Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tasosig

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

tasosig's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι, το κομμάτι του transportation μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και με πολλές διεξόδους και μιας που το γνωρίζω και σχετικά καλύτερα από τα υπόλοιπα, λόγω κατεύθυνσης στη σχολή και διπλωματικής, προσανατολίζομαι στο να κάνω κάτι σε αυτό πιο συγκεκριμένα από το να κάνω κάτι πιο γενικό.
  2. Υπάρχουν κάποια όπως πχ αυτό http://www.ucl.ac.uk/prospective-students/graduate/taught/degrees/civil-engineering-msc που έχει λίγο απ' όλα. Τώρα το αν πείθεται κάποιος εργοδότης για παράδειγμα ότι από ένα ή δυο μαθήματα σε μεταπτυχιακό μαθαίνεις υδραυλικά ή συγκοινωνιακά κλπ, χωρίς να γνωρίζει πως τα έχω διδαχθεί και στο προπτυχιακό είναι ένα εύλογο ερώτημα.
  3. Ναι αυτό έχω καταλάβει και εγώ από το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει στο θέμα. Μια άλλη σκέψη είναι να κάνω σε πιο συγκεκριμένο τομέα, πχ transportation που υποθέτω ότι θα είναι και πιο εύκολο να βρω αργότερα εργασία, απλά ιδανικά θα ήθελα να έχω πιο πολλές προοπτικές ανοιχτές, όσο αναφορά τα αντικείμενα που θα μπορώ να ασχοληθώ, καθώς πιστεύω πως καλά τα μαθήματα και το να σου αρέσει θεωρητικά ένα αντικείμενο αλλά μέσω της δουλειάς καταλαβαίνεις τι σε ενδιαφέρει πραγματικά και με τι θέλεις να ασχοληθείς τα επόμενα χρόνια. Γι αυτό και η σκέψη για γενικότερο civil engineering.
  4. Καλησπέρα, είμαι τελειόφοιτος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ και έχω στα άμεσα σχέδια μου να φύγω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και αργότερα για εργασία. Το δίλημμα μου είναι να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στο Cιvil engineering ή στο construction management. Γενικά θέλω να εργαστώ στο μηχανικό κομμάτι, για παράδειγμα στα συγκοινωνιακά που με ενδιαφέρουν και περισσότερο, αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ με το μάνατζμεντ στο μεταπτυχιακό ώστε να έχω μια πιο σφαιρική γνώση του κατασκευαστικού τομέα και αργότερα με μια καλή εμπειρία να μπορέσω πιο εύκολα να μετακινηθώ σε θέσεις project manager ή κάτι τέτοιο. Αυτό που δε γνωρίζω και θέλω να ρωτήσω, είναι το αν για παράδειγμα στείλω κάποιο βιογραφικό για δουλειά στο εξωτερικό, θα γνωρίζουν ότι στο πτυχίο μου έχω τις γνώσεις και τα "δικαιώματα" για να εργαστώ στο αντικείμενο των συγκοινωνιακών, των υδραυλικών, της πολεοδομίας κλπ ώστε να με προσλάβουν, καθώς γενικότερα στο εξωτερικό από αυτά που έχω διαβάσει και καταλάβει, τα θεωρούν κλάδους του πολιτικού μηχανικού και σε αγγελίες που έχω κοιτάξει ζητάνε πτυχίο πολιτικού. Μήπως συνεπώς θα ήταν καλύτερα να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο civil engineering ώστε να "εξασφαλίσω" τις γνώσεις μου στο αντικείμενο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.