Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Alfani

Members
  • Περιεχόμενα

    117
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

863 profile views

Alfani's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 13 days

    • ΖΗΤΗΣΗ
    • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

    Ζητείται αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός με τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρία για εξωτερική συνεργασία στην Αθήνα. Θα εκτιμηθεί η εμπειρία στην κοστολόγηση και επίβλεψη οικοδομικών εργασιών. Αποστολή βιογραφικών στο [email protected]

    NO VALUE SPECIFIED

  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Μου έχει ζητηθεί μία γνώμη σχετικά με ένα διώροφο νεοκλασικό στην Αθήνα που είναι διατηρητέο από το 1985, στο οποίο ένα βοηθητικό μονόχωρο κτίσμα με ανεξάρτητη είσοδο στο πίσω όριο του οικοπέδου έχει ανακατασκευαστεί το 1997 (νέα στέγη, κουφώματα αλουμινίου, νέο πάτωμα και ψευδοροφή εσωτερικά). Είναι εμφανές δηλαδή ότι υπάρχει χρήση νεότερων υλικών από την αρχική κατασκευή. Δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες στην θέση του υπήρχε μία ερειπωμένη παράγκα και απλώς την επισκεύασαν. Δεν θεωρούν ότι έχτισαν κάτι αυθαίρετο. Σύμφωνα με όσα γνωρίζω όμως ειδικά για τα διατηρητέα απαιτείται οικοδομική άδεια για κάθε οικοδομική εργασία, επομένως η ανακατασκευή αυτή θεωρείται αυθαίρετη και πρέπει να τακτοποιηθεί. Εφαρμόζεται όμως αυτό και στην πράξη ή μήπως θεωρείται τραβηγμένο εφόσον δεν υπάρχει υπέρβαση στη δόμηση? Εσείς τι θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο αγοραστή του συγκεκριμένου ακινήτου?
  3. Καλημέρα σας, για επισκευή και ενίσχυση διατηρητέου χωρίς νέο φέροντα οργανισμό, πως υπολογίζεται η αμοιβή? Πάλι με προϋπολογισμό? Υπάρχει κάποιο σχετικό ΦΕΚ? Επίσης ο τρόπος υπολογισμού με βάση τις κατηγορίες μελετών, λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες των αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα διατηρητέο?
  4. Καλησπερα. Για μια ιδιοκτησία που εχει χωριστεί σε δύο διαμερίσματα, και θέλουν να προστεθεί δεύτερο ρολόι, ποια είναι η διαδικασία συνοπτικά; Χρειάζεται οικοδομική άδεια; Εμπλέκεται η πολεοδομία; Ή γίνεται όλο απόκλειστικα μέσω της ΔΕΗ; Ο διαχωρισμος σε δύο διαμερίσματα έχει τακτοποιηθεί.
  5. Για τις άδειες λειτουργίας αναφέρεται ένα πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας. Υποθέτω ότι είναι διαφορετικό από το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αλλά μπορεί να κανω και λάθος. Άρθρο 82 παρ.1 ν.4495/2017 "β) Δεν επιτρέπεται η μίσθωση και παραχώρηση ακινήτων στα οποία έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 παράγραφος 1 περιπτώσεις α΄ και β΄."
  6. Έχω μια παρόμοια περίπτωση όπου είναι σε διαδικασία τακτοποίησης. Νομίζω η τακτοποίηση είναι απαραίτητη για να μπορεί να γίνει η ενοικίαση και όχι για την άδεια λειτουργίας. Επίσης έχω την εντύπωση ότι για ένα μικρό κατάστημα δεν απαιτείται πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας.
  7. Καλησπέρα, μου προέκυψε περίπτωση για άδεια λειτουργίας καταστήματος το οποίο λειτουργούσε σαν πρακτορείο οπαπ και θέλει να το κάνει κομμωτήριο. Δεν ζητάω να μάθω αμοιβές αλλά όποιος έχει κάνει πρόσφατα παρόμοια διαδικασία αν μπορεί να με κατατοπίσει πως να κινηθώ, σε ποιους νομους και ποιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα: 1. Από τη στιγμή που το κατάστημα από ΟΠΑΠ αλλάζει σε κομμωτήριο αυτό θεωρείται αλλαγή χρήσης και απαιτείται άδεια ή ως χρήση εννοείται το "κατάστημα" επομένως δεν υπάρχει αλλαγή στη χρήση? 2. Οι προϋποθέσεις για χώρο κύριας χρήσης προκύπτουν μόνο από τον Κτιριοδομικό κανονισμό? 3. Ειδικές απαιτήσεις για την συγκεκριμένη χρήση (κομμωτήριο) αναφέρονται μόνο στον Κτιριοδομικό ή και αλλού? 4. Το πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας που απαιτείται, εκδίδεται μόνο από μηχανολόγους?
