Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

koulosb

Core Members
  • Περιεχόμενα

    688
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by koulosb

  1. β) τουλάχιστον ένα από τα γήπεδα που συνενώνονται είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Φαντάζομαι οτι θα θεωρεί άρτια και οικοδομήσιμα και τα κατά παρέκκλιση μιας και το 2020 ακόμα κτίζανε και τα 750 τ.μ. με πρόσωπο.
  2. Καλησπέρα, Έχω ένωση τριων αγροτεμαχίων όπου με την ένωση προκύπτει αγροτεμάχιο 4300 τ.μ. με προσωπο σε δρόμο επαρχιακό 80 μέτρα και βάθος από 45 έως 55 μέτρα... ο νόμος για τα κατά κανόνα σε επαρχιακό δίκτυο ορίζει 45 μέτρα πρόσωπο και 50 μέτρα βάθος.... έχω 50 μέτρα βάθος σε 55 μέτρα πρόσωπο ενώ για τα υπόλοιπα 25 μέτρα πρόσωπο έχω βάθος μικρότερο από 50 μέτρα.... είναι οικοδομήσιμο κατά κανόνα?
  3. Έτσι όπως τα λες είναι....ουσιαστικα δεν υπάρχει οικία... οπότε πάει με κανονική άδεια δόμησης... Ευχαριστω πολύ...
  4. Καλησπέρα... σε κτίριο προ του 55 με πεσμένη στέγη που θέλουμε να την αντικαταστήσουμε με καινουρια στις ίδιες διαστάσεις τελικά θέλουμε άδεια δόμησης ή μικρής κλίμακας. Η στέγη έχει πέσει όλη και έχουν μείνει μόνο κεραμίδια στις άκρες τον εξωτερικών πέτρινων τοιχών. Μέγεθος στέγης 50 τ.μ.. Σε σύγχρονο συμβόλαιο χαρακτηρίζεται ως παλαια ερειπωμένη οικία.
  5. Καλημέρα συνάδελφοι......δουλεύει κάποιος south g3 ή g5 να μας πει εντυπώσεις.... ?
  6. Θα του ζητάει η εφορία το 5φυλλο της δήλωσης.... μου το έχουν ζητήσει....ανοίγεις δήλωση χωρίς φύλλο καταγραφής και περιγράφεις στην τεχνική έκθεση το ακίνητο.
  7. Καλησπέρα.... εχω τιμολογιο αγορας οπλισμου απο εταιρεια εμποριας σιδηρου που κοπηκε τον ιουλιο και μεχρι τωρα δεν εχει διαβιβαστει.... στην περιοδικη δηλωση ΦΠΑ το προσθεσα εγω.... προσπαθησα να το περασω ως παραλειψη του εκδοτη στο συστημα του mydata αλλα δεν προχωραει η διαδικασια. Η εταιρεια μου ειπε οτι γενικα εχει προβλημα με το software της και δεν το εχει λυσει γι'αυτο δεν εχει γινει η διαβιβαση. Πιστευετε οτι πρεπει να κανω καποια αλλη ενεργεια ή απλα τους περιμενω να διαβιβασουν οταν μπορεσουν?
  8. Καλησπέρα ..... γνώμη μου.... με 3000 πάρε καλύτερα μεταχειρισμένο Trimble-Topcon-Leica παρά καινούριο αμφιβόλου ποιότητας...!!
  9. Καλησπέρα....τελικα όσοι μηχανικοί κάνουμε δημόσια έργα με ΚΑΔ 41.20. και ατομική επιχείρηση (όχι εταιρία) έχουμε υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ?
