Μετάβαση στο περιεχόμενο

saas

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by saas

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, πρόσβαση σε πατάρι αποκλειστικά μέσω κοινοχρήστου κλιμακοστασίου επιτρέπεται; Ή πρέπει να υπάρχει και εσωτερικά σκάλα να ανεβαίνει στο πατάρι; Το ρωτάω γιατί όπως αναφέρεται στο ΝΟΚ είναι διφορούμενο:
  2. Ευχαριστώ πολύ, περιεκτική και εμπεριστατομένη απάντηση. Αυτό κάνω τώρα υπολογίζω το κόστος της μίας και της άλλης λύσης δεδομένου ότι ένας τέτοιος κυκλοφορητής μεγάλος ινβερτερ έχει 1.200 ευρώ (DAB). Θα επανέλθω με κοστολογικούς υπολογισμούς
  3. Όταν λειτουργούν τη θέρμανση με λέβητα γίνεται μία μίξη ώστε τα νερά της προσαγωγής να ειναι στους 45 βαθμούς.
  4. Καλησπέρα σας συνάδελφοι! Υπάρχει παλιός TOP-S 40/15 σε συλλέκτη fancoil με 6 αναχωρήσεις. Πρέπει να γίνει αλλαγή κυκλοφορητή. 1 σενάριο. Αλλαγή με τον Yonos 10/0.5-12 2 σενάριο. κατάργηση κεντρικού κυκλοφορητή. Προσθήκη σε κάθε γραμμή ξεχωριστού (θα γίνει εκ νέου διαστασιολογηση βάσει υπάρχοντος δικτύου). Θεωρώ ότι το 2 σενάριο ειναι πιο σωστό γιατί θα στείλουμε με κάθε κυκλοφορητή ακριβώς την παροχή και μανομετρικό του κάθε κλάδου. Πιστεύω αξίζει το κόπο καθώς θα επιδιορθωθούν και κάποια θεματάκια στην ισσοροπία του δικτύου (κάποια fancoil δεν έχουν το απαιτουμενο ΔΤ) αλλά και μελλοντικά αν θέλει ο ιδιοκτήτης (που θέλει δλδ) θα ανεξαρτητοποιήσει με νέες αυτονομίες τη κάθε ζώνη. Πως σας φαίνεται;;
  5. Ευχαριστώ, αγαπήτε nik, 1. Οκ αρα κανονικά η διαδικασία Έκγρισης δόμησης και Άδειας Δόμησης. 2. Οκ 3. Επειδή το υφιστάμενο είναι υπολογισμένο κατα ΓΟΚ. 4. Οκ, δηλαδή μετράμε και του υπογείου με τη λογική ότι αποτελεούν χώρους που προσμετρουνται στο συντελεστη.. 5. Σίγουρα δεν επαρκεί μια τεχνική εκθεση για τη στατική ικανότητα; 7. ΟΚ, στη Αρχιτεκτονική μελέτη για τα διαμερίσματα των αλλων ιδιοκτητών θα δέιξω ακριβώς τις διαμερισματοποιίσεις ή μόνο το περίγραμα με ένα hatch μεσα γραφοντας υφιστάμενο;; Επίσης στις όψεις, τομές θα δέιξω την υπάρχουσα κατάσταση ακριβώς; Από πλευρά ελεγκτή δόμησης, θα ελεγθεί ΟΛΟ το υφιστάμενο κτήριο; Ή μόνο η προσθήκη;
  6. Καλησπέρα σας συνάδελφοι. Σήμερα διαπίστωσα ότι ο ΝΟΚ σε αντάλλαγμα φύτευσης 80% του δώματος επιτρέπει (μάλιστα πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος) σε υφιστάμενα κτήρια χώρο κυρίας χρήσης έως 35 τ.μ. χωρίς να προσμετράται στο συντελεστή δόμησης (Άρ. 19 παρ2.α) . Πελάτης με αποκλειστική χρήση δώματος 138 τ.,μ, ζητάει να βγάλω άδεια δόμησης για: α)Κατασκευή φυτεμένου δώματος115 τ.μ. β)Χώρο κυρίας χρήσης 23 τ.μ. Δεδομένα κτηρίου: Αδεια 2010 με ΓΟΚ 85 Όλοι ημιυπαίθριοι και ισόγεια γκαράζ κλεισμένα στο maximum, ρυθμισμένα με 4014. Η σύσταση οριζοντιας ιδιοκησίας έγινε πριν το 4014 (εγκ 1/2012). Στατική μελέτη χωρίς πρόβλεψη για μελλόντικό όροφο. Ερωτήσεις: 1. Απαιτείται άδεια δόμησης; Μήπως επειδή ο χώρος αυτός δεν προσμετράται βασει ΝΟΚ στον όγκο, ούτε στο συντελεστή, δεν απαιτεί ικριώματα γίνεται απαλλαγή; 2. Αν απαιτείται άδεια, στο διάγραμμα δόμησης, δείχνουμε όλο το κτήριο, ή μόνο την οριζόντια ιδιοκτησία του πελάτη (διαμέρισμα τελευταιου ορόφου); 3. Ο επιτρεπόμενος όγκος υπολογίζεται βάσει ΓΟΚ ή βάσει ΝΟΚ; 4. Ο όγκος των τακτοποιημένων χωρων κάτω από τη στάθμη εδάφους υπογείων υπολογίζεται; 5. Η στατική μελέτη πρέπει να τρέξει για όλο το κτήριο με την προσθήκη από την αρχή, ή αρκεί μια τεχνική έκθεση του πολ μηχανικού που θα βεβαιώνει ότι επαρκεί ο υπάρχων φέρων οργανισμός; 6. Στατική μελέτη του χώρου αυτού θα καταθέσω; Σκέφτομαι να γίνει με φέρουσα τοιχοποιία ΥΤΟΝG. 7. Απο πλευράς μελετών τους πάω κανονικά Η/Μ αποχέτευση, ύδρευση, ενεργειακή απόδοση, πυροπροστασία κτλ;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων θερμά για το χρόνο σας!
