Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vergo

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

vergo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας! Σίγουρα η εκτίμηση ενός μηχανολόγου θα ήταν κατάλληλη για την αποφυγή λαθών. Όμως, το ερώτημά μου είναι (μεταξύ άλλων) αν μια εστία 10kw και μια 18 kw είναι δυνατόν και οι δυο να έχουν την ίδια δυνατότητα να ζεστάνουν εναν χώρο, όπως κάποιοι διατείνονται. Ευχαριστώ!
  2. Καλή σας μέρα! Βρίσκομαι στην αναζήτηση ενεργειακής εστίας. Κατόπιν αυτοψίας που έχουν πραγματοποιήσει στο χώρο μου τεχνικοί από διάφορες εταιρείες, έχω μπερδευτεί όσον αφορά στην τοποθέτηση καναλιών ή όχι, τα οποία θα επιτρέπουν την μεταφορά της θερμότητας σε όλα τα δωμάτια, διότι οι απόψεις τους διίστανται. Άλλοι είναι θετικοί και άλλοι όχι, εκτιμόντας οτι είτε δεν χρειάζεται λόγω μικρής απόστασης των δωματίων από το σαλόνι οπου θα τοποθετηθεί το τζάκι, είτε επειδή το μήκος των καναλιών θα φτάσει έως το τελευταίο δωμάτιο 12,5 μ. και θα χρειαστεί ειδικό μηχανημα το οποίο θα κάνει πολύ θόρυβο, προκειμένου να σπρώχνει τον αέρα σε τέτοια απόσταση. Επίσης, οι απόψεις διαφέρουν για το πόσα kw πρέπει να είναι η εστία. Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα ακόμη και τα 10kw αρκούν και άλλοι οτι χρειάζονται 18kw, ανεξαρτήτως αν θα τοποθετηθούν κανάλια. Τα δεδομένα έχουν ως εξής: 97m2, ύψος 2,78μ, αλουμίνια με διπλά τζάμια, ισόγειο στην εξοχή (ν/α αττική), άλλος όροφος από πάνω. Το σπίτι είναι σχεδόν μισό μισό σε μ2, όπου το χωρίζει ένας τοίχος. Η μέτρηση θερμίδων στα ήδη υπάρχοντα καλοριφέρ που έγινε από έναν τεχνικό είναι 17.500 θερμίδες. Για την διευκόλυνσή σας παραθέτω την κάτοψη του σπιτιού. Η συμβολή σας θα μου είναι πολύτιμη! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.