Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θοδωρής_

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Θοδωρής_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με την γνωστοποίηση ουσιαστικά "κερδίζεις χρόνο", δεν σταματάνε να δουλευουν τα συνεργεία "ενημερώνεις" για τις αλλαγές που θα κάνεις καθ'υπέρβαση της Ο.Α. παίρνεις το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να συνταχθούν οι νέες μελέτες και κάνεις σε δεύτερο χρόνο την αναθεώρηση. Αν μια οικοδομή για οποιοδήποτε λόγω είναι "σταματημένη" δεν πραγματοποιούνται δλδ εργασίες η αναθεώρηση μπορεί να γίνει κατευθείαν χωρίς γνωστοποίηση.
  2. Ερώτημα : Σε οικοδομική άδεια που είναι σε ισχύ (έκδ. 07/2019) αποφασίσαμε με τον ιδιοκτήτη ένα τμήμα ημιυπαίθριου χώρου να γίνει κατοικία (έχει υπόλοιπο Σ.Δ). Δεν αλλάζουν στατικά παρα μόνο αρχιτεκτονικα , ΚΕΝΑΚ κλπ... από τη στιγμή που δεν εχω επιπλεόν θεμελιωση με καλυπτει η ανωτερω διαδικασια για το "κλεισιμο" του ημιυπαιθριου και εντος 4 μηνων να υποβαλλω την αναθεωρηση με όλες τις μελετες κανονικα? Σωστα?
  3. Θα ήθελα για όποιον γνωρίζει απάντηση στο εξής. Σε υπο μελέτη διώροφη κατοικία με υπόγειο (χώρος σταθμευσης) έχω επέκταση υπογείου 9,75 μ που είναι και η είσοδος του garage και δεν έχω πρόβλημα με κάλυψη / φύτευση. 1. O χώρος αυτός βάσει της τελευταίας τροποποίησης του ΝΟΚ φυτευεται προαιρετικα. Σωστα? 2. Ακολουθεί σε υψόμετρα άνω του εδάφους το υπόλοιπο υπόγειο (1,20 μ η οροφή του από το τελικό διαμορφωθεν.) 3. Μπορεί ο χώρος πάνω από την επέκταση (πλάτους 1,5 μ ) να χρησιμοποιηθεί εφόσον δεν υπάρχει υποχρέση φύτευσης ως εξώστης της κατοικίας? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  4. Έχω την εξής περίπτωση. Εκτός σχεδίου γήπεδο από διανομή με εμβαδόν 3.000 τ.μ σε περιοχή με ΣΧΟΑΑΠ (όριο αρτιότητας για κατοικία 4.000 τ.μ) εντός ζώνης 500 μέτρων από οριοθετημένο οικισμό εντός ζώνης 200 μ από επαρχιακή οδό. Μπορεί βάσει της εγκ. 472/2019 του ΥΠΕΚΑ να εκδοθεί άδεια δόμησης κατοικίας κατά παρέκκλιση του ΣΧΟΑΑΠ με προγενέστερες διατάξεις σαν άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση καθότι εντός ζώνης οριοθετημένου οικισμού? (Θα υποβάλλω αίτηση θεώρησης όρων δόμησης , μετά από προτροπή του υπαλλήλου για τελική απάντηση).
  5. Για αποθήκη που ξεκινησε να κατασκευάζεται μετά την 28.07.2011 και έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργρανισμος χωρίς να έχει κατασκευαστεί η στέγη και είναι σύννομή. Ο ιδιοκτήτης θέλει να την νομιμοποιήσει. Προ της νομιμοποίησης πρέπει από την πολεοδομία να επιβληθούν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Στο παραπάνω κτίσμα χωρίς την στέγη θα επιβληθεί πρόστιμο σαν επιφάνεια (που θα είναι και η τελική χρήση) η θα επιβληθεί προστιμο στο 30 % του αναλυτικου προυπολογισμου οσων εχουν κατασκευαστεί μέχρι αυτό το στάδιο? Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  6. Καλησπέρα. Έχω την εξής (ιδιαίτερη) περίπτωση και θα ήθελα την γνώμη σας. Δύο υφιστάμενα οικόπεδα με τον ίδιο ιδιοκτήτη εμβαδού 370,00 τ.μ και 570 τ.μ σε οικισμό 2000 κατ. όπου στο ένα οικόπεδο των 570 τ.μ έχει ισόγεια αποθήκη εμβαδού 80,00 τ.μ ανευ άδειας μετα την 28.07.2011. Το υπόλοιπο δόμησης στο οικόπεδο δεν επαρκεί για την νομιμοποίησή της (μόνη λύση καθώς δεν γίνεται να ενταχθεί στις διατάξεις του Ν.4178/13). Η σκέψη μου είναι η εξής: Αρχικά να προβεί σε στιγμιαία κατάτμηση και συνένωση τμήματος του οικοπέδου με εμβαδό 570,00 τ.μ και συννένωση του με το οικόπεδο των 370,00 τ.