Μετάβαση στο περιεχόμενο

KONSTANTION

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

619 profile views
  1. Κατανοητό και ευχαριστώ. Να υποθέσω ότι αυτό ισχύει και στην περίπτωση που ένας ένοικος (ο εκτελών χρέη διαχειριστή) με την μια θέση στάθμευσης στην πυλωτή έχει το αυτοκίνητο σταθμευμένο του και πίσω από το αυτό μόνιμα την ακινητοποιημένη την μοτοσυκλέτα του?
  2. Έχει δημιουργηθεί θέμα στην 3όροφη πολυκατοικία που κατοικώ, σχετικά με την είσοδο και την ράμπα εισόδου στήν ισόγεια κλειστή θέση στάθμευσης που έχω στην κυριότητα μου και είναι ανεξάρτητη ιδιοκτησία.Σταθμεύω το 2ο αυτοκίνητο στην ράμπα έξω από είσοδο του πάρκινγκ που μου ανήκει. Ο διαχειριστής ισχυρίζεται οτι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, χώρος ελιγμών και θα πρέπει να είναι ελεύθερος ως χώρος,όμως δεν εμποδίζει τη διέλευση άλλων αυτοκινήτων ούτε κλείνει την εξωτερική είσοδο της πολυκατοικίας η οποία και βρίσκεται σε διακριτό χώρο παράπλευρα. Η είσοδος για το συγκεκριμένο πάρκινγκ είναι αποκλειστικά και μόνο για το δικό μου πάρκινγκ. Οι υπόλοιπες δύο θέσεις στάθμευσης των ενοίκων βρίσκοντοι παραπλεύρως στην πυλωτή και οι είσοδος σε αυτές γίνεται από κοινή είσοδο στην πρόσοψη της πολυκατοικίας όπως και η δική μου με την εξής σειρά,αυτόματη ανοιγόμενη δίφυλλη πόρτα εισόδου στην ράμπα (στην οποία σταθμεύω το 2ο όχημα) που οδηγεί στον κλειστό χώρο στάθμευσης τα οποίες και οι δύο πόρτες (ειδόδου και κλειστής θέσης) ηλεκτροδοτούνται από δικό μου ρεύμα και όχι από κοινόχρηστο, η καγκελόπορτα εισόδου της πολυκατοικίας και στην συνέχεια η συρόμενη ηλεκτρική πόρτα εισόδου στην πυλωτή που χρησιμοποιούν οι άλλοι δύο ένοικοι για να σταθμεύουν τα οχήματα τους εντός των θέσεων τους στην πυλωτή.
  3. Σε τριώροφη -νέα κατασκευή- πολυκατοικία διαπιστώθηκε το έξής: ο ένοικος του 3ου ορόφου,τοποθέτησε κλιματιστικό στο διαμέρισμα τοποθετώντας την εξωτερική μονάδα στην ταράτσα που είναι πάνω απο το διαμέρισμα και είναι κοινόχρηστη, κατεβάζοντας τις σωληνώσεις καλυμένες σε ένα φαρδύ κανάλι στην πρόσοψη της πολυκατοικίας στον εμφανή κενό τοίχο εκτός βεράντας (περίπου 3μ.) και εισέρχονται στην βεράντα του.Εκτός από το θέμα της αισθητικής της όψης τίθεται και θέμα παράβασης?
  4. Δηλαδή υπόχρεος της επιδιόρθωσης είναι ο ιδιοκτήτης του 4ου ορόφου και στον δικό του χώρο,το πάτωμα της βεράντας π.χ. στεγανοποίηση,αλλά και στην οροφή της δικής μου βεράντας?
  5. Κατοικώ στον 3ο όροφο -οροφοδιαμέρισμα- 4όροφης οικοδομής.Στον 4ο όροφο δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με την στεγανότητα στην βεράντα,όπου εμφανιζόταν στην οροφή της δικής μου βεράντας υγρασία.Με τον καιρό δημιουργήθηκαν ρωγμές διάβρωσης που έσταζαν νερό από την οροφή. Η οροφή δεν έχει σοβά,είναι μπετόν που βάφεται.Τις προάλλες ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος' ένα κομμάτι μπετόν από την γωνία είχε πέσει στον δρόμο! Ένα κομμάτι σε μέγεθος Α4!Από το σημείο που έφυγε φαίνονται τα σίδερα.Είναι κοντά στο σημείο που έχει τοποθετηθεί ο οριζόντιος άξονας της τέντας. Η διάβρωση φαίνεται να προχωρά.Πόσο σοβαρό μπορεί να είναι αυτό? Ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος έχει υποχρέωση της επισκευής και αποκατάστασης?
