Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

2016!

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by 2016!

  1. Καλημέρα! Υπάρχει κάποια αλλαγή στα ποσοστά των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη και στο κατώτατο ημερομίσθιο για το 2024? Παραμένουν 17,32% και 58,052% αντίστοιχα? Και το κατώτατο ημερομίσθιο παραμένει 34,84 €?
  2. Καλησπέρα! Για να ενεργοποιηθεί το κουμπί Εισαγωγή παλαιότερων προστίμων χρειάζεται η δήλωση να είναι σε κατάσταση "Αρχική υποβολή"? Όσο είναι σε κατάσταση "Σε επεξεργασία" δεν λειτουργεί ...
  3. Πρόκειται για την εξής περίπτωση: Έχει γίνει περαίωση με τον Ν 3843 για αλλαγή χρήσης σε ακίνητο. Για το ίδιο ακίνητο θα γίνει υπαγωγή στον Ν 4495 για άλλες αυθαιρεσίες. Δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις για οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (βάσει άρθρου 88/ παρ 1 /β /αα). Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να υποβάλλω τώρα την αίτηση για υπαγωγή στον Ν 4995 συμπεριλαμβάνοντας όλες τις αυθαιρεσίες (τις περαιωμένες με 3843 + τις νέες με 4495) και συμψηφίζοντας στο τελικό πρόστιμο τα ήδη καταβληθέντα ποσά από την υπαγωγή στον Ν 3843. Υπάρχει σημείο αναφοράς για την περίπτωση αυτή στον Ν4495?
  4. Σ΄ευχαριστώ ΚΑΝΑ! Το άρθρο 2 αφορά περιπτώσεις, στις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η υπαγωγή στις διατάξεις των νόμων 3843. Για την υπαγωγή περαιωμένων δηλώσεων Ν. 3843/10 στον 4495 με συμψηφισμό καταβληθέντων ποσών δεν βρίσκω κάτι ...
  5. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις που ακριβώς βρίσκεται η φράση ...δύνανται ..να μεταφερθούν με ..συμψηφισμό Αφορά πράγματι σε "Υπαγωγή περαιωμένων δηλώσεων Ν. 3843/10 στον 4495 με συμψηφισμό καταβληθέντων ποσών"?
  6. Δυστυχώς δεν με καλύπτει η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3. Σε περίπτωση που έχουμε υπέρβαση και του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής σε κατοικία με ΟΑ και καμία άλλη παράβαση πως υπολογίζουμε?
  7. Σε περίπτωση υπέρβασης ύψους νομίμως υφισταμένης κατοικίας υπολογίζουμε με αναλυτικό? Πρόκειται για υπέρβαση ύψους οικοδομικής αδείας ΚΑΙ υπέρβαση ύψους της περιοχής κατά 30 εκ (έπρεπε να είναι 4m, κατασκευάστηκε 4,3m)
  8. Με ΥΔ εννοείς Υπέρβαση δόμησης ως ποσοστό υπέρβασης (π.Χ 50-100%) και υπολογίζουμε επίσης την υπέρβαση Κυρίων χώρων σε τ.μ για το κομμάτι που είναι μέσα στο Δ?
  9. Ισχύει το max H=4μ όταν μιλάμε για την οικοδομική άδεια, αλλά όχι για τις αυθαιρεσίες! Σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες από την άδεια εργασίες μπαζώματος, ενώ έχει τηρηθεί η υπόγεια στάθμη βάσει αδείας, τότε μπορεί η οροφή του υπογείου να βρίσκεται έως 1,50 μ. ψηλότερα από την οριστική στάθμη του εδάφους και να εφαρμόσουμε μειωτικό συντελεστή. Τότε ξεπερνάμε τα 4μ … και πληρώνεται επιπλέον παράβολο ΚΑΤ 3 θθ για εργασίες διαμόρφωσης εδάφους ύψους έως 1μ
  10. ΑΝΤΟΝ, σ΄ευχαριστώ για την αναλυτική εξήγηση! Πρόκειται για αυθαιρεσίες εκτός σχεδίου με αρχική άδεια που εκδόθηκε πριν τον 3212/ 2003 όταν σε ισχύ ήταν μόνο το Π.Δ 270 Δ΄/85 και ο ΓΟΚ. Οπότε με αυτά τα δεδομένα η οροφή του υπογείου μπορεί να βρίσκεται έως 1,50 μ. ψηλότερα από την οριστική στάθμη του εδάφους.
  11. Ευχαριστώ για την απάντησή σου! Ναι, πρόκειται για αυθαιρεσίες σε νοµίµως υφιστάµενες υπόγειες στάθµες. Το δάπεδο του υπογείου έχει υλοποιηθεί στη στάθμη που προβλέπεται στην οικοδομική άδεια. Το θέμα είναι αν στον Ν 4495 ισχύει επίσης η απάντηση του helpdesk για τον 4178/13 που διευκρινίζει ότι Ο μειωτικός συντελεστής εφαρμόζεται σε υπόγειες στάθμες που είναι σύμφωνες με τον ορισμό της παρ. 24 του άρθρου 2 του ν. 1577/85 (ΦΕΚ 210 Α’), όπου αναφέρεται ότι «Υπόγειο είναι όροφος ή τμήμα ορόφου, του οποίου η οροφή βρίσκεται έως 1,50 μ. ψηλότερα από την οριστική στάθμη του εδάφους.»
  12. Καλημέρα! Για υπόγειους χώρους εκτός του περιγράμματος του ισογείου εφαρμόζουμε μειωτικό συντελεστή?
  13. Ξέχασα να επισημάνω ότι πρόκειται για κατοικία ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Και βάσει του Ν 3212/2003 αρ 10 παρ 4 «Η δε στάθμη της οροφής του υπογείου δεν επιτρέπεται να είναι υψηλότερη των 0,80 μέτρων από το διαμορφωμένο γύρω έδαφος."
