Μετάβαση στο περιεχόμενο

Iasonas Christodoulou

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

396 profile views
  • ansign18

  • cmono

  1. Λοιπόν,αν ήμουνα ειδικός δεν θα ρωτούσα. Θα έβαζα τι πίστευα και τέλος. Για να ρωτώ πάει να πει ότι ζητώ την άποψη από κάποιους που γνωρίζουν περισσότερα. Ούτε τσοπάνηδες ρώτησα ούτε προδιαγραφές κοίταξα. Ρωτώ εδώ που θεωρώ ότι δεν υπαρχουν τσοπανηδες. Εγώ θελω να βαψω απλά το σπιτι. Προτεινετε μου εσεις που γνωρίζεται περισσοτερα μια αξιοπιστη μπογια. Οσο για την θερμομονωση ουτε εγω το πιστευω αλλα ηθελα και τη δική σας άποψη.
  2. Αποφασισα να ξαναβαψω ολο το σπιτι ξανα εσωτερικα γιατι δεν ειμαι ευχαριστημενος με τη δουλεια που εγινε αρχικα (πριν 4 χρονια δηλαδη). Ειχα καταληξει μετα απο συμβουλες αλλων, οχι επαγγελματιων, στην neopal satine ή neopal eco. Ωστοσο προσφατα επεσε στην αντιληψη μου η kraft energy save η οποια διαφημιζεται οτι εχει θερμομονωτικες ιδιοτητες. Ποια η αποψη σας; Ευχαριστω
  3. Όλα καλά με την θέρμανση. Βρήκα άκρη με όλες τις παραμέτρους και όλα δείχνουν να δουλεύουν σωστά. Μια ερώτηση όμως. Πειράζει που το μηχάνημα δεν είναι inverter και το έχω να είναι συνέχεια on? (αφού ουσιαστικά απενεργοποίησα τους θερμοστάτες βάζοντας τους σε ψηλή θερμοκρασία?). Εννοείται πως το boiler δεν είναι συνεχώς σε λειτουργία, ωστόσο η αντλία (pump) είναι. Υπάρχει παράμετρος που αναφέρεται στη μείωση που επιτρέπει στο νερό εισόδου προτού ξαναξεκινησει να το θερμάνει. το όρισα στους 4 βαθμούς. Δηλαδή όταν το set point είναι 35 βαθμοί όταν τους πιάσει και χαλαρώσει θα ξαναξεκινήσει να το ζεστάνει όταν πέσει στους 31. κάλοι οι 4 βαθμοί ή λίγοι ή πολλοί??
  4. Ξεχασα να πω και παλι ευχαριστω για ολα. Εκανα τις αλλαγες και τωρα περιμενω να δω τα αποτελεσματα. Εβαλα σε 18 εξωτερικη, νερο εισοδου 25. Σε εξωτερικη 3 και κατω, νερο εισοδου 40. Διαφορα εισ.-εξ. 5 βαθμοι.
  5. Μπορω να ενωσω στο controller που ηδη υπαρχει αισθητηρας για την εξωτερικη θερμοκρασια αισθητηρα για την εσωτερικη και να την λαμβανει και αυτη υποψη; Γιατι τωρα λαμβανει υποψη την εξωτερικη αλλα για την εσωτερικη ειναι τυφλο. Με τους θερμοστατες φαινεται να μην λειτουργα σωστα γιατι οι θερμοστατες ειναι chrono-propotional και την αναγκαζουν να κανει σταρτ-στοπ. Επιπλεον γνωριζει καποιος πως μπορω να ρυθμιζω το controller απο το σπιτι;Γιατι τωρα πρεπει να ανεβαινω στη ταρατσα που ειναι η αντλια για να δω και να αλλαξω παραμετρους. Μπορει να ενωθει στο δικτυο, στο computer η κατι αλλο?