  7. Κανένα νέο από το σύστημα του ΤΕΕ. Πόσο καιρό κάνανε παλιά για την αναβάθμιση? Πήρα τηλέφωνο και το σύστημα μου ανακοίνωσαν ότι έχουν 48 ωρη απεργία.
  8. Τι γίνεται τωρα με αυτό στο σύστημα του τεε
  9. Ειλικρινά εύχομαι κουράγιο σε όσους περάσουν από τον έλεγχο. Αυτό μόνο. Τους συμβουλεύω να τρέξουν απο πιο πρίν να τακτοποιήσουν τις όποιες διαφορές υπαρχουν με τα σχέδια και εννοω αλλαγές στις διαρυθμίσεις και στα κουφώματα που επηρρεαΖουν οψεις κτλ. Και αμα εχουν περάσεις και επαε εκει να δεις γλεντια. Να τα ετοιμάσουν νωριτερα για να αποφυγουν τον μεγιστο εκβιασμό:την διακοπη εργασιων. Μιλάμε θα διυλησουν των κωνωπα ακόμα και διαφορες 10εκ στα κουφωματα θα οδηγησουν σε διακοπες εργασιών, είναι παραλογο. Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  10. Δεν εντασσονται οι ημιυπαίθριοι; Τι λεει βρε παιδια; Και με αυτους που μειναν απεξω με αδεια μετα το 2009 και πριν το Νόμο Μπιρμπίλω;
  11. Ακριβώς συμφωνώ σε αυτό. Ότι δηλ υπάρχει κενό. Σκέφτομαι να ετοιμάσω μια επιστολή-ερώτημα και να την υποβάλλω σε κάποια αρμόδια υπηρεσία. Ποια προτείνετε εσείς? Να την υποβάλλω σε μια μη οικεία φυσικά πολεοδομία? Στο υπεχωδε? Απαντάνε ή πάει στα αζήτητα? Πάντως εάν απαντήσουν και έχουμε ένα τέτοιο επίσημο χαρτί θα είναι άσσος!
  12. Και εγώ αυτής της άποψης είμαι αλλά με ανησυχεί πολύ το σημείο "Σε περίπτωση μή υποβολής δήλωσης..." του Ν3843/2010. Είναι πολύ γενικό. Δηλαδή εάν υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλεις δήλωση και δεν το κάνεις τότε εντάσσεσαι στο πεδίο εφαρμογής του νόμου αυτου! Διαφορετικά εάν τα πρόστιμα βγαίνουν βάσει του παλιού ΠΔ τότε δεν συμφέρει να κάνεις τακτοποίηση!
  13. Καλημέρα συνάδελφοι. Σας παραθέτω το παρακάτω ερώτημα προς διελεύκανση: Ο Ν3843/2010 στο άρθρο 8 "Πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης μη δηλούμενων χώρων" αναφέρει ότι: "Σε περίπτωση μή υποβολής δήλωσης.......εφαρμόζονται οι ισχύουσες περί αυθαιρέτων διατάξεις........τα δε πρόστιμα που επιβάλλονται υπολογίζονται ως εξής:" 30% επι τιμή ζώνης + 5% διατήρησης. Το ερώτημα είναι ότι εάν δεν υποβληθεί δήλωση για έναν ημιυπαίθριο χώρο προ 2004 τα πρόστιμα θα είναι τα ως άνω υπέρογκα ή θα είναι κατά τα γνωστά του ΠΔ 267/98?
