Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Kostas61b

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

239 profile views

Kostas61b's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω λεπτομερή πληροφόρηση από τον συνάδελφο που θα μου πασάρει τη δουλειά. Θεωρώ ότι όσα μου είπε ισχύουν παρά το ότι τόσα χρόνια στο επάγγελμα δεν έχω παρόμοια παραδείγματα. Όμως δεσμεύομαι ότι μόλις πάρω το πακέτο, θα ενημερώσω.
  2. Όσα ξέρω γράφω. Όταν πάρω σχέδια και συμβόλαια και το διαλευκάνω, θα επανέλθω -- ελπίζω με απαντήσεις αντί για ερωτήσεις. Πάντως που απάντησες αυτό που υποψιαζόμουν. Ευχαριστώ για το χρόνο σου συνάδελφε.
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση Δημήτρη. Μπορεί να χτίσει. Ο ΣΔ είναι μοιρασμένος με σύσταση οπότε είναι ΟΚ. Επιπλέον ο "άλλος" δεν έχει καμμία αντίρρηση να χτίσει ο "ένας". Απλά δεν θέλει να γκρεμίσει τη μάντρα γιατί τον βολεύει εκεί που είναι και διότι ξέρει ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να την γκρεμίσει αυτόν τον αιώνα. Από το σχέδιο που πήρα σε φωτογραφία από κινητό δεν βλέπω να στερείται προσώπου λόγω μάντρας. Άραγε, η ΥΔΟΜ αυθαιρετεί ή υπάρχει όντως υποχρέωση να γκρεμιστεί η παράνομη μάντρα επί ποινή οικοδομησιμότητας; (η πράξη δωρεάς έγινε με την έγκριση της ΠΜ)
  4. Από την ΥΔΟΜ δεν δίδεται άδεια οικοδομής σε οικόπεδο 500 τ.μ. το οποίο είχε παράνομη μάντρα σε τμήμα του που πλέον είναι ρυμοτομούμενο. ************** Το αρχικό οικόπεδο πρίν την κύρωση της πράξης εφαρμογής ήταν 550 τ.μ. Ένας εκ των δύο συνιδιοκτητών έχτισε στην δική του πλευρά μάντρα εντός του οικοπέδου κατά μήκος του δρόμου. Μετά από την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης και την κύρωση της πράξης εφαρμογής, η λωρίδα του οικοπέδου όπου βρίσκεται η παράνομη μάντρα (επιφάνεια 50 τ.μ.) περιήλθε στον Δήμο και μάλιστα με συμβολαιογραφική πράξη ΔΩΡΕΑΣ. Σημειωτέον ότι ο Δήμος ακόμη δεν έχει απαλλοτριώσει την λωρίδα. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία διότι η νέα (τελική) ιδιοκτησία των 500 τ.μ. είναι χωρίς αυθαιρεσίες. Παρά ταύτα, η πολεοδομία επιμένει: "ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΟΎΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ". Μάλιστα, η ΥΔΟΜ έστειλε συνεργείο και κατέγραψε την αυθαίρετη μάντρα και επέβαλε πρόστιμο στον πρώτο συνιδιοκτήτη. Φυσικά ο συνιδιοκτήτης που έχτισε την μάντρα αρνείται να αναλάβει τα έξοδα κατεδάφισης ή να πληρώσει το πρόστιμο ισχυριζόμενος ότι το ρυμοτομούμενο είναι δουλειά του Δήμου και όχι δική του. Όμως στο τέλος της μέρας χαμενος είναι ο άλλος συνιδιοκτήτης ο οποίος ποτέ δεν παρανόμησε. Έχετε καμιά ιδέα, πώς μπορεί να βρει το δίκιο του αυτός ο φουκαράς ο δεύτερος συνιδιοκτήτης που δεν τον αφήνουν να χτίσει το σπιτάκι που δικαιούται?
  5. Διαδικασία για οριοθέτηση υπάρχει, αλλά είναι χρονοβόρα, ακριβή και πιθανόν να μην βοηθάει σε τίποτα αφού, σύμφωνα με το ΣτΕ, για τον καθορισμό των ορίων οικισμού είναι ληπτέα υπόψη η πραγματική κατάσταση που υπήρχε κατά τη δημοσίευση του 1337/1983.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.