Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

gella

Core Members
  • Περιεχόμενα

    224
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gella

  1. Καλημέρα από ότι καταλαβαίνω από τα συμβόλαια δεν υπήρχε μεγαλύτερο οικόπεδο απλώς μπορεί να δείξανε δύο στην άδεια και το δίπλα οικόπεδο. Στην πραγματικότητα το οικόπεδο ήταν πάντα 340τ.μ. και για αυτό η οικοδομή τελικά κατασκευάστηκε μόνο σε αυτό το οικόπεδο αυτόνομη από τη δίπλα και όχι όπως ήταν στην οικοδομική άδεια και στα δύο.
  2. Καλησπέρα, έχω περίπτωση στην οποία έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 1973 σε οικόπεδο 600 τ.μ. αλλά στην πράξη και σύμφωνα με τα συμβόλαια και το κτηματολόγιο έχει χτιστεί σε οικόπεδο 340 τ.μ. Στο υπόλοιπο οικόπεδο όπως φαινόταν στην οικοδομική άδεια έχει χτιστεί άλλη διαφορετική οικοδομή μπορεί και με άλλη οικοδομική άδεια. Εγώ θέλω να ρυθμίσω το υπόγειο, ισόγειο και πατάρι της οικοδομής που αποτελούν διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες. Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση? θεωρούμε ότι έχουμε οικοδομική άδεια ή όχι και πώς δηλώνουμε την αυθαιρεσία?
  3. Καλησπέρα, έχω περίπτωση που έγινε μεταβίβαση και τώρα εκρεμμεί η απόφαση από το ΚΕΣΕΜΑΘ μετά από έγκριση της Νεωτέρων. Η ερώτηση είναι αν πρέπει να γίνει αλλαγή στον ιδιοκτήτη της δήλωσης με τα στοιχεία του νέου πλέον ιδιοκτήτη για να κατατεθεί η αίτηση έγκρισης στο ΚΕΣΕΜΑΘ?
  4. Στο υπόγειο έχουμε επέκταση του κατά 10τ.μ., όπως το ίδιο συμβαίνει με το διαμέρισμα του ορόφου και στο δώμα/αέρα δεν έχει κατασκευαστεί η στέγη. Όπως και παράβαση λοιπών παραβάσεων για αυθαιρεσίες στον ακάλυπτο και ανοίγματα. Το πρόβλημά μου είναι αν μπορώ να δηλώσω σε μία υπαγωγή όλες τις αυθαρεσίες.
  5. Καλησπέρα έχω ένα διώροφο κτίριο με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και ο ένας ιδιοκτήτης έχει το διαμέρισμα του ισογείου, το 50% εξ αδιαιρέτου με τον αδερφό του του υπογείου και ομοίως τον αέρα. Μπορέι να γίνει μία δήλωση εφόσον έχει και τη σύμφωνη γνώμη του αδερφόυ του για τις αυθαιρεσίες στο δώμα, υπόγειο και διαμέρισμα? Ευχαριστώ
  6. Καλησπέρα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχει τύχει σε κάποιον να έχει πελάτης του χαρτί αναπηρίας από άλλη ευρωπαική χώρα και αν μπορεί να χρησιμοποιήθει για τις μειώσεις προστίμων του αρθρου 103? Ευχαριστώ
  7. Καλημέρα, θέλω να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας σε διαμέρισμα για εσωτερικές διαρρυθμίσεις άλλα έχω το εξής θέμα. Όταν πήγα για αυτοψία διαπίστωσα αυθαιρεσίες οι οποίες ρυθμίζονται (όλα καλά!) αλλά επίσης παλιότερα πριν 2 χρόνια είχε εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας για εξωτερική θερμομόνωση και δεν είχε γίνει καμία τακτοποίηση στο διαμέρισμα. Τώρα τι κάνω? Προχωρώ στη ρύθμιση με ημερομηνία κατασκευής των αυθαιρεσιών παλιότερα και μετά στην έκδοση μικρής κλίμακας ή έχω θέμα με την προ 2 ετών άδεια μικρής κλίμακας που είχε εκδοθεί?
  8. Από το Ανάπτυξης έτσι και αλλιώς θα πάρω αδεια μέσω του notifybusiness που θα κάνω γνωστοποίηση αλλα μπορώ να πάω με ενημέρωση; Και όχι αναθεώρηση;
  9. Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω άδεια δόμησης σε ισχύ για την οποία είχα έγκριση ΣΑ και άδεια εγκατάστασης από το Ανάπτυξης για βιοτεχνικό κτίριο και έχουν γίνει αλλαγές στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις του μπορεί να πάει με ενημέρωση; Η απορία μου είναι γιατι οι αλλαγές αυτές δεν θα απαιτούσαν νέα έγκριση από τους παραπάνω φορείς αφού δεν αφορούν όψεις και θα γίνει γνωστοποίηση για την αδεια εγκατάστασης αλλά το άρθρο αναφέρει για εγκρίσεις από φορείς. Ποια είναι η άποψη σας;
  10. Καλησπέρα οπότε σε άδεια δομησης του 2017 που ειναι σε ισχύ για αλλαγή του ιδιοκτήτη θα χρειαστεί ενημέρωση την έντυπης άδειας και όχι αναθεωρηση. Σωστά?
