Μετάβαση στο περιεχόμενο

nilk

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nilk

  1. Όλες οι εκπτώσεις αφορούν μόνο κύρια κατοικία, εκτός από μία περίπτωση, η με ποσοστό αναπηρίας 80% που υπάρχει η φράση:" ...ανεξαρτήτως περιορισμού κύριας κατοικίας...". Σε όλες τις εκπτώσεις που δικαιούμαστε τακτοποίηση, στις προηγούμενες παραγράφους του νόμου, ένας περιορισμός υπάρχει: Να είναι κύρια κατοικία. Ο νόμος δεν λέει πουθενά σε άλλες παραγράφους ότι το ακίνητο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά κατοικία. Απ΄ την στιγμή που ο νόμος αίρει αυτή την μία προϋπόθεση τότε δεν περιορίζει σε κατοικία. Το παρακάτω είναι σε επίσημο ενημερωτικό έγγραφο από πολεοδομία Πελοποννήσου: 1714. Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας σχετικά με τις μειώσεις των προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού (άρθρο 103). Η μείωση που δίνεται για άτομα με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 80% (παράγραφος 1) θεωρείται ότι μπορεί να δοθεί και για χρήσεις εκτός κατοικίας (π.χ. κατάστημα, κέντρο διασκέδασης κ.α.); Το ηλεκτρονικό σύστημα Διαχείρισης Δηλώσεων Αυθαιρέτων του ΤΕΕ προωθεί κανονικά την δήλωση όταν επιλεγεί στο πεδίο ειδικές συνθήκες «Άτομα με αναπηρία 80% και άνω» και στο πεδίο είδος χρήσης διαφορετική χρήση από κατοικία. Αντίθετα οποιαδήποτε άλλη ειδική συνθήκη για μείωση του προστίμου με βάση τις παρ. 2 – 7 του άρθρου 103 επιλεγεί θα πρέπει σαν είδος χρήσης να έχει επιλεγεί χρήση κατοικίας ειδάλλως εμφανίζει το μήνυμα « Οι μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού (πλην των ατόμων με αναπηρία 80% και άνω) ισχύουν μόνο για χρήση κατοικίας με τις προϋποθέσεις της παρ. 12 άρθρου 100 και του άρθρου 103 Ν. 4495/17» Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη και την διατύπωση της παρ. 1 του άρθρου103, θεωρούμε ότι η έκπτωση για άτομα με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 80% ισχύει και για χρήσεις εκτός κατοικίας
  2. Δεν είναι με χρήση κατοικίας. Είναι καταστήματα. Στην τακτοποίηση είναι δηλωμένο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ όχι κατοικίες. Ο νόμος όπως είναι γραμμένος δεν αφήνει ερώτημα για το αν ισχύει και για ακίνητο που αφορά ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ? ή για εσάς είναι ξεκάθαρο ότι εννοεί μόνο κατοικίες? 1. Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις ανωτέρω ιδιότητες, με ατομικό εισόδημα έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, για την υπαγωγή στο άρθρο 97 καταβάλλουν ποσοστό 15% του ενιαίου ειδικού προστίμου, ανεξαρτήτως περιορισμού κύριας κατοικίας και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Το ποσοστό της αναπηρίας πιστοποιείται με βεβαίωση ή γνωμάτευση, που έχει εκδοθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.
  3. Καλησπέρα, μία ερώτηση αν μπορείτε να μου απαντήσετε (υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στην πρώτη σελίδα της συζήτησης). αρθρο 103 α] ατομα ΑΜΕΑ με 80% και πανω ..κλπ και προσωπα που επιβαρυνονται.....ανεξαρτητως περιορισμου κυριας... Έχω μια τακτοποίηση για ένα ακίνητο που είναι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Ανήκει 25% σε μένα, 25% στον αδερφό μου και 50% στην μητέρα μου. Ο πατέρας μου έχει αναπηρία 85% και μαζί με την μητέρα μου έχουν χαμηλό εισόδημα (πολύ κάτω από ατομικό 40.000€ και οικογενειακό 60.000€) . Το 50% της μητέρας μου δικαιούτε την έκπτωση ή ισχύει μόνο για κατοικίες? Αν την δικαιούτε υπάρχει κάποιο διευκρίνηση από το Υπουργείο κάποιο επίσημο έγγραφο που να το λέει για να το δώσω στην πολεοδομία?
  4. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να με κατευθύνετε για ένα οικόπεδο που έχω. Σε οικόπεδο 900m με 2 κάθετες ιδιοκτησίες έχω την μία κάθετη (το 52%) και δεν έχω χτίσει ποτέ τίποτα. Η άλλη κάθετη ιδιοκτησία είχε ένα ακίνητο με άδεια του 56 για το οποίο έβγαλε οικοδομική άδεια για επέκταση το '86 και το '94 έβγαλε κι άλλη οικοδομική άδεια προσθήκη καθ' ύψος και έχτισε στην κάθετη του όλα τα τετραγωνικά που θα μπορούσε να χτίσει το όλο οικόπεδο. Σε σχέδιο της πολεοδομίας που έπεσε στα χέρια μου δεν αναφέρει πουθενά τις κάθετες ιδιοκτησίες. Το δείχνει σαν ένα ενιαίο οικόπεδο. Και δεν ξέρω αν δείχνει και πάρκινγκ στην δική μου κάθετη ιδιοκτησία. οι ερωτήσεις θα ήθελα να με βοηθήσετε είναι: 1. Εγώ στην κάθετη ιδιοκτησία μου μπορώ να βγάλω οικοδομική άδεια χωρίς να τακτοποιήσουν οι ιδιοκτήτες της άλλης καθέτου? Έχει σημασία αν έχει δείξει στην κάθετη ιδιοκτησία μου θέσεις πάρκινγκ για το δικό του ακίνητο? 2. Οι ιδιοκτήτες της άλλης καθέτου τι πρέπει να κάνουν για είναι νόμιμο το ακίνητό τους?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.