Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νικόλαος Σ.

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Milky Way
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

694 profile views

Νικόλαος Σ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους Παρατήρησα οτι ορισμένες φορές μέσα στη μέρα ακούγεται ένας θόρυβος απο το μπάνιο ο οποίος οφείλεται στο οτι γίνεται κάποια υπο πίεση στο σιφωνι και ρουφάει το νερό!.. Το διαμέρισμα είναι στο 3 όροφο, σε 5οροφη πολυκατοικία.. Λίγο που το έψαξα στο ίντερνετ βλέπω ότι έχει να κάνει με τον αερισμό της αποχέτευσης κλπ.. Μπορεί, παρακαλώ κάποιος να μου πει τι μπορώ να ελέγξω και και πιθανώς να αλλάξω για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο;..Γιατί μετά περνούν κ οσμές!...
  2. 1) Ο υδραυλικός που μίλησα, μου είπε να το βάλει στον Ηλιακό... Παραξενεύτικα λίγο αλλά υπέθεσα ότι κάποιο λόγο θα έχει. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να ξανα ανοίγω τοίχους για να "τσιμεντώσω" του σωλήνες; Το χτύπημα επικεντρώνεται στο χώρο της τουαλέτας. Μήπως γνωρίζει κάποιος, καμιά αξιόπιστη μάρκα αντιπληγματικών βαλβίδων;.. 2) Το πρόβλημα των οσμών δηλαδή επικετρώνεται στο σιφώνι;... Σκέφτομαι να δοκιμάσω να βάλω την αρχική τάπα να δω αν θα σταματήσει.. Βέβαια δεν θα μπορώ να ρίξω πολλά νερά ...αλλά χαλάλι αν πάψουν οι οσμές.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Μετά απο πρόσφατη ανακαίνιση των υδραυλικών της κατοικίας μου, έχω τα εξής ζητήματα: 1) Θόρυβος/χτύπημα σωληνώσεων κατα το κλείσιμο της βρύσης (κυρίως του ζεστού νερού) Έχω εγκαταστήσει ηλ.θερμοσίφωνα. Ο ήχος είναι αρκετά έντονος στο ζεστό και λιγότερα έντονος στο κρύο. Λίγο που το κοίταξα, υποθέτω ότι πρόκειται για υδραυλικό πλήγμα και υποτίθεται με μια αντιπληγματική βαλβίδα, θα λυθεί. - Τίθεται ζήτημα μη σωστής εγκατάστασης/τσιμέντωσης των σωληνώσεων; - Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα πρέπει να τσεκάρω ή να αλλάξω; - Που ακριβώς τοποθετείται η αντιπληγματική βαλβίδα;.. κάτω απο το νιπτήρα ή στον ηλιακό; 2) Οι έντονες οσμές παρατηρούνται όταν π.χ. μια μέρα δεν ανοιχτεί κάποια βρύση ή γενικά τρέξει νερό και παραμείνει το δίκτυο χωρίς ροή. Ορισμένες φορές παρατηρώ ότι μπορεί να μυρίσει και αν περάσουν μερικές ώρες μετά το τελευταίο άνοιγμα βρύσης. Οι οσμές κυρίως προέρχονται απο το σιφώνι ή απο την μπανιέρα. - Υπάρχει περίπτωση να είναι λάθος εγκατάσταση στο αλφάδιασμα των σωληνώσεων; - Στο σιφώνι υπάρχει τάπα για τις οσμές. Ωστόσο χρειάστηκε να κοπεί ένα μικρό μέρος της γιατί δεν γινόταν αποτελεσματική αποστράγγιση. Έχετε καμιά ιδέα/πρόταση για τα παραπάνω; Ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να ξηλώσω πάλι το μπάνιο. Είναι κρίμα γιατί μόλις τώρα τελείωσα... Αλλά είναι να γίνει κάτι σωστά... οκ... Ευχαριστώ!!