μ το οποίο ήδη θα έχει μεταβιβαστεί (γονική παροχή) καθώς τα τμήματα που θα συννενωθούν δεν γίνεται να ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Στο σκέλος των βεβαιώσεων που θα απαιτηθούν για την μεταβίβαση θα ήθελα την γνώμη όποιου γνωρίζει για το αν μπορώ να κάνω χρήση του άρθρου 23, παρ. 2 με το οποίο θα γίνει ειδική μνεία στο συμβολαιογραφικό έγγραφο της μεταβίβασης και θα είναι υποχρέωση του νέου ιδιοκτήτη να νομιμοποιήσει την αποθήκη (στο τελικό οικόπεδο που θα προκύψει και υπάρχει υπόλοιπο δόμησης θα είναι νομιμοποιήσιμη). Στο ίδιο άρθρο αναφέρει (και στην εγκύκλιο 4) ότι για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει σε κατάσταση "ρυθμιση" να πληρωθεί το 30% και αφού πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση να επιλεγεί "Προς έκδοση οικ. άδειας" και αφού πληρωθεί το σχετικό παράβολο να εκδοθεί άδει νομιμοποίησης. Πιθανότατα για την έκδοση της άδειας νομιμοποίησεις η πολεοδομία να απαιτήσει και την πληρωμή προστίμου ανέγερσης και διατήρησης. Κάποια γνώμη για την παραπάνω διαδικασία. Μη δημοσιεύετε το ίδιο μήνυμα σε παραπάνω από ένα θέματα. Τα υπόλοιπα θα διαγραφούν. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  7. Σε συνέχεια του παραπάνω ερωτήματος του συναδέλφου θα ηθελα μια απάντηση στο εξης..αν μια αυθαίρετη κατασκευη κολλαει στο όριο σε οικισμό που ισχύει 2,50 ή επαφή με όρια υπολογίζουμε παραβαση πλαγίων αποστάσεων? Αν ναι τοτε η παραβίαση ειναι <20%? Σωστά?
  8. Καλησπέρα, Έχω μία περίπτωση όπου ο πελάτης μου θέλει να κάνει χρήση του συμψηφισμού προστίμου με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Το πρόστιμο του είναι 6.726,48 Ε Το σχήμα πληρωμών που θα επιλέγει είναι 30% αρχ. δόση και μηνιαίες δόσεις (10% εκπτ. - 6053,83 Ε τελικό πρόστιμο ) Το ποσό που δικαιούται να συμψηφίσει είναι το 50% του αρχικού προστίμου αφαιρώντας και το παράβολο (1000 Ε)? (6726,48Ε - 1000,00 Ε) * 0,50 = 2863,24 Ε ή το 50% του τελικού προστίμου μείον το παράβολο? (6053,83 Ε - 1000,00 Ε ) * 0,50 = 2526,91 Ε Αν οι εργασίες που θα κάνει υπερβούν το παραπάνω ποσό ο συμψηφισμός γίνεται στο 50 % χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σωστά?
  9. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου υπάρχει ισόγεια κατοικία προ του 1955 (μπορεί να αποδειχθεί) με εμβαδό 44,65 τ.μ. Το οικόπεδο έχει Σ.Δ 276,84 τ.μ και επιτρεπόμενη κάλυψη 193,80 τ.μ. Οι αυθαιρεσίες είναι οι εξής: προσθήκη κατ'επέκταση 18,60 τ.μ στην κατοικια προ του 55' ανέγερση δέυτερης κατοικίας (σε άλλο σημείο εντός του οικοπέδου) μεταγενέστερα με συνολικό εμβαδό 78,00 τ.μ Λοιπές παραβάσεις Λόγω της κατοικίας προ του 55' θα επιλέξω "ΜΕ ΑΔΕΙΑ" και κατ. 5 ( >40% κάλυψη - δομηση σε συγκριση με το νομιμως υφισταμενο προ του 55' ) Υπέρβαση καθ'ύψος -----> οχι (και τα 2 κτισματα ισογεια στο ιδιο υψος που δεν ξεπερνουν τα επιτρεπομενα απο τους ορους δομησης) Υπέρβαση κάλυψης-------> ? Εδώ είναι και ο ενδοιασμός μου. Σιγουρα έχει απαντηθει αλλα θα με βοηθουσε μια απαντηση για την περιπτωση οπως την περιεγραψα. Υπολογιζω κανονικα (συνολικη υπεβαση κάλυψης)/(επιτρεπόμενη από όρους δόμησης κάλυψη) ή επειδή υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή και η κάλυψη δεν έχει υπερβεί την επιτρεπόμενη επιλέγω " Όχι" στην υπέρβαση κάλυψης? Παλαιότερες σημειώσεις της Λεμπέση για τον 4014 όπου με οδηγεί στην 2η επιλογή. http://www.teetas.gr/sites/default/files/files/ypologismos_prostimoy_7-12-11.pdf Κάποια γνώμη?