  6. Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκε ένα πρόβλημα στην βεράντα που μάλλον έχει σχέση με τα πλακάκια του πατώματος ή σοβατεπί,τους αρμούς φαντάζομαι.Είναι στον 1ο όροφο πρόσοψης με πυλωτή κάτω και με μετώπη εμφανή μπετόν με χρώμα.Πριν καιρό εμφανίστηκαν "φουσκώματα","σκασίματα" στο χρώμα και κάποιες μικρές τρύπες στο μπετόν της μετώπης.Αυτά επισκευάστηκαν από ελαιοχρωματιστή και για αρκετό διάστημα δεν υπήρχε κανένα "σκάσιμο". Τα "φουσκώματα" και τα "σκασίματα" εμφανίστηκαν πάλι και τώρα διακρίνεται μικρή διάβρωση στο μπετόν.Μετά από παρατήρηση και κρατώντας αρκετό νερό στην βεράντα,παρατήρησα το νερό να στάζει από τα σκασίματα της μετώπης και συγκεκριμένα από τις διαβρώσεις του μπετόν.Μπορεί να εφαρμοστεί κάποιο υλικό στεγανοποίησης στα πλακάκια,στο μπετόν ,για να σταματήσει η διαρροή και η διάβρωση? Σημειώνεται ότι η διαρροή και η διάβρωση εμφανίζεται μόνο στην πρόσοψη-μετώπη και όχι από το πάτωμα στην οροφή της πυλωτής.
  7. Στον 4ο όροφο ανήκει με την έννοια της πραγματικής δουλείας η αποκλειστική χρήση της ταράτσας.
  8. Ο θερμοσίφωνας τριπλής ενεργείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί?
  9. Κατοικώ στον 1ο όροφο 4όροφης πολυκατοικίας.Ο 4ο όροφος είναι μεζονέτα με αποκλειστική χρήση της ταράτσας.Με αυτό το καθεστώς μπορώ να τοποθετήσω ηλιακό θερμοσίφωνα στην σκεπή της μεζονέτας? η σκεπή είναι κεραμοσκεπή κτισμένη πάνω σε πλάκα μπετόν και όχι σε ξυλοκατασκευή.
  10. Εμφανίστηκε υγρασία στην οροφή (ταβάνι) της βεράντας.Το διαμέρισμα μου είναι 1ου ορόφου.Το επάνω διαμέρισμα 2ου ορόφου είναι ακριβώς το ίδιο με την αντίστοιχη βεράντα στρωμένη με πλακάκι.Προέρχεται από τους αρμούς των πλακιδίων?Μπορεί να στεγανοποιηθεί και με τι υλικά?Η δαπάνη ποιον επιβαρύνει?
  11. 1) Ενοχλήθηκα πάρα πολύ γιατί έγινε ενα σ/κ που λείπαμε,χωρίς να μας έχει ρωτήσει και χωρίς να μα ς έχει προιδεάσει.Γυρίσαμε και βρήκαμε την καμινάδα στημένη. 2) ανησυχώ γιατί δεν ξέρω το βάθος του καρφώματος στον τοίχο που είναι μονότουβλο. /9μ ! τώρα άν δουλεύει,σωστά δεν ξέρω.Πάντως ξύλα καίει !
  12. Βλάβη δεν ξέρω αν έχει κάνει.Ο τοίχος που έχει στηριχθεί η καμινάδα είναι τυφλός, βορινός ,χωρίς παράθυρα,μπαλκόνια..Εχει καρφωθεί σε πολλά σημεία,σε τοιχοποιία-τούβλα,ίσως και στις πλάκες.
  13. Ούτε μας ρώτησε ούτε άδεια έβγαλε.Να τον καταγγείλω για πολεοδομική παράβαση ώστε να την βγάλει από αυτή την θέση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.