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι.... πρώτη φορά μου τυχαίνει οικοδομή σε τελικό έλεγχο και βρίσκω πολλές και ακραίες διαφορές.... Το πιο κραυγαλέο πέρα από μικροδιαφορές σε ύψη και αποστάσεις είναι οτι στο Δώμα της οικοδομής εκεί που θα έπρεπε να υπήρχε σκεπή με κεραμίδια η σκεπή υπάρχει στον μισό χώρο και όλο το υπόλοιπο έχει γίνει συνέχεια του εξώστη. Μιλάμε για εξτρα τουλάχιστον 50 τ.μ. εξώστη και ανάλογη μείωση της σκεπής. Εννοείται οτι ανέφερα στον μηχανικό της μελέτης οτι δεν έπρεπε να καλέσει έλεγχο απο τη στιγμη που είχε τοσες διαφορές και οτι το πορισμά μου θα είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τα παρακάτω : αα) αν διαπιστωθούν οι αναφερόμενες στην παρ.10 του άρθρου 42 αλλαγές, τροποποιήσεις και αποκλίσεις δεν επιβάλλονται κυρώσεις, εφόσον ενημερωθεί εντός τριάντα (30) ημερών ο σχετικός φάκελος της άδειας δόμησης. Αν παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, η οικεία Υ.ΔΟΜ. επιβάλει μόνο τη διακοπή εργασιών, ββ) αν διαπιστωθούν παραβάσεις για τις οποίες τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου, τίθεται προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών να πραγματοποιηθεί αναθεώρηση της άδειας δόμησης (παρ.9 του άρθρου 6 του ν.4067/2012 και εδάφιο 3 της παρ.3 του άρθρου 22 του ν.1577/1985). Αν παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, η οικεία Υ.ΔΟΜ. επιβάλει κυρώσεις σύμφωνα με τις περί αυθαιρέτων διατάξεις, γγ) αν διαπιστωθούν εργασίες που δεν συμπεριλαμβάνονται στα εγκεκριμένα σχέδια οικοδομικής άδειας που βρίσκεται σε ισχύ, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να εκδοθεί άδεια αναθεώρησης και δεν έχει υποβληθεί εγκαίρως από τον εξουσιοδοτημένο επιβλέποντα μηχανικό η γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών, οι πρόσθετες αυτές εργασίες καταγράφονται ως αυθαίρετες ή ως πολεοδομικές παραβάσεις, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται, και οι εργασίες διακόπτονται μέχρι την έκδοση της άδειας αναθεώρησης, δδ) προκειμένου να επιβληθούν από το οικείο Παρατηρητήριο τα σχετικά πρόστιμα, απαιτείται σαφής σκαριφηματική αποτύπωση των παραβάσεων επί του πορίσματος. Σε διαφορετική περίπτωση το πόρισμα θεωρείται ελλιπές, η άσκηση των καθηκόντων του Ελεγκτή Δόμησης πλημμελής και μπορεί να επισύρει κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν.4030/2012. Μάλλον είμαι στην κατηγορία (γγ)....μιας και λόγω της αλλαγής μέρους της σκεπής σε εξώστη έχω αλλαγή του διαγράμματος δόμησης... Και λόγω του (δδ) θα πρέπει να φτιάξω και ανάλογα σκαριφήματα... Αυτα θα είναι πάνω στις υπαρχουσες κατόψεις? Και πόση ακρίβεια πρέπει να έχουν...? ή μήπως πρέπει απλά να δείχνουν τις αυθαιρεσίες χωρίς νούμερα? Μιλάμε για τριώροφο με υπόγειο οπου σε πολλά σημεία υπάρχουν μικροδιαφορές μέχρι 20 εκατοστά στις αποστάσεις και οι πιο μεγάλες διαφορές είναι στο ύψος του υπογείου (30 εκατοστα μικρότερο) και στο δώμα όπου έχουμε την μείωση της σκεπής και την επέκταση του εξώστη.
  11. Καλησπερα.....λογω του voucher (150 ευρω) αγορας τερματικου POS είπα μήπως αγοράσω μια συσκευη μιας και μεχρι τωρα την βγαζω με το viva wallet pos και επαγγελματικο λογαριασμο viva.... Μέχρι στιγμης ολα αυτα τα χρονια δεν μου εχει τυχει ακομα πελατης να θελει να πληρωσει με καρτα. Βλέπω οτι μπορω να παρω συσκευη της Viva αλλα κοιταζω και την Cardlink.....τι προτείνετε...?
  12. Καλησπέρα....έχω κανει αίτηση στον Δήμο Αθηναίων απο 26/6 για Σχέδια Αδειών σε Μικροφίλμ από το 1956 έως 1965....πόσο ακόμα απο την εμπειρίας πιστεύετε θα περιμένω...?
  13. Καλησπερα.... στο mytimologio εκοψα ένα τιμολογιο 1/7 και ένα 3/7.... τωρα στο συνοπτικο βιβλιο βλεπω μονο αυτο στις 3/7 και δε φαινεται πουθενα το τιμολογιο στις 1/7....ηταν στον ιδιο πελατη και τα δυο....σας έχει τυχει?
