Jump to content

acomaedo

Members
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Ουδέτερη

About acomaedo

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

265 profile views
 1. Καλησπέρα, έχει και άλλος πρόβλημα στην είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΚΦΑ μη μισθωτών ή πέτυχα το joker?
 2. Καλησπέρα και καλή χρονιά, είναι σε όλους κολλημένη η ασφαλιστική ικανότητα μέχρι τις 28/2/2021? Είμαι μη μισθωτός με παράλληλη ασφάλιση και ως μισθωτός και καλύπτω τις εισφορές από την μισθωτή εργασία. Στον ΕΦΚΑ η εκκαθάριση για πέρσι προφανώς δεν έχει γίνει και μου βγάζει το γνωστό μήνυμα ότι δεν χρωστάω μέχρι τέλους του 19 και ότι θα ενημερωθώ για τυχόν οφειλές όταν κάνουν εκκαθάριση. Βεβαίωση για ασφαλιστική ενημερότητα μου βγάζει κανονικά.
 3. Τελικά παράταση της τελευταίας στιγμής: "Μετατίθενται για την 1 Απριλίου 2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων-myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, με τροποποίηση της κοινής απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή. Κατόπιν αιτημάτων φορέων της αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί το 1ο τρίμηνο του 2021 ως
 4. Εντω μεταξύ οι εκκαθαρίσεις για μη μισθωτούς με παραλληλη απασχόληση ώς μισθωτών ακόμα...
 5. Αν δεν έχεις απόλυτη ανάγκη τα 288€ θα πλήρωνα ότι λέει το ειδοποιητήριο στις 30/12 (μπας και βγει καμιά ανακοίνωση μέχρι τότε), για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μπλέξω μελλοντικά με τον e-efka.
 6. Οι απόφοιτοι των αντίστοιχων τμημάτων (τουλάχιστον στο ΗΒ) για να αποκτήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Chartered Engineer χρειάζεται να πληρούν πολλές προϋποθέσεις (https://en.wikipedia.org/wiki/Chartered_Engineer_(UK)). Αν κάποιος τις πληροί για εκεί, δεν βρίσκω τον λόγο να μην του απονέμονται και εδώ. Επίσης, από το νέο έτος με το Brexit όλα θα τεθούν σε νέα βάση για τα κολλέγια και τις συμφωνίες τους με τα πανεπιστήμια του ΗΒ (αναφέρομαι στο ΗΒ γιατί αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των παραρτημάτων).
 7. Ας ελπίσουμε στην συνηθισμένη παράταση της τελευταίας στιγμής
 8. Για το 2020 εκτός από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών/προμηθευτών θα χρειαστεί να καταχωρήσουμε (χειροκίνητα) και στο mydata τα εκδοθέντα παραστατικά; Και αν ναι μέχρι πότε καθώς δεν βρήκα κάπου την προθεσμία.
 9. Σκέψου ότι τουλάχιστον στο δημόσιο έχουν αέρα 2 μήνες (Δεκέμβρη βάζουν του Οκτώβρη). Οπότε υπομονή...
 10. Μπα και σε μένα τα ίδια βγάζει αν και ενδιάμεσα είχα 1 μήνα χωρίς μισθωτή υπηρεσία. Κάποια στιγμή θα κάνουν την έρμη την εκκαθάριση, λογικά είτε στα τέλη αυτού του μήνα (12/2020) ή στου επόμενου (1/2021).
 11. Το πρόβλημα συνήθως είναι όταν από ΕΕ γίνεσαι ΚΑΙ μισθωτός οπότε πρέπει να ενημερώσεις ότι έχεις και μισθωτές υπηρεσίες. Για το ανάποδο πάρε τηλέφωνο στο τοπικό υποκατάστημα του ΤΣΜΕΔΕ και ρώτα.
 12. Στέλνεις με email στο [email protected] την σύμβαση σου αν και λογικά αφού το μισθωτός είναι πρωθύστερο του ΕΕ δεν θα έχεις θέμα.
 13. Ta 1 και 2 λογικά τα έχεις πάρει ως επιστροφή ή συμψηφίστηκαν κάποια στιγμή.
 14. Αν δεν έγινε για το 2019 να μην μπω στον κόπο να ρωτήσω για μη μισθωτούς που ήταν ταυτόχρονα και μισθωτοί φέτος ε;
 15. Σε αντίστοιχη περίπτωση σε μένα ήταν θέμα ενός add-on για τα pdf στον browser.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.