Μετάβαση στο περιεχόμενο

PETRAN145

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

375 profile views
  1. Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Αρχικά δεν υπάρχει Ytong. Καταλαβαίνω οτι χρειάζεται σοβαρή επέμβαση για να επιτευχθεί λύση, το παρήγορο είναι οτι απότι καταλαβαίνω υπάρχει λύση και είναι εφικτή. Ευελπιστώ μελλοντικά, μιας που η επιστήμη προοδεύει, να κατασκευαστεί κάποιο υλικό σε μορφή μπογιάς το οποίο εφαρμόζοντας το σε εξωτερική τοιχοποιία θα δίνει λύσεις θερμομόνωσης για όλους εμάς που για τους Χ Ψ λόγους δεν μπορούμε να κάνουμε εξωτερική θερμομόνωση με τα κλασσικά υλικά που προϋποθέτουν κάποιο πάχος 5-10cm.. Υ.γ την λύση του σπρέι κατά της μούχλας το εφαρμόζω ανα διαστήματα, εξαφανίζεται προσωρινά η μούχλα και μετά ξανά προς την δόξα τραβά... Αυτός ήταν ο λόγος που απευθύνθηκα εδώ σε εσάς για να δω αρχικά αν υπάρχει λύση ή θα ζω μια ζωή με αυτό το πρόβλημα. Το σπίτι είναι ιδιόκτητο. Στο εξοικονομώ θα μπορούσε να ενταχθεί μια τέτοια λύση όπως αυτή που πρότεινε ο pirsogiannis;
  2. Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Η τοιχοποιία έχει την οποία μόνωση αποφάσισε ο κατασκευαστής όταν χτίστηκε η οικοδομή περίπου το 2000.. δεν ξέρω τι μόνωση έπρεπε να υπάρχει κι αν ακολουθήθηκαν οι τότε νόμοι περι μονώσεων -αν υπήρχαν- ή αν έγιναν εκπτώσεις… η αλήθεια είναι ότι τώρα με τα κρύα το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο. δεν τίθεται θέμα αντισεισμικού αρμού διότι ο τοίχος μου συνορεύει με το οικόπεδο του γείτονα, όχι με τον τοίχο του. Αν και εχει ήδη χτίσει σπίτι και εχει καλύψει τα όρια δόμησης, και περιμετρικά εχει κήπους, δεν αφήνει να κάνω μόνωση καθώς εχει κάθε δικαίωμα. Η λύση που προτείνετε θα εχει πρόβλημα αν «επάνω» της ακουμπά η κουζίνα του σπιτιού; Ντουλάπια φούρνος κλπ κλπ ειμαι ικανός να ξηλώσω την κουζίνα για να δώσω λύση, όμως δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα αν καλυφθεί ο τοίχος μετά την επέμβαση από την κουζίνα
  3. Καλησπέρα σε όλους, φέτος λόγω των αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών εμφανίστηκαν έντονα σε διάφορα σημεία του σπιτιού μούχλα-μύκητες. το ίδιο πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά όχι τόσο έντονα. στις περισσότερες των περιπτώσεων η μούχλα είναι ψηλά στους τοίχους εκτός από ένα δοκάρι που εμφανίζεται μούχλα χαμηλά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. η εξωτερική θερμομόνωση απορρίπτεται καθότι ο εξωτερικός τοίχος συνορεύει με το οικόπεδο του γείτονα ο οποίος δεν δίνει συναίνεση για εξωτερική θερμομόνωση. ο τοίχος είναι βορινός, αφορά κουζίνα μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο. η όλη δυσκολία έγκειται οπωσ Το φαντάζομαι στο ότι θα πρέπει να ξηλώσω την κουζίνα για να γίνει μόνωση εσωτερικά. Υπάρχει κάποιο υλικό που προτείνετε για εσωτερική θερμομόνωση; ξερω ότι χρειάζεται μελέτη μηχανικού, απλά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις όσων έχουν τύχει να αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο. ευχαριστώ
  4. κάτσε να τον βρω πρώτα. Είναι δυσεύρετοι στην περιοχή μου αυτή την εποχή κι ακόμα πιο δύσκολο να βρω "ανεξάρτητους" και με εμπειρία στο αντικείμενο..
  5. @kostasinjeyan σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, κάλυψες τα κενά που είχα περι θορύβου για τα φαν κόιλ. @georges81 αν καταφέρω να επιτύχω ανάλογη επίδοση με την δική σου μετά τις επεμβάσεις που θα γίνουν στο σπίτι θα είμαι σούπερ ευχαριστημένος. σε ευχαριστώ για την ανάλυση της εγκατάστασης σου, άνοιξες νέο δρόμο στο τι θα προσπαθήσω να επιτύχω αν και το θεωρώ αδύνατο. Κι αυτό γιατί ο βορινός μου τοίχος δυστυχώς δεν επιδέχεται εξωτερικής θερμομόνωσης μιας και συνορεύει με το διπλανό οικόπεδο και ο γείτονας δεν αφήνει να κάνω μόνωση ούτε αν τον αποζημιώσω οπότε τα νούμερα σου θεωρώ αδύνατον να τα πιάσω. Όπως και να χει, σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
