Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Evi_Arch

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

905 profile views

Evi_Arch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εχω βρει αυτο που ισχυει και για τα εκτος οικισμού. Ειναι απο τον ενημερωμένο ΝΟΚ (με τελευταιο το φεκ 241α / 23-12-22. Αν βασιστω σε αυτο, αναθεωρείται με τις προγενεστερες διαταξεις χωρις να διευκρινίζει για περάτωση σκελετου ή κατι αλλο.
  2. Καλησπέρα σας, Οικοδομική άδεια του 2008 σε ισχύ που δεν εχει κατασκευαστεί τιποτα. Βρισκόμαστε εκτός οικισμού κατω των 4στρ. Θελω να υποβάλω αδεια αναθεώρησης της έντυπης οικοδομικής άδειας. Αναθεωρείται σύμφωνα με τις διαταξεις που ισχυαν κατα το χρονο εκδοσης της άδειας ή μπορώ να κάνω αναθεωρηση χωρις να αυξομειώσω κανενα πολεοδομικό μέγεθος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Καλημερα σας, Γνωριζετε αν επιτρεπεται υπογειο κατω απο υποσκαφο (σε εκτος σχέδιου περιοχη?) Ευχαριστώ
  4. Καληπέρα, σε 3οροφη πολυκατοικία (κατασκευης 1996) θελω να κάνω στο ισόγειο αλλαγη χρήσης απο Καταστημα σε Εκπαιδευτήριο. Στο ακινητο έχει γίνει τακτοποίηση στην όποια παραβαση είχε (ετος 2012). Το κτίριο θα αλλάξει απο κατηγορια Σ2 σε Σ3. Τι καταθέτω για να πάρω την αδεια στην πολεοδομία? Αποτυπωση - Κατοψη προτασης (μονο εσωτερικες διαρρυθμισεις αλλαζουν και κάποια ηλεκτρικα) - Ενεργητική πυροπροστασια - διαγραμμα δομησης - πυρασφαλεια - μελετη στατικης επαρκειας κατηγοριας Σ3 (υπογεγραμμενη απο 2 στατικους?) Παθητική πυροπροστασια δεν θέλει σωστα? Ειναι κατι άλλο που μου ξεφευγει σε σχεδια για την άδεια?
  5. Καλημέρα σας! Σε οικισμό (κατω των 2000 κατοικων) θέλω να οικοδομήσω. Στο όμορο υπάρχει κτίσμα που έχει αφησει πανω απο 2,5μ αποσταση. Υποχρεούμαι να αφήσω και εγω τουλάχιστον 2,5? Δηλαδη το τμήμα με τη γαλαζια διαγράμμιση ειναι άκυρο? 8 12 20-Model.pdf
  6. Καλησπέρα, Σε αγροτεμαχιο ''γη υψηλης παραγωγικοτητας'' θέλουμε να οικοδομησουμε αγροτουριστικο κτηριο. Η ΥΔΟΜ θέλει βεβαιωση ΠΕΧΩΠ οτι ''το επιτρεπει''. Ξερετε τι εγγραφα πρεπει να καταθέσουμε στην ΠΕΧΩΠ γ'αυτο? Η ιδια η υπηρεσια δεν ξερει καθως δεν της εχει ξανατυχει. Σημειωση: Δεν παμε μεσω προγραμματος ΕΣΠΑ, leader κτλ (Σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας δεν επιτρέπονται άλλες χρήσεις πλην της αγροτικής εκµετάλλευσης - αγροτικής δραστηριότητας, κατά την έννοια του ν. 3874/2010 (Α’ 151) όπως ισχύει, εκτός αν προβλέπονται από ειδική διάταξη νόµου και είναι σύµφωνες µε τις κατευθύνσεις του χωροταξικού σχεδιασµού).
  7. θέλω να κάνω την αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντος (εγω αποχωρώ) και να κάνει ο νέος μηχανικός την αναθεώρηση για τους ΗΧ. Γίνεται να παραδώσω την οικοδομή με αυτη την ''προσωρινή αυθαιρεσία''?
