Μετάβαση στο περιεχόμενο

GeorgeM

Members
 • Περιεχόμενα

  2
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

2 Ακόλουθοι

Σχετικά GeorgeM

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης
 1. Το Υπόγειο συνήθως δεν μετράει στο Συντελεστή Δόμησης ,είναι δε Βοηθητικός Χώρος. Επομένως κοιτάζουμε 1. Στο εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης έχουν μετρήσει στο Σ.Δ. τα τετραγωνικά μέτρα του Υπογείου? 2.Αν τα τ.μ. έχουν μετρήσει τότε από Αποθήκη χρειάζεται σύμφωνα με το ΝΟΚ αλλαγή χρήσης ( Ρώτησε Πολιτικό Μηχανικό). 3.Αν τα τ.μ. δεν έχουν μετρήσει τότε η αλλαγή χρήσης μπορεί να γίνει αν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης στο οικόπεδο και αφού εινα σύμφωνα με το ΝΟΚ . 4. Ακόμη πρέπει να ελέγξεις αν προβλέπεται στη σύσταση και στο κανονισμό της Οικοδομής η συγκεκριμένη χρήση ( και όχι μόνο από τις χρήσεις του Σχεδίου Πόλεως). 5. Μετά την Τακτοποίηση (Ν.4178/13) στο χώρο του Υπογείου σχετικά με τα WC ,θα μπορούσες να απευθυνθείς στο Μηχανικό που την έκανε και σίγουρα διαβάζοντας την Τεχνική Έκθεση το,Δελτίο.Δομικής Τρωτότητας η την Στατική Μελέτη και το έντυπο της περαίωσης θα είχες και άλλα στοιχεία για το τι μπορεί να γίνει.
 2. Mία γρήγορη σκέψη σχετικά με την κατηγορία Δ του άρθρου 9 παραγρ. (αα) . Μπορείς να εκδώσεις άδεια για όσα μέτρα έχεις υπόλοιπο από τον συντελεστή δόμησης και τα υπόλοιπα να τα τακτοποιήσεις για (τριάντα) χρόνια δη λ τον χρόνο που ορίζει ο Ν.4178/14 Τώρα αν έχεις άδεια μέχρι 30-6-2001 ( ποσοστό ημ/θρίων έως 40%) τότε σου δίνει το δικαίωμα να έχεις άδεια οικοδομής (εξαίρεση από κατεδάφιση) μετά την συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.