  14. Συνάδελφοι καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς αν έχει βγει εγκύκλιος σχετικά με τα υπόγεια και την υπόγεια στάθμη με περαιτέρω διευκρινίσεις? Για τον Ν.4178/13 υπήρχε από το helpdesk η εξής απάντηση Ο μειωτικός συντελεστής εφαρμόζεται σε υπόγειες στάθμες που είναι σύμφωνες με τον ορισμό της παρ. 24 του άρθρου 2 του ν. 1577/85 (ΦΕΚ 210 Α’), όπου αναφέρεται ότι «Υπόγειο είναι όροφος ή τμήμα ορόφου, του οποίου η οροφή βρίσκεται έως 1,50 μ. ψηλότερα από την οριστική στάθμη του εδάφους.», Για την υπαγωγή στον Ν 4495 εφαρμόζουμε τον ΓΟΚ/άρθρο 2/παρ 24 με 1,50μ ή τον ΝΟΚ/άρθρο 2/παρ 87 όπου Υπόγειο είναι όροφος ή τμήμα ορόφου, του οποίου η οροφή δεν υπερβαίνει την απόσταση 1,20 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους. Και άλλη μια απορία έχω για μια περίπτωση με ΟΑ με υπόγειο και ισόγειο .... αν το υπόγειο προς ρύθμιση είναι εκτός περιγράμματος του ισογείου αν μπορούμε τότε να εφαρμόσουμε μειωτικό συντελεστή?
  15. Μήπως ξέρει κανείς ΤΖ για την ΑΙΓΙΝΑ εκτός σχεδίου είναι 900? Ευχαριστώ!
  16. Ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση! Το άρθρο 2 παρ. ιδ) είναι σαφές. Ένα κηρυγμένο νεώτερο μνημείο ΔΕΝ μπορεί να υπαχθεί στο Ν 4178. Και η ερώτησή μου δεν αφορά το ίδιο το μνημείο αλλά κτίριο με οικοδομική άδεια από το 2001 (πριν το Ν3028/2002) που απλά βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του διατηρητέου μνημείου σε απόσταση 30μ από αυτό. Για αυθαιρεσίες σε κτίρια στο περιβάλλον των μνημείων ΔΕΝ γίνεται καμία αναφορά στο νόμο 4178 ενώ αντίθετα για τα «διατηρητέα κτίρια» αλλά όχι και τα «διατηρητέα μνημεία» υπάρχει η πρόβλεψη εξαίρεσης στο άρθρο 14. Γνωρίζετε κάποια διευκρινιστική εγκύκλιο που επιτρέπει τη διασταλτική ερμηνεία του άρθρου 14 ώστε αυτό να αφορά και τα νεόδμητα κτίρια στον περιβάλλοντα χώρο των «διατηρητέων μνημείων» και όχι μόνον των «διατηρητέων κτιρίων»? Επίσης η δεύτερη ερώτησή μου αφορά τον νόμο Ν3028/2002 στον οποίον δεν μπόρεσα να εντοπίσω σε κανένα σημείο του διάταξη που να αναφέρεται σε ξεχωριστές κατασκευές νεόδμητων και μη διατηρητέων κτιρίων στον περιβάλλοντα χώρο / οικόπεδο του νεώτερου μνημείου. Υπάρχει κάποιος άλλος νόμος που να αναφέρεται ακριβώς στις αυθαίρετες κατασκευές νεοανεγερθέντων κτίριων στο περιβάλλον νεώτερων διατηρητέων μνημείων ή σχετικό σημείο του Ν3028/2002 το οποίο ίσως παρέβλεψα? Ευχαριστώ!
  17. Καλησπέρα! Σε κτίριο με νόμιμη οικοδομική άδεια, το οποίο βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο ΕΝΟΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ (έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο με Υπουργική Απόφαση από 1992) υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Οι αυθαιρεσίες αφορούν αποκλειστικά στο ΝΕΟ κτίριο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση από το μνημείο. Σύμφωνα με το Ν.4178/13 άρθρο 14 παρ.2. "Στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις σε κτίρια με νόμιμη οικοδομική άδεια στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, εφόσον δεν βρίσκονται σε επαφή με το διατηρητέο κτίριο, σύμφωνα με τα ακόλουθα:....... " Το παραπάνω άρθρο αφορά σε «διατηρητέο κτίριο» και όχι σε «διατηρητέο μνημείο». Για τις κατασκευές με νόμιμη οικοδομική άδεια στον περιβάλλοντα χώρο ενός διατηρητέου ΜΝΗΜΕΙΟΥ δεν υπάρχει ειδική μνεία στο Ν4178. Σε περίπτωση αυθαίρετου στον περιβάλλοντα χώρο ΕΝΟΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΜΝΗΝΕΙΟΥ εφαρμόζουμε το άρθρο 14, παρ.2 και υποβάλλουμε αίτηση στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ή ΟΧΙ ?
  18. Μήπως ξέρει κανείς αν μπορούμε να πληρώσουμε ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ ηλεκτρονικά? Παλαιότερα υπήρχε δυνατότητα μέσω simple pay - Στα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν βλέπω πλέον την επιλογή ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ Είσπραξη πόρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.