Μετάβαση στο περιεχόμενο

gliv

Members
  • Περιεχόμενα

    133
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gliv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. tsiberi34 Θέλεις δύο θερμιδομετρητές όσοι και οι ανεξάρτητοι χώροι σου. Οι θερμιδομετρητές κάνουν σαφώς αξιόπιστη μέτρηση, δεν σε απαλλάσουν, όμως, από τον τρόπο υπολογισμού της κατανομής δαπανών που αναφέρει το ΦΕΚ 631/Δ/1985. (το οποίο λαμβάνει υπόψιν θέσεις διαμερισμάτων καθώς και άλλους παράγοντες) Boiler και Θέρμανση χώρου δεν μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο κύκλωμα ακόμα και εάν η μέτρηση γίνεται με θερμιδομετρητή. Δεν μπορείς απλά να κάνεις ποσοστιαία κατανομή δαπανών για θέρμανση χώρου παρά μόνον για θέρμανση Ζεστού Νερού Χρήσεως. Αυτά εάν θέλεις να είσαι νόμιμος (βλέπε σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, κτλ, κτλ, κτλ....). Συμφωνώ απολύτως ότι μόνον θερμιδομετρητές έπρεπε να επιτρέπονταν... Από όσο ξέρω, πρόταση από το ΤΕΕ υπάρχει, εδώ και καιρό, αλλά μέχρι στιγμής είναι απλά πρόταση νόμου. Έχει ψηφιστεί;;;
  2. Δεν νομίζω... Να λειτουργήσει και να κάνει dimming, εννοείς; Αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο, πρέπει απλά να κρατάς το ups φορτισμένο και να κάνεις την μεταγωγή χειροκίνητα (ή αυτόματα) σε περίπτωση διακοπής. Για 1 ώρα, και δεδομένου ότι το τζάκι δεν θέλει ρεύμα για να δουλέψει, το θεωρώ μάλλον υπερβολικό και μόνον σαν... άσκηση μπορώ να το δω.
  3. Αυτό που λέει ο νόμος... όποιος έχει δικαίωμα για την όλη μελέτη ισχυρών ρευμάτων. Μέρος αυτής είναι και η θεμελιακή. Ο Η/Μ μηχανικός, φυσικά.
  4. Αν οι κλίσεις είναι ασήμαντες δεν ξέρω τι θα μπορούσες να κάνεις. Για κακή κατασκευή πρόκειται... Για το βάρος, το καλύτερο που έχω βρει είναι τα πλακίδια από εξηλασμένη και ελαφρό κονίαμα. Δεν έχω καταφέρει να βρώ κάτι ελαφρύτερο με την ίδια θερμομονωτική ικανότητα. Το βάρος τους είναι περίπου 45kg/m2. Οι συνάδελφοι στατικοί, ας γνωμοδοτήσουν για αυτό... Εγώ, σε παλαιό δώμα, θα προτιμούσα: 1) Υδροβολή 2) Επάλειψη με μεμβράνη πολυουρεθανικής βάσης 3) Στρώσιμο με το προαναφερθέν πλακίδιο. Θα ήθελα και εγώ να ακούσω γνώμες συναδέλφων και, κυρίως, στατικών για το φορτίο.
  5. 400οC ....και... βάλε. Πάντως, αν τον βάλεις λίγο μακριά, όπως λες, δεν θέλεις τόσο πολύ. Για την θερμοκρασία του μαντεμιού μιλάω.
  6. Με τηλ/νίες και ηλεκτρονικά έχει να κάνει. Βλέπε: κεραίες, τηλεόραση κτλ.
  7. Ανάλογα τα ξύλα, την καύση, το damper, την είσοδο αέρα, κτλ... Θα μπορούσε 300οC +++ Πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως - αναλόγως της αποστάσεως, ταχύτητας, κτλ - ο αέρας εξόδου να έχει ιδιαιτέρως υψηλή θερμοκρασία.
