι σοβαρές εταιρίες συνθετικών κουφωμάτων (κυρίως τους εξωτερικού) έχουν δοκιμάσει το υλικό των προφίλ που φτιάχνουν και διαθέτουν εγκεκριμμένα πιστοποιητικά UV Resist και 5-10τη εγγύηση. Για τα συνθετικά κουφώματα απαιτείται ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ενέργεια απ'ότι για το αλουμίνιο. Επίσης μέσω της πολύ χαμηλότερης θερμο-διαπερατότητας τους βοηθούν στην καλύτερη μόνωση και την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για πολλά χρόνια. Η ανακύκλωσή τους, δεν έχει προκύψει ακόμη ως ανάγκη στην χώρα μας, πάντως γνωστή μάρκα συνθετικών κουφωμάτων του εξωτερικού, διαθέτει μεταξύ άλλων και σειρές απο ανακυκλωμένα προφιλ. Με βάση και την παραπάνω φιλοσοφία (της καλύτερης δυνατής μόνωσης) και με δεδομένο οτι αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνται σε παρα πολύ μεγάλο ποσοστό σε χώρες οπου γίνονται ΣΟΒΑΡΕΣ ενεργειακές μελέτες κτηρίων, αποφεύγονται τα συρόμενα-χωνευτά (για ευνόητους λόγους) και τα επάλληλα υποκαθιστώνται απο συστήματα "επικαθήμενα" και "φολκσβάγκεν". Γι'αυτό και οι θερμοκολλήσεις. Η θερμοδιακοπή στα προφίλ αλουμινίου, σίγουρα είναι "κάτι", αλλά όχι και ό,τι το καλύτερο... Σε τεχνικό επίπεδο, σε αρκετές επώνυμες φίρμες "σπάει" ή "λυγίζει" κατα την συναρμολόγηση ή την τοποθέτηση και καθίσταται "άχρηστη"... Για παραθαλάσσιες περιοχές ουτε να το συζητάμε για αλουμίνιο πάλι για ευνόητους λόγους... Τα πενταθαλαμικά συνθετικά μερικών εταιριών μπορούν να "φιλοξενήσουν" μέχρι και 48mm υάλωσης... (είναι λίγο υπερβολή, αλλά προφανώς καλύπτει κάποιες ανάγκες! βλ. Σουηδία ή αλεξίσφαιρα κλπ) Να ξεκαθαρίσω οτι ενώ θεωρώ τα συνθετικά ΑΡΚΕΤΑ καλύτερα απο τα αλουμινίου σαν προφίλ κουφωμάτων, ωστόσο θεωρώ οτι σε πατζούρια-ρολά κλπ το αλουμίνιο είναι πιο ανθεκτικό στατικά για πιο "λεπτές" κατασκευές (πχ ρολά), αρκεί όμως και το "κουτι" να είναι συνθετικό και μονωμένο για διατήρηση της θερμομόνωσης... Σχετικά με τις τιμές: "ό,τι δώσεις, αυτό θα πάρεις"! Υπάρχει αρκετή ποικιλία υλικών, ποιοτήτων, διαστάσεων, μηχανισμών κλπ... Εγώ πάντως είμαι φανατικός του 5θαλαμικού με χαλύβδινη μπάρα στα 68mm συνολικού πάχους διατομής... ...και όλα τα παραπάνω βέβαια έχουν νόημα ΜΟΝΟ αν συνδυαστούν με τον κατάλληλο τύπο υάλωσης (τζάμια) το οποίο είναι απο μόνο του θέμα για ξεχωριστό thread... ...αυτά!!!
  4. Αν και λίγο αργά, επαναφέρω το θέμα αυτό καθότι ενδιαφέρει και εμένα... ξέρει κανείς κάτι???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.