  14. Καλησπέρα, Αγόρασα πάγιο εξοπλισμό (υπολογιστή) και τον επέστρεψα έπειδη είχε θέματα, οπότε μετά απο 2 μέρες μου δώσανε ένα διαφορετικό μοντέλο. Στην ουσία έχω ένα αρχικό τιμολόγιο αγοράς, ένα πιστωτικό με το ποσό του αρχικού και ένα καινούριο με το ποσό του παγίου που τελικά αγόρασα. Όταν μπαίνω να χαρακτηρίσω το καινουριο τιμολόγιο βλέπω κι άλλες δύο εγγραφές (το αρχικό και το πιστωτικό).... Πέρα από το τελικό τιμολόγιο πρέπει να χαρακτηρίσω και τα προηγούμενα δύο ή τα αγνοώ?
  15. Ναι υπήρχε ΠΠ ΗΤΚ και βεβαίωση - τεχνική έκθεση με αεροφωτογραφίες του 1945 και 1968 οπου δείχνουν το ακίνητο.
  16. Ο συμβολαιογράφος ήταν υπέρ μας..... η ΔΟΥ είναι το πρόβλημα....Το έχει ζητήσει απο οτι έμαθα και σε άλλους μηχανικούς τον τελευταίο μήνα....Μάλλον είναι θέμα υπαλλήλου. Πρόσθεσε τονισμό στα κείμενά σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  17. Πριν δυο βδομαδες φιλος συμβολαιογραφος μου ζητησε για κτισμα προ του 1955 να γινει δηλωση στο νομο 4495 χωρις να δηλωσω κατι στα φυλλα καταγραφης παρα μονο να αναφερω ως αδεια το προ του 1955 και στην τεχνικη εκθεση να αναφερω τα κτισματα με τα εμβαδα τους. Αυτο το ζηταγε η ΔΟΥ Τριπολεως μιας και δεν αναγνωριζει αλλη βεβαιωση μηχανικου για τα προ 1955.
  18. Καλησπερα, Εχω ισογειο καταστημα (παλιο καφενειο που δε λειτουργει) και οικια Α' οροφου σε χωριο, ολα προϋφισταμενα του 1975 και ρυθμισμενα με τον 4495/17 (κατηγορια 1). Υπάρχει απο κατασκευής εσωτερικη σκαλα όπου ενώνει τους δυο οροφους (το καφενειο το λειτουργουσαν οι ιδιοκτητες που εμεναν και στον Α' οροφο). Τωρα οι κληρονομοι θελουν να πουλησουν ολο το ακινητο (ισογειο και Α' οροφο) και οι νεοι ιδιοκτητες θελουν να το αγορασουν ολο ως οικια. Κανονικα οπως διαβαζω την νομοθεσια δε χρειαζεται αδεια αλλαγης χρησης μιας και δεν υπαρχουν αλλαγες στις θεσεις σταθμευσης και στην κατηγορια κτιριου και απο οτι καταλαβα μπορει να δηλωθει η αλλαγη στην Ηλεκτρονικη Ταυτοτητα Κτιριου που θα γινει κατα την αγορα. Παρολ'αυτα οι καινουριοι ιδιοκτητες (Ιταλοι) πιεζουν να γινει μια αδεια για να έχουν κατι πιο χειροπιαστο. Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να τους κανω μια αδεια μικρης κλιμακας αλλαγης χρησης στην οποια λογω του οτι δεν υφισταται καμια αλλαγη στη διαρρυθμιση και στις οψεις δε θα χρειαστει να επισυναψω μελετες ηλεκτρολογικες - υδραυλικες - παθητικης και οτι αλλες ζηταει το συστημα παρα μονο κατοψεις υπαρχουσας καταστασης, τοπογραφικο, φωτογραφιες και υπευθυνες δηλωσεις....? Να ανεβασω δλδ στη θεση τους αιτιολογικη εκθεση περι μη απαιτησης τους, λογω του οτι δεν αλλαζουν τα στοιχεία, οι οψεις και η διαρρυθμιση του κτιριου.
  19. Ειμαι σιγουρος οτι εχεις δικιο....... μιλαω με βαση τα λιγα τιμολογια που εχω ως εξοδα στο γραφειο μου χωρις να έχω να αντιμετωπισω ''περιεργα'' εξοδα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.