  6. Βρήκα ένα απο τα προβλήματα (ίσως το μεγαλύτερο). (Το άλλο είναι η σύνδεση των θερμοστάτων αλλα αυτο δεν το κατέχω, θα φέρω καποιον που καταλαβαίνει. Αν και βρήκα λύση και για αυτους. Ανεβάζω θερμοκρασία στους 25 και είναι σαν μην υπάρχουν. Μαλλον ετσι θα κανω. Θα ρυθμίσω σωστα (μετα απο 2.5 χρόνια επιτελους την αντισταθμιση και θα δουλευω ουσιαστικά χωρίς θερμοστάτες. Το θέμα ειναι οτι εκανα αίτηση για νυχτερινο. Λέτε να το ακυρώσω και να την δουλευω ολη μέρα; Η να το βάλω και να δουλευει full το βραδυ (χαμηλότερες εξωτερικές αλλα φτηνότερο ρευμα) και ελάχιστο τη μέρα. Στη Κυπρο το νυχτερινο είναι [ 23:00-07:00 - 0.09σ ]και [ 07:00-23:00 - 0.16σ ]) Ειδα σήμερα τις παραμέτρους που μου έβαλαν. Δειτε να τρελαθείτε Ελάχιστη και μέγιστη θερμοκρασία νερού: 47!!!!!!!!! Και μέτα ψάχνω γιατι πληρώνω τα μαλλοκέφαλα μου με θερμοκρασίες εξωτερικές 15-17.
  7. Ευχαριστω παρα πολυ. Μαλλον θα προσπαθησω για σταθερη εσωτερικη θερμοκρασια. Σημερα ανεβασα τους θερμοστατες στο 26 για να δουλεψει ασταματητα για να βγαλω κατι συμπερασματα που ηθελα. Το οτι δουλευει απο τις 9:30 ασταματητα και το ισογειο ειναι 23.5 (μαρμαρο) και ο οροφος ακομα 21.5 (παρκε) ειναι λογικο; εννοειται μεγαλυτερες απωλειες στον οροφο και εννοειται οτι παρκε μας κανει τη ζημια αλλα 2 βαθμοι δεν ειναι πολλοι. Φυσικα να προσθεσω οτι και οταν ξεκινησα ωρα 9 πρεπει να ειχαν 0.5-1 βαθμο διαφορα. Καταναλωση: 1η ωρα 7.5kwh, 2η 8.5kwh, 3η 8.5kwh, 4η 3.5kwh, 5η 2.7kwh
  8. Ευχαριστώ. Έχω καταλάβει επιτέλους το controller της αντλιας Μια ακόμα ερώτηση για να ξεκινήσω τα πειράματα. Πείτε μου τι θερμοκρασία νερου να βάλω για εξωτερική 18 και τι θερμοκρασία για Εξωτερική 0 έτσι για αρχή. 25 με 40 είναι καλά με ρυθμό μεταβολής 1? ευχαριστώ και παλι
  9. Νέα δεδομένα στο θέμα που θα με κάνουν να βγω από τα ρούχα μου αν το σκεπτικό μου είναι σωστό. Διαπίστωσα ότι ο controller της αντλίας δεν λειτουργεί αν δεν λειτουργεί η θέρμανση. Αυτό σημαίνει με βάση το σκεπτικό μου οτι οι θερμοστάτες των χώρων μου λειτουργούν σαν διακόπτες ρευματος για την αντλία. Δηλαδη αν η θερμοκρασία είναι κάτω απο την επιθυμητη δινει ρευμα στην αντλια και ανάβει και αν είναι πάνω απο την επιθυμητή το κόβει. Πραγμα νομίζω απαράδεκτο. Η αντλια δεν θα επρεπε να είναι συνεχώς σε "λειτουργια";;;;;; Πως το καλο τα συνδεσαν ετσι;;;; Δηλαδη δουλεει σαν ενα απλο boiler. Καθολου δεν εκταλευομαι την τεχνολογια του heatpump..
  10. Καλή χρονιά. Πάνω από όλα με υγεία σε σενα και σε ολη την οικογενεια σου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου. Το "πρόβλημα" με τα σταρτ/στοπ νομίζω το βρήκα. Είναι το chrono-proportional mode του θερμοστάτη. Κάνει συγκεκριμένο αριθμό κύκλων μέσα σε μια ώρα έτσι ώστε να κρατήσει τη θερμοκρασία σταθερή. Το άλλαξα σε on/off λειτουργία και νομίζω πως λύθηκε το πρόβλημα. Λέω νόμίζω γιατι αυτη την αλλαγη μόνο ο tp9000 την επιτρέπει. Ο tp4000 ειναι by default chrono-portional οποταν συνεχίζει τα σταρτ/στοπ. Θα τον αλλάξω με τον παλίο fantini cosmi ch110 που έχω για να δώ αν φτιαχτεί το θέμα. Για την κατανάλωση μέσα σε μια ώρα χωρίς να σταματήσει καθόλου καταναλωνει απο 7 μέχρι 10Κwh. Φυσιολογικό; Τις δυο τελευτάιες μέρες είναι παγωνία (για τα δεδομένα της περιοχής) και γραφει τρελλα αλλά λογικό νομίζω. 