Μετάβαση στο περιεχόμενο

kwnstantinos_l

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

kwnstantinos_l's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, τιμή ζώνης για Νέα Καλλικράτεια συντεταγμένες Google Maps 40.313348,23.081859. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω Τ.Ζ. στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης συντεταγμένες Google Maps 40.644141, 22.862632. Κυπρίων Αγωνιστών 15. Ευχαριστώ.
  3. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση. Είμαι 100% εκτός σχεδίου απλά έτσι όπως διαβάζω το άρθρο 109 καταλαβαίνω ότι ακόμα και σε εκτός σχεδίου παίρνω την χαμηλότερη εντός του δήμου και εφαρμόζω και την μείωση από το 2016. Είναι λάθος αυτό που έχω καταλάβει ;
  4. Καλημέρα τιμή ζώνης για ακίνητο στην περιοχή 40.290465, 22.606157 google maps 381371 4460639 ΕΓΣΑ87. Από τιμές ζώνης βρίσκω χαμηλότερη 750 στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας πρώην Δήμος Παραλίας το 2007 και 1000 το 2011 για εντός σχεδίου. Στον ΕΝΦΙΑ είναι δηλωμένο με 750 . Σκέφτομαι με την μείωση από 750 για 700 ή είναι λάθος?
  5. Συνάδελφοι κάποιος μία γνώμη για αυτό. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 Καλησπέρα συνάδελφοι, πραγματοποιώ το πρώτο μου σχόλιο στο forum αν και έχω διαβάσει άπειρες ώρες και άπειρα σχόλια εδώ, τα οποία με έχουν βοηθήσει ουκ' ολίγες φορές στην μικρή μου μέχρι στιγμής επαγγελματική εμπειρία. Θα χαρακτήριζα το forum, για εμάς τους πιο νέους μηχανικούς, ως δεύτερο πανεπιστήμιο των πρακτικών προβλημάτων ενός μηχανικού. Στην ουσία του post μου. Επειδή διάβασα όλο το νήμα καθώς έχω περίπτωση που με αφορά διαπιστώνω ότι στην ΥΑ περί απαίτησης μελέτης στατικής επάρκειας στα ε) και ζ) δίνεται η ερμηνεία ότι το 75% αφορά στην μπατική τοιχοποιία ή στο οπλισμένο σκυρόδεμα. Η δικιά μου αντίληψη όπως τα διαβάζω με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το 75% αναφέρεται στην περίμετρο του άνωθεν νόμιμα υπάρχοντος κτίσματος με άδεια ή στην περίμετρο αυτού του επιπρόσθετου χώρου. Δηλαδή αν οι περιμετρικοί τοίχοι των υπόγειων χώρων καλύπτουν το 75% της περιμέτρου του νόμιμου άνωθεν κτίσματος τότε ναι δεν χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας. Θα ήθελα να γνωρίζω αν η δικιά σας ερμηνεία στην ΥΑ στηρίζεται σε κάποια ερώτηση στο ΤΕΕ γιατί με αυτήν την ερμηνεία οποιοσδήποτε υπόγειος χώρος θα ρυθμίζεται χωρίς μελέτη στατικής επάρκειας. Πράγμα που συμφέρει και στην περίπτωση του δικού μου πελάτη. Παραθέτω το σκαρίφημα παρακάτω της δικής μου περίπτωσης για το αν θεωρείται ότι μπορώ να αποφύγω την μελέτη στατικής επάρκειας. Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, πραγματοποιώ το πρώτο μου σχόλιο στο forum αν και έχω διαβάσει άπειρες ώρες και άπειρα σχόλια εδώ, τα οποία με έχουν βοηθήσει ουκ' ολίγες φορές στην μικρή μου μέχρι στιγμής επαγγελματική εμπειρία. Θα χαρακτήριζα το forum, για εμάς τους πιο νέους μηχανικούς, ως δεύτερο πανεπιστήμιο των πρακτικών προβλημάτων ενός μηχανικού. Στην ουσία του post μου. Επειδή διάβασα όλο το νήμα καθώς έχω περίπτωση που με αφορά διαπιστώνω ότι στην ΥΑ περί απαίτησης μελέτης στατικής επάρκειας στα ε) και ζ) δίνεται η ερμηνεία ότι το 75% αφορά στην μπατική τοιχοποιία ή στο οπλισμένο σκυρόδεμα. Η δικιά μου αντίληψη όπως τα διαβάζω με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το 75% αναφέρεται στην περίμετρο του άνωθεν νόμιμα υπάρχοντος κτίσματος με άδεια. Δηλαδή αν οι περιμετρικοί τοίχοι των υπόγειων χώρων καλύπτουν το 75% της περιμέτρου του νόμιμου άνωθεν κτίσματος τότε ναι δεν χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας. Θα ήθελα να γνωρίζω αν η δικιά σας ερμηνεία στην ΥΑ στηρίζεται σε κάποια ερώτηση στο ΤΕΕ γιατί με αυτήν την ερμηνεία οποιοσδήποτε υπόγειος χώρος θα ρυθμίζεται χωρίς μελέτη στατικής επάρκειας. Πράγμα που συμφέρει και στην περίπτωση του δικού μου πελάτη. Παραθέτω το σκαρίφημα παρακάτω της δικής μου περίπτωσης για το αν θεωρείται ότι μπορώ να αποφύγω την μελέτη στατικής επάρκειας. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.