  4. Καλησπέρα σας, Θα θελα να ρωτήσω την γνώμη σας, απο εμπειρία ή γενική γνώση, περί των εξωτερικών πατζουριών. Απ' όσα γνωρίζω και συζητάω με κατασκευαστές κουφωμάτων, για το εξωτερικό πατζούρι-σκιάδιο υπάρχει η επιλογή να τοποθετήσει κάποιος είτε αλουμινένια είτε πλαστικά. Ο προβληματισμός,σαφώς, εγείρεται λόγω του κόστους. Τα μεν αλουμινένια είναι ακριβά και υποτίθεται ανθεκτικά και ασφαλή. Τα δε πλαστικά είναι οικονομικότερα αλλά δεν προσφέρουν κάποια ιδιαίτερη ασφάλεια. Εκτός του ζητήματος της ασφάλειας, υπάρχει κάποιος άλλο λόγος για να επιλέξει κάποιος τα αλουμινένια αντί των πλαστικών; Αρχικά σκέφτομαι ότι το είδος του πλαστικού, υποθέτω οτι είναι κάτι πιο καινούργιο και εξελιγμένο, συγκριτικά με τα παλιότερα που τοποθετούσαν. Καθώς και υπάρχουν ακόμα πατζούρια πλαστικά, ηλικίας 25-30+ που είναι λειτουργικά, είναι λογικό να υποθέσω οτι και τα καινούργια θα έχουν μια ανάλογη αντοχή. Συν ότι θα υπάρχει και μια κάλυψη απο τέντες. Επιπλέον το πλαστικό ως υλικό είναι υλικό που προσφέρει μια θερμομόνωση, συγκριτικά με το αλουμίνιο, οπότε υπάρχει και απο εκεί ένα κέρδος σε απόδοση. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: Πλαστικά ή αλουμινένια πατζούρια; Εννοείται οτι το πλαίσιό τους θα είναι αλουμινένιο.
  5. Ευχαριστώ για το url. Ναι εντάξει, δεν θα το μελετήσω και μόνος μου ... Αλλά νομίζω καλό θα είναι να τα έχω και αυτά σαν αρχείο γιατί απ' ό,τι κατάλαβα χρειάζονται και να ξέρω περίπου σε τι αναφέρονται...
  6. Κοιτόντας την άδεια, αναφέρει για ανέγερση Εξαόροφης πολ/κιας !... Μου έκανε εντύπωση γιατί οι όροφοι είναι όπως ανέφερα παραπάνω.. Μετά απο επικοινωνία με Πολ.Μηχανικό, μου είπε αρχικά να ρίξω μια ματία στη Στατική Μελέτη της πολ/κιας την οποία θα την βρω στην Πολεοδομία. Και λέω να πάω μια βόλτα μπας και βρω κάποια πληροφορία. Τον κανονισμό αυτόν που μπορώ να τον βρώ; Ώστε να δω τι αναφέρει για τα φορτία.
  7. Καλησπέρα σε όλους ! Θα θέλα να κάνω μια ερώτηση πάνω σε ένα θέμα που ίσως να το έχετε ξανα συζητήσει. Αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό σε μια μικρή αναζήτηση στο forum. Πρόσφατα τοποθέτησα έναν ηλιακό θερμοσίφωνα (160lt) στη ταράτσα της πολυκατοικίας που μένω. Η πολυκατοικία είναι του '79, με 4 ορόφους και στην πλευρά που βρίσκεται το δικό μου διαμέρισμα έχει χτιστεί και 5ος όροφος. Ο ηλιακός τοποθετήθηκε κοντά στην άκρη και δίπλα (στο 1 μέτρο) έχει άλλον έναν θερμοσίφωνα. Και οι 2 είναι τοποθετημένοι στη άκρη της ταράτσας της εσωτερικής πλευράς της πολυκατοικίας και όχι στη μέση της πλάκας. 1) Θεωρείτε οτι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αντοχή της πλάκας ; 2) Μήπως γνωρίζει κάποιος, ποιά είναι η αντοχή της ταράτσας σε στατικό βάρος ; 3) Υποθέτω οτι ένας ηλιακός 160 lt πλήρως γεμάτος να φτάνει τα 250-300 kg (MAX) ; Πιστεύετε οτι χρειάζεται να κάνω κάποια στατική μελέτη ; Διαφωτίστε με ότι πληροφορία ή εμπειρία έχετε για να καθησυχάσω και τον κάτοικο του 5ου. Ευχαριστώ!