  8. Καλησπέρα σας, Έχω περίπτωση οικοδομικής άδειας που βγήκε με έντυπη μορφή το 2018. Η κατασκευή είναι σε εξέλιξη και δύο χώροι με πέργκολα καταασκευάστηκαν σαν ημιυπαιθριοι. Χρειάζεται αναθεώρηση αλλα δεν έχει γίνει γνωστοποίηση προσθετων εργασιών. Τι ισχύει? Μπορώ να προχωρήσω σε αναθεώρηση τώρα ή σε γνωστοποίηση έστω και εκ των υστέρων? Επίσης θέλουμε να κάνουμε αλλαγή επιβλέποντος. Μπορεί να κάνει την αναθεώρηση ο νέος?
  9. Καλησπέρα σας. Θα ηθελα να εκδόσω μια βεβαιωσησ αδομητου σε ενα αγροτεμαχιο. Διαβαζοντας εδω ακολουθησα την διαδικασία αλλα εχω ακομα τις εξης ερωτησεις - Στο πεδίο ''Προσθετα στοιχεία'' - τυπος στατικου ελεγχου τι βαζω? Πρεπει να επιλέξω κατι. - Την τεχνική εκθεση μηπως να την γραψω εκει? - Στο τελος θα πρεπει να πλωρωσει ο ιδιοκτητης κατι? - ΅Στο ''γεωγραφικο εντοπισμο'' θα δημιουργήσω το ακριβές πολυγωνο ή ενα ενδεικτικό?
  10. Καλησπέρα σας, Η περίπτωση μου ειναι η εξης: 2οροφη κατοικία 65τμ ισογειο και 22 τμ στον οροφο ειναι προ του 55 χωρις οικοδομική άδεια. Το αναφέρει στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του 1988. Το 1989 έγινε ανακαίνιση αυτου (σοβατισμα, αλλαγη κουφωμάτων, νεο εσωτερικο κλιμακοστάσιο) και έγινε και μια επέκταση στον όροφο 17τμ που πατάει στο ισόγειο. Αρα θεωρω τα 65+22 οτι έχουν οικοδομική άδεια (το οποίο πρεπει να αποδειξω στην πορεία) και τα υπόλοιπα 17τμ (του 89) Κατηγορία 4? Επίσης το κτήριο απ τη μια πλευρά παραβιάζει τις πλάγιες αποστάσεις (ειμαι εντος οικισμου), αλλα ειναι προ του 55. Θεωρείται αυθαιρεσία?? Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!
  11. ο χαρακτηρισμος της εκτασης των 6,5 στρ ειναι ''δασική έκταση'' συμφωνα με Ν 998/79 αρθ 3 παρ 3. Δεν εχει έγγραφο που να πιστοποιεί οτι ειναι Ιδιωτική εκταση ομως. Εγώ υποθέτω οτι αφού ειναι δασική εκταση τοτε πλεον θεωρείται και δημοσια περιουσια. κανω λάθος? Οταν πουλησει ο ιδιοκτητης το αγροτεμαχιο του, μπορει να πουλησει και τα 9,5 στρ ή μονο το γεωργικό κομμάτι? Αν ρωτας αν εχω ξαναβαλει το αρθρο..ναι, ηταν κάποιες αλλες ερωτήσεις που αφορούσαν το ίδιο ακίνητο.
