Μετάβαση στο περιεχόμενο

sotmich

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

627 profile views

sotmich's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, στο Α' ΠΕΑ φαινόταν σε μία κατοικία πως υπάρχει εστία ανοιχτής καύσης και μπήκε στο εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ με πρόταση για λέβητα πετρελαίου. Πρόκειται για μονοκατοικία, χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας? Ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση με μία περίπτωση πελάτη που έχω για το ΕΚΟ ΙΙ Β' κύκλο. Έχει κατοικία η οποία χτίστηκε με άδεια ισογείου και υπογείου και στην συνέχεια έβγαλε άδεια για προθήκη Ά ορόφου και ολοκληρώθηκε μόνο που δεν έβαλε υδραυλικά και κουφώματα. Στο Ε9 του καθώς δεν έχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας φαίνονται τα παραπάνω ως μονοκατοικία κατηγορία 2 με τον Ά όροφο να φαίνεται ως 99 στην ειδικών συνθηκών στήλη (δλδ. ημιτελές). Ο πελάτης μου θέλει να ανακαινίσει μέσω του προγράμματος το ισόγειο χώρο. Θα ήθελα αν κάποιος έχει πέσει σε ανάλογη περίπτωση να μου πει αν το ΠΕΑ θα το βγάλω λαμβάνοντας υπόψιν μου τον Ά όροφο εφόσον αυτός είναι ημιτελής. Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για νέα εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης σε μονοκατοικία (λέβητας πετρελαίου) και όχι αντικατάσταση στα πλαίσια του εξοικονόμηση κατ'οίκον ΙΙ, χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας?
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση με την καταβολή του ποσου που υπολογίζεται στο συστημα του ΤΕΕ. Μου έχει υπολογίσει ένα πρόστιμο 1500 περιπου ευρώ για μία κατοικία εξ ολοκλήρου αυθαίρετη και την υπέβαλα και μου εμφανίζει για πληρωμή το τέλος υπαγωγης 500 ευρω και το ποσοστό ανταπόδοσης του ΤΕΕ 15 ευρω. Το ποσό του τέλους υπαγωγής θα ήθελα να ρωτήσω αν αφαιρείται από το συνολικό πρόστιμο που μου βγάζει το σύστημα ή είναι έξτρα. Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μία ερωτηση με την αίτηση για ελεγκτη δόμησης. Έχω βγάλει άδεια για περιφραξη οικοπέδου με συμπαγες υλικό για 1,50 μετρα ύψος. Η άδεια είναι κανονική όχι μικρής κλίμακας, και μου είπαν στην πολεοδομία ότι χρειάζεται ελεγκτής δόμησης κατηγορία Α' δηλαδή τελικός έλεγχος. Στην αίτηση λοιπόν που θα κάνω στην "επιφάνεια προς έλεγχο" και στην συνολική "επιφάνεια της άδειας" θα βάλω τα μέτρα της περίφραξης; Ευχαριστώ.
  6. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση! Σιγουρα και θα πρέπει να έχει κόστος η αυθαιρεσια ειδικά μετά από την τόση ενημέρωση περί των αυθαιρετων! Μου δώσατε ωστόσο μια τέλεια πρώτη εικόνα για το πώς θα ξεκινησω και θα κοιτάξω να δω πόσο θα κοστίσει αυτή η προσθήκη. Και πάλι ευχαριστώ!
  7. Συγνώμη ναι θα το περιγράψω λίγο καλύτερα. Λοιπον ο πελάτης μου έχει ένα οικόπεδο με αυθαιρεσίες που προυφιστανται του 2011. Επίσης έχει κάνει μια προσθήκη το 2013. Θέλει να τα νομιμοποιήσει/τακτοποιήσει όλα χωρίς να γκρεμίσει. Σαν νέος στο επάγγελμα δεν μου έχει ξανά τύχει με αυθαίρετο μετά του 2011. Προσωπικά θέλω να να με ενημερώσετε όσο μπορείτε για το ποιες επιλογές έχω έτσι ώστε να μπορέσω να νομιμοποιησω την προσθήκη αυτη και να τακτοποιήσω αυτές που προυφιστανται. Η προσθήκη μετά του 2011 νομιμοποιείται με άδεια καινούρια η με τα τετραγωνικά επί την τιμή ζώνης? Αυτό το σημείο της νομιμοποίησης της προσθήκης με απασχολεί για το πώς μπορεί να γίνει και όσο για το αν μπορώ να τακτοποιησω αρχικά με τον 4495 ότι προυφιστανται του 2011. Ευχαριστώ!
  8. Οπότε εφόσον πρέπει να κάνω την τακτοποίηση πρώτα, το κομμάτι που έχει κτιστεί μετά το 2011 πώς διαχωρίζεται έτσι ώστε να εκδοθεί άδεια νομιμοτητασ? Γίνεται πρώτα από όλα να εκδοθεί άδεια νομιμοτητασ για υφιστάμενο αυθαίρετο μετά του 2011;