  10. Με αφορμή τα παραπάνω θέλω να μου απαντήσει κάποιος το εξής. Ισόγεια κατασκευασμένη κατοικία σε εκτός σχεδίου αποδεδειγμένα κατασκευασμενη μέχρι 31/12/1982, βρίσκεται εντός ζώνης του 50% από το μέσο εθνικής οδού με τις αποστάσεις που ισχύουν σήμερα (60 μ από το μέσο της οδού). Στην περίπτωση αυτή μπορώ να χρησιμοποιήσω το 50% της απόστασης που απαιτούνταν κατά το χρόνο κατασκευής (Β.Δ 23/10/59 και τροπ Β.Δ 30/12/64) για να βρεθώ εκτός ζώνης και να ενταχθεί το αυθαίρετο στον νόμο ή πρέπει να τηρούνται τα 30 μ χωρίς μείωση που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής? Άρθρο 2- παρ.2.δ Παρά το όριο διεθνών, εθνικών,....οδών εντός ζώνης διάστασης ποσοστού 50% των οριζομένων από τη νομοθεσία περί μέτρων...., οι οποίοι ίσχυαν κατά την εκτέλεση ή εγκατάσταση τους. Αυτό εννοεί ο νόμος σε αυτό το σημέιο?Κάποια γνώμη?
  11. Ισόγεια κατασκευασμένη κατοικία σε εκτός σχεδίου αποδεδειγμένα κατασκευασμενη μέχρι 31/12/1982, βρίσκεται εντός ζώνης του 50% από το μέσο εθνικής οδού με τις αποστάσεις που ισχύουν σήμερα (60 μ από το μέσο της οδού). Στην περίπτωση αυτή μπορώ να χρησιμοποιήσω το 50% της απόστασης που απαιτούνταν κατά το χρόνο κατασκευής (Β.Δ 23/10/59 και τροπ Β.Δ 30/12/64) για να βρεθώ εκτός ζώνης και να ενταχθεί το αυθαίρετο στον νόμο? Άρθρο 2- παρ.2.δ Παρά το όριο διεθνών, εθνικών,....οδών εντός ζώνης διάστασης ποσοστού 50% των οριζομένων από τη νομοθεσία περί μέτρων...., οι οποίοι ίσχυαν κατά την εκτέλεση ή εγκατάσταση τους. Αυτό εννοεί ο νόμος σε αυτό το σημέιο?Κάποια γνώμη?
  12. Ναι, αλλά βάζοντας κατηγορία 5 (είναι χωρίς οικοδομική άδεια το κτίριο)και παλιότητα πρό του 1983(το πρόστιμο μένει το ίδιο) θα πρέπει να βάλω και 1 λοιπή παράβαση για την μεταγενέστερη αντικατάσταση της στέγης..? Σωστά? (Ο ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του τελικά συμβόλαιο ενοικίασης της κατοικίας σε ιδιώτη πρίν 06/2011 οπότε έμεσα αποδεικνύεται έμμεσα ότι υπήρχε στέγη). Ποιά η γνώμη σας?
  13. Έχω μία περίπτωση εξ'ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα 28 τ.μ κατασκευασμένο αποδεδειγμένα πρό 1.1.1983 (αναφέρεται το κτίσμα σε συμβόλαιο του 1977) σε εκτός σχεδίου οικόπεδο.Πρόσφατα (μετά από 06/2011) ο ιδιοκτήτης κατασκέυασε στέγη (δεν υπήρχε καν στέγη η παλιά είχε πέσει) από τραπεζοειδή λαμαρίνα χωρίς προφανώς την έκδοση οποιασδήποτε άδειας και χωρίς να μεταβάλει τον ογκο του κτιρίου.Στην αεροφωτογραφία θα φανεί σίγουρα η εν λόγω επέμβαση στο κτίριο σε σχέση με τις φωτογραφίες.. Λύση 1:Να προτείνω στον ιδιοκτήτη την αφαίρεσή της,να γίνει η δήλωση με κατ. 2 και στη συνέχεια να αιτηθώ (οταν περαίωθει η διαδικασία) έγκριση εργασιών επισκευης - αποπεράτωσης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας(θέμα πολεοδομίας αυτό) Λύση 2:Να μην λάβω υπόψη μου την καινούργια στέγη και να προχωρήσω την δήλωση κανονικά και πάλι σαν κατηγορία 2..? Κάποια άλλη ιδέα?
  14. Κάτι σημαντικό που δεν ανέφερα στο αρχικό μου ερώτημα..όλη η οικοδομή βρίσκεται σε οικισμό με <3000 κατοίκους.. Λαμβάνει σε αυτή την περίπτωση το συντελεστή για κύρια και μοναδική κατοικία ανεξαρτήτως των τετραγωνικών?
  15. Δηλαδή dimitris GM το παράβολο θα πρέπει να εκδοθεί με "άλλη κατοικία" και 2000Ε για την νομιμοποίηση του υπογείου? (αυτό εννοείς αλλά μια επιβεβαίωση θα την ήθελα)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.