  12. Εχω την εξης ερώτηση: Εκτός οικισμού υπάρχει άδεια σε ισχύ για κατοικία. Τα 6.5 στρ ειναι χαρακτηρισμένα Δασικά και 3 στρ Γεωργικά. Για την άδεια που εκδόθηκε το 2008 έιχαν συμπεριλάβει τα 9.5 στρ συνολικά γα τον υπολογισμό της αρτιότητας αλλα για την επιτρεπομενη δόμηση μονο τα 3 στρ. Η ερωτηση ειναι η εξης. Η κατοικία κάποια στιγμη θα κληροδοτηθεί, αλλα τα 6.5 στρ εφόσον είναι δασικά άρα πλέον θεωρούνται Δημοσιά περιουσία, δεν θα μεταβιβάζονται. Πως λοιπον θα θεωρείται νόμιμο το κτίσμα εφοσον θα βρισκεται σε 3 στρ εκτος οικισμού τα οποια εξ ορισμού είναι μη άρτια και μη οικοδομήσιμα ?!?! Ευχαρστω εκ των προτέρων
  13. Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω το εξης θέμα. Υπάρχει οικοδομική άδεια του 2008 που είναι σε ισχύ για ενα χρόνο ακόμα και δεν έχει οικοδομηθεί τίποτα ως τώρα. Είμαστε εκτός οικισμού, 6,5 στρ δασικό και 2,9στρ γεωργικό συνολικά δλδ 9,4 στρ. Τώρα θέλει ο ιδιοκτήτης να πουλήσει το ακίνητο και ο αγοραστής να κάνει αναθεώρηση της άδειας για ένα νέο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Η αναθεώρηση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν το χρόνο έκδοσης της άδειας (ν 4389/16 φεκ 94/Α/27-05-2016). Η υπάρχουσα οικοδομική άδεια έχει δόμηση 290τμ περίπου. Οπότε το 2008 έβγαλαν την άδεια συμπεριλαμβάνοντας στον υπολογισμο της δόμησης και τα 9,4στρ. Η ερώτηση μου είναι, ήταν νόμιμο να βγει άδεια για τα συνολικά τετραγωνικά ή επρεπε να είχε υπολογιστεί στην επιτρεπόμενη δόμηση μονο η έκταση των 2,9 στρεμμάτων??
  14. Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας. Αρα για να καταλάβω είναι ''λάθος'' της πολεοδομίας που έδωσε άδεια για συντελεστή δόμησης 290 και οχι 200 (έστω 200)? Θα ψάξω την άδεια στο αρχείο.. Το δασαρχείο βγηκε το 2002 δηλαδη 14 χρονιά πριν ενω το 2007 πηρε τελεσιδικία και απο εφετείο οτι 6,436τμ ειναι δασικά ενω 2,970τμ ειναι γεωργικά. Το 2008 βγηκε η αδεια.
  15. Καλήμερα σας, το θέμα μου έχει ως εξης. Έχουμε αγροτεμάχιο 9,4 στρεμμάτων εκτός οικισμού. Τα 6,5 στρέμματα έχουν χαρακτηριστεί ως Δασικά ενω τα 2,9 στρ. Γεωργικά. Το συγκεκριμένο ακίνητο τηρώντας τις αποστάσεις 10μ περιμετρικά (εφόσον το γεωργικό μέρος των 2,9στρ είναι στο κεντρο των 9,4 στρ.), το 2008 πήρε οικοδομική άδεια για κατοικίες συνολικής δόμησης 290τμ. Επίσης 400τμ απο τα 9,4 στρέμματα έχουν συμβολαιογραφική ''Πράξη θέσης σε κοινή χρήση'' ωστε να επεκταθεί η αγροτική οδος εντός του ακίνητου (2006 πράξη). Τελικά η οικοδομή δεν χτίστηκε πότε και τώρα ο ιδιοκτήτης το πουλάει. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Μπορουμε να βγάλουμε νέα οικοδομική άδεια και εξακολουθεί να ισχύει η δόμηση των 290τμ? Δηλαδή παρόλο που το οικοδομήσιμο ακίνητο είναι 2,9στρ. παίρνει Και τη δόμηση των υπολοίπων 6,5στρ που είναι δασικά. (Δομηση για 9 στρ). Επισης σαν εναλλακτική θα μπορούσα να κάνω τροποποίηση στην ήδη υπάρχουσα άδεια (έχει πάρει παράταση) αλλά με αρκετά διαφορετικό σχέδιο? (για να γλυτώσουμε κάποια χρήματα?) Ευχαριστώ πολυ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.