  9. Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τακτοποίηση αυθαίρετου. Ο πελάτης μου έχει αυθαιρεσίες πριν του 2011 που θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν με τον νόμο των αυθαίρετων. Ωστόσο έχει και αυθαιρετη προσθήκη μετά το 2011. Στην περίπτωση αυτή μπορώ αν είναι σύννομη η κατασκευή αυτή να έκδοση άδεια νομιμοποίησης και για τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες να προχωρήσω με τον νόμο.4495; Αν ναι ποια σειρά ακολουθω; Πρώτα τακτοποιώ με τον νόμο 4495 και έπειτα εκδίδω άδεια νομιμοποίησης;
  10. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με άδεια που έχω αναλάβει να βγάλω για περίφραξη με συμπαγές μέρος 1,50 μέτρου. Στα φορολογικά που θέλουν στην πολεοδομία με καλύπτει το αρχείο που βγαίνει από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ? Επίσης στο σύστημα αμοιβών έχω επιλέξει αρχιτεκτονικά και τοπογραφικό και στην επεξεργασία εργασιών μου ζητάει τον προϋπολογισμό και την κατηγορία. Στον προϋπολογισμό θα βάλω ολόκληρο το ποσό που βγαίνει βάση αναλυτικού προϋπολογισμού? Στην κατηγορία βάζω Ι? Ευχαριστώ.
  11. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Οπότε από ότι κατάλαβα με αναλυτικό προυπολογισμό μπορώ να πάω και στην Κατηγορία 4 εφόσον τηρούνται τα προαναφερθέντα. Αν παω με αναλυτικό προυπολογισμό Κατηγορία 4 δηλώνω απλά 1 λοιπή παράβαση ή συμπληρώνω δίπλα στα κουτάκια του συστήματος του ΤΕΕ και τα τετραγωνικά των χώρων αν είναι Κύριοι, Μειωμένου συντελεστή 0.5, Μειωμένου συντελεστή 0.3; Επίσης αν πληρωθεί το πρόστιμο από τον πελάτη πόσο καιρό έχω στην διάθεση μου να προχωρήσω σε υπαγωγή και πόσο καιρό σε οριστκή υπαγωγή; Ευχαριστώ πολύ
  12. Επίσης στην εγκύκλιο 4 του 4178 λέει το εξής: α) Αυθαίρετες µικρές κατασκευές : Οµαδοποιούνται οι αυθαιρεσίες που αναφέρονται ρητά στην Κατηγορία 3 ή στην παρ. 5α του άρθρου 18 του νόµου και επιλέγεται ο τρόπος υπολογισµού του ενιαίου ειδικού προστίµου, δηλ. ή κατά τα οριζόµενα στην Κατηγορία 3 ή µε αναλυτικό προϋπολογισµό. Στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυθαίρετες µικρές παραβάσεις της Κατηγορίας 3 µε παραβάσεις της παρ. 5α του άρθρου 18 του ν. 4178/13 (δηλ. αυτές που δεν εµπίπτουν στις κατηγορίες 1 έως και 12 του πίνακα του Παραρτήµατος Α΄ του παρόντος και δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου, καθώς και εγκαταστάσεις όπως ορίζονται στην παρ. 19 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012) είναι δυνατή η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισµού για το σύνολο των αυθαιρεσιών (Κατηγορίας 3 και παρ. 5α του άρθρου 18) προκειµένου να υπολογιστεί το ενιαίο ειδικό πρόστιµο. Στην περίπτωση αυτή δεν επιλέγεται η Κατηγορία 3 στο σχετικό φύλλο καταγραφής, αλλά όποια άλλη κατηγορία εκ των : Κατηγορία 1 προ 1975, Κατηγορία 2 προ 1983, Κατηγορία 4 σε οικόπεδο/γήπεδο µε οικοδοµική άδεια ή Κατηγορία 5 σε οικόπεδο/γήπεδο χωρίς οικοδοµική άδεια. Επειδή υπάρχει και ένα στέγαστρο που πάει με αναλυτικό επιλέγω Κατηγορία 4 ή 5? αναλογα δηλαδη αν υπάρχει ή όχι άδεια?
  13. Οπότε δεν πάω με αναλυτικό και δημιουργω δύο φύλλα καταγραφής το ένα Κατηγορία 3 και τετραγωνικά της μίας αποθήκης και το άλλο επίσης Κατηγορία 3 και τα τετραγωνικά της άλλης? Θα μπορούσα να επικοινωνήσω σε κάποιο Help Desk για τα αυθαίρετα ή σε κάποιο e-mail, διότι πήρα τηλεφωνο στην επικοινωνία - τεχνική υποστήριξη του site που κάνω είσοδο στο σύστημα αλλά μου είπαν να επικοινωνήσω με το helpdesk και δεν ήξεραν το τηλέφωνο.
  14. Καλημέρα θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με μία δήλωση που έχω αναλάβει. Πρόκειται για δυο αποθηκες η μία με εμβαδον 8 τ.μ και η άλλη με εμβαδον 6 τ.μ ανεξάρτητες απο την κατοικία που υπάρχει εντός του οικοπέδου ως προσ την είσοδο τους αλλα προσκείμενες στην κατοικία. Από την έρευνα που έχω κάνει μπορώ να τις βάλω στην κατηγορία 5 εφόσον είναι έως 15 τ.μ η κάθε μία και να πάω με αναλυτικό προυπολογισμό, σωστά? Τα τετραγωνικά τους θα πρέπει να τα τοποθετήσω στο φυλλο καταγραφής ως περιγραφή ή εκεί που λέει χώροι με συντελεστή 0,5 και δίπλα να τσεκάρω λοιπεσ παραβάσεις? ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.