  6. @antloukidis σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να με ξεστραβώσεις. @georges81 το σενάριο που περιγράφεις με χαμηλές θερμοκρασίες νερού και σώματα πάνελ είναι το ιδανικό για μένα αλλά δεν είχα ιδέα οτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.. Μπορείς να δώσεις κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για την εγκατάσταση σου? πχ ήσουν με πιο μικρά σώματα και πετρέλαιο και μετά απο μελέτη έβαλες (πολύ) μεγαλύτερα σώματα για να ζεσταίνεσαι με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες νερού ή μιλάς για νέο σπίτι που μελετήθηκε απο την αρχή να δουλεύει έτσι? δεν ρωτάω απο περιέργεια και προφανώς θα παίζουν σημαντικό ρόπο οι απώλειες του σπιτιού απλά αν δεν χρειάζεται σώματα μαμούθ νομίζω είναι η λύση που πρέπει να επιδιώξω με τον μηχανικό μου. Απο καταναλώσεις πως πας? @kostasinjeyan σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση. έχεις και στα υπνοδωμάτια φαν κόιλ? αν ναι, με τον θόρυβο πως τα πάτε?
  7. Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τις αναλυτικές απαντήσεις. Για το 2) Είμαι χρόνια μέλος εδώ κι έχω εμπεδώσει απο όσα έχετε τονίσει τόσες και τόσες φορές οτι είναι απαραίτητη μελέτη για την αντλία απο μηχανικό οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσω σε αγορά χωρίς μελέτη. Η φράση κλειδί είναι "έμπειρος μηχανικός που να ασχολείται με συστήματα θέρμανσης σπιτιού". 👍 Παράκληση, κι αν δεν αντιβαίνει τους κανονισμούς του φόρουμ, αν υπάρχει μηχανικός που να πληρεί τις πιο πάνω προϋποθέσεις στην πόλη της Καβάλας ας κάνει τον κόπο να μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ και πάλι. υ.γ έχουν οι αντλίες την επιλογή να ζεσταίνουν νερό χρήσης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ? ζεσταίνουν νερό χρήσης κατα την ζήτηση? πως περίπου λειτουργούν?
  8. Καλησπέρα σας. Διαβάζοντας πολλές φορές το φόρουμ μου έχουν γεννηθεί κάποιες απορίες και δεδομένου οτι θέλω να μπω στο εξοικονομώ αυτονομώ θα ήθελα την βοήθειά σας. 1. Πολλές φορές διάβασα οτι πρέπει να απευθυνθούμε σε μηχανικό για την μελέτη κλπ Ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός θα μπορούσε α)να κάνει μελέτη θερμικών απωλειών, β)να εκδόσει ενεργειακό πιστοποιητικό για να δω σε ποια κατηγορία είναι το σπίτι έτσι ώστε να καταλάβω αν μπορώ να ενταχθώ στο νέο πρόγραμμα και τελικά γ)να συντάξει και να καταθέσει φάκελο για το πρόγραμμα ή πρέπει απαραίτητα να απευθυνθώ σε μηχανολόγο μηχανικό? 2. Σε μια πολύ θεωρητική συζήτηση με ηλεκτρολόγο μηχανικό κι αφού μου τόνισε αρχικά οτι πρέπει απαραίτητα να γίνει μελέτη για το σπίτι, θεώρησε με τα στοιχεία που του έδωσα οτι μια αντλία που θα δίνει νερό 60 βαθμών στα σώματα λογικά θα με καλύψει κι αν όχι θα αλλάξει κάποια σώματα με πιο μεγάλα . Η ερώτηση μου έχει να κάνει με φαν κόιλ. Θα ήθελα γνώμες όσων χρησιμοποιούν φαν κόιλ σε όλους τους χώρους του σπιτιού τους κατα πόσο είναι ενοχλητικά (αν και ξέρω οτι η γνώμη του καθενός είναι υποκειμενική). Ο λόγος που ψάχνομαι για φαν κόιλ είναι οτι θεωρώ οτι με φαν κόιλ θα μπορέσω να πάρω αντλία χαμηλών θερμοκρασιών η οποία θα δουλεύει πολύ πιο οικονομικά απο μια στους 60-65 βαθμούς. Προφανώς με φαν κόιλ αυξάνεται κατακόρυφα το αρχικό κόστος όμως αν ο θόρυβος δεν είναι ενοχλητικός για σπίτι νομίζω οτι θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη οικονομία σε βάθος χρόνου σε σχέση με τα κλασσικά σώματα. 3. Οι τύπος της αντλίας που με ενδιαφέρει είναι μονομπλόκ λόγω έλλειψης χώρου εντός του σπιτιού. Οι αντλίες αυτές εμπεριέχουν τον ενναλάκτη θερμότητας και το δοχείο αδράνειας. Δεδομένου οτι η εγκατάσταση των μονομπλόκ γίνεται σε εξωτερικό χώρο, κατά πόσο κρίνετε οτι είναι οικονομική η λειτουργία τους για ζνχ? Πορφανώς έχω άπειρες ερωτήσεις που τριβελίζουν το μυαλό μου όμως αυτές είναι οι πιο κύριες και πιστεύω μια καλή αρχή έτσι ώστε να μπορέσω να προχωρήσω παρακάτω. Σας ευχαριστώ.
  9. Η αλήθεια είναι οτι αυτή θα ήταν η επόμενη ερώτηση. Αν συμφέρει δηλαδή ένας λιγότερο αποδοτικός αφυγραντήρας που όμως θα καίει 250w, αντί του dh745 με τα 830w
  10. Κύριε Ροδόπουλε μια βοήθεια παρακαλώ. Δεν είμαι μηχανικός κι ούτε προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο. Ψάχνοντας για τον Master DH745 βρήκα αυτό. http://www.mcsworld.com/master-dh-745-dehumidifier,219.html Ενδείκνυται για χώρους 100 m³. Άρα 21.5m2 ? Κι αν είναι σωστό αυτό τότε σύμφωνα με τις πράξεις σας, 45(lt/day)/21,5τμ=2,09 Είναι τόσο αποδοτικό αυτό το μηχάνημα ή (μακάρι να μην) κάνω τόσο λάθος ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.