Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

expert1970

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by expert1970

  1. Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Κοιτώντας την πλάκα από κάτω όπως πρότεινε ο acnt (δηλαδή από την πυλωτή) δεν παρατηρώ καμία εμφανή ζημιά ή αλλοίωση (τόσο στην πλάκα όσο και στα εμφανή δοκάρια ούτε στις εμφανείς τοιχειοκολώνες). Επίσης αν κάτι πήγαινε στραβά με την πλάκα, δεν θα είχα εμφάνιση προβλημάτων και στα πλακάκια του δαπέδου του σπιτιού; Κρατάω μόνο το σχόλιο του acnt που λέει ότι τα πολλά τοιχεία επηρρεάζουν την κατασκευή. Δηλαδή πως την επηρεάζουν; Τώρα σχετικά με φωτό θα προσπαθήσω αν και για να φανούν ρωγμές του 1.0 mm θα χρειαστώ πολύ υψηλή ανάλυση εικόνας. Σημειώστε ότι κάποια σφηνώματα έγιναν κάτω από δοκάρια (γιατί συνέπιπταν με τη διαρρύθμιση του σπιτιού) και κάποια έγιναν στο DOW που χρησιμοποιήθηκε ως θερμομονωτικό οροφής. Σε άλλες, εξίσου νέες οικοδομές, έχω δει με τα μάτια μου τι σημαίνει καθίζηση στο σφήνωμα και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και μάλιστα πριν καν συμπληρωθεί 1 χρόνος από την αποπεράτωση (ρωγμές 3 - 5 mm)!!! Τέλος θα ήθελα να ακούσω και κάποιες προσεγγίσεις στο θέμα τις επισκευής.
  2. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους. Είμαι ο Γιώργος και είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Παρακαλώ για τη γνώμη σας σε σχέση με το παρακάτω ζήτημα: Τον Σεπτέμβριο του 2005 ξεκίνησα στη Λάμια την ανέγερση νέας μονοκατοικίας 120 τμ. επί pilotis. Το έργο αποπερατώθηκε σε 12 μήνες. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 που κατοικώ το σπίτι, παρατηρώ στην εσωτερική τοιχοποιία οριζόντιες ρωγμές σε ύψος 1.1 έως 1.4 μ. από το δάπεδο. Η εσωτερική τοιχοποιία (πλήρωσης - όχι φέρουσα) είναι από 12-οπο τούβλο με διπλό σενάζ σοβατισμένη και σπατουλαρισμένη. Οι ρωγμές εμφανίζονται και από τις δυο πλευρές του κάθε εσωτερικού τοίχου. Όπου υπάρχει πλακάκι (δηλαδή στα 2 WC) ο αρμός έχει ανοίξει χωρίς όμως να φάνει κάποιο ράγισμα και στα πλακάκια. Το πλάτος των ρωγμών αρχικά ήταν της τάξης 0.5-1.0 mm και το μήκος από λίγα εκατοστά έως 1.0 μ. (με αργές αυξητικές τάσεις στο πέρασμα του χρόνου), αλλά μετά τον σεισμό 5.2 R στην Αμφίκλεια στις 13/12/2008 μεταβλήθηκε με μιας και το πλάτος (τώρα 1.0 - 1.5 mm κοντά στα εσωτερικά ξύλινα κουφώματα) και το μήκος (περίπου 2 μ. τώρα η μεγαλύτερη ρωγμή). Όλες οι ρωγμές ξεκινούν από την πλευρά του κάθε εσωτερικού κουφώματος και αν ο τοίχος που μεσολαβεί μεταξύ των κουφωμάτων έχει μικρό μήκος τότε οι ρωγμές φτάνουν μέχρι το επόμενο κούφωμα. Ο φέρων οργανισμός από σκυρόδεμα έχει παρά πολλές (περίπου 10-11) τοιχειοκολώνες πράγμα που για εμένα φανερώνει στιβαρή κατασκευή. Η θεμελίωση είναι με συνδετήριους δοκούς μεταξύ όλων των κολωνών (όχι μόνο περιμετρικά της βάσης). Δεν υπάρχει υπόγειο. Δεν μπορώ να κατανοήσω που ακριβώς οφείλονται όλα αυτά. Μου προξενεί εντύπωση ότι η ρωγμή δεν είναι ψηλά (στο σφήνωμα) αλλά μεταξύ των 2 σενάζ. Τα ερωτήματά μου είναι: 1. Ποιές οι πιθανές αιτίες του προβλήματος; 2. Πρέπει να ανησυχώ για την στατική επάρκεια των εσωτερικών τοίχων; Στα υπνοδωμάτια κοιμάται η οικογένεια μου και αυτό επιτείνει περισσότερο την ανησυχία μου. 3. Τι διορθωτικές ενέργειες πρέπει να κάνω;Μόνο αισθητικές ή και άλλες; Σκέφτομαι να ασχοληθώ με την επισκευή των ρωγμών το καλοκαίρι, καθαιρώντας εκατέρωθεν (της κάθε ρωγμής) το σοφά σε πλάτος περίπου 7-8 cm, να εφαρμόσω κατά μήκος γάζα ή υαλόπλεγμα και κατόπιν να αναπληρώσω το σοφά με κάποιο ελαστικό υλικό τύπου sikaflex 11-FC και να ξανασπατουλάρω και βάψω τον τοίχο εκτός και αν έχετε κατά νου κάποια άλλη καλύτερη λύση. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το ενδιαφέρον σας. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, acnt
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.