  8. Μάλιστα... Με την διευκρίνιση βγάζω ένα πιο καθαρό συμπέρασμα.. Και για να εξηγήσω. Αντιλαμβάνομαι ότι στη περίπτωση που δεν αναφέρει κατι ο κανονισμός της πολυκατοικίας, τότε αν κάποιος ασκήσει αγωγή, τότε το δικαστήριο δύναται να την κρίνει καταχρηστική... Σωστά; Επιστρέφω στο πρώτο μήνυμα. Μήπως γνωρίζει κάποιος πως πρέπει να συνταχθεί η υπεύθυνη δήλωση;; Οι υπογραφές των συνιδιοκτητων καταγράφονται πάνω στην ίδια υπεύθυνη δήλωση;;
  9. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το ανώτερο άρθρο το διάβασα και αυτό που καταλαβαίνω είναι πως εφόσον πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, θα χρειαστεί η συναίνεση των υπολοίπων συνιδιοκτητών. Ωστόσο όπως αναφέρει και ο dimitris GM υπάρχουν και οι κανόνες της επιστήμης και της τέχνης... Επειδή λοιπον θα παρευρεθώ στη Γενική συνέλευση της πολυκατοικίας και θα το θέσω σαν ζήτημα, ρωτάω μήπως έχετε μια διαφορετική συμβουλή και τοποθέτηση επι του θέματος ώστε να το παρουσιάσω και αυτό, μπας και πάρω την συναίνεση αναίμακτα...
  10. Καλημέρα σε όλους! Θέλω να κάνω μια ερώτηση που αφορά την εγκατάσταση ηλιακού σε πολυκατοικία. Διαβάζω πολλά και διάφορα πάνω στο θέμα και έχω καταλήξει στα παρακάτω συμπεράσματα. 1. Χρειάζεται απλή 48 ενημέρωση στην πολεοδομία 2. Χρειάζεται η Συναίνεση των συνιοδιοκτητών κατα ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της συνελεύσεως και όχι κατα ανάγκη στο 100% 3. Πρόκειται περί ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ στην πολεοδομία και ΟΧΙ προς έγκριση. Αυτό σημαίνει οτι οι εργασίες ξεκινούν ανεξάρτητα απο την απάντηση;;;... 4. Την συγκεκριμένη γνωστοποίηση - ενημέρωση, καλό θα ήταν να την καταθέσω και ο ΊΔΙΟΣ στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, την οποία θα την τοπόθετήσουν ως "εισερχόμενο" σαν μια απλή ενημέρωση διασφάλισης οτι δεν τίθεται θέμα να γίνει κάποια καταγγελία. 5. Η δήλωση συναίνεσης συνιδιοκτητών, θα παρουσιαστεί σε μια γενική συνέλευση της πολυκατοικίας κατα την οποία οποία χρειάζεται να την υπογράψουν όλοι οι παρόντες ;; ή π.χ. μόνο ο διαχειριστής ;; Γνωρίζει κάποιος το κείμενο το οποιό πρέπει να γραφτεί στην Υπεύθυνη Δήλωση, που αφορά την συναίνεση των συνιδιοκτητών για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα ;; Επιπλέον, στη περίπτωση που δεν υπάρχει συναίνεση, μπορώ εγώ να τον εγκαταστήσω ούτως ή άλλως;;... Ένας μηχανικός μου είπε οτι δεν υπάρχει ζήτημα διότι σε καλύπτει ο νόμος. Ωστόσο δεν βρήκα κάτι που να μου επιτρέπει τέτοια ενέργεια. Παρ'όλα αυτά στην πολυκατοικία έχουν ΗΔΗ τοποθετηθεί 2 ηλιακοί ΧΩΡΙΣ να έχουν πάρει την συναίνεση των συνιδιοκτητών. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.