Μετάβαση στο περιεχόμενο

bunkerlibila

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

10.149 profile views

bunkerlibila's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλά κατάλαβα. Να σαι καλά Παναγιώτη παιδεύομαι από το πρωί. Τώρα παρατηρώ οτι δεν μπορώ να εκδόσω σε παρελθοντική ημερομηνία, θάλασσα τα έκανα ...
  2. Εξέδωσα τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών μέσω της εφαρμογής "timologio" της ΑΑΔΕ με λάθος ημερομηνία (2022 αντί για 31/12/2021). Δεν βρίσκω πουθενά ακυρωτικό τιμολόγιο στην εφαρμογή, ούτε δυνατότητα ακύρωσης / διαγραφής καταχωρημένου τιμολογίου. Τόσο από την εφαρμογή timologio όσο και από την εφαρμογή mydata δεν φαίνεται πουθενά να έχει δυνατότητα διαγραφής. Δοκίμασα να το διαγράψω και μέσω του API (api key από mydata και από timologio) και παίρνω τις απαντήσεις Invoice with MARK ΧΧΧΧΧ cannot be cancelled because of being posted by myDATA Invoicing και User VAT number ***123***; is not authorized to execute this method for VAT number ***123*** Καμια ιδέα τι μπορώ να κάνω ? Να εκδώσω πιστοτικό συσχετιζόμενο ?
  3. Τα 800 που μπήκαν προχτές στους μισθωτούς με αναστολή, μπήκαν γύρω στις 7 το βράδυ. Πληροφοριακά το αναφέρω για όσους δεν έχουμε δει ακόμα χρήματα, ελπίζω να δούμε μέχρι τότε.
  4. Όσοι έχουμε κάνει την αίτηση με τη διαδικασία Β, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οτι υπάρχει αίτηση στο σύστημα κάνοντας προσπάθεια αίτησης με τη διαδικασία Α. Στο σημείο της υποβολής, σου γράφει "υπάρχει ήδη αίτηση για το ΑΦΜ". Βέβαια το τί στοιχεία έχουν μπει (IBAN) δεν μπορείς να το ξέρεις, ούτε και το έγγραφο υποβολής από τη μεριά του παρόχου λέει κάτι. Ο μόνος τρόπος να ξέρεις αν τα στοιχεία είναι σωστά, είναι να μπεις στην πλατφόρμα και να τα δεις ο ίδιος, που στη μέθοδο Β, δεν γίνεται. Κατάντια ...
  5. Εδώ και 1μιση μήνα παίρνω λεφτά. Στα λόγια. Στην πράξη ούτε τα 400 δεν έχω πάρει ... κατάντια ... Να σας πω, πιστεύω πως δεν θα πάρουμε τίποτα στο τέλος. Επίσημα δεν έχει βγεί κάποια υπουργική απόφαση αλλά και να βγει είδαμε πόσο εύκολα τις παίρνουν πίσω.
  6. Πάντως επίσημα δεν έχει βγει κάτι οτι ακυρώνεται η διαδικασία έτσι ? Εκτός αν δεν το έχω βρει. Έχει βγει υπουργική απόφαση ή θα μας πουν την άλλη εβδομάδα συνεχίζουμε κανονικά ? Δεν είναι να εμπιστεύεσαι κυβερνητικά στόματα πλέον ...
  7. Έεεεεελα Εδώ υπάρχουν ΚΕΚ, που διαφήμιζαν το Voucher χωρίς να είναι καν εγκεκριμένα στο μητρώο των 399 ΚΕΚ που δημοσιεύτηκε. Είχαν καμιά 200αριά άτομα και πήγαιναν σε άλλα ΚΕΚ και ζητούσαν "μίζα" για να τους τα φέρουν. Το ίδιο κάνανε και αρκετοί λογιστές που γνωρίζοντας τα ΚΑΔ των πελατών τους, πήγαιναν λίστες στα ΚΕΚ και ζητούσαν ανταμοιβή για να τους φέρουν γιατί ως γνωστών στην Ελλάδα "εμένα θα τα κάνει ο λογιστής μου".
  8. Όπως έχω πει και εγώ σε προηγούμενη ανάρτηση, τα ΚΕΚ την πάτησαν. Όχι βέβαια οτι τα αγιοποιούμε. Νόμιζαν οτι θα πιάσουν την καλή και θα βγάλουν εύκολο χρήμα και τελικά τα περισσότερα όχι απλά δεν έβγαλαν τίποτα, αλλά έχασαν κι'όλας. Αυτό που είναι τελείως ανήθικο από τη μεριά της Κυβέρνησης και των ντελάληδών της, είναι οτι για να κρύψουν τους "Hateful Seven", προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες αλλού. Εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα για την νομιμότητα όλης της πράξης. Ερώτημα 1: Δεν είναι καρτέλ όταν και οι εφτά πάροχοι ΟΣΤΚ είχαν ακριβώς την ίδια τιμή? Θα μου πεις, ένας τύπος είχε τρεις από τις εφτά απότι λένε. Ερώτημα 2: Δεν τίθεται θέμα ασυμβιβάστου ? Πώς μπορεί ένας ΟΣΤΚ να είναι παράλληλα και ΚΕΚ ? Ασυμβίβαστο συμφερόντων. Είναι στο συμφέρον ενός ΟΣΤΚ να ΜΗΝ καταλήξει σε συμφωνία - σύζευξη με ένα ΚΕΚ σε λογική τιμή ώστε να μην του πάρει τους ωφελούμενους που θα μπορούσε και αυτός ως ΚΕΚ ταυτόχρονα να καρπωθεί μόνος του. Ερώτημα 3: Πλατφόρμες εκπαιδευτικές από το Silicon Valley, φτιαγμένες εκ του μηδενός και όχι με παραμετροποίηση Moodle όπως κάνανε μερικοί πάροχοι, με πολύ καλύτερο υλικό, και εγκατεστημένες σε πολύ καλύτερες υποδομές (Amazon EC2) χρεώνουν 10-20 δολάρια για τις διαδικασίες εκμάθησης. Πώς εδώ έχουμε δεκαπλάσιες τιμές. Δεν είναι αυτό αισχροκέρδεια ?
  9. Αν έχεις κάνει με Β, και πας να κάνεις με Α σου λέει οτι για το ΑΦΜ σου έχει καταχωρηθεί αίτηση ήδη. Αυτή είναι η μόνη πληροφορία που μπορείς να αντλήσεις από το σύστημα. Τώρα αν συμπλήρωσε σωστά IBAN κτλ το ΚΕΚ είναι άλλη ιστορία.
  10. Δεν πειράζει Απλά κοιτάω και την άλλη πλευρά γιατί πάνε να τσουβαλιάσουν όλα τα ΚΕΚ και να τα κάνουν αποδιοπομπαίο τράγο. Υπήρχαν και ΚΕΚ πολύ αξιόλογα μέσα στη λίστα. Αντίθετα κανένας πάροχος πλατφόρμας δεν ήταν αξιόλογος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.