  8. Αν έχω καταλάβει σωστά μέχρι τώρα ισχύουν τα εξής: 1. Η αποκλειστική χρήση αφορά την χρήση του χώρου μόνο και όχι σε εργασίες ή οποιεσδήποτε επεμβάσεις, εκτός αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στη σύσταση ή στον κανονισμό. 2. Σε δώμα, πάνω από το μέγιστο ύψος και εντός του ιδεατού στερεού επιτρέπεται η κατασκευη πέργκολας με φωτοβολταϊκά πανελα τοποθετημένα σε οριζόντια θέση με έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας. Σε περίπτωση που για το δώμα αποκλειστικής χρήσης δεν ορίζεται τέτοιο δικαίωμα στη σύσταση ή στον κανονισμό, δεν εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα της κατασκευής ο ιδιοκτητης αν θεωρήσει το δώμα ως κοινόχρηστο και εξασφαλίσει συναίνεση των συνιδιοκτητών?
  9. Πάνω σε αυτό έχω κι εγώ μια απορία. Μήπως δηλαδή εννοεί ότι τα φωτοβολταικά πρέπει να τοποθετούνται μόνο στην οριζόντια επιφάνεια της πέργκολας και όχι στα πλαινά, συνεπώς να μην αναφέρεται στην κλίση των φωτοβολταικών? Και επίσης προκύπτει πουθενά από τον ορισμό της πέργκολας οτι δεν μπορεί να έχει μια μικρή κλίση?
  10. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αυτή η "ειδική εξουσιοδότηση" θα υπάρχει στο συβόλαιο της ιδιοκτησίας ή είναι κάτι ανεξάρτητο? Έχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ? Μήπως μπορείτε να μου στείλετε κάποιο link?
  11. Ιδιοκτήτης διαμερίσματος με δώμα αποκλειστικής χρήσης σε νέα οικοδομή εντός σχεδίου, θέλει να κατασκευάσει πέργκολα με φωτοβολταικά πανέλα στο δώμα που έχει την αποκλειστική χρήση. Διαβάζοντας τη σχετική νομοθεσία κατέληξα ότι επιτρέπεται η συγκεκριμένη εργασία με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Δεν γνωρίζω όμως και δεν ξέρω πως να το ψάξω σχετικά με το αν υπάρχει κάποιος περιορισμός ή επιπλέον υποχρεώσεις (όπως συναίνεση συνιδιοκτητών) λόγω της αποκλειστικής χρήσης. Θεωρείται κοινόχρηστος ή ιδιόκτητος χώρος?
  12. Υπουργικη αποφαση εκδιδεται σε καθε αποκατασταση διατηρητεου ή αφορά μόνο σε προσθήκες?
  13. Εξι χρονια υποθετω συνολικα μεχρι την ολοκληρωση της κατασκευης. Ειναι οντως πολλα. Θυμαστε ποσο χρονο πηρε η διαδικασια των εγκρισεων και οικοδομικής αδειας;
  14. @elektra @Didonis Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Δεν ηξερα οτι υπαρχουν κατηγοριες απο το υπουργειο που καθοριζουν τις εργασιες που επιτρέπονται...θα το ψαξω. Φαινεται πως η διαδικασια θα ειναι οντως πολυ χρονοβορα. Αν καποιος αλλος συναδελφος εχει σχετικη εμπειρια, θα εκτιμουσα οποιαδηποτε συμπληρωματικη πληροφορια. Απο την πλευρα μου αν προχωρησει η δικη μου περιπτωση, θα ξαναστειλω σε αυτο το topic για ενημερωση ολων.
  15. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτές οι αποφάσεις νομίζω αφορούν γνωμοδοτήσεις για χαρακτηρισμό ή μη και για έγκριση μελετών. Εγώ αναφέρομαι σε κτίριο που είναι ήδη χαρακτηρισμένο και προσπαθώ να καταλάβω αν μπορεί να αποσαφηνιστεί όσο είναι δυνατόν ο επιτρεπόμενος βαθμός επέμβασης σε σχέση με το αρχικό κτίριο, πριν ξεκινήσει η διαδικασία του σχεδιασμού και της υποβολής σχεδίων προς έγκριση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.