Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Gpl100

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Gpl100

  1. Ευχαριστω Γιαννη, και Καλη Χρονια! Και εμεις καταληξαμε να απεχει 4 μετρα η πεζουλα απο τον κορμο. Θελω να πιστευω οτι ειμαστε ενταξει, ειδικα αφου αφορα περιορισμενο τομεα. Θα πρεπει σιγουρα να υπαρχει στενη επιβλεψη για να αποφυγουμε χοντροδουλειες με την τσαπα και τις περιπετειες που περιεγραψες.
  2. Χρονια Πολλα σε ολους. Σε γηπεδο που κατασκευαζεται κατοικια θελουμε να διατηρησουμε ενα εξαιρετικο πευκο υψους 12 μετρων. Η προθεση ειναι να ενσωματωθη στην σχεδιαση του περιβαλλοντα χωρου, με μερικη πεζουλα. Ποια ειναι ομως η ελαχιστη ασφαλης αποσταση εκσκαφης ωστε να πεση πλακα επι εδαφους σαν υποστρωμα για πλακοστρωση? Η σταθμη της πλακοστρωσης ειναι 1 μετρο κατω απο την σταθμη του φυσικου εδαφους στην ριζα του δεντρου και καλυπτει ενα τομεα περιπου 100 º μοιρων. Το υπολοιπο τμημα 260 μοιρων μπορει να παραμεινει ως εχει. Αυτα που βρηκα στην βιβλιογραφια φαινονται δυσεφαρμοστα, πχ 12 x διαμετρος κορμου = 7 μετρα! Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιες πληροφοριες. TREES GUIDELINES.pdf
  3. Ευχαριστω πολυ για τις εξαιρετικα κατατοπιστικες απαντησεις. Προφανως ειναι αυτοσκοπος να ειναι ενεργειακα αποδοτικο το κτιριο.
  4. B σκετο.. και ναι αυτο προκυπτει απο την μελετη ενεργειακης αποδοσης. Μου εξηγεις παρακαλω γιατι παλι καλα? Δηλαδη τι θα ηταν χωρις αυτες τις -οχι φτηνες-επιλογες, η αλλιως τι extreme χρειαζεται για Β+ η Α ?
  5. Παρακαλω για την συμβουλη σας σε μια απορια μου Προκειται για ενεργειακη μελετη καινουριας εξοχικης κατοικιας 2 επιπεδων, σε νησι με ηπιο κλιμα. Προβλεπεται χρηση θερμοπροσοψης 8 εκ παχους, κεραμιδι πανω απο διριχτη πλακα, κλιματισμος / θερμανση με κεντρικη μοναδα VRV και πολλαπλες εσωτερικες μοναδες, ζεστο νερο χρησης με ηλιακους συλλεκτες, κουφωματα αλουμινιου θερμομονωσης καλης ποιοτητας 2 πλα τζαμια και μεμβρανη ( Alumil). Μου κανει εντυπωση οτι η κατοικια υπολογιζεται μολις κατηγοριας Β απο την μελετη. Η ερωτηση μου ειναι αν αυτο ειναι κατι συνηθισμενο και αναμενομενο με τα παραπανω δεδομενα καθως περιμενα -ισως αφελως- καλυτερη ενεργειακη αποσδοση με βαση τις επιλογες που εγιναν. Κατανοω οτι το σχημα / μορφη του κτιριου παιζουν ρολο. Ευχαριστω εκ των προτερων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.