  11. Σε διαμέρισμα που δεν έχει αυθαιρεσία αντιστοιχεί ως παρακολούθημα και μια αποθήκη στο υπόγειο η οποία έχει διαφορετικές διαστάσεις σε σχέση με την ο.α. και είναι διαφορετική διαμερισματωση. Στο διαμέρισμα θα γίνει διαχωρισμός με έκδοση άδειας δόμησης και σκαφτόμουν μπορώ να κάνω πρώτα ενημέρωση της άδειας του 2005 ως προς την αλλαγή της αποθήκης και μετά να εκδώσω την άδεια? ή πρέπει οπωσδήποτε να κάνω ρύθμιση και μετά την άδεια διαχωρισμού? Επίσης, στην κάτοψη του υπογείου θα δείξω μόνο την αλλαγή της δικής μου αποθήκης σωστά?
  12. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά τελικά αλλαγή χρήσης από κατάστημα/πυλωτή 200 τ.μ. σε περιοχή χωρίς κτηματογραφηση εντός σχεδίου όμως σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφεροντος όπου απαιτείται και μελέτη στατικής επαρκείς κατηγορίας Σ3 πηγαίνει στην κατηγορία 3 και στην υποκατηγορία στ) σωστά?
  13. Σε οικισμό με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του 1955 ο οποίος δεν είναι οικισμός κάτω των 2000 κάτοικων όσον αφορά τα όρια από κοινόχρηστη δημοτική οδό προϋφιστάμενη του 1923 ξέρετε τι ισχύει. Έχω κολλητά μια αποθήκη θα πρέπει να υπολογίσω παράβαση για πλάγια όρια και πόσο είναι η επιτρεπόμενη απόσταση?
  14. Παλιές βεβαίωσης νομιμότητας που βρίσκονται σε οριστική υπαγωγή και έχουν γίνει οι μεταβιβάσεις χρειάζεται να γίνουν περαιωμένες?
  15. Άρα συμφωνούμε ότι οι αλλαγές στις όψεις πηγαίνουν με ενημέρωση σωστά? Επίσης σε περίπτωση που έχουμε υπέρβαση εξωτερικών διαστάσεων εντος των επιτρεπόμενων ορίων και αλλαγές στις μελέτες θέρμανσης μπορούμε να πάμε με ενημέρωση. Για τις αλλαγές διαστάσεων κάνουμε νέες κατόψεις και τις δείχνουμε ή απλώς τις αναφέρουμε σε μια τεχνική έκθεση?
  16. Ευχαριστω πολύ εγώ δεν ανήκω σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις είμαι εντός σχεδίου στη Θεσσαλονίκη Χαριλαου που δεν ορίζει κάτι οπότε λογικά δεν χρειάζεται να ξανά πάω εφόσον δεν αλλάζω τίποτα στο διάγραμμα δομησης εκτός από τις όψεις σε σχέση με την έγκριση του Σ.Α. για το άρθρο 10. Επίσης μια άλλη ερώτηση ξέρετε αν στο Σοχό, Δήμου Λαγκαδά χρειάζεται να περάσω Σ.Α. για κατάστημα γιατί στο ΦΕΚ του '55 δεν αναφερει κάτι για ειδικές διατάξεις οπότε λογικά μπορώ να χρησιμοποιήσω και στέγη από πάνελ?
  17. Καλημέρα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για μια περίπτωση που έχω. Έχει εκδοθεί άδεια δόμησης με το άρθρο 10 το 2016 μετά από σύμφωνη γνώμη του Σ.Α. τώρα που θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές όσον αφορά τις όψεις της οικοδομής χρειάζεται να ξαναπεράσω από το Σ.Α. ή δεν χρειάζεται? Δεν γίνεται καμία αλλαγή άλλη στη δόμηση, κάλυψη και όγκο απλώς αλλαγές στο χρωματισμό και μετακίνηση κάποιων κουφωμάτων. Στην περιοχή μου δεν επιβάλλεται η έγκριση Σ.Α. για έκδοση οικοδομικών αδειών.
  18. Συγνώμη έχω κάνει την εξής ερώτηση και σε άλλο θέμα αλλά μάλλον εδώ ταιριάζει καλύτερα... Σε οικοδομή που θέλουν να βγάλουν άδεια μικρής κλίμακας για χρωματισμό όψεων με ικριώματα πήγα για να κάνω έλεγχο της και διαπίστωσα διαφορές στις όψεις και κυρίως σε κάποιους εξώστες (συνένωση τους και αλλαγή περιγράμματος). Σε αυτήν την περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες μπορεί όλοι οι συνιδιοκτήτες να κάνουν μια δήλωση για τις αυθαιρεσίες ή πρέπει να δήλωση ο καθένας τις δίκες του της δίκης του οριζόντιας ιδιοκτησίας?  Ευχαριστώ
  19. Καλησπέρα θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος από την περιοχή του Αγρινίου να με βοηθήσει στην εύρεση μιας τιμής ζώνης για εκτός σχεδίου στην περιοχή Διαμαντέικα? Ευχαριστώ
  20. Σε οικοδομή που θέλουν να βγάλουν άδεια μικρής κλίμακας για χρωματισμό όψεων με ικριώματα πήγα για να κάνω έλεγχο της και διαπίστωσα διαφορές στις όψεις και κυρίως σε κάποιους εξώστες (συνένωση τους και αλλαγή περιγράμματος). Σε αυτήν την περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες μπορεί όλοι οι συνιδιοκτήτες να κάνουν μια δήλωση για τις αυθαιρεσίες ή πρέπει να δήλωση ο καθένας τις δίκες του της δίκης του οριζόντιας ιδιοκτησίας? Ευχαριστώ
  21. Συγνώμη αλλά έχω κολλήσει σε κτίριο πτηνοτροφικο ωοτόκες όρνιθες σε εκτός σχεδίου δόμηση οι όροι δομησης ειναι με το άρθρο 2 ή με το άρθρο 1 γενικά? Ευχαριστω !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.