  14. http://www.poleodomia.gov.gr/LinkClick.aspx?fileticket=xTAmTgTVosA%3d&tabid=54&mid=405 Το μαγικό (όντως λόγω απλότητάς του) έγγραφο της πολεδομίας για υπολογισμό προστίμου
  15. Βάζεις τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου στις δηλώσεις και στο κείμενο της δήλωσης προσθετεις: ως νομιμομος εκπρόσωπος της εταιρείας .........,δηλώνω ότι: Στην αίτηση βάζεις στο επώνυμο την επωνυμία της εταιρείας και γενικά όλα τα στοιχεία αυτής.
  16. Επιβεβαιωνω ότι η ημερομηνία δήλωσης αλλαγής χρήσης θα πρέπει να είναι πριν τη δημοσίευση του νόμου. Προσοχή συνάδελφοι μην παρασύρεστε αλλαγή χρήσης δεν νοείται καν η ύπαρξη οικοδομικών εργασιών.
  17. Το θέμα είναι ενδιαφέρον και έχω και εγώ παρόμοια περίπτωση. Είναι δυνατόν να μην μπορείς να βγάλεις άδεια έαν το Κτηματολόγιο δεν είναι σωστό πχ το σχήμα ή το εμβαδόν όταν από την άλλη οι τίτλοι τεκμηρίωνουν τέλεια το τοπογραφικό της άδειας; Οκ το θέμα με το Κτηματολόγιο χρήζει απαράιτητα διόρθωση. Η διόρθωση μπορεί να πάρει και χρόνια μπορεί να παει και σε δικαστήρια έαν οι γείτονες έχουν αντιρρήσεις. ΟΜΩΣ τι γίνεται η άδεια θα βαλτώσει όσα χρόνια κάνει να καθαρίσει το Κτηματολόγιο; Συνάδελφοι υπάρχει κάποια εγκύκλιος ή νόμος που να απαιτέι ρητά την συμφωνία του κτηματολογίου με το τοπογραφικό της άδειας ώστε να είναι εξουσιοδοτημένοι-υποχρεωμένοι οι υπάλληλοι της πολεοδομίας να σταματήσουν την άδεια;; Η αντιθέτωσ Υπάρχει κάποια εγκύκλιος ή νόμος που να αναφέρει ότι ο υπάληλλος δεν υποχρεούται να ελέγχει το Κτηματολόγιο; (κάτι είπε ο Άγιος για νόμο Σουφλιά..δηλαδή πια διάταξη συγκεκριμένα Δεδομένου ότι η υποχρέωση δήλωσης περί συμβατότητος τοπογραφικού με Κτηματολόγιο ΕΠΕΣΕ και δεν απαιτείται και επίσης ότι ο νόμος του 93 περί τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών δεν ζητά Κτηματολόγιο (δεν υπήρχε καν κτηματολόγιο και ούτε αναθεωρ
  18. Γνωρίζω ότι ο Νόμος προβλέπει ότι την παύση των εργασιών την κάνει η Αστ. Σε μια οικοδομή έστειλε το σήμα παύσης εργασιών η πολεοδομία. Εχει αυτό το δικαίωμα η πολ? Λογικά δεν είναι άκυρη η διαδικασία που ακολουθήθηκε?
  19. Καλησπέρα συνάδελφοι. Τελικά έχει κάποιος ξεκαθαρίσει εάν οι χώροι που δηλώνονται πρέπει να έχουν αλλάξει χρήση πριν την δημοσίευση του Νόμου ή όχι? Για παράδειγμα εάν πάει σήμερα ένας ιδιοκτήτης που αγόρασε το διαμ. πχ. τον Μάρτιο στα τούβλα (πριν βγει ο νομός) και τώρα στα αλουμίνια δηλώσει με σημερινή ημερομηνία ότι άλλαξε χρήση θα τον γυρίσουν πίσω το φάκελο? Επίσης, τι εστί αλλαγή χρήσης? Για παράδειγμα εάν έναν Η.Χ. τον έχει κλείσει με τούβλα μέχρι στιγμής μπορεί να πάει να τον δηλώσει? Σε ποιο στάδιο της οικοδομής δηλ. θεωρείται ότι αλλάζει χρήση? Πιστεύω ότι από τι στιγμή που εάν έρθει έλεγχος θεωρεί ότι ο ΗΧ είναι κατεδαφιστέος (πχ. χτισμένα τούβλα μεσα για κλείσιμο πλευρας) τότε πρέπει να μπορεί να τακτοποιείται. Εσείς τι λέτε ? Επίπροσθέτως το να αλλάξει χρήση δεν σημαίνει ότι πρεπει να μπει σε χρήση (από άνθρωπο ) ) ο χώρος. Αλίμονο για να θεωρηθεί πχ βοηθητικής χρήσης κάποιος χώρος (αποθηκη) να περιμέναμε να αποθηκεύσει πράγματα ο ιδιοκτήτης μέσα για να την όρίσει!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.