31/12/2015 max:12.8 1/1/2016 min:4.1 max: 8.2 2/1/2016 min:5.4 mx: 10.4 Εχω ζητήσει με το μηχανικό ραντεβού μετα τις γιορτές για να δούμε το θέμα της αντιστάθμισης( αν υπαρχει, αν ειναι ενεργοποιήμενη και αν δεν υπαρχει γιατι?) και πως μπορώ να αλλάζω από το controller τη θερμοκρασία νερού. Και κάτι άλλο, λίγο ασχετο με το θέμα ( υπαρχει ενας τοίχος που βλεπει βόρεια (με παραθυρό) που είναι παρα πολυ κρύος. ο χώρος κοντα στο τοίχο είναι 1.5 βαθμο πιο κρύος απο το υπόλοιπο δωμάτιο. Τοση διαφόρα υπαρχει που με το που πλησιάζεις τον τοίχο νομίζεις οτι βγάινεις έξω. Θεμα θερμομόνωσης δεν νομίζω να πέζει γιατι κατασκευάστηκε με τον ίδιο τρόπο όπως όλο το σπιτι. (έχω και αλλο τοίχο που βλέπει βόρεια.) Με θερμόμετρο με υπαρυθρες μου βγάζει τον τοίχο 13-14!!! ενώ οι οιπόλοιποι είναι 17-19. ενα αλλο δεδομένο ειναι οτι συγκεκριμένος τοίχος κανει συχνα μούχλα και το παραθυρο καθε πρωι έχει ενα κουβα νερό πάνω του. Τι υποθέτεις (γιατι μονο υποθέσεις μπορεις να κανεις) οτι φταίει;; Σε ευχαριστω και παλι παρα πολυ. Οταν βρείς χρόνο περιμένω τις απαντήσεις σου.
  11. Δύο ακόμη ερωτήσεις αν μου επιτρέπεται: 1) Μια αντλία του μεγέθους που έχω, όταν δουλέψει ασταμάτητα για μια ώρα, πόσο πρέπει να καταναλώσει; Δηλαδή έχεις για παράδειγμα 19 βαθμούς στο δωμάτιο και ζητάς 22 που αποκλείεται να τους πιάσει σε μια ώρα, άρα θα δουλέψει ασταμάτητα. θερμοκρασία προσαγωγής σταθερή, ας πούμε 42 και εξωτερική θερμοκρασία γύρω στους 14-15. 2) Όταν το δωμάτιο βρίσκεται στην επιθυμητή θερμοκρασία του θερμοστάτη πόσα start/stop μέσα σε μια ώρα θεωρούνται φυσιολογικά για να κρατήσει αυτή τη θερμοκρασία και πόσο βλάπτουν την αντλία τα start/stop. Ευχαριστώ πάρα πολύ και πραγματικά απολογούμαι αν οι ερωτήσεις μου είναι "ηλίθιες".
  12. Πριν πεταξω τους θερμοστατες μου πειτε μου αν φταιει κατι αλλο. Ειναι στους 21.5 το σπιτι. Το ανεβαζω στους 22 αναβει. Μενει αναμμενος για 2-3 λεπτα και κλεινει. Τι στο καλο. 22 του ζητησα, οχι 21.51. Και μετα θα ξαναξεκινησει παλι για λιγη ωρα κοκ και σε καποια φαση το σπιτι θα γινει τελικα 22.
  13. Πρεπει να κοιταξω να δω γιατι μπορει να εχω ηδη τριοδη. Να δω και τα σχεδια γιατι γνωριζε ο μηχανολογος οτι θα το ενωνα μελλοντικα με το μποιλερ και συμφωνησαμε να κανει οτι χρειαζεται.
  14. Ωραία, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου. Προς το παρόν θα μείνω οπως έιμαι, οταν ομως αλλαξω boiler στο μέλλον καλό θα ήταν να το ενώσω με τη θερμανση. Για τι ταξης ποσό μιλάμε να γινει αυτη η μετατροπη με τριόδη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.