  8. Chameleon, είναι όπως τα λες. Φοβάμαι πως όχι, εφόσον η τιμολόγηση που θα κάνεις στην εταιρεία αναφέρει ότι κάνεις συντήρηση.
  9. Απαντώ, με την σειρά: 1) Όχι (Έχεις κάνει υπέυθυνη δήλωση για αυτό) 2) Όχι (Έχεις κάνει υπέυθυνη δήλωση για αυτό) 3) - 4) Ναί 5) Εξαρτημένη: Σύμβαση Εργασίας Μη εξαρτημένη: Σύμβαση Έργου
  10. @jtb Δεν μου κάνει εντύπωση. Υπάρχουν διάφορες απαιτήσεις για κάθε επαγγελματικό χώρο. Προφανώς, θα έπρεπε να τους δείξετε πιστοποιητικά πυραντοχής για το laminate το ίδιο αλλά και την κατασκευή του δαπέδου, κτλ, κτλ. Τώρα πώς μπορεί αυτό να γίνει με το πλαστικό από κάτω δεν ξέρω. Αλλά ακόμη και εάν γινότανε, άντε να πείσεις τον κάθε ελεγκτή... Σε γραφείο και σπίτι είναι καλό πάντως.
  11. Για την εφορία μιλώ. Είναι ΚΑΔ. Αυτό εάν κάνεις εγκαταστάσεις (όχι μελέτες). Εκεί χρειάζεσαι και τις άδειες της νομαρχίας και όχι για να κάνεις μελέτες. Είναι πολλές οι κατηγορίες. Πρέπει να δεις την λίστα με τα ΚΑΔ. Δεν είναι κάτι δύσκολο, πάντως. Ξεκίνα με την έναρξη επιτηδεύματος, με το ΚΑΔ του "Μηχανικού", ως κύρια δραστηριότητα και τα άλλα θα τα βρεις στην πορεία, εάν σου χρειαστούν, και θα τα βάλεις ως δευτερεύουσες δραστηριότητες.
  12. Βεβαίως! Αλλιώς δεν γίνεται να υπογράφεις μελέτες.
  13. Κανένα πρόβλημα! Μόνον εάν είσαι δημόσιος υπάλληλος δεν μπορείς να σφραγγίσεις. Επίσης, ΤΣΜΕΔΕ θα πληρώνεις μόνον στην κυρία απασχόλησή σου (όποια από τις δύο θα είναι η κυρία). Αυτά μέχρι τώρα... γιατί όλα αλλάζουν με τα νέα ασφαλιστικά...
  14. Έχω ακούσει ότι υπάρχει για γραμμές μεταφοράς Υψηλής Τάσεως. Νομίζω 50μ για τα 150ΚV. Ίσως να μπορεί να σου απαντήσει και η ΔΕΗ. Το λέω με κάθε επιφύλαξη.
  15. Ραδιοηλεκτρολόγου είναι από το Μεταφορών (βλέπε και το site του Υπουργείου). Τα άλλα από την νομαρχία. ΔΕΝ πρέπει να έχεις κάνει έναρξη επιτηδεύματος. Αυτή έχει έννοια όταν θα εκδόσεις το πρώτο φορολογικό στοιχείο (ή όταν θα λάβεις - έξοδα). Τις άδειες θα μπορούσες και να τις θέλεις για να εργαστείς κάπου. Επίσης, η έναρξη στην κατηγορία "Μηχανικός" (παλαιό "Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί") είναι άσχετη με τις άδειες αυτές. Πρέπει να δηλώσεις και τις (και όχι "την") κατηγορίες των εγκαταστατών. Για Αέριο (απάντηση σε παλαιότερο post): Άλλο αδειούχος ηλεκτροσυγκολλητής και άλλο πιστοποιημένος ηλεκτροσυγκολλητής. Το δεύτερο θέλει να περάσεις από εξέταση και νομίζω η πιστοποίηση ισχύει για ένα έτος και μετά θέλει ανανέωση. Ακόμα και για σωλήνα ΡΕ με ηλεκτρομούφα θέλει να έχεις πιστοποίηση